ESEMÉNYEK

Közösségi Ház - Érem panteon - TemplomPünkösdhétfői Közösségi Nap (2019. június 10.)

Fotó: Zólyomi Norbert

 

A RENDEZVÉNY PARAMÉTEREI:

 

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE:

SZENT GELLÉRT PLÉBÁNIA

PROJEKTAZONOSÍTÓ:

EFOP-1.3.7-17-2017-00041

RENDEZVÉNY, FOGLALKOZÁS CÍME:

PÜNKÖSDHÉTFŐI KÖZÖSSÉGI NAP

HELYSZÍN:

SZEGED, TÁTRA TÉR 5.

IDŐPONT:

2019. június 10.

RÉSZTVEVŐK SZÁMA:

302 fő

 

A "Szeged-Csanádi Egyházmegye Közösségfejlesztése -Szeged - A társadalmi kohézió erősítése a szegedi Szent Gellért Plébánia és a Tarjánvárosi Élő Közösség Alapítvány közösségfejlesztő tevékenységének bővítésével" c. projekt keretében 2019. június 10-én ismét megrendeztük a pünkösdhétfői közösségi napunkat.

A nap témája a " A közösség szerepe az áldozattá-, bűnelkövetővé válás megelőzésében" volt. Előadónk, a már jól ismert Koncz András volt, aki a Szentírást is alapul véve mondott példákat arra, milyen biztonságot nyújthat a közösség. Az előadás után négy csoportban beszélhettük meg a hallottakat, majd a csoportok vezetői beszámoltak a közös munkáról.

Közben három helyen folyt a kézműveskedés: lehetett szőni, színezni és origamizni, valamint csillámtetoválásért is sorba lehetett állni. A kisgyerekek nagy örömére ez a program még délután is folytatódott.

Az ebédünk is hagyományosnak mondható, hiszen a már jól megszokott és nagyon finom gulyásleves került kiosztásra. Azt, hogy hányféle sütemény volt a ráadás, megszámolni sem lehetett. A gyermekhangverseny idén is nagyon színvonalasra sikerült.

A szentségimádás elcsendesedett igazi lelki program volt, jól kiegészítette a nap forgatagát.

A záró szentmisén még hallhattuk Andrást, aki a napi evangéliumhoz mondott pár gondolatot.

 

 

 

 

Vissza a Galériához