ESEMÉNYEK

Közösségi Ház - Érem panteon - TemplomEgyházzenei koncert (2019. június 1.)

Fotó: Zólyomi Norbert

 

A RENDEZVÉNY PARAMÉTEREI:

 

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE:

SZENT GELLÉRT PLÉBÁNIA

PROJEKTAZONOSÍTÓ:

EFOP-1.3.7-17-2017-00041

RENDEZVÉNY, FOGLALKOZÁS CÍME:

Egyházzenei koncert

HELYSZÍN:

6723 SZEGED, TÁTRA TÉR 5.

IDŐPONT:

2019. június 1.

RÉSZTVEVŐK SZÁMA:

73 fő

 

A "Szeged-Csanádi Egyházmegye Közösségfejlesztése -Szeged - A társadalmi kohézió erősítése a szegedi Szent Gellért Plébánia és a Tarjánvárosi Élő Közösség Alapítvány közösségfejlesztő tevékenységének bővítésével" című projekt keretében 2019. június 1-én egyházzenei koncertet tartottunk a Szent Gellért Plébánián.

A 2019-es évre két olyan egyházzenei koncertet szerveztünk, melyen a kóruszene kapott főszerepet. A június 1-i volt az második, melyen közreműködött a Partiscum kórus és a Karolina kórus. A Partiscum kórus Szeged egyik legmagasabb színvonalon működő vegyes kara, mely már több nemzetközi fellépésen van túl. A Karolina ifjúsági karát a szegedi Karolina Gimnázium zenét művelő tanulói alkotják. Mindkét együttesnek Lázár Tamás karnagy a zenei vezetője. A pályázati kiírásnak megfelelően a műsornak tartalmaznia kellett egyházzenei alkotásokat, mely elvárást maradéktalanul teljesítették a fellépők magas fokú művészi előadás mellett. A műveket Lázár Tamás karnagy ismertette, ezzel is segítve az alkotások mélyebb megértését.

A június 1-i koncert lebonyolítása hasonlóan zajlott a május 24-én megrendezettéhez. Az esti szentmisét követően 19 órakor kezdődött, melyet Dr. Benyik György plébános vezetett fel. A koncertet egy agapé követte, melyen mód nyílt a személyes beszélgetésre mind a fellépőkkel, mind a hallgatókkal.

Az egyik legfőbb cél ismételten a zene közösségi megélése volt, a lelki és szellemi feltöltődés mellett.

 

 

 

 

Vissza a Galériához