ESEMÉNYEK

Közösségi Ház - Érem panteon - TemplomKNK nyári tábora - Telkibánya (2019. augusztus 4-11.)

Fotó: Juhász József

 

A RENDEZVÉNY PARAMÉTEREI:

 

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE:

SZENT GELLÉRT PLÉBÁNIA

PROJEKTAZONOSÍTÓ:

EFOP-1.3.7-17-2017-00041

RENDEZVÉNY, FOGLALKOZÁS CÍME:

KATONA NÁNDOR KÖZÖSSÉG NYÁRI CSALÁDI TÁBORA

HELYSZÍN:

TELKIBÁNYA

IDŐPONT:

2019. augusztus 4. - 2019. augusztus 11.

RÉSZTVEVŐK SZÁMA:

66 fő

 

A "Szeged-Csanádi Egyházmegye Közösségfejlesztése - Szeged - A társadalmi kohézió erősítése a szegedi Szent Gellért Plébánia és a Tarjánvárosi Élő Közösség Alapítvány közösségfejlesztő tevékenységének bővítésével" című projekt keretében 2019. augusztus 4-11. között került megrendezésre a Katona Nándor Közösség nyári családi tábora.

A tábor a Telkibánya község I. számú gyermek táborában valósult meg.

A tavalyi táborhoz képest újabb 3 gyermekes családdal bővült a táborozók csapata, így a résztvevők száma az idén 66 fő volt. A 60 évestől az 1 évesig sokféle különböző helyzetű - megváltozott munkaképességű, egyedülálló szülő, nyugdíjas, roma származású valamint nagycsaládban élő - személy tudott ott lenni.

A tábor első két napján az összehangolódás ismerkedés volt a cél.

Augusztus 5-én Dr. Benyik György plébános atya meglátogatta a tábort, lelkigyakorlatot tartott és szentmisét mutatott be.

Augusztus 6-án bérelt buszokkal jutottunk el Aggtelekre, ahol a központi és a Vöröskői-barlangot barangoltuk be illetve a felszínen ismerkedtünk játékos Kincskeresés formájában a környék élővilágával.

Augusztus 7-én a hollóházi porcelángyár múzeumát tekintettük meg ahol a vállalkozó kedvűek a porcelánfestést is kipróbálták.

Augusztus 8-a kikapcsolódásé: a Zempléni Kalandpark élményelemei közül válogattunk.

Augusztus 9-én szintén a bérelt buszokkal elutaztunk a miskolctapolcai barlangfürdőbe, ahol a forró nyári napon a gyerekek és felnőttek is felüdíthették magukat.

Augusztus 10. a rövid túrák napja volt, ásványkereséssel a környékbeli hegyekben. A jobb erőnlétben lévők Füzér várához kapaszkodtak fel és csodálták a gyönyörűen felújított várat és a kilátást. Hallgattuk az idegenvezető lebilincselő történeteit a várban folyó életről, a koronáról, a kápolna felújításának eseményeiről.

Esténként vacsora előtt és után lehetőség nyílt ügyes apukák segítségével barkácsolásra, szépen díszített papírzsebkendő tartók készültek. Az anyukák segítségével a papírmasé technikával is megismerkedhettek a résztvevők.

mellett kihasználva a táborhely adta lehetőségeket remek hangulatú pingpong, kosárlabda és foci mérkőzések zajlottak. Sötétedés után filmvetítést is tartottunk a kicsik és a kamaszok részére. Tábortűz és a közös éneklés zárta a tábort szombat este.

Augusztus 11-én nehéz szívvel vettünk búcsút a festői tájtól.

 

 

 

 

Vissza a Galériához