ESEMÉNYEK

Közösségi Ház - Érem panteon - TemplomNyári napközis hittantábor (2018. július 23 - augusztus 3.)

A program az EFOP 1.3.7-17-2017-0041 pályázat támogatásával valósult meg.

Fotó: Zólyomi Norbert

 

A RENDEZVÉNY PARAMÉTEREI:

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: SZENT GELLÉRT PLÉBÁNIA
PROJEKTAZONOSÍTÓ: EFOP-1.3.7-17-2017-00041
RENDEZVÉNY, FOGLALKOZÁS CÍME: NYÁRI NAPKÖZIS HITTANTÁBOR
HELYSZÍN: 6723 SZEGED, TÁTRA TÉR 5. és IGLÓI U. 1.
IDŐPONT: 2018. július 23. - 2018. augusztus 3.
RÉSZTVEVŐK SZÁMA: 35 fő

 

A "Szeged-Csanádi Egyházmegye Közösségfejlesztése -Szeged - A társadalmi kohézió erősítése a szegedi Szent Gellért Plébánia és a Tarjánvárosi Élő Közösség Alapítvány közösségfejlesztő tevékenységének bővítésével" című projekt keretében 2018. július 23-tól augusztus 3-ig nyári napközis hittantábort tartottunk a Szent Gellért Plébánián.

Az EFOP pályázati támogatásnak köszönhetően első alkalommal tudtunk a szokásosnál nagyobb létszámú és időtartamú tábort szervezni. A gazdag, sokszínű és érdekes program utána gyerekek és szülők is hálás köszönetüket fejezték ki.

A tábor minden napjának programja imával és daltanulással kezdődött.

Július 23. (hétfő): a tábor programjának, rendjének ismertetése és az adminisztrációs feladatok elvégzése utána ismerkedős játékok következtek. A csoport két felé osztva kézműves foglalkozáson vett részt. A nap érdekessége a délután megtartott kutyaterapeutás foglalkozás volt, amelyen a gyerekek és a kutyák egy órára önfeledt barátokká lettek.

Július 24. (kedd): utazás a belvárosba, játszótér és sétahajózás a Tiszán, ez volt a délelőtt programja. Az ebéd egy belvárosi étteremben volt. Délután a Móra Ferenc Múzeumban a résztvevők megtekintették a frissen megnyílt dínó-kiállitást. Az őslények világa mindenkit ámulatba ejtett, a hatalmas csontok lenyűgözőek voltak, a belebújhatós dínó pedig sok vidám percet szerzett a gyerekeknek.

Július 25. (szerda): délelőtt népi játékokkal szórakozhattak a Tátra téren a csoport tagjai. Délután folytatódott az akadályverseny. Ezen a napon a gyerekek papírbárányt készítettek a későbbi padlóképes foglalkozáshoz.

Július 23. (csütörtök): az egész napot az alsóvárosi Napsugaras Tájháznál töltötte a csoport. A néprajzi kiállítás megtekintését követően a gyerekek fából készült kis kazettákra festetettek. Finom ebédet is kaptak, délután pedig népi játékokat játszottak.

Július 24. (péntfő): délelőtt a jó Pásztorról szóló padlóképes foglalkozáson vettek részt a gyerekek, majd a Tátra téren ügyességi feladatokból álló akadályverseny volt. A napot és az első hetet a plébános úr által bemutatott különleges, gyerekeknek szóló szentmise zárta.

Július 30. (hétfő): délelőtt sokat játszottak és nevettek a gyerekek a Tátra téren lebonyolított ügyességi játékokból álló versenyen. Délután jött egy meseterapeuta tartott nekik foglalkozást, melynek a bátorság és a félelem volt a témája.

Július 31. (kedd): délelőtt a tűzoltóállomásra utazott a csoport. Idegenvezetőink rendkívüli alapossággal mutatták be ezt nagyon veszélyes hivatást. A gyerekek közvetlen közelről csodálhatták meg a tűzoltóautókat, bele is ülhettek, fel is mászhattak rájuk. Sok izgalmas dolgot hallottak a tűzoltók munkájáról. Délután a közeli játszótéren játszottak, majd megnéztek egy mesét, ami bibliai történetet dolgozott fel.

Augusztus 1. (szerda): a délelőtti program métázás volt a közeli töltés oldalban. A gyerekeknek nagyon tetszett, sokat nevettek és szaladgáltak. Utána még egy játszótérre is elmentek, ahol reggeliztek és játszottak. Délután ismét eljöttek a kutyaterapeuták, akik érdekes dolgokat mutattak be az állatokkal. Sokat meséltek az ügyes és szelíd kutyákról.

Augusztus 2. (csütörtökön): ezen a napon lett volna a Vadaspark látogatás, de a kedvezőtlen időjárás miatt a nap nagy részét a Közösségi Házban töltötték a gyerekek. Népi játékokkal foglalkoztak, énekeket tanultak és filmvetítés is volt. Délután a szív jóságáról szóló padlóképes foglalkozáson vettek részt.

Augusztus 3. (szerda): a csoport ezen a napon felkereste a Vadasparkot, ahol sok érdekes állatot láttak. Mindenkinek nagyon ízlett a finom ebéd, amit ott kaptak. Hazaérkezés után a templomban plébános úr mutatott be szentmisét.

 

 

 

 

Vissza a Galériához