HIRDETMÉNYEK

AKTUÁLIS HIRDETÉSEK - ELMÚLT ESEMÉNYEK

SzJA kétszer 1%-a (Felkerült: 2018. április 26-án)
Kérjük a kedves Híveket, hogy adójuk kétszer 1%-ának felajánlásával ez évben is támogassák Egyházunkat és a Közösségi Ház fenntartását segítő TÉKA Alapítványt!
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2018. április 26-án)
Rózsafüzér Társulat legközelebbi találkozója május 4-én, pénteken délután 5 órakor lesz az iroda melletti közösségi teremben.
Szentségimádás elmarad (Felkerült: 2018. április 26-án)
Május 1-én, kedden a szentségimádás elmarad.
Lorettói litánia (Felkerült: 2018. április 26-án)
Május hónapban minden este a szentmisék után közösen imádkozzuk el a Lorettói litániát.
Vízvezeték meghibásodása (Felkerült: 2018. április 19-én)
Egyházközségünket újabb kár érte. A több mint 40 éves vízvezetékünk törött el, aminek következtében tetemes ivóvíz folyt el. Ennek kijavítása folyamatban van. A nem tervezett kiadás több százezer forint, ami a plébánia költségvetésébe nem lett betervezve. Próbálunk segítséget kérni a püspökségtől is, de aki teheti, kérjük, támogassa az újabb kiadást. Adományaikat szokás szerint az almás dobozba tehetik. Megértésüket és segítségüket hálásan köszönjük.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2018. április 19-én)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozása április 27-én, pénteken 10 órakor lesz a Közösségi Házban. Meghívott vendégünk Pintér András a régi Szegedről mesél, vetített képek segítségével. Minden nyugdíjas társunkat szeretettel várunk.
SzJA kétszer 1% felajánlás (Felkerült: 2018. április 12-én)
Közeleg az adóbevallások időszaka. Felhívjuk a kedves hívek figyelmét, hogy adójuk kétszer 1%-át május 22-ig ajánlhatják fel egyházunk és a Közösségi Házat fenntartó Tarjánvárosi Élő Közösség Alapítvány (TÉKA) javára. A felajánlást papír alapon, az adóbevallástól elkülönülten lehet beadni a 17EGYSZA jelű nyomtatványon, postai úton vagy személyesen a NAV ügyfélszolgálatán. Fontos, hogy a lezárt borítékon a leragasztás helyén rajta legyen az ügyfél aláírása! A felajánlást ügyfélkapuval rendelkezők elektronikusan is megtehetik. A nyomtatványok az újságos asztalról elvihetők.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2018. április 12-én)
Április 22-én, vasárnap 16.30-tól karitász gyűlés lesz, melyre minden önkéntest szeretettel várunk.
Plébániánk hitéletét felmérő kérdőívek feldolgozása (Felkerült: 2018. április 5-én)
Elkészült a plébániánk hitéletét felmérő kérdőívek feldolgozása. Ennek értékelése és bemutatása április 16-án, hétfőn 18 órakor lesz a Közösségi Házban. Az értékelést a TV-ből is ismert Süveges házaspár fogja bemutatni. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Esperes-kerületi rózsafüzér találkozó (Felkerült: 2018. április 5-én)
Április 9-én, hétfőn esperes-kerületi rózsafüzér találkozó lesz Röszkén. A különjáratos busz a Rókusi templom mellől indul 16 órakor. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.
Szőlőfürt (Felkerült: 2018. március 27-én)
Megjelent a Szőlőfürt húsvéti száma. Aki teheti, 150 Ft-tal járuljon hozzá a nyomdai költséghez.
Papi hivatás (Felkerült: 2018. március 27-én)
A Szeged-Csanádi Egyházmegye várja azon nagykorú nőtlen férfiak jelentkezését, akik papi hivatást éreznek lelkükben és az egyházmegyénkben szeretnének szolgálni. A felvételhez szükséges dokumentumok: kézzel írt kérvény, melyben a jelentkező kéri a püspököt, hogy vegye fel az egyházmegye kispapjai sorába. Kézzel írt rövid önéletrajz, keresztelési anyakönyvi másolat, az érettségi bizonyítvány fénymásolata, plébánosi vagy lelkészi ajánlás.
Nehéz helyzetben lévő családok (Felkerült: 2018. március 27-én)
Karitász csoportunk kéri, hogy aki tud nehéz helyzetben lévő családról, beteg emberről jelezze az az irodában. Családlátogatás után a segítségnyújtás módjáról személyre szabottan döntünk.
Szentségimádás (Felkerült: 2018. március 27-én)
Az Irgalmasság Imacsoport április 7-én, szombaton - az Irgalmasság vasárnapjának előestéjén - 17 órától Szentségimádást tart a templomban. Ezt az ünnepet 2000-ben Szent II. János Pál pápa iktatta be az egyházi ünnepek közé, akinek halála is ezen a napon volt. Szeretettel várnak mindenkit erre az ünnepi alkalomra.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2018. március 27-én)
Április 6-án, pénteken 17 órától Rózsafüzér Társulat találkozója lesz az iroda melletti közösségi teremben, melyre mindenkit szeretettel várunk.
Húsvéthétfő (Felkerült: 2018. március 27-én)
Április 2-án, húsvéthétfőn délelőtt 10 órakor szentmise, 18 órakor pedig igeliturgia lesz.
A húsvéti időszakhoz kapcsolódó szertartások (Felkerült: 2018. március 22-én)
A húsvéti időszakhoz kapcsolódó szertartások ebben az évben következőképpen alakulnak:
Március 29. Nagycsütörtök:
18 óra Az Utolsó Vacsora miséje, utána imádságos virrasztás 20 óráig. Ekkor gyónási lehetőség is lesz
Március 30. Nagypéntek:
15 óra A templomot kinyitjuk, hogy aki szeretne itt imádkozni, megtehesse azt.
17.30 Keresztút
18 óra Urunk megváltó szenvedésének ünnepe: Passió, Kereszthódolat, Áldoztatás.
Március 31. Nagyszombat:
Reggel 9 órától a templom nyitva lesz, lehetőséget biztosítva a csöndes imádságra a Szentsírnál. Kérjük, hogy aki a Szentsír őrzésére nagyszombaton imaórát tud vállalni, iratkozzon fel a sekrestyében!
19 óra Húsvét Vigíliája, az egyházi év csúcsa, a legnagyobb ünnepünk: Krisztus feltámadásának ünneplése. Feltámadási körmenet a téren. (Befejezés: kb. 21.00).
Április 1. Húsvétvasárnap: a szentmisék délelőtt 10 és esete 6 órakor lesznek.
Április 2. Húsvéthétfőn: délelőtt 10 órakor szentmise, este 6 órakor igeliturgia lesz.
A Szentsír díszítése (Felkerült: 2018. március 22-én)
A Szentsír díszítésére szánt virágokat szerdáig kérjük elhozni. Aki anyagiakkal szeretne hozzájárulni a díszítéshez, az a sekrestyeajtó melletti perselybe tegye az erre a célra szánt összeget.
Barkaszentelés (Felkerült: 2018. március 22-én)
Március 25-én, Virágvasárnap reggel a 10 órakor kezdődő szentmisén lesz a barkaszentelés, mellyel Krisztus jeruzsálemi ünnepélyes bevonulásának emlékét ünnepeljük.
Nyári időszámítás kezdete (Felkerült: 2018. március 13-án)
Március 25-én, szombatról vasárnapra virradóra lesz a tavaszi óra átállítás. Éjjel 2 órakor 3 órára kell előreigazítani az órákat.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2018. március 13-án)
Március 26-án, vasárnap délután fél öttől karitász gyűlés lesz. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Betegek kenete (Felkerült: 2018. március 13-án)
Március 25-én, Virágvasárnap az esti szentmise keretében lesz a betegek kenetének közös kiszolgáltatása templomunkban. Feltételek: betöltött 60. év, vagy rendszeres gyógyszerszedés, komoly fizikai, vagy lelki szenvedés hordozása. Jelentkezni a plébánián, vagy a sekrestyében lehet, feliratkozással.
SzJA kétszer 1% felajánlása (Felkerült: 2018. március 8-án)
Közeleg az adóbevallások időszaka. Felhívjuk a kedves hívek figyelmét, hogy adójuk kétszer 1%-át május 22-ig ajánlhatják fel egyházunk és a közösségi házat fenntartó Tarjánvárosi Élő Közösség Alapítvány (TÉKA) javára. A felajánlást papír alapon, az adóbevallástól elkülönülten lehet beadni a 17EGYSZA jelű nyomtatványon, postai úton vagy személyesen a NAV ügyfélszolgálatán. Fontos, hogy a lezárt borítékon a leragasztás helyén rajta legyen az ügyfél aláírása! A felajánlást ügyfélkapuval rendelkezők elektronikusan is megtehetik. 17EGYSZA jelű nyomtatványok az újságos asztalról elvihetők.
Felmérés (Felkerült: 2018. március 1-én)
Egyházközségünk lelki életéről szeretnénk egy felmérést készíteni. Ehhez az újságos asztalra kitett kérdőíveket név nélkül kérjük kitölteni és az almás dobozba március 15-ig beletenni. Segítségüket köszönjük.
Nagyböjti tartós élelmiszer-gyűjtés (Felkerült: 2018. február 22-én)
Plébánia közösségünk is bekapcsolódik a már hagyományosnak mondható nagyböjti tartós élelmiszer-gyűjtésbe, melyet húsvét előtt karitász csoportunk oszt szét a rászorulóknak. Kérjük a kedves híveket, aki teheti, március 4-11. között hozza be élelmiszer adományát a templomba, vagy az irodába.
Árvízi Emléknap (Felkerült: 2018. február 22-én)
Március 3-án, szombaton 10 órától kezdődik az immár tizennegyedik alkalommal megrendezésre kerülő Árvízi Emléknap, melyre szeretettel várnak mindenkit a Dóm térre a szervezők, hogy változatos programok keretében emlékezzenek a nagy árvíz 139. évfordulójára.
Képzőművészek kiállítás (Felkerült: 2018. február 22-én)
Nagyböjt idején templomunkban Brzózka Marek és felesége, Szántó Cecília Mária képzőművészek alkotásai lesznek kiállítva, melyeket a szentmisékhez kapcsolódva (hétköznapokon 18, vasárnap 10 és 18 óra) illetve hétköznapokon iroda időben (9-12 és 15-18 óra között) lehet megnézni.
Nagyböjti lelkigyakorlat (Felkerült: 2018. február 22-én)
Közösségünk nagyböjti lelkigyakorlatát március 2-től 4-ig, jövő héten, pénteken és szombaton az esti, vasárnap pedig a délelőtti szentmisében tartjuk. A lelkigyakorlat szónoka Szakács Tibor, kiskunhalasi káplán, a Gál Ferenc Főiskola tanára lesz.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2018. február 22-én)
Március 2-án, pénteken 17 órától a Rózsafüzér Társulat találkozója lesz az iroda melletti közösségi teremben, melyre mindenkit szeretettel várunk.
Karitász csoportunk hirdetései (Felkerült: 2018. február 15-én)
- Jó állapotban lévő mesekönyveket gyűjtünk a kárpátaljaiak részére. Az adományokat az irodában lehet leadni.
- Hálásan köszönjük a kedves híveknek a sok-sok üdítős kupakot. A gyűjtés mostantól befejeződött.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2018. február 15-én)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozása február 23-án, pénteken délelőtt 10 órakor lesz a Közösség Házban, Korom Ilona tanárnő vezetésével. Minden nyugdíjas társunkat szeretettel várunk.
Első felkészítő bérmálkozásra és elsőáldozásra készülőknek (Felkerült: 2018. február 8-án)
A bérmálkozásra készülők számára az első felkészítő február 25-én fél 9-kor, az elsőáldozásra készülő hittanosok első találkozója pedig február 25-én a 10 órai szentmise után lesz a közösségi házban. A csoportokba még lehet jelentkezni hitoktatóknál és az irodában.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2018. február 8-án)
Február 18-án, vasárnap 16.30-tól karitász gyűlés lesz, melyre minden önkéntest szeretettel várunk.
Keresztút (Felkerült: 2018. február 8-án)
Nagyböjtben minden pénteken este 17.30-kor a templomban keresztúti ájtatosságot végzünk.
Nagyböjti idő (Felkerült: 2018. február 8-án)
Február 14-én, szerdán megkezdődik a nagyböjti idő. Hamvazószerda nagypéntekkel azonosan szigorú böjti nap, mely azt jelenti, hogy a húsételtől való tartózkodás mellett naponta háromszor szabad enni, és csak egyszer jóllakni. A böjt vonatkozik minden 18. évét betöltött és 60 év alatti felnőttre, aki egészséges és katolikusnak vallja magát. A nagyböjt többi péntekjén is előírt a húsételtől való tartózkodás. A nagyböjti idő előírásai lelki megújulásunkat szolgálják.
SzJA kétszer 1% felajánlása (Felkerült: 2018. február 1-én)
Közeleg az adóbevallások időszaka. Felhívjuk a kedves hívek figyelmét, hogy adójuk kétszer 1%-át május 22-ig ajánlhatják fel egyházunk és a közösségi házat fenntartó Tarjánvárosi Élő Közösség Alapítvány (TÉKA) javára. A felajánlást papír alapon, az adóbevallástól elkülönülten lehet beadni a 17EGYSZA jelű nyomtatványon, postai úton vagy személyesen a NAV ügyfélszolgálatán. Fontos, hogy a lezárt borítékon a leragasztás helyén rajta legyen az ügyfél aláírása! A felajánlást ügyfélkapuval rendelkezők elektronikusan is megtehetik. 17EGYSZA jelű nyomtatványok az újságos asztalról elvihetők.
Betegek Világnapja (Felkerült: 2018. február 1-én)
A Betegek Világnapja alkalmából február 10-én, szombaton a móravárosi templom közös imádság lesz a betegekért és a betegek körül szolgálatot teljesítőkért. A program 16 órakor elmélkedéssel kezdődik a közösségiházban, majd 17 órakor szentmisével folytatódik a templomban. Az Egyházmegyei Karitász kórházi beteglátogató csoportja önkéntes segítők jelentkezését várja. Bővebb információ a faliújságon olvasható.
Zárszámadás és költségvetés (Felkerült: 2018. január 25-én)
Elkészült az előző év zárszámadása és az idei év költségvetése, melyet az érdeklődők az irodában megtekinthetnek.
Köszönet a támogatásért (Felkerült: 2018. január 25-én)
Hálás szívvel mondunk köszönetet a kedves híveknek. A plébániai kazán javítására egy hét alatt 166.885 Ft gyűlt össze. A teljes kiadás 500.000 Ft volt, ezért akik még szeretnék segíteni az egyházközséget, adományaikat az előtérben elhelyezett "almás" dobozba tehetik, vagy az irodában személyesen adhatják le. Támogatásukat hálásan köszönjük.
Házasság hete (Felkerült: 2018. január 25-én)
A Pasztorális Helynökség hirdeti, hogy február 11. és 18. között lesz a Házasság hete. A szervezők színes programsorozattal várják az érdeklődőket. A programokról a templomban kihelyezett szórólapokon, illetve a Házasság hete szegedi honlapján és Facebook oldalán olvashatnak.
Szent Balázs püspök ünnepe (Felkerült: 2018. január 25-én)
Február 3-án, szombaton lesz Szent Balázs püspök ünnepe. Emlékére ezen az estén és a jövő hétvégi misék után Balázs-áldásban részesítjük a híveket a torokbaj és minden más baj ellen.
Rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2018. január 25-én)
Február 2-án, pénteken délután 5 órától rózsafüzéres találkozó lesz az iroda melletti közösségi teremben. Minden tag megjelenésére számítunk.
Gyertyaszentelő Boldogasszony (Felkerült: 2018. január 25-én)
Február 2-án, pénteken lesz Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe. Gyertyaszentelés február 4-én, vasárnap a 10 órai szentmisében lesz.
Plébániai gázkazán (Felkerült: 2018. január 18-án)
Sajnálatos módon a plébánia fűtését biztosító gázkazán tönkrement. Ezért új kazánt kellett vásárolni. Ez 500.000 Ft rendkívüli, be nem tervezett költséget jelent. Kérjük kedves híveinket, lehetőségeikhez mérten járuljanak hozzá a váratlan kiadáshoz. Adományaikat az előtérben elhelyezett "almás" dobozba tehetik, vagy az irodában személyesen adhatják le. Támogatásukat előre is hálásan köszönjük.
Családi nyaralás (Felkerült: 2018. január 18-án)
Tájékoztatjuk a kedves híveket, hogy elkészült az idei családi nyaralásunk programja. Július 2-től 7-ig Nyíregyházán és a Zemplénben töltünk egy hetet. A program átvehető az irodában.
Farsangi mulatság (Felkerült: 2018. január 18-án)
Az idei farsangi mulatságunkat február 3-án, szombaton tartjuk. Kezdés 19 órakor a Közösségi Házban. A vacsora a szokásos módon batyus jellegű lesz. Mindenki annyi enni- és innivalót hozzon magával, amennyit elfogyaszt. A belépő és egyben tombolajegy 200.- Ft. A tombolához ajándéktárgyakat már most is lehet hozni. Kérjük a kedves híveket, minél többen vegyenek részt ezen a közösségépítő programon.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2018. január 18-án)
A Nyugdíjas Klub következő összejövetele január 26-án, pénteken de. 10 órakor lesz a Közösségi Házban. Minden nyugdíjas társunkat szeretettel várjuk.
Hazánkért végzett engesztelő imahét (Felkerült: 2018. január 18-án)
Január 26-án kezdődik és február 1-ig tart a hazánkért végzett engesztelő imahét. Az imádság a nap bármely órájában mondható.
Képviselő-testületi gyűlés (Felkerült: 2018. január 18-án)
Január 23-án, kedden este 7 órától képviselő-testületi gyűlés lesz a Közösségi Házban. A gyűlés témája az előző év zárszámadása és az idei év költségvetése. Minden tag megjelenésére számítunk.
Ökumenikus imahét (Felkerült: 2018. január 18-án)
Az ökumenikus imahét január 21-én kezdődik és január 28-ig tart. A hét minden napján este 6 órakor valamelyik felekezet templomában más-más közösség lelkésze tart igehirdetést.
A mi templomunkban január 27-én, szombaton este 6 órától lesz imaóra. Igét hirdet: Szuhászki Tamás metodista lelkész. Az imahét programja (Word).
Ökumenikus imahét (Felkerült: 2018. január 11-én)
Az ökumenikus imahét január 21-én kezdődik és január 28-ig tart. A hét minden napján este 6 órakor valamelyik felekezet templomában más-más közösség lelkésze tart igehirdetést. A mi templomunkban január 27-én, szombaton este 6 órától lesz imaóra, plébános atya pedig január 21-én, a Kálvin téri református templomban hirdet Igét. Ezért ezen a napon este igeliturgia lesz templomunkban.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2018. január 11-én)
Január 21-én, vasárnap délután fél öttől karitász gyűlés lesz. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Imanap hazánkért (Felkerült: 2018. január 11-én)
Január 18-án, szerdán, Árpád-házi Szent Margit ünnepén imanap lesz hazánkért a felsővárosi Szent Miklós Minorita Templomban. Részletes program a hirdető táblán olvasható.
Perselygyűjtés (Felkerült: 2018. január 4-én)
Január 7-i perselygyűjtésünket az egyházmegye céljaira ajánljuk fel.
Az egyházi hozzájárulás összege 2018-ban (Felkerült: 2018. január 4-én)
Tájékoztatjuk a kedves híveket, hogy 2018 évben az egyházi hozzájárulás összege a következő képen alakul: Az Egyházmegyei Zsinat határozata szerint minden önálló jövedelemmel rendelkező hívünk esetén az éves nettó jövedelem 1%-át kérjük, de a költségvetésünkhöz minimum az alábbi összeg szükséges:
- keresettel rendelkezők esetén: 10.000 Ft/év/fő
- nyugdíjasoknak, GYES, GYED esetén: 5.000 Ft/év/fő
Befizetni három módon lehet: banki átutalással, sárga készpénz-átutalási megbízással és készpénzes befizetéssel a plébániai irodában.
Jelentkezés házszentelésre (Felkerült: 2018. január 4-én)
Aki szeretné otthonát megszenteltetni, kérjük, iratkozzon fel a sekrestyében, vagy az irodában, pontos elérhetőséggel, hogy plébános atya időpont egyeztetés után felkereshesse a családot.
Jelentkezés bérmálkozásra (Felkerült: 2018. január 4-én)
2018 pünkösdjén templomunkban bérmálás lesz. Várjuk azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akik betöltötték 14. életévüket és szeretnének a nagykorúság szentségében részesülni. Azok a felnőtt testvérek, akik voltak elsőáldozók, de még nem bérmálkoztak, rendszeresen járnak templomba, tartják kapcsolatukat közösségünkkel és szeretnének bérmálkozni, szintén jelentkezzenek a hitoktatóknál, vagy az irodában.
Jelentkezés elsőáldozásra (Felkerült: 2018. január 4-én)
Kérjük azokat a szülőket, akik szeretnék, hogy gyermekük ebben az évben legyen elsőáldozó, január 31-ig jelentkezzenek hitoktatóinknál. Az elsőáldozás feltételei: a gyermek 2018. szeptemberében a negyedik vagy felsőbb osztályba lép, 2 éve folyamatosan jár valahova katolikus hittanra, és rendszeresen jár vasárnapi szentmisére.
"Lábujjhegyen Oroszországba" (Felkerült: 2018. január 4-én)
A "Lábujjhegyen Oroszországba" című film, egy olyan család történetét mutatja be, akik a '80-as évek közepén egy Moszkva melletti városba költöztek. Hogy mit keres egy keresztény magyar család a nagy Oroszországban? Hogyan emlékeznek az ott eltöltött hét évre, erről szól a film, melyet január 9-én, kedden este 7 órától a közösségi házban lehet megnézni.
Espereskerületi rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2018. január 4-én)
Január 8-án, hétfőn 17 órától espereskerületi rózsafüzéres találkozó lesz a petőfitelepi templomban, melyre szeretettel várják a kedves híveket.
Szőlőfürt (Felkerült: 2017. december 31-én)
Megjelent a Szőlőfürt karácsonyi száma, önköltségi ára 150.- Ft. Vigyünk belőle rokonainknak, ismerőseinknek.
Vízkereszt (Felkerült: 2017. december 31-én)
Az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció döntése alapján január 6., vízkereszt napja a magyarországi egyházmegyékben is kötelező ünnep. Ezen a napon templomunkban szentmise 18 órakor lesz.
Rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2017. december 31-én)
Január 5-én, szerdán délután 17 órától rózsafüzéres találkozó lesz a plébániai közösségi teremben. Minden tag megjelenésére számítunk.
Január 1-i miserend (Felkerült: 2017. december 31-én)
Január 1-én 10 és 18 órakor lesz szentmise.
Éjfélkor a templom nyitás (Felkerült: 2017. december 31-én)
December 31-én éjfélkor a templomot rövid hálaadásra kinyitjuk.
A jövő hét ünnepei (Felkerült: 2017. december 21-én)
December 27-én Szent János apostol, 28-án pedig Aprószentek ünnepe lesz.
Szentségimádás elmarad (Felkerült: 2017. december 21-én)
December 26-án, kedden a szentségimádás elmarad.
Karácsonyi miserend (Felkerült: 2017. december 14-én)
Karácsonyi miserend:
December 24. Advent 4. vasárnapja: Szentmise: 10 óra
December 24. Karácsony vigíliája: Szentmise 16 óra
A szentmise után, a templom melletti hittanterembe, karácsonyi agapéra várja a karitász csoport a híveket.
Az éjféli mise 24 órakor kezdődik.
December 25. hétfő: Szentmise 10 óra
Az idei elsőáldozók pásztorjátékot mutatnak be.
Szentmise 18 óra
December 26. kedd: Szentmise 10 óra
Mise után borszentelés lesz, amelyre mindenki elhozhatja a saját termésű borát.
Igeliturgia 18 óra
Újságelőfizetés (Felkerült: 2017. december 14-én)
Kérjük azokat a testvéreket, akik a Keresztény Élet és az Új Ember hetilapokat, illetve az Adoremust rendszeresen vásárolják, újítsák meg előfizetési szándékukat a 2018. évre. Azok a testvéreink, akik még erre az évre nem rendezték előfizetésüket a jövő héten ezt pótolhatják.
Pásztorjáték (Felkerült: 2017. december 14-én)
A Weöres Sándor Általános Iskola 5. a osztályos diákjai december 21-én csütörtökön 17 órakor pásztorjátékot mutatnak be templomunkban. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Betlehemi láng (Felkerült: 2017. december 14-én)
December 18-án, hétfőn a hajnali szentmisében érkezik templomunkba a betlehemi láng.
Rorate szentmisék (Felkerült: 2017. december 14-én)
A jövő héten is lesznek hajnali rorate szentmisék, hétfőn, kedden és szerdán reggel 6 órától. Ezt követően a templom melletti hittanteremben közös reggeli lesz, melyre mindenkit szeretettel várunk. Ezeken a napokon az esti szentmise elmarad. A hét többi napján a miserend változatlan.
A jövő hét szentjeinek ünnepei (Felkerült: 2017. december 7-én)
December 13. Szent Lúcia szűz és vértanú.
December 14. Keresztes Szent János.
Karácsonyt váró hangverseny (Felkerült: 2017. december 7-én)
December 17-én, vasárnap az esti szentmise után - kb. 18.45-től - Karácsonyt váró hangverseny lesz templomunkban. A koncert részletes programja a faliújságon olvasható.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2017. december 7-én)
A Nyugdíjas Klub év végi ünnepi összejövetelét december 17-én vasárnap délután 4 órakor tartja a közösségi házban. Szeretettel várjuk nyugdíjas társainkat.
Karácsonyi Karitász Vásár (Felkerült: 2017. december 7-én)
Az Egyházmegyei Karitász szeretettel hív mindenkit december 12-én 14 órára a Karácsonyi Karitász Vásár megnyitására a Szeged Nagyáruházba. A vásár az áruház nyitva tartása alatt folyamatosan látogatható december 18-ig. A bevételt teljes egészében szegedi családok fűtés támogatására fordítják.
Rorate szentmisék (Felkerült: 2017. december 7-én)
A jövő héten is lesznek hajnali rorate szentmisék, hétfőn, kedden és szerdán reggel 6 órától. Ezt követően a templom melletti hittanteremben közös reggeli lesz, melyre mindenkit szeretettel várunk. Ezeken a napokon az esti szentmise elmarad. A hét többi napján a miserend változatlan.
Luca-búza (Felkerült: 2017. december 7-én)
A szentmise után Luca-búzát fogunk osztani, amit december 13-án szoktak elvetni. Vetés előtt érdemes a búzát 1 napig vízben áztatni, és meleg helyen tartani. A vetés után csak vékony földréteggel borítsuk a búzát, mert az a kikelés után kicsit megemeli a földet. Aki szeretné, a kizöldellt búzát elhozhatja a templomba. Köszönjük, ha saját nevelésű búzájukkal hozzájárulnak a közös Betlehemünk díszítéséhez.
A jövő hét szentjeinek ünnepei (Felkerült: 2017. november 30-án)
December 4. Damaszkuszi Szent János, (650k-750k) szír keresztény szerzetes, teológus, püspök, egyházatya, fellépett a képrombolók ellen.
December 6. Szent Miklós (270-343), Myra püspöke, jótékonykodó.
December 7. Szent Ambrus (339-397), milánói rendőrfőnök, majd püspök és egyházatya.
December 8. Szeplőtelen fogantatás ünnepe. Katolikus hittétel, amely szerint Szűz Mária már édesanyja, Szent Anna méhében az áteredő bűn nélkül fogant.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2017. november 30-án)
December 10-én, vasárnap délután fél öttől Karitász gyűlés lesz a közösségi házban. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
"Egymillió csillag a szegényekért" (Felkerült: 2017. november 30-án)
Az "Egymillió csillag a szegényekért" szolidaritási akció is ebben az időszakban zajlik. Önkénteseink egy-egy mécsessel hívják fel a figyelmet a szegény családok helyzetére a templomunk előtt vasárnap és jövő héten szombaton, illetve vasárnap a szentmisék előtt és után. Pénzadományokat a kihelyezett üvegperselybe lehet tenni.
Tartós élelmiszergyűjtés (Felkerült: 2017. november 30-án)
Plébániai karitász csoportunk is csatlakozott az Országos Karitász adventi tartós élelmiszergyűjtési akciójához. Az adományokat a templomban elhelyezett kosárba, illetve az irodában lehet leadni december 4-től 15-ig.
Kalendárium, naptár (Felkerült: 2017. november 30-án)
Megérkezett a 2018. évi Katolikus Kalendárium, a Karitász naptár és a lapnaptár, melyek újságos asztalon találhatóak meg. Áruk: 400, 300, illetve 30 Ft, melyet a kiadvány perselybe kérünk bedobni.
Szeplőtelen fogantatás ünnepe (Felkerült: 2017. november 30-án)
December 8-án, pénteken, Szeplőtelen fogantatás napján déli 12 órakor, országos ima lesz hazánkért, melybe közösségünk is bekapcsolódik. Aki teheti, jöjjön el a templomba 12 órára, hogy közösen imádkozhassuk el a Rózsafüzért.
Szentségimádás (Felkerült: 2017. november 30-án)
December 5-én, kedden a szentségimádást már az iroda melletti közösségi teremben végezzük. Este a vesperás 17.30-kor kezdődik.
Rorate szentmisék (Felkerült: 2017. november 30-án)
Az elmúlt évekhez hasonlóan az adventi időszakban idén is lesznek hajnali rorate szentmisék, hétfőn, kedden és szerdán reggel 6 órától. Ezt követően a templom melletti hittanteremben közös reggeli lesz, melyre mindenkit szeretettel várunk. Ezeken a napokon az esti szentmise elmarad. A hét többi napján a miserend változatlan.


TÉGLAJEGY ÁRUSÍTÁS

A Közösségi ház fenntartásának elősegítésére téglajegyeket árusítunk, melyek 200, 1000, és 5000 Ft-os címletekben kaphatók a plébánián. Az építkezés Isten segítségével befejeződött, ám a tartozásainkat még rendeznünk kell. A Ház fenntartásához, vagyis a sikeres közösségi élet új helyszínének biztosításához anyagi forrásokat kell előteremtenünk. Ebben Önök is részt vállalhatnak, mert a téglajegy-bevételeket erre a célra fordítjuk.

A közösségi házat működtető TÉKA alapítvány a Csongrád Megyei Bíróság által nyilvántartásba vett közhasznú szervezet, és így az alapítványnak befizetett adományok után adókedvezményre jogosító igazolást is tudunk adni.

MISEREND

Vasárnap: 10 és 18 óra
Hétköznap: 18 óra

Gyóntatás: szentmisék előtt fél órával
Lelkibeszélgetés: előre megbeszélt időpontban, de sürgős ügyben bármikor lehet a plébánost keresni.

IRODAI SZOLGÁLAT

Hétfő - Péntek:
9-12 és 15-18 óra

ÁLLANDÓ PROGRAMOK

Minden hétfő, 18:00:
Szent Mónika imacsoport.

Minden kedd, 9:00-19:00:
Szentségimádás.
9:00: Laudes
17:30: Vesperás

Első szerda, 17:00:
Rózsafüzér társulat.

Első csütörtök, 17:30:
Szentségimádás.

Minden csütörtök, 17:00:
Mária Légió.

Első péntek,
a szentmise után:

Jézus Szíve litánia.

Utolsó péntek, 10:00:
Nyugdíjas Klub.

Első szombat, 17:30:
Közös ima Szűz Mária szándékára.

Minden szombat,
10:00-11:30:

Cserkészfoglalkozás.

Minden szombat, 15:30:
Igeliturgia az Acél utcai
Idősek Otthonában.

Havonta egyszer szentmise.

Minden szombat,
a szentmise után:

Isteni Irgalmasság imacsoport

Harmadik vasárnap,
16:30:
Karitász gyűlés

További programok:
Csoportok oldalon

EGYÉB