HIRDETMÉNYEK

AKTUÁLIS HIRDETÉSEK - ELMÚLT ESEMÉNYEK

Ferenc pápa üzeneete (Felkerült: 2018. október 18-án)
Ferenc pápa üzeneete a Missziós vasárnapra (PDF)
Téli időszámítás (Felkerült: 2018. október 18-án)
Szeretnénk felhívni a kedves hívek figyelmét, hogy a téli időszámítás október 28-án, vasárnap hajnalban kezdődik, az órákat egy órával vissza kell állítani.
Gyűjtés (Felkerült: 2018. október 18-án)
A mai gyűjtésünket a missziók javára küldjük el.
Szentségimádás (Felkerült: 2018. október 18-án)
Október 23-án, kedden a nemzeti ünnep miatt a szentségimádás elmarad.
Igeliturgia (Felkerült: 2018. október 18-án)
Október 22-től 25-ig, hétfőtől csütörtökig plébános atya szabadságon lesz. Ezeken a napokon igeliturgiát tartunk.
Rózsafüzér (Felkerült: 2018. október 18-án)
Októberben, minden nap a szentmisék előtt este fél 6-tól közösen imádkozzuk el a Rózsafüzért.
Karitász-gyűlés (Felkerült: 2018. október 11-én)
Október 21-én, vasárnap délután fél öttől karitász-gyűlés lesz. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Plébániai közösségfejlesztő beszélgetés (Felkerült: 2018. október 11-én)
Október 19-én, pénteken este 7 órától a Közösségi Házban folytatódik a plébániai közösségfejlesztő beszélgetés, melyre szeretettel várjuk a híveket.
Nyugellátással kapcsolatos fórum (Felkerült: 2018. október 11-én)
Dr. Zentai László egyetemi tanár, a Szociális és Családügyi Minisztérium nyugalmazott főosztályvezetője, 2018. október 19-én, pénteken 16 órakor, nyugellátással kapcsolatos kérdésekről tart fórumot a Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Egyházközségünk anyagi helyzetének biztosítása (Felkerült: 2018. október 4-én)
Egyházközségünk anyagi helyzetének biztosítása érdekében ezen a héten elkezdtük az egyházi hozzájárulást kérő leveleinket kiküldeni. Köszönjük a kedves hívek megértését és támogatását.
SZJA 1%-os felajánlás összege (Felkerült: 2018. október 4-én)
A Nemzeti Adó és Vámhivatal a 2018-ban felajánlott 1%-os SZJA összegét, 274.759 Ft-ot utalt át a TÉKA Alapítvány részére. Hálásan köszönjük híveinknek, hogy ily módon is támogatták a Közösségi Ház működését.
Rózsafüzér (Felkerült: 2018. október 4-én)
Októberben, minden nap a szentmisék előtt este fél 6-tól közösen imádkozzuk el a Rózsafüzért, kivéve kedden, amikor a vesperás miatt 17 órakor kezdjük az imádságot.
Az egyházmegyei karitász felhívása (Felkerült: 2018. szeptember 27-én)
Visszatérő őszi programunk az Alkotóház, mely a Karácsonyi Karitász Vásárt készíti elő. A különféle ajándék- és dísztárgyak készítésének helyszíne az Ágota Kulturális és Közösségi Központ melletti Karitász iroda (Csongor tér 8.), ideje: hétfőnként 15 és 18 óra között, október 1-től november 26-ig. Szeretettel várunk mindenkit, aki szívesen bekapcsolódik az örömszerzés ilyen közvetett formájába.
Megjelent a Szőlőfürt (Felkerült: 2018. szeptember 27-én)
Megjelent a Szőlőfürt ünnepi száma, melynek önköltségi ára 150.- Ft. Vigyünk belőle ismerőseinknek, rokonainknak.
Ifi csoportot indítunk (Felkerült: 2018. szeptember 27-én)
Kedves Középiskolások és Szüleik! Ifi csoportot indítunk az Apor Vilmos Közösségi Házban, ahová nagy szeretettel hívunk minden középiskolás érdeklődőt! A jó hangulatú találkozásokon barátság, szerelem, önismeret, értékek témákról beszélgetünk, játsszunk, illetve mindarról, ami érdekel titeket. A foglalkozások minden második szombaton 18 órakor kezdődnek, az alkalmakat Mészárosné Dobó Klári és Máramarosi Mária tartja. Ha szeretsz nevetni és beszélgetni, a többieket és magad jobban megismerni, itt a helyed! A kezdő időpont: október 6. szombat, 18 óra.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2018. szeptember 27-én)
Október 5-én, pénteken du. 5 órától a plébániai közösségi teremben a Rózsafüzér Társulat összejövetele lesz, melyre minden tagot szeretettel várunk.
Terményáldás (Felkerült: 2018. szeptember 27-én)
Október 7-én a de. 10 órási szentmisén Terményáldás lesz. Kérjük a híveket, hogy hozzanak otthon termelt zöldséget, gyümölcsöt, takarmányt, hogy hálát adhassunk, illetve kérjük Isten áldását a jövőbeli termésért.
Engesztelő imahét (Felkerült: 2018. szeptember 27-én)
Az engesztelő imahét hazánkért és a békéért otthon végzendő imáit Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya ünnepe előtt, október 1-től 7-ig kell mondani.
Egyházzenei koncert (Felkerült: 2018. szeptember 20-án)
Az európai uniós pályázat támogatásával, újabb egyházzenei koncert kerül megrendezésére templomunkban. A második hangverseny október 6-án, 19 órakor lesz Kuzma Levente orgonaművész közreműködésével. Az est programja a hirdetőtáblán olvasható. Minél többen vegyünk részt rajta.
Kerti faház (Felkerült: 2018. szeptember 20-án)
Pályázati pénzből közösségünknek sikerült venni sörpadokat asztallal és rendezvény sátrakat. Ennek tárolására adományból vettünk egy kerti faházat, melyet a Közösségi Ház udvarán fogjuk felállítani. Ezt a munkát szeretnénk társadalmi munkában elvégezni szeptember 29-én, szombaton. A vállalkozó kedvűeket 8 órára várjuk a Közösségi Házba.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2018. szeptember 20-án)
A Nyugdíjas Klub következő összejövetele szeptember 28-án pénteken 10 órakor lesz a Közösségi Házban. Vendégünk Dévai Anna tanárnő lesz, aki "Ősz az irodalomban és az életünkben címmel" tart előadást. Minden nyugdíjas testvért szeretettel várunk.
Templombúcsú (Felkerült: 2018. szeptember 13-án)
Szeptember 23-án, vasárnap délelőtt 10 órától tartjuk templomunk búcsúját. Az ünnepi szentmise szónoka Kopasz István atya lesz. A mise után agapét tartunk a Közösségi Házban, melyre mindenkit szeretettel hívunk. Az állófogadáshoz süteményt szívesen fogadunk, melyet vasárnap délelőtt 1 10-ig kérünk leadni a Közösségi Házban.
Plébániai közösségfejlesztő tanfolyam (Felkerült: 2018. szeptember 13-án)
Szeptember 21-én, pénteken este 7 órától a Közösségi Házban folytatódik a plébániai közösségfejlesztő tanfolyam, melyre szeretettel várjuk a híveket.
Szőlő-Levél (Felkerült: 2018. szeptember 6-án)
Vasárnaptól ismét megjelenik a Szőlő-Levél, mely az aktuális hirdetéseket is tartalmazza. Ingyen elvihető az újságos asztalról!
Plébániai hitoktatás (Felkerült: 2018. szeptember 6-án)
Szeretettel várjuk az óvodás és általános iskolás korú gyerekeket plébániai hitoktatásra. Az időpontot egyeztetés után jelöljük ki. Érdeklődni Zólyomi Norbert hittan tanárnál vagy az irodában lehet.
Templombúcsú (Felkerült: 2018. szeptember 6-án)
Szeptember 23-án, vasárnap délelőtt 10 órától tartjuk templomunk búcsúját. Az ünnepi szentmise szónoka Kopasz István atya lesz.
Gyertyaláng csoport (Felkerült: 2018. szeptember 6-án)
Szeptember 21-én, pénteken tartja a nyári szünet utáni első találkozóját a Gyertyaláng csoport. Szeretettel várjuk a volt tagokat és azokat az érdeklődő felnőtteket is, akik szívesen beszélgetnek a hit kérdéseiről és szeretnének ebbe a közösségbe tartozni. Mivel ezen a napon ünnepeljük a Fájdalmas Anya ünnepét, aki teheti szentmisére is jöjjön el.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2018. szeptember 6-án)
Szeptember 16-án, vasárnap délután fél öttől karitász gyűlés lesz. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Beszélgető est (Felkerült: 2018. szeptember 6-án)
Szeptember 13-án, csütörtökön 18 órakor plébános atya és Dr. Kiss János vegyész, beszélgető estje lesz a "Földönkívüli teológia, a Fides et Ratio enciklika tükrében" címmel. A beszélgetést Dr. Szalay István vezeti. A rendezvény helyszíne a Közösségi Ház Apor Vilmos terme.
Képviselőtestületi gyűlés (Felkerült: 2018. szeptember 6-án)
Szeptember 11-én, kedden este 7 órától képviselőtestületi gyűlés lesz, melyre minden tagot szeretettel várunk.
Autós zarándoklatot Mélykútra (Felkerült: 2018. augusztus 31-én)
A Gyertyaláng csoport autós kirándulást (zarándoklatot) szervez szeptember 8-án, szombaton Mélykútra. Útközben megtekintjük az Ásotthalom határában álló Back kápolnát, majd Mélykút templomait és múzeumát, valamint meglátogatjuk Rasztik Ferenc volt akolitusunk sírját. Indulás 9-kor a Tátra térről, érkezés 3-4 óra körül ugyanoda. Akinek van kedve és szívesen velünk tartana, szeretettel várjuk. Mivel a rendelkezésre álló autós helyek beteltek, főleg autóval jövőkre számítunk.
Cserkésztoborzás (Felkerült: 2018. augusztus 31-én)
Az 550. Márton Áron Cserkészcsapat idén is sok szeretettel várja a játszani és kirándulni szerető, lelkes és érdeklődő gyerekeket a tagjai közé. Elsősorban a 3., illetve az 5-6. osztályos fiúkat és lányokat, de minden 3. osztályosnál idősebb gyereket szívesen fogadunk. Az érdeklődő gyerekeket és szüleiket várjuk a szeptember 9-én 10 órakor tartandó Veni Sancte évnyitó misét követően a plébánia udvarán. Kérjük, szóljanak barátaiknak, ismerőseiknek is.
Rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2018. augusztus 31-én)
Szeptember 7-én, pénteken délután 5 órától rózsafüzéres találkozó lesz az iroda melletti közösségi teremben. Minden tag megjelenésére számítunk.
Veni Sancte (Felkerült: 2018. augusztus 25-én)
Szeptember 9-én, vasárnap 10 órakor lesz a tanévnyitó (Veni Sancte) szentmise templomunkban. Imádkozzunk közösen hittanosainkért és az elsőáldozásra készülőkért.
Engesztelő imahét (Felkerült: 2018. augusztus 25-én)
Szeptember 1-től 7-ig tartaz engesztelő imahét hazánkért és a békéért. Kérjük, hogy az otthon végzendő imáról ne feledkezzenek el.
Igeliturgia (Felkerült: 2018. augusztus 25-én)
Augusztus 27-től 30-ig templomunkban igeliturgia lesz.
Biblikus Konferencia (Felkerült: 2018. augusztus 25-én)
Augusztus 27-től 29-ig lesz a 28. Biblikus Konferencia, melynek igazgatója plébános atyánk. A program részeként augusztus 28-án, kedden este 19 órától jótékonysági hangverseny lesz a Zsinagógában, melyen közreműködik kántorunk Simon Bálint, a Szegedi Szimfonikus Zenekar, és a Szegedi Ökumenikus Kórus. Mindenkit szeretettel hívnak a szervezők.
Az Egyházmegyei Karitász hirdeti (Felkerült: 2018. augusztus 19-én)
A Katolikus Karitász "Legyen öröm az iskolakezdés" címmel segélyprogramot szervez augusztus 3. és szeptember 15. között annak érdekében, hogy minél több család számára könnyítsék meg az iskolai időszak anyagi terheit. Kérjük a kedves adakozókat, amennyiben használt iskolatáskát, vagy írószert, tanuláshoz szükséges eszközöket tudnak felajánlani, juttassák el azt az Alföldi utca 46. szám alatti ügyfélszolgálatunkra, keddenként 8 és 10, csütörtökönként 15 és 17 óra között, vagy adják le a plébánián az irodában. A 1356-os adományvonal hívásával is hozzájárulhatnak az iskolakezdés segítéséhez, hívásonként 500.- Ft-tal.
Egyházzenei koncert (Felkerült: 2018. augusztus 19-én)
Az európai uniós pályázat támogatásával, két egyházzenei koncert kerül megrendezésére templomunkban. Az első hangverseny augusztus 25-én, 19 órakor lesz Kuzma Levente orgonaművész közreműködésével. Az est programja a hirdetőtáblán olvasható. Minél többen vegyünk részt rajta!
Karitász gyűlés (Felkerült: 2018. augusztus 19-én)
Augusztus 25-én, vasárnap délután fél 5-től karitász gyűlés lesz. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Szent István királyunk ünnepe (Felkerült: 2018. augusztus 19-én)
Augusztus 20-án, Szent István királyunk ünnepén, hétfőn 18 órakor lesz ünnepi szentmise.
"Szent István Kenyere" búcsú (Felkerült: 2018. augusztus 12-én)
A Mórahalmi Önkormányzat és az Egyházmegye szeretettel hívja a kedves híveket augusztus 19-én a "Szent István Kenyere" búcsúra. A részletes program a hirdetőtáblán olvasható.
Rózsafüzéres zarándoklat (Felkerült: 2018. augusztus 12-én)
Augusztus 15-én, szerdán Rózsafüzéres zarándoklat lesz Zákányszékre. Az ingyenes buszjárat a rókusi templom mellől reggel 8 órakor indul. Minden hívőt szeretettel várnak a szervezők.
Iroda zárva (Felkerült: 2018. augusztus 12-én)
Augusztus 15-én, szerdán az iroda zárva lesz.
Nagyboldogasszony ünnepe (Felkerült: 2018. augusztus 12-én)
Augusztus15-én, szerdán, Nagyboldogasszony ünnepén este 6 órakor lesz szentmise templomunkban. Ezen a napon egyházunk előírása szerint a szentmisén való részvétel kötelező.
Egyházzenei koncert (Felkerült: 2018. augusztus 12-én)
Az európai uniós pályázat támogatásával két egyházzenei koncertet hallhatnak a kedves hívek templomunkban. Az első hangverseny, augusztus 25-én, este 7 órakor lesz Kuzma Levente orgonaművész közreműködésével. Minél többen vegyünk részt rajta.
Egyházi hozzájárulás (Felkerült: 2018. augusztus 5-én)
A nyári hónapokban - az elmúlt évekhez hasonlóan - csökkent a plébánia bevétele. Ezért kérjük a kedves híveket, aki teheti, fizesse be az egyházi hozzájárulását. Megértő támogatásukat ezúton is köszönjük.
Plébános atya szabadságon (Felkerült: 2018. augusztus 5-én)
Augusztus 6-tól 11-ig plébános atya nyári szabadságát tölti. Ezért, ezeken a napokon igeliturgia lesz.
KNK nyaralás (Felkerült: 2018. augusztus 5-én)
A Katona Nándor Közösség családi nyaralása augusztus 4-től 12-ig tart, imádkozzunk, hogy egészségesen, kipihenten érkezzenek haza.
Hittanos tábor (Felkerült: 2018. augusztus 5-én)
Pénteken befejeződött a plébániai hittanos tábor, melyben az európai uniós támogatásnak köszönhetően, 2 turnusban, 35-35 gyermeket tudtunk táboroztatni. A színvonalas programok összeállítása és lebonyolítása hitoktatóink, Szögi Ildikó és Zólyomi Norbert munkáját dicséri, melyet ezúton is köszönünk nekik. Egyben megköszönjük azoknak az önkénteseknek is a segítségét, akik a háttér munkákban vettek részt.
Plébános atya továbbképzésen (Felkerült: 2018. július 29-én)
Július 31-től augusztus 2-ig plébános atya továbbképzésen lesz. Ezért ezeken a napokon igeliturgia lesz.
Iroda zárva (Felkerült: 2018. július 29-én)
Július 30-án, hétfőn szabadságolások miatt az iroda zárva lesz. Megértésüket köszönjük.
Havasboldogasszony búcsú (Felkerült: 2018. július 29-én)
A nagy múltú alsóvárosi Havasboldogasszony búcsú jövő hétvégén, augusztus 4-5-én lesz. Programjáról szórólapokat tettünk ki az újságos asztalra.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2018. július 29-én)
Augusztus 3-án, pénteken du. 5 órától a plébániai közösségi teremben a Rózsafüzér Társulat összejövetele lesz, melyre minden tagot szeretettel várunk.
Hittanos tábor (Felkerült: 2018. július 29-én)
Az előző héten elkezdődött a plébániai hittanos tábor, amely a következő héten még folytatódik. Az európai uniós támogatásnak köszönhetően, 2 turnusban, 35-35 gyermeket tudunk táboroztatni. A színvonalas programok összeállítása és lebonyolítása hitoktatóink, Szögi Ildikó és Zólyomi Norbert munkáját dicséri, melyet ezúton is köszönünk nekik. Egyben megköszönjük azoknak az önkénteseknek is a segítségét, akik a háttér munkákban vettek részt. Imádkozzunk, hogy a következő hét is sikeres legyen.
Perselygyűjtés (Felkerült: 2018. július 17-én)
Megjelent a Toronyirány magazin nyári száma. Az újságos asztalról ingyen elvihető.
Cserkésztábor (Felkerült: 2018. júlus 9-én)
Az 550. számú Márton Áron Cserkészcsapatunk a Zemplénben megkezdte táborozását. Imádkozzunk a táborlakókért, hogy élményekben gazdagon, egészségesen térjen haza mindenki.
Perselygyűjtés (Felkerült: 2018. június 29-én)
A július 1-i perselygyűjtésünket központi célokra a püspökségre küldjük be.
Szőlő-Levél (Felkerült: 2018. június 29-én)
A Szőlő-Levél júliusban és augusztusban nyári szünetet tart. Legközelebb szeptemberben fog megjelenni. Hirdetéseink továbbra is megtalálhatók a plébániai honlapon.
Újság előfizetés (Felkerült: 2018. június 29-én)
Kérjük azokat a testvéreket, akik a Keresztény Élet, az Új Ember hetilapokat, illetve az Adorémuszt megrendelték a III. negyedévi előfizetésüket rendezzék.
Igeliturgia (Felkerült: 2018. június 29-én)
Plébániai közösségünk július 2-7. között a Zemplénben nyaral. Mivel a csoportot plébános atya is elkísérte, hétfőtől szombatig igeliturgia lesz. Köszönjük a kedves hívek megértését és imádkozzunk az út sikerességéért.
Rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2018. június 29-én)
Július 6-án, pénteken délután 5 órától rózsafüzéres találkozó lesz az iroda melletti közösségi teremben. Minden tag megjelenésére számítunk.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2018. június 14-én)
A Nyugdíjas Klub nyári szünet előtti utolsó összejövetele június 29-én, pénteken 10 órakor lesz a Közösségi Házban. Minden nyugdíjas társunkat szeretettel várunk.
Cserkésztáborok támogatás (Felkerült: 2018. június 14-én)
Az 550. sz. Márton Áron Cserkészcsapat cserkészei nevében azzal a kéréssel fordulunk a kedves hívekhez, hogy az előző évekhez hasonlóan, idén is, támogassák nyári táboraikat élelmiszerekkel. Ez alkalommal is készítettünk egy listát, hogy elsősorban mely élelmiszerekre és milyen mennyiségben lenne szükség. Ezt kifüggesztettük a templomi faliújságra, illetve megtalálható az irodában is. Az adományokat június 30-ig az irodában lehet leadni. Segítségüket és imádságukat minden gyermek és vezető nevében előre is hálásan köszönjük!
Szőlőfürt (Felkerült: 2018. június 14-én)
Megjelent a Szőlőfürt nyári száma, aki teheti, 150.- Ft-tal járuljon hozzá a nyomdaköltséghez. Vigyünk belőle ismerőseinknek, rokonainknak.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2018. június 14-én)
Június 24-én, vasárnap délután fél öttől karitász gyűlés lesz. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Közösségfejlesztő tanfolyam (Felkerült: 2018. június 14-én)
Június 22-én, pénteken este 7 órától a Közösségi Házban folytatódik a plébániai közösségfejlesztő tanfolyam, melyre szeretettel várjuk a híveket.
Újabb napközis hittanos tábor (Felkerült: 2018. június 7-én)
Újabb napközis hittanos tábort szeretnénk hirdetni. A 2018. július 23-tól 27-ig tartó táborunkba közel 35 fő jelentkezett. Ha valaki még szeretne jönni, akkor néhány gyereket még tudunk fogadni.
Pályázati segítséggel még egy hetet tudunk szervezni július 30. és augusztus 3. között Helyszíne: Apor Vilmos Közösségi Ház (6723 Szeged, Iglói u.1. a templom mellett).
Lesz olyan nap, amikor kisebb kirándulást teszünk a városba. Ezek a programok még szervezés alatt vannak. A táborba jelentkezőknek részletes tájékoztatás a későbbiekben fogunk adni.
A költségek jelentős részét pályázati pénzből fedezzük. Az egyéb kiadásokra kérünk 3000 Ft hozzájárulást. Ha valaki érvényes városi bérlettel rendelkezik, neki csak 2000 Ft-ot kell fizetnie egy hétre.
Kérjük, hogy az érdeklődők minél előbb jelezzenek vissza, mert a maradék helyeket más plébániák hittanosai körében is meg fogjuk hirdetni!
Te Deum (Felkerült: 2018. június 7-én)
Június 17-én, vasárnap a 10 órai szentmisén lesz a hittanos gyerekek évzárója, a Te Deum. Kérjük a gyerekeket és szüleiket, hogy a nyári szünetben is rendszeresen járjanak szentmisére!
Gyulay Endre püspök úr vasmiséje (Felkerült: 2018. május 31-én)
Június 9-én, szombaton 10 órakor a Dómban Gyulay Endre püspök úr vasmiséjét tartja, amelyre minden hívőt szeretettel vár.
Igeliturgia (Felkerült: 2018. május 31-én)
A "Vallástörténeti szöveggyűjtemény az Újszövetséghez" című kötet magyar kiadását Benyik György és Szőnyi Etelka szerkesztette. A SZEK-JATEPress Kiadó által gondozott kötet bemutatóján szó esik a német változat adatairól is. A szerkesztőkkel Hamvas Endre adjunktus, a GFF tanára beszélget a Klebelsberg könyvtár (TIK) Auditórium Minimumban, 2018. június 8-án, pénteken, 17.00 órától. emiatt csak igeliturgia lesz pénteken. Emiatt az esti szentmise helyett igeliturgia lesz templomunkban.
Úrnapi körmenet (Felkerült: 2018. május 24-én)
Június 3-án, Úrnapján, a 10 órai szentmise után körmenet lesz a téren. Szeretettel várjuk a kedves híveket erre az ünnepi alkalomra. Kérjük, segítsenek a négy sátor felállításában.
"Szentségimádás a világ körül" (Felkerült: 2018. május 24-én)
A 2020-ban megrendezendő budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szervezői "Szentségimádás a világ körül" című kezdeményezéssel fordultak a keresztény közösségek felé, hogy június 2-án, szombaton, Úrnapja előestéjén 17 órától szentségimádás keretében dicsőítsék az Oltáriszentségben jelenlévő Jézust. Ezen a napon világszerte 2020 helyszínen történik majd az eddigi legnagyobb világméretű szentségimádás. Plébániai közösségünk is csatlakozott e kezdeményezéshez. Szeretettel hívunk minden testvérünket erre az alkalomra, hogy részesei lehessünk Jézussal e világméretű lelki egységnek.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2018. május 24-én)
Június 1-én, elsőpénteken 17 órától a Rózsafüzér Társulat összejövetele lesz az iroda melletti közösségi teremben.
Városi gyalogos zarándoklat (Felkerült: 2018. május 17-én)
Május 27-én, vasárnap lesz a városi imádságos, gyalogos zarándoklat. A mi templomunkhoz 12 óra 30 perckor érkezik a menet. Az érdeklődők a zarándoklat részletes útvonalát a hirdető táblán és az újságos asztalra kitett szórólapokon olvashatják.
Egyházzenei hónap (Felkerült: 2018. május 17-én)
Az egyházzenei hónap keretében május 27-én, vasárnap az esti szentmisén közreműködik Nagy Gerda orgonatanár.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2018. május 17-én)
Május 27-én, vasárnap délután fél 5-től karitász gyűlés lesz a Közösségi Házban. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2018. május 17-én)
A Nyugdíjas Klub következő összejövetelét a Dóm Látogatóközpontban tartja május 25-én, pénteken 10 órakor, ahol az állandó tárlat mellett megnézzük a "Boldogasszony-kiállítás"-t is. Gyülekezés a Dóm téren 9 óra 45 perckor. Minden nyugdíjas társunkat szeretettel várjuk.
Bérmálás (Felkerült: 2018. május 3-án)
Május 20-án, Pünkösd vasárnapján, este 6 órakor lesz a templomunkban a bérmálás, melyet az idén Serfőző Levente oktatási helynök fog celebrálni.


TÉGLAJEGY ÁRUSÍTÁS

A Közösségi ház fenntartásának elősegítésére téglajegyeket árusítunk, melyek 200, 1000, és 5000 Ft-os címletekben kaphatók a plébánián. Az építkezés Isten segítségével befejeződött, ám a tartozásainkat még rendeznünk kell. A Ház fenntartásához, vagyis a sikeres közösségi élet új helyszínének biztosításához anyagi forrásokat kell előteremtenünk. Ebben Önök is részt vállalhatnak, mert a téglajegy-bevételeket erre a célra fordítjuk.

A közösségi házat működtető TÉKA alapítvány a Csongrád Megyei Bíróság által nyilvántartásba vett közhasznú szervezet, és így az alapítványnak befizetett adományok után adókedvezményre jogosító igazolást is tudunk adni.

MISEREND

Vasárnap: 10 és 18 óra
Hétköznap: 18 óra

Gyóntatás: szentmisék előtt fél órával
Lelkibeszélgetés: előre megbeszélt időpontban, de sürgős ügyben bármikor lehet a plébánost keresni.

IRODAI SZOLGÁLAT

Hétfő - Péntek:
9-12 és 15-18 óra

ÁLLANDÓ PROGRAMOK

Minden hétfő, 18:00:
Szent Mónika imacsoport.

Minden kedd, 9:00-19:00:
Szentségimádás.
9:00: Laudes
17:30: Vesperás

Első szerda, 17:00:
Rózsafüzér társulat.

Első csütörtök, 17:30:
Szentségimádás.

Minden csütörtök, 17:00:
Mária Légió.

Első péntek,
a szentmise után:

Jézus Szíve litánia.

Utolsó péntek, 10:00:
Nyugdíjas Klub.

Első szombat, 17:30:
Közös ima Szűz Mária szándékára.

Minden szombat,
10:00-11:30:

Cserkészfoglalkozás.

Minden szombat, 15:30:
Igeliturgia az Acél utcai
Idősek Otthonában.

Havonta egyszer szentmise.

Minden szombat,
a szentmise után:

Isteni Irgalmasság imacsoport

Harmadik vasárnap,
16:30:
Karitász gyűlés

További programok:
Csoportok oldalon

EGYÉB