HIRDETMÉNYEK

AKTUÁLIS HIRDETÉSEK - ELMÚLT ESEMÉNYEK

Karitász csoportunk hirdetései (Felkerült: 2018. február 15-én)
- Jó állapotban lévő mesekönyveket gyűjtünk a kárpátaljaiak részére. Az adományokat az irodában lehet leadni.
- Hálásan köszönjük a kedves híveknek a sok-sok üdítős kupakot. A gyűjtés mostantól befejeződött.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2018. február 15-én)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozása február 23-án, pénteken délelőtt 10 órakor lesz a Közösség Házban, Korom Ilona tanárnő vezetésével. Minden nyugdíjas társunkat szeretettel várunk.
Első felkészítő bérmálkozásra és elsőáldozásra készülőknek (Felkerült: 2018. február 8-án)
A bérmálkozásra készülők számára az első felkészítő február 25-én fél 9-kor, az elsőáldozásra készülő hittanosok első találkozója pedig február 25-én a 10 órai szentmise után lesz a közösségi házban. A csoportokba még lehet jelentkezni hitoktatóknál és az irodában.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2018. február 8-án)
Február 18-án, vasárnap 16.30-tól karitász gyűlés lesz, melyre minden önkéntest szeretettel várunk.
Keresztút (Felkerült: 2018. február 8-án)
Nagyböjtben minden pénteken este 17.30-kor a templomban keresztúti ájtatosságot végzünk.
Nagyböjti idő (Felkerült: 2018. február 8-án)
Február 14-én, szerdán megkezdődik a nagyböjti idő. Hamvazószerda nagypéntekkel azonosan szigorú böjti nap, mely azt jelenti, hogy a húsételtől való tartózkodás mellett naponta háromszor szabad enni, és csak egyszer jóllakni. A böjt vonatkozik minden 18. évét betöltött és 60 év alatti felnőttre, aki egészséges és katolikusnak vallja magát. A nagyböjt többi péntekjén is előírt a húsételtől való tartózkodás. A nagyböjti idő előírásai lelki megújulásunkat szolgálják.
SzJA kétszer 1% felajánlása (Felkerült: 2018. február 1-én)
Közeleg az adóbevallások időszaka. Felhívjuk a kedves hívek figyelmét, hogy adójuk kétszer 1%-át május 22-ig ajánlhatják fel egyházunk és a közösségi házat fenntartó Tarjánvárosi Élő Közösség Alapítvány (TÉKA) javára. A felajánlást papír alapon, az adóbevallástól elkülönülten lehet beadni a 17EGYSZA jelű nyomtatványon, postai úton vagy személyesen a NAV ügyfélszolgálatán. Fontos, hogy a lezárt borítékon a leragasztás helyén rajta legyen az ügyfél aláírása! A felajánlást ügyfélkapuval rendelkezők elektronikusan is megtehetik. 17EGYSZA jelű nyomtatványok az újságos asztalról elvihetők.
Betegek Világnapja (Felkerült: 2018. február 1-én)
A Betegek Világnapja alkalmából február 10-én, szombaton a móravárosi templom közös imádság lesz a betegekért és a betegek körül szolgálatot teljesítőkért. A program 16 órakor elmélkedéssel kezdődik a közösségiházban, majd 17 órakor szentmisével folytatódik a templomban. Az Egyházmegyei Karitász kórházi beteglátogató csoportja önkéntes segítők jelentkezését várja. Bővebb információ a faliújságon olvasható.
Zárszámadás és költségvetés (Felkerült: 2018. január 25-én)
Elkészült az előző év zárszámadása és az idei év költségvetése, melyet az érdeklődők az irodában megtekinthetnek.
Köszönet a támogatásért (Felkerült: 2018. január 25-én)
Hálás szívvel mondunk köszönetet a kedves híveknek. A plébániai kazán javítására egy hét alatt 166.885 Ft gyűlt össze. A teljes kiadás 500.000 Ft volt, ezért akik még szeretnék segíteni az egyházközséget, adományaikat az előtérben elhelyezett "almás" dobozba tehetik, vagy az irodában személyesen adhatják le. Támogatásukat hálásan köszönjük.
Házasság hete (Felkerült: 2018. január 25-én)
A Pasztorális Helynökség hirdeti, hogy február 11. és 18. között lesz a Házasság hete. A szervezők színes programsorozattal várják az érdeklődőket. A programokról a templomban kihelyezett szórólapokon, illetve a Házasság hete szegedi honlapján és Facebook oldalán olvashatnak.
Szent Balázs püspök ünnepe (Felkerült: 2018. január 25-én)
Február 3-án, szombaton lesz Szent Balázs püspök ünnepe. Emlékére ezen az estén és a jövő hétvégi misék után Balázs-áldásban részesítjük a híveket a torokbaj és minden más baj ellen.
Rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2018. január 25-én)
Február 2-án, pénteken délután 5 órától rózsafüzéres találkozó lesz az iroda melletti közösségi teremben. Minden tag megjelenésére számítunk.
Gyertyaszentelő Boldogasszony (Felkerült: 2018. január 25-én)
Február 2-án, pénteken lesz Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe. Gyertyaszentelés február 4-én, vasárnap a 10 órai szentmisében lesz.
Plébániai gázkazán (Felkerült: 2018. január 18-án)
Sajnálatos módon a plébánia fűtését biztosító gázkazán tönkrement. Ezért új kazánt kellett vásárolni. Ez 500.000 Ft rendkívüli, be nem tervezett költséget jelent. Kérjük kedves híveinket, lehetőségeikhez mérten járuljanak hozzá a váratlan kiadáshoz. Adományaikat az előtérben elhelyezett "almás" dobozba tehetik, vagy az irodában személyesen adhatják le. Támogatásukat előre is hálásan köszönjük.
Családi nyaralás (Felkerült: 2018. január 18-án)
Tájékoztatjuk a kedves híveket, hogy elkészült az idei családi nyaralásunk programja. Július 2-től 7-ig Nyíregyházán és a Zemplénben töltünk egy hetet. A program átvehető az irodában.
Farsangi mulatság (Felkerült: 2018. január 18-án)
Az idei farsangi mulatságunkat február 3-án, szombaton tartjuk. Kezdés 19 órakor a Közösségi Házban. A vacsora a szokásos módon batyus jellegű lesz. Mindenki annyi enni- és innivalót hozzon magával, amennyit elfogyaszt. A belépő és egyben tombolajegy 200.- Ft. A tombolához ajándéktárgyakat már most is lehet hozni. Kérjük a kedves híveket, minél többen vegyenek részt ezen a közösségépítő programon.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2018. január 18-án)
A Nyugdíjas Klub következő összejövetele január 26-án, pénteken de. 10 órakor lesz a Közösségi Házban. Minden nyugdíjas társunkat szeretettel várjuk.
Hazánkért végzett engesztelő imahét (Felkerült: 2018. január 18-án)
Január 26-án kezdődik és február 1-ig tart a hazánkért végzett engesztelő imahét. Az imádság a nap bármely órájában mondható.
Képviselő-testületi gyűlés (Felkerült: 2018. január 18-án)
Január 23-án, kedden este 7 órától képviselő-testületi gyűlés lesz a Közösségi Házban. A gyűlés témája az előző év zárszámadása és az idei év költségvetése. Minden tag megjelenésére számítunk.
Ökumenikus imahét (Felkerült: 2018. január 18-án)
Az ökumenikus imahét január 21-én kezdődik és január 28-ig tart. A hét minden napján este 6 órakor valamelyik felekezet templomában más-más közösség lelkésze tart igehirdetést.
A mi templomunkban január 27-én, szombaton este 6 órától lesz imaóra. Igét hirdet: Szuhászki Tamás metodista lelkész. Az imahét programja (Word).
Ökumenikus imahét (Felkerült: 2018. január 11-én)
Az ökumenikus imahét január 21-én kezdődik és január 28-ig tart. A hét minden napján este 6 órakor valamelyik felekezet templomában más-más közösség lelkésze tart igehirdetést. A mi templomunkban január 27-én, szombaton este 6 órától lesz imaóra, plébános atya pedig január 21-én, a Kálvin téri református templomban hirdet Igét. Ezért ezen a napon este igeliturgia lesz templomunkban.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2018. január 11-én)
Január 21-én, vasárnap délután fél öttől karitász gyűlés lesz. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Imanap hazánkért (Felkerült: 2018. január 11-én)
Január 18-án, szerdán, Árpád-házi Szent Margit ünnepén imanap lesz hazánkért a felsővárosi Szent Miklós Minorita Templomban. Részletes program a hirdető táblán olvasható.
Perselygyűjtés (Felkerült: 2018. január 4-én)
Január 7-i perselygyűjtésünket az egyházmegye céljaira ajánljuk fel.
Az egyházi hozzájárulás összege 2018-ban (Felkerült: 2018. január 4-én)
Tájékoztatjuk a kedves híveket, hogy 2018 évben az egyházi hozzájárulás összege a következő képen alakul: Az Egyházmegyei Zsinat határozata szerint minden önálló jövedelemmel rendelkező hívünk esetén az éves nettó jövedelem 1%-át kérjük, de a költségvetésünkhöz minimum az alábbi összeg szükséges:
- keresettel rendelkezők esetén: 10.000 Ft/év/fő
- nyugdíjasoknak, GYES, GYED esetén: 5.000 Ft/év/fő
Befizetni három módon lehet: banki átutalással, sárga készpénz-átutalási megbízással és készpénzes befizetéssel a plébániai irodában.
Jelentkezés házszentelésre (Felkerült: 2018. január 4-én)
Aki szeretné otthonát megszenteltetni, kérjük, iratkozzon fel a sekrestyében, vagy az irodában, pontos elérhetőséggel, hogy plébános atya időpont egyeztetés után felkereshesse a családot.
Jelentkezés bérmálkozásra (Felkerült: 2018. január 4-én)
2018 pünkösdjén templomunkban bérmálás lesz. Várjuk azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akik betöltötték 14. életévüket és szeretnének a nagykorúság szentségében részesülni. Azok a felnőtt testvérek, akik voltak elsőáldozók, de még nem bérmálkoztak, rendszeresen járnak templomba, tartják kapcsolatukat közösségünkkel és szeretnének bérmálkozni, szintén jelentkezzenek a hitoktatóknál, vagy az irodában.
Jelentkezés elsőáldozásra (Felkerült: 2018. január 4-én)
Kérjük azokat a szülőket, akik szeretnék, hogy gyermekük ebben az évben legyen elsőáldozó, január 31-ig jelentkezzenek hitoktatóinknál. Az elsőáldozás feltételei: a gyermek 2018. szeptemberében a negyedik vagy felsőbb osztályba lép, 2 éve folyamatosan jár valahova katolikus hittanra, és rendszeresen jár vasárnapi szentmisére.
"Lábujjhegyen Oroszországba" (Felkerült: 2018. január 4-én)
A "Lábujjhegyen Oroszországba" című film, egy olyan család történetét mutatja be, akik a '80-as évek közepén egy Moszkva melletti városba költöztek. Hogy mit keres egy keresztény magyar család a nagy Oroszországban? Hogyan emlékeznek az ott eltöltött hét évre, erről szól a film, melyet január 9-én, kedden este 7 órától a közösségi házban lehet megnézni.
Espereskerületi rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2018. január 4-én)
Január 8-án, hétfőn 17 órától espereskerületi rózsafüzéres találkozó lesz a petőfitelepi templomban, melyre szeretettel várják a kedves híveket.
Szőlőfürt (Felkerült: 2017. december 31-én)
Megjelent a Szőlőfürt karácsonyi száma, önköltségi ára 150.- Ft. Vigyünk belőle rokonainknak, ismerőseinknek.
Vízkereszt (Felkerült: 2017. december 31-én)
Az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció döntése alapján január 6., vízkereszt napja a magyarországi egyházmegyékben is kötelező ünnep. Ezen a napon templomunkban szentmise 18 órakor lesz.
Rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2017. december 31-én)
Január 5-én, szerdán délután 17 órától rózsafüzéres találkozó lesz a plébániai közösségi teremben. Minden tag megjelenésére számítunk.
Január 1-i miserend (Felkerült: 2017. december 31-én)
Január 1-én 10 és 18 órakor lesz szentmise.
Éjfélkor a templom nyitás (Felkerült: 2017. december 31-én)
December 31-én éjfélkor a templomot rövid hálaadásra kinyitjuk.
A jövő hét ünnepei (Felkerült: 2017. december 21-én)
December 27-én Szent János apostol, 28-án pedig Aprószentek ünnepe lesz.
Szentségimádás elmarad (Felkerült: 2017. december 21-én)
December 26-án, kedden a szentségimádás elmarad.
Karácsonyi miserend (Felkerült: 2017. december 14-én)
Karácsonyi miserend:
December 24. Advent 4. vasárnapja: Szentmise: 10 óra
December 24. Karácsony vigíliája: Szentmise 16 óra
A szentmise után, a templom melletti hittanterembe, karácsonyi agapéra várja a karitász csoport a híveket.
Az éjféli mise 24 órakor kezdődik.
December 25. hétfő: Szentmise 10 óra
Az idei elsőáldozók pásztorjátékot mutatnak be.
Szentmise 18 óra
December 26. kedd: Szentmise 10 óra
Mise után borszentelés lesz, amelyre mindenki elhozhatja a saját termésű borát.
Igeliturgia 18 óra
Újságelőfizetés (Felkerült: 2017. december 14-én)
Kérjük azokat a testvéreket, akik a Keresztény Élet és az Új Ember hetilapokat, illetve az Adoremust rendszeresen vásárolják, újítsák meg előfizetési szándékukat a 2018. évre. Azok a testvéreink, akik még erre az évre nem rendezték előfizetésüket a jövő héten ezt pótolhatják.
Pásztorjáték (Felkerült: 2017. december 14-én)
A Weöres Sándor Általános Iskola 5. a osztályos diákjai december 21-én csütörtökön 17 órakor pásztorjátékot mutatnak be templomunkban. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Betlehemi láng (Felkerült: 2017. december 14-én)
December 18-án, hétfőn a hajnali szentmisében érkezik templomunkba a betlehemi láng.
Rorate szentmisék (Felkerült: 2017. december 14-én)
A jövő héten is lesznek hajnali rorate szentmisék, hétfőn, kedden és szerdán reggel 6 órától. Ezt követően a templom melletti hittanteremben közös reggeli lesz, melyre mindenkit szeretettel várunk. Ezeken a napokon az esti szentmise elmarad. A hét többi napján a miserend változatlan.
A jövő hét szentjeinek ünnepei (Felkerült: 2017. december 7-én)
December 13. Szent Lúcia szűz és vértanú.
December 14. Keresztes Szent János.
Karácsonyt váró hangverseny (Felkerült: 2017. december 7-én)
December 17-én, vasárnap az esti szentmise után - kb. 18.45-től - Karácsonyt váró hangverseny lesz templomunkban. A koncert részletes programja a faliújságon olvasható.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2017. december 7-én)
A Nyugdíjas Klub év végi ünnepi összejövetelét december 17-én vasárnap délután 4 órakor tartja a közösségi házban. Szeretettel várjuk nyugdíjas társainkat.
Karácsonyi Karitász Vásár (Felkerült: 2017. december 7-én)
Az Egyházmegyei Karitász szeretettel hív mindenkit december 12-én 14 órára a Karácsonyi Karitász Vásár megnyitására a Szeged Nagyáruházba. A vásár az áruház nyitva tartása alatt folyamatosan látogatható december 18-ig. A bevételt teljes egészében szegedi családok fűtés támogatására fordítják.
Rorate szentmisék (Felkerült: 2017. december 7-én)
A jövő héten is lesznek hajnali rorate szentmisék, hétfőn, kedden és szerdán reggel 6 órától. Ezt követően a templom melletti hittanteremben közös reggeli lesz, melyre mindenkit szeretettel várunk. Ezeken a napokon az esti szentmise elmarad. A hét többi napján a miserend változatlan.
Luca-búza (Felkerült: 2017. december 7-én)
A szentmise után Luca-búzát fogunk osztani, amit december 13-án szoktak elvetni. Vetés előtt érdemes a búzát 1 napig vízben áztatni, és meleg helyen tartani. A vetés után csak vékony földréteggel borítsuk a búzát, mert az a kikelés után kicsit megemeli a földet. Aki szeretné, a kizöldellt búzát elhozhatja a templomba. Köszönjük, ha saját nevelésű búzájukkal hozzájárulnak a közös Betlehemünk díszítéséhez.
A jövő hét szentjeinek ünnepei (Felkerült: 2017. november 30-án)
December 4. Damaszkuszi Szent János, (650k-750k) szír keresztény szerzetes, teológus, püspök, egyházatya, fellépett a képrombolók ellen.
December 6. Szent Miklós (270-343), Myra püspöke, jótékonykodó.
December 7. Szent Ambrus (339-397), milánói rendőrfőnök, majd püspök és egyházatya.
December 8. Szeplőtelen fogantatás ünnepe. Katolikus hittétel, amely szerint Szűz Mária már édesanyja, Szent Anna méhében az áteredő bűn nélkül fogant.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2017. november 30-án)
December 10-én, vasárnap délután fél öttől Karitász gyűlés lesz a közösségi házban. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
"Egymillió csillag a szegényekért" (Felkerült: 2017. november 30-án)
Az "Egymillió csillag a szegényekért" szolidaritási akció is ebben az időszakban zajlik. Önkénteseink egy-egy mécsessel hívják fel a figyelmet a szegény családok helyzetére a templomunk előtt vasárnap és jövő héten szombaton, illetve vasárnap a szentmisék előtt és után. Pénzadományokat a kihelyezett üvegperselybe lehet tenni.
Tartós élelmiszergyűjtés (Felkerült: 2017. november 30-án)
Plébániai karitász csoportunk is csatlakozott az Országos Karitász adventi tartós élelmiszergyűjtési akciójához. Az adományokat a templomban elhelyezett kosárba, illetve az irodában lehet leadni december 4-től 15-ig.
Kalendárium, naptár (Felkerült: 2017. november 30-án)
Megérkezett a 2018. évi Katolikus Kalendárium, a Karitász naptár és a lapnaptár, melyek újságos asztalon találhatóak meg. Áruk: 400, 300, illetve 30 Ft, melyet a kiadvány perselybe kérünk bedobni.
Szeplőtelen fogantatás ünnepe (Felkerült: 2017. november 30-án)
December 8-án, pénteken, Szeplőtelen fogantatás napján déli 12 órakor, országos ima lesz hazánkért, melybe közösségünk is bekapcsolódik. Aki teheti, jöjjön el a templomba 12 órára, hogy közösen imádkozhassuk el a Rózsafüzért.
Szentségimádás (Felkerült: 2017. november 30-án)
December 5-én, kedden a szentségimádást már az iroda melletti közösségi teremben végezzük. Este a vesperás 17.30-kor kezdődik.
Rorate szentmisék (Felkerült: 2017. november 30-án)
Az elmúlt évekhez hasonlóan az adventi időszakban idén is lesznek hajnali rorate szentmisék, hétfőn, kedden és szerdán reggel 6 órától. Ezt követően a templom melletti hittanteremben közös reggeli lesz, melyre mindenkit szeretettel várunk. Ezeken a napokon az esti szentmise elmarad. A hét többi napján a miserend változatlan.
Szent András apostol (Felkerült: 2017. november 23-án)
A jövő hét szentjei közül Szent András apostol ünnepét szeretnénk kiemelni, amely november 30-án, csütörtökön lesz. Aki teheti, vegyen részt ezen a napon, az ünnepi igeliturgián.
Mikulás (Felkerült: 2017. november 23-án)
Kicsinyek és nagyok izgalommal várják a Mikulást, aki ebben az évben, december 3-án, vasárnap a 10 órai szentmise után jön templomunkba. Idén is szeretnénk közösen megtölteni a Mikulás puttonyát. Ezért az előtérbe kitettünk egy kosarat, amibe bele lehet tenni azt az édességet, amiről le tudunk mondani és azt a játékot, ami még jó állapotban van.
Első péntek (Felkerült: 2017. november 23-án)
December 1-én, első pénteken a szentmisét a templomgondozókért és a rózsafüzér társulat tagjaiért mutatjuk be.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2017. november 23-án)
A Rózsafüzér Társulat legközelebbi találkozója december 1-én, pénteken délután 5 órakor lesz az iroda melletti közösségi teremben.
Hazánkért otthon végzendő imádság (Felkerült: 2017. november 23-án)
A hazánkért otthon végzendő engesztelő imádságot december 1-től 7-ig kell elmondani. Kérjük azokat, akik erre vállalkoztak, ne feledkezzenek meg róla. Névsor a hirdetőtáblán olvasható.
Perselygyűjtés (Felkerült: 2017. november 16-án)
Mai perselygyűjtésünket a Karitász javára ajánljuk fel.
Mikulás (Felkerült: 2017. november 16-án)
Idén is szeretnénk közösen megtölteni a Mikulás puttonyát. Ezért a jövő héten az előtérbe kiteszünk egy kosarat, amibe bele lehet tenni azt az édességet, amiről le tudunk mondani és azt a játékot, ami még jó állapotban van.
Köszönet a arang javítására felajánlott adományokért (Felkerült: 2017. november 16-án)
Örömmel hirdetjük a kedves híveknek, hogy a harang javítására 151.940 Ft jött össze, amely a kiadásokat fedezte. Hálásan köszönjük kedves híveink nagylelkű adományait.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2017. november 16-án)
A Nyugdíjas Klub következő összejövetele november 24-én, pénteken 10 órakor lesz a Közösségi házban. Minden nyugdíjas társunkat szeretettel várunk.
Képviselő-testületi gyűlés (Felkerült: 2017. november 16-án)
November 21-én, kedden este 7 órától képviselő-testületi gyűlés lesz a közösségi házban. Minden tag megjelenésére számítunk.
Jubiláns házasok megáldása (Felkerült: 2017. november 9-én)
Szeretettel felhívjuk a kedves hívek figyelmét, hogy november 26-án, vasárnap a délelőtti szentmisében lesz a jubiláns házasok megáldása. Aki szeretné ebben a szentmisében megújítani házassági fogadalmát, kérjük, iratkozzon fel a sekrestyében, vagy jelezze ezt az irodában.
Karitász-gyűlés (Felkerült: 2017. november 9-én)
November 19-én, vasárnap délután fél öttől karitász-gyűlés lesz a Közösségi Házban. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Kanapé (Felkerült: 2017. november 2-án)
Ingyen elvihető kanapé felajánlás érkezett közösségünkhöz. Érdeklődni az irodában lehet.
Harang javítás (Felkerült: 2017. november 2-án)
Sokak kérésére és mindenki örömére megjavítattuk templomunk harangját. Ennek kiadása nem lett bekalkulálva az éves költségvetésbe, ezért aki teheti, anyagilag is támogassa ennek a javításnak a költségét. Adományaikat hálás szívvel köszönjük.
Elsőáldozás (Felkerült: 2017. november 2-án)
Templomunkban november 12-én, vasárnap a délelőtti szentmisében lesz az elsőáldozás. Kérjük a kedves testvéreket, kísérjék imáikkal a gyerekeket.
Esperes-kerületi rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2017. november 2-án)
November 6-án, hétfőn 16 órától esperes-kerületi rózsafüzéres találkozó lesz a móravárosi templomban. Aki közösen szeretne menni a programra, jöjjön a Budapesti krt. József A. sgt. kereszteződésénél lévő villamosmegállóba, ahonnan a 15.30-kor induló 3-as villamossal megyünk Móravárosba.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2017. október 26-án)
November 3-án, pénteken du. 5 órától a plébániai közösségi teremben a Rózsafüzér Társulat összejövetele lesz, melyre minden tagot szeretettel várunk.
Halottak napja (Felkerült: 2017. október 26-án)
November 2-án, csütörtökön, halottak napján 18 órakor lesz szentmise.
Mindenszentek ünnepe (Felkerült: 2017. október 26-án)
November 1-én, szerdán, Mindenszentek napján az ünnepi szentmise 18 órakor kezdődik. A szentmise után imaórát tartunk szeretteinkért.
Óra átállítás (Felkerült: 2017. október 19-én)
Szeretnénk felhívni a kedves hívek figyelmét, hogy a téli időszámítás október 29-én, jövő vasárnap hajnalban kezdődik, az órákat egy órával vissza kell állítani.
Gyűjtés (Felkerült: 2017. október 19-én)
A mai gyűjtésünket a missziók javára küldjük el.
Karolina Általános Iskola (Felkerült: 2017. október 19-én)
A Karolina Általános Iskola játszódélutánt szervez az iskola iránt érdeklődő nagycsoportos gyermekeknek és szüleinek. A programok plakátját a hirdetőtáblára kihelyeztük.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2017. október 19-én)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozása október 26-án (csütörtökön) 10 órakor lesz a Közösségi Házban. Meghívott előadó Dr. Barna Gábor néprajzkutató, egyetemi tanár, aki a magyar búcsújáró helyekről fog vetítéssel egybekötött előadást tartani. Mindenkit szeretettel várunk.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2017. október 12-én)
Október 22-én, vasárnap délután fél öttől karitász gyűlés lesz a közösségi házban. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
CsaládEgyetem (Felkerült: 2017. október 12-én)
A Pasztorális Helynökség CsaládKözPontja hívja az érdeklődőket a CsaládEgyetem következő kurzusára. Dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta tart előadást 2017. október 17-én, kedden 18-kor a szegedi Katolikus Házban "Szex és hűség" címmel. További információk a plakáton és szórólapon szereplő elérhetőségeken olvashatók.


TÉGLAJEGY ÁRUSÍTÁS

A Közösségi Ház makettje

A Közösségi ház fenntartásának elősegítésére téglajegyeket árusítunk, melyek 200, 1000, és 5000 Ft-os címletekben kaphatók a plébánián. Az építkezés Isten segítségével befejeződött, ám a tartozásainkat még rendeznünk kell. A Ház fenntartásához, vagyis a sikeres közösségi élet új helyszínének biztosításához anyagi forrásokat kell előteremtenünk. Ebben Önök is részt vállalhatnak, mert a téglajegy-bevételeket erre a célra fordítjuk.

A közösségi házat működtető TÉKA alapítvány a Csongrád Megyei Bíróság által nyilvántartásba vett közhasznú szervezet, és így az alapítványnak befizetett adományok után adókedvezményre jogosító igazolást is tudunk adni.

MISEREND

Vasárnap: 10 és 18 óra
Hétköznap: 18 óra

Gyóntatás: szentmisék előtt fél órával
Lelkibeszélgetés: előre megbeszélt időpontban, de sürgős ügyben bármikor lehet a plébánost keresni.

IRODAI SZOLGÁLAT

Hétfő - Péntek:
9-12 és 15-18 óra

ÁLLANDÓ PROGRAMOK

Minden hétfő, 18:00:
Szent Mónika imacsoport.

Minden kedd, 9:00-19:00:
Szentségimádás.
9:00: Laudes
17:30: Vesperás

Első szerda, 17:00:
Rózsafüzér társulat.

Első csütörtök, 17:30:
Szentségimádás.

Minden csütörtök, 17:00:
Mária Légió.

Első péntek,
a szentmise után:

Jézus Szíve litánia.

Utolsó péntek, 10:00:
Nyugdíjas Klub.

Első szombat, 17:30:
Közös ima Szűz Mária szándékára.

Minden szombat,
10:00-11:30:

Cserkészfoglalkozás.

Minden szombat, 15:30:
Igeliturgia az Acél utcai
Idősek Otthonában.

Havonta egyszer szentmise.

Minden szombat,
a szentmise után:

Isteni Irgalmasság imacsoport

Harmadik vasárnap,
16:30:
Karitász gyűlés

További programok:
Csoportok oldalon

EGYÉB