ESEMÉNYEK

Közösségi Ház - Érem panteon - TemplomEgyházzenei koncert - Kuzma Levente (2018. október 6.)

Az EFOP 1.3.7-17-2017-0041 pályázati támogatással megvalósult programon Kuzma Levente orgonaművész adott koncertet.

Fotó: Dr. Benyik György

 

A RENDEZVÉNY PARAMÉTEREI:

 

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE:

SZENT GELLÉRT PLÉBÁNIA

PROJEKTAZONOSÍTÓ:

EFOP-1.3.7-17-2017-00041

RENDEZVÉNY, FOGLALKOZÁS CÍME:

Egyházzenei koncert

HELYSZÍN:

6723 SZEGED, TÁTRA TÉR 5.

IDŐPONT:

2018. október 6.

RÉSZTVEVŐK SZÁMA:

46 fő

 

A "Szeged-Csanádi Egyházmegye Közösségfejlesztése - Szeged - A társadalmi kohézió erősítése a szegedi Szent Gellért Plébánia és a Tarjánvárosi Élő Közösség Alapítvány közösségfejlesztő tevékenységének bővítésével" című projekt keretében 2018. október 6-án egyházzenei koncertet tartottunk a Szent Gellért Plébánián.

A 2018-as évre két olyan koncertet terveztünk, melyen az orgonazene kapott főszerepet. Ebből az október 6-i volt a második Kuzma Levente orgonaművész közreműködésével, folytatva a már megkezdett zenei sorozatot. A műsor kritériumok nem változtak, az egyházzenei művek mellett az orgonairodalom nagyszabású alkotásait hallhatták a résztvevők. A művészi előadásra nem lehetett most sem panasz, sem a fellépő felkészültségére.

Az októberi egyházzenei koncert lebonyolítása hasonlóan zajlott az augusztus 25-én megrendezettéhez. Az esti szentmisét követően 19 órakor kezdődött, melyet kántorunk, Simon Bálint vezetett fel. A kompozíciók jobb megértését segítette a konferálás, amely számos érdekességgel szolgált azok keletkezésével kapcsolatban.

Az egyik fő cél ismételten a zene közösségi megélése volt, amely a kulturális és lelki feltöltődés mellett lehetőséget adott ezen élmények megosztására a résztvevők és a fellépő között is.

A koncerten 46 fő vett részt, amelyből 7 indikátor személy is volt. A színvonal és a hangulat ugyanolyan jó volt, mint a nyár végén lebonyolított hangversenyen.

 

 

 

 

Vissza a Galériához