ESEMÉNYEK

Közösségi Ház - Érem panteon - TemplomTemplombúcsú (2018. szeptember 23.)

Az ünnepi szentmisét követő agapé az EFOP 1.3.7-2017-0041 pályázati támogatással valósult meg.

Fotó: Zólyomi Norbert

 

A RENDEZVÉNY PARAMÉTEREI:

 

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE:

SZENT GELLÉRT PLÉBÁNIA

PROJEKTAZONOSÍTÓ:

EFOP-1.3.7-17-2017-00041

RENDEZVÉNY, FOGLALKOZÁS CÍME:

BÚCSÚ

HELYSZÍN:

SZEGED, TÁTRA TÉR 5.

IDŐPONT:

2018. szeptember 23.

RÉSZTVEVŐK SZÁMA:

52 fő

 

A "Szeged-Csanádi Egyházmegye Közösségfejlesztése - Szeged - A társadalmi kohézió erősítése a szegedi Szent Gellért Plébánia és a Tarjánvárosi Élő Közösség Alapítvány közösségfejlesztő tevékenységének bővítésével" című projekt keretében 2018. szeptember 23-án tartottuk templomunk védőszentjének Szent Gellértnek BÚCSÚ ünnepét.

Hagyományainkhoz híven idén is méltóképpen szerettük volna megünnepelni templombúcsúnkat. Ennek érdekében már hónapokkal ezelőtt vendégszónokot hívtunk - Kopasz István atyát - aki ebben az évben érkezettt vissza Loppianóból, ahol hét éven ketesztül a tapasztalatot szerezhetett a nemzetközi kulturális és társadalmi együttélés hogyanjáról.

Homíliájában a megélt tapasztalatait "lefordította" híveink élethelyzetére, ezzel is segítve a különbözőségek áthidalását.

Az ünnepi szentmise után a közösség tagjait ebédre hívtuk. A felszabadult közöségi ebéd alkalmával lehetőség nyílt Kopasz Istvánnal folytatni a a beszélgetést.

Nagy örömünkre szolgált, hogy a program lebonyolításához lehetőségünk nyílt közösségi házunkba evőeszközöket, poharakat, terítőket venni.

 

 

 

 

Vissza a Galériához