ESEMÉNYEK

Közösségi Ház - Érem panteon - TemplomNyári napközis hittantábor (2019. július 29. - augusztus 2.)

Fotó: Zólyomi Norbert és Kabok Nadine

 

A RENDEZVÉNY PARAMÉTEREI:

 

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE:

SZENT GELLÉRT PLÉBÁNIA

PROJEKTAZONOSÍTÓ:

EFOP-1.3.7-17-2017-00041

RENDEZVÉNY, FOGLALKOZÁS CÍME:

NYÁRI NAPKÖZIS HITTANTÁBOR

HELYSZÍN:

6723 SZEGED, TÁTRA TÉR 5. és IGLÓI U. 1.

IDŐPONT:

2019. július 22. - 2019. augusztus 2.

RÉSZTVEVŐK SZÁMA:

35 fő

 

Nyári napközis hittantábor 2019. július 22. - augusztus 2.

A "Szeged-Csanádi Egyházmegye Közösségfejlesztése - Szeged - A társadalmi kohézió erősítése a szegedi Szent Gellért Plébánia és a Tarjánvárosi Élő Közösség Alapítvány közösségfejlesztő tevékenységének bővítésével" című projekt keretében 2019. július 22-től augusztus 2-ig nyári napközis hittantábort tartottunk a Szent Gellért Plébánián.

Az EFOP pályázati támogatásnak köszönhetően második alkalommal tudtunk a szokásosnál nagyobb létszámú és időtartamú tábort szervezni. A gazdag, sokszínű és érdekes program után a gyerekek és szülők is hálás köszönetüket fejezték ki.

A tábor minden napjának programja imával és daltanulással kezdődött.

Július 29. (hétfő): a tábor programjának, rendjének ismertetése és az adminisztrációs feladatok elvégzése után délelőtt ismét a szövés volt a program. Közben a csoport többi tagja filmet nézett . A gyerekek nagyon örültek a pattogatott kukoricának is. A nap hátralévő részében folytatódott az eléggé időigényes kézműves munka, de lehetőség nyílt játszótéri játékokra is.

Július 30. (kedd): a csoport ezen a napon felkereste a Vadasparkot, ahol sok érdekes állatot láttak. Mindenkinek ízlett a finom ebéd, amit ott kaptak. A tevéknél elénekeltük a már korábban megtanult dalt. A oroszlán kölyök mellett a fóka-show is lebilincselte őket. Az egész napot ott töltöttük és ez alkalommal azokat a tájakat és állatokat is felkerestük, amikre tavaly nem jutott idő.

Július 31. (szerda): a délelőtti program a MÁV székházban található Vasúttörténeti kiállítás megtekintése volt. A hely szűkössége miatt a gyerekek két csoportban mehettek be: amíg a társaság fele a múzeumban volt, a másik része a közeli játszótéren szórakozott. Délután a kiállítás igazgatójától kapott színezőket, rejtvényeket, feladatokat készítették el a résztvevők. A végén mindenki kapott valamiféle jutalmat érte.

Augusztus 1. (csütörtökön): utazás a belvárosba, játszótér, hajózás a Tiszán és séta a parton, ez volt a délelőtt programja. Az ebéd pizza volt egy belvárosi étteremben. Délután a Tisza-parti játszótéren játszhattak sokat.

Augusztus 2. (szerda): délelőtt újból kutyaterapeutás foglalkozás volt, de ez alkalommal egy fiatal állat is ellátogatott hozzánk. A gyerekek az egy éves Macit is hamar a szívükbe zárták és ismét nagyot játszottak a két pajkos négylábúval. Utána a templomban plébános úr mutatott be szentmisét. Délután a szívről szóló padlóképes foglalkozáson vehettek részt a gyerekek. A napot és a tábort a már megszokott vidám palacsintázás zárta.

 

 

 

Vissza a Galériához