ESEMÉNYEK

Közösségi Ház - Érem panteon - TemplomMiklovicz János (Svédország) akolitus látogatása ( 2013. április 12.)

Plébániánkra látogatott Miklovicz János, aki részt vett a Gyertyaláng csoport és a Katona Nándor közösség összejövetelén.

Fotó: Dr. Benyik György  

Miklovicz János néhány adata 

János 1947-ben született Tiszanánán többgyermekes gazdálkodó családban. Gimnáziumi tanulmányait a Kecskeméti Piarista Gimnáziumban végezte. Felsőfokú műszaki képzést Budapesten szerzett. 1971-ben feleségével, Rózsával elhagyta az országot azon a héten, amikor Mindszenthy József is külföldre távozott. Bécsben személyes találkozása a főpásztorral nagy hatást gyakorolt rá. Végül is Svédországban telepedtek le. Kezdettől fogva a Nestlé cégnél dolgozott, vezető állást töltött be a cég reklám osztályán.

Munkája mellett, majd nyugdíjba vonulása után kifejezetten nagy intenzitással vetette bele magát a pasztorációs munkába. Dél-Svédország településein, városaiban (Malmö, Lund, Helsingborg, Götegorg) akolitusként diakónusi feladatokat lát el. A szórvány magyarságban élő katolikusok lelkipásztori munkáját segíti. Munkája elismeréséül 2012-ben XVI Benedek pápa a civileknek járó legmagasabb kitüntetéssel, ORA ET LABORA pápai kitüntetést ítélt számára. A kitüntetést a szentatya a stockholmi püspökön keresztül jutatta el számára és adta át a hívek jelenlétében.

Évente hazajár Magyarországra, szívesen vesz részt találkozókon. Szegeden látogatást tett a Szent Gellért Plébánián és egy gimnáziumi osztálytalálkozón, amit a volt kecskeméti diákok a Szegedi Dugonics András Gimnáziumban rendeztek. A találkozót megtisztelte Dr. Kiss-Rigó László megyéspüspök is.

 

 

 

Vissza a Galériához