ESEMÉNYEK

Közösségi Ház - Érem panteon - TemplomNyári napközis hittantábor (2019. július 22-26.)

Fotó: Zólyomi Norbert és Kabok Nadine

 

A RENDEZVÉNY PARAMÉTEREI:

 

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE:

SZENT GELLÉRT PLÉBÁNIA

PROJEKTAZONOSÍTÓ:

EFOP-1.3.7-17-2017-00041

RENDEZVÉNY, FOGLALKOZÁS CÍME:

NYÁRI NAPKÖZIS HITTANTÁBOR

HELYSZÍN:

6723 SZEGED, TÁTRA TÉR 5. és IGLÓI U. 1.

IDŐPONT:

2019. július 22. - 2019. augusztus 2.

RÉSZTVEVŐK SZÁMA:

35 fő

 

Nyári napközis hittantábor 2019. július 22. - augusztus 2.

A "Szeged-Csanádi Egyházmegye Közösségfejlesztése - Szeged - A társadalmi kohézió erősítése a szegedi Szent Gellért Plébánia és a Tarjánvárosi Élő Közösség Alapítvány közösségfejlesztő tevékenységének bővítésével" című projekt keretében 2019. július 22-től augusztus 2-ig nyári napközis hittantábort tartottunk a Szent Gellért Plébánián.

Az EFOP pályázati támogatásnak köszönhetően második alkalommal tudtunk a szokásosnál nagyobb létszámú és időtartamú tábort szervezni. A gazdag, sokszínű és érdekes program után a gyerekek és szülők is hálás köszönetüket fejezték ki.

A tábor minden napjának programja imával és daltanulással kezdődött.

Július 22. (hétfő): a tábor programjának, rendjének ismertetése és az adminisztrációs feladatok elvégzése után ismerkedős játékok következtek. Délelőtt a táborozók két részre osztva kézműves foglalkozáson illetve irányított szabadtéri játékon vettek részt.

Július 23. (kedd): utazás Újszegedre, a Füvészkertbe. A sok szép egzotikus növény, a pillangóház és gyönyörű lótuszvirágok megtekintése volt a délelőtt feledhetetlen programja. Az ebéd pizza volt. Délután még sokat játszottak a gyerekek a Ligetben, az új játszótéren.

Július 24. (szerda): délelőtt a töltés mentén sétáltunk el a Máltai játszótérre. Útközben megtekintettük a Zápor-tavat és több játszótéren is megálltunk. Délután a csoport tagjai a már tavalyról ismert meseterapeuta által vezetett foglalkozáson vettek részt. Ez alkalommal a madarakról, tollaikról és a bennünk rejtőző képességekről volt szó.

Július 25. (csütörtök): az egész napot az alsóvárosi Napsugaras Tájháznál töltötte a csoport. A gyerekek filcből készítettek tarisznyát, amihez fonálból fontak akasztót. Finom ebédet is kaptak, délután játszottak illetve folytatták a kézműveskedést.

Július 26. (péntek): A nap érdekessége a délelőtt megtartott kutyaterapeutás foglalkozás volt, amely sokaknak már ismerős volt, ám számos újdonságot is megtudtak a gyerekek, akik egy órára a kutyák vidám játszótársai lettek. Ezután szentmisén vettek részt, melyet plébános úr celebrált a templomban. Délután egy indián lányról szóló történetet bemutató padlóképes foglalkozáson vettek részt. A napot és az első hetet vidám palacsintázás zárta.

 

 

 

 

Vissza a Galériához