HIRDETMÉNYEK

AKTUÁLIS HIRDETÉSEK - ELMÚLT ESEMÉNYEK

Szőlőfürt (Felkerült: 2019. április 11-én)
Megjelent a Szőlőfürt húsvéti száma. Aki teheti, 150.- Ft-tal járuljon hozzá a nyomdai költséghez.
Jelentkezés papi szemináriumba (Felkerült: 2019. április 11-én)
A Szeged-Csanádi Egyházmegye várja azon nagykorú nőtlen férfiak jelentkezését, akik papi hivatást éreznek lelkükben és az egyházmegyénkben szeretnének szolgálni. A felvételhez szükséges dokumentumok: kézzel írt kérvény, melyben a jelentkező kéri a püspököt, hogy vegye fel az egyházmegye kispapjai sorába. Kézzel írt rövid önéletrajz, keresztelési anyakönyvi másolat, az érettségi bizonyítvány fénymásolata, plébánosi vagy lelkészi ajánlás.
Húsvéthétfő (Felkerült: 2019. április 11-én)
Április 22-én, húsvéthétfőn délelőtt 10 órakor szentmise, 18 órakor pedig igeliturgia lesz.
A húsvéti időszakhoz kapcsolódó szertartások (Felkerült: 2019. április 11-én)
A húsvéti időszakhoz kapcsolódó szertartások ebben az évben következőképpen alakulnak:
Április 18. Nagycsütörtök:
18 óra Az Utolsó Vacsora miséje, utána imádságos virrasztás 20 óráig. Ekkor gyónási lehetőség is lesz
Április 19. Nagypéntek:
15 óra A templomot kinyitjuk, hogy aki szeretne itt imádkozni, megtehesse azt.
17.30 Keresztút 18 óra Urunk megváltó szenvedésének ünnepe: Passió, Kereszthódolat, Áldoztatás.
Április 20. Nagyszombat:
Reggel 9 órától a templom nyitva lesz, lehetőséget biztosítva a csöndes imádságra a Szentsírnál. Kérjük, hogy aki a Szentsír őrzésére nagyszombaton imaórát tud vállalni, iratkozzon fel a sekrestyében! 19 óra Húsvét Vigíliája, az egyházi év csúcsa, a legnagyobb ünnepünk: Krisztus feltámadásának ünneplése. Feltámadási körmenet a téren. (Befejezés: kb. 21.00).
Április 21. Húsvétvasárnap:
A szentmisék délelőtt 10 és este 6 órakor lesznek.
Április 22. Húsvéthétfő:
Délelőtt 10 órakor szentmise, este 6 órakor igeliturgia lesz.
Szentsír díszítése (Felkerült: 2019. április 11-én)
A Szentsír díszítésére szánt virágokat szerdáig kérjük elhozni. Aki anyagiakkal szeretne hozzájárulni a díszítéshez, az a sekrestyeajtó melletti perselybe tegye az erre a célra szánt összeget.
SzJA kétszer 1% (Felkerült: 2019. április 4-én)
Közeleg az adóbevallások időszaka. Felhívjuk a kedves hívek figyelmét, hogy adójuk kétszer 1%-át ajánlhatják fel egyházunk és a közösségi házat fenntartó Tarjánvárosi Élő Közösség Alapítvány (TÉKA) javára. A felajánlást elektronikusan vagy papír alapon, az adóbevallástól elkülönülten, lehet beadni a 18EGYSZA jelű nyomtatványon. Papír alapú benyújtás esetén a kitöltött nyomtatványt lezárt postai borítékban személyesen kell benyújtani a NAV ügyfélszolgálatán vagy postán feladni 2019. május 20-ig. A 18EGYSZA jelű nyomtatványok az újságos asztalról elvihetők.
Hagyományos nyári családi nyaralás (Felkerült: 2019. március 28-án)
A hagyományos nyári családi nyaralás keretében idén július 8-tól 13-ig Szombathelyre megy közösségünk. Pár szabad hely még van, aki szeretne a csoporttal utazni, minél hamarabb jelentkezzen az irodában 20.000 Ft előleggel.
Betegek kenetének közös kiszolgáltatása (Felkerült: 2019. március 28-án)
Április 14-én, virágvasárnap az esti szentmise keretében lesz a betegek kenetének közös kiszolgáltatása templomunkban. Feltételek: betöltött 60. év, vagy rendszeres gyógyszerszedés, komoly fizikai, vagy lelki szenvedés hordozása. Jelentkezni a plébánián, vagy a sekrestyében lehet, feliratkozással.
Rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2019. március 28-án)
Április 5-én, pénteken délután 5 órától Rózsafüzéres találkozó lesz az iroda melletti közösségi teremben. Minden tag megjelenésére számítunk.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2019. március 21-én)
A Nyugdíjas Klub március 29-én, pénteken látogatást szervez a szegedi Új Zsinagógába. Az érdeklődők 10 órakor a zsinagóga bejáratánál találkoznak. Felhívták a figyelmet, hogy mindenki melegen öltözzön. Minden nyugdíjas társunkat szeretettel várunk.
Lengyelországi zarándokút megbeszélése (Felkerült: 2019. március 21-én)
Március 28-án, csütörtökön 17 órától a lengyelországi zarándokút megbeszélésére minden utastársat szeretettel várunk.
Gyümölcsoltó Boldogasszony (Felkerült: 2019. március 21-én)
Március 25-én, hétfőn Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén 18 órakor ünnepi szentmise lesz.
Virágvasárnapi passió előadás (Felkerült: 2019. március 13-án)
A virágvasárnapi passió előadásához vállalkozó kedvű zenészeket, énekeseket keresünk. A próbák szerdánként 19-20 óra között lesznek. Jelentkezni kántorunknál, vagy Szűcsné T. Kis Gabriellánál lehet.
Nagyböjti tartós élelmiszer-gyűjtés (Felkerült: 2019. március 13-án)
Plébánia közösségünk is bekapcsolódik a már hagyományosnak mondható nagyböjti tartós élelmiszer-gyűjtésbe, melyet Húsvét előtt karitász csoportunk oszt szét a rászorulóknak. Kérjük a kedves híveket, aki teheti, március 24-31. között hozza be élelmiszer adományát a templomba, vagy az irodába.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2019. március 13-án)
Március 24-én, vasárnap 16.30-tól karitász gyűlés lesz, melyre minden önkéntest szeretettel várunk.
Nagyböjti lelkigyakorlat és fotókiállítás (Felkerült: 2019. március 7-én)
Közösségünk nagyböjti lelkigyakorlatát március 29-től 31-ig, pénteken és szombaton az esti, vasárnap pedig a délelőtti szentmisében tartjuk. A lelkigyakorlat szónoka Czank Gábor, gyomaendrődi plébános lesz. A lelkigyakorlathoz kapcsolódva, Gábor atya fotókiállítását is megtekinthetjük, melynek ünnepélyes megnyitóját március 31-én vasárnap a 10 órai szentmisében tartjuk. A kiállítás címe: "Áll a gyötrött Isten anyja..." - Piéták, keresztek, kápolnák.
Szentségimádás (Felkerült: 2019. március 7-én)
Március 16-án, szombaton 17.15-től a Magyar Nemzetért és családokért szentségimádás lesz a templomban. Mindenkit szeretettel várunk a közös imádságra.
Szertartások ismét a templomban (Felkerült: 2019. február 28-án)
Jövő héttől ismét a templomban lesznek a szentmisék, az igeliturgiák és a keddi szentségimádás.
SzJA kétszer 1% (Felkerült: 2019. február 28-án)
Közeleg az adóbevallások időszaka. Felhívjuk a kedves hívek figyelmét, hogy adójuk kétszer 1%-át ajánlhatják fel egyházunk és a közösségi házat fenntartó Tarjánvárosi Élő Közösség Alapítvány (TÉKA) javára. A felajánlást elektronikusan vagy papír alapon, az adóbevallástól elkülönülten, lehet beadni a 18EGYSZA jelű nyomtatványon. Papír alapú benyújtás esetén a kitöltött nyomtatványt lezárt postai borítékban személyesen kell benyújtani a NAV ügyfélszolgálatán vagy postán feladni 2019. május 20-ig. A 18EGYSZA jelű nyomtatványok az újságos asztalról elvihetők.
Missziós Kereszt (Felkerült: 2019. február 28-án)
Március 10-13. között a Dómba érkezik az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Missziós Keresztje. Várjuk a kedves híveket a közös programokra, vagy akár egyéni adorációra a kereszt elé. Március 12-én, kedden reggel 7-től 19 óráig lehetőség lesz a nagyböjti szentgyónás elvégzésére is a Dómban. Bővebb információkat a kihelyezett szórólapokon olvashatnak.
Keresztúti ájtatosság (Felkerült: 2019. február 28-án)
Nagyböjtben minden pénteken este fél 6-kor a templomban keresztúti ájtatosságot végzünk.
Árvízi Emléknap (Felkerült: 2019. február 28-án)
Március 9-én, szombaton 10 órától kezdődik az immár tizenötödik alkalommal megrendezésre kerülő Árvízi Emléknap, melyre szeretettel várnak mindenkit a Dóm térre a szervezők, hogy változatos programok keretében emlékezzenek a nagy árvíz 140. évfordulójára.
Nagyböjti idő (Felkerült: 2019. február 28-án)
Március 6-án, szerdán megkezdődik a nagyböjti idő. Hamvazószerda nagypéntekkel azonosan szigorú böjti nap, mely azt jelenti, hogy a húsételtől való tartózkodás mellett naponta háromszor szabad enni, és csak egyszer jóllakni. A böjt vonatkozik minden 18. évét betöltött és 60 év alatti felnőttre, aki egészséges és katolikusnak vallja magát. A nagyböjt többi péntekjén is előírt a húsételtől való tartózkodás. A nagyböjti idő előírásai lelki megújulásunkat szolgálják.
Perselygyűjtés (Felkerült: 2019. február 21-én)
Mai perselygyűjtésünket a katolikus iskolák javára továbbítjuk.
Folyamatos szentségimádás (Felkerült: 2019. február 21-én)
Március 18-án a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés jegyében Szegeden is elindul a folyamatos szentségimádás. Egyelőre a hétfői napokon 7 és 18 óra között van lehetőség erre a Dóm Dömötör-kápolnájában. Ehhez várják a szervezők azoknak a jelentkezését, akik szívesen és rendszeresen tudnak vállalni egy-egy órát az Eucharisztia előtt. Jelentkezni a kihelyezett szórólapokon lehet, illetve az adoratio-szeged.hu címen. A kitöltött szórólapokat a sekrestyében vagy a plébánia irodáján lehet leadni.
Rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2019. február 21-én)
Március 1-én, elsőpénteken 17 órától rózsafüzéres találkozó lesz a plébánia melletti közösségi teremben.
Köszönet az SzJA 1%-ért (Felkerült: 2019. február 14-én)
2018-ban a TÉKA Alapítvány 274.759 Ft-ot kapott a hívek felajánlásai alapján, melyet ezúton is hálásan köszönünk. Kérjük, hogy a jövedelemadó 1%-ának felajánlásával járó plusz munkával idén is támogassák közösségépítő céljainkat!
SzJA kétszer 1% felajánlás (Felkerült: 2019. február 14-én)
Közeleg az adóbevallások időszaka. Felhívjuk a kedves hívek figyelmét, hogy adójuk kétszer 1%-át ajánlhatják fel egyházunk és a Közösségi Házat fenntartó Tarjánvárosi Élő Közösség Alapítvány (TÉKA) javára. A felajánlást elektronikusan vagy papír alapon, az adóbevallástól elkülönülten, lehet beadni a 18EGYSZA jelű nyomtatványon. Papír alapú benyújtás esetén a kitöltött nyomtatványt lezárt postai borítékban személyesen kell benyújtani a NAV ügyfélszolgálatán vagy postán feladni 2019. május 20-ig. A 18EGYSZA jelű nyomtatványok az újságos asztalról elvihetők.
Plébániai családi nyaralás (Felkerült: 2019. február 14-én)
Hagyományos plébániai családi nyaralásunk helyszíne idén Szombathely és környéke. Időpontja: július 8-13. Jelentkezni február 28-ig lehet 10.000 Ft előleg befizetésével az irodában. Részletes program is itt kapható.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2019. február 14-én)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozása február 22-én, pénteken délelőtt 10 órakor lesz a Közösségi Házban. Minden nyugdíjas társunkat szeretettel várunk.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2019. február 7-én)
Február 17-én, vasárnap 16.30-tól karitász gyűlés lesz, melyre minden önkéntest szeretettel várunk.
Zárszámadás és költségvetés (Felkerült: 2019. január 31-én)
Elkészült az előző év zárszámadása és az idei év költségvetése, melyet az érdeklődők az irodában megtekinthetnek.
Farsangi mulatság (Felkerült: 2019. január 31-én)
Az idei farsangi mulatságunkat február 16-án, szombaton tartjuk. Kezdés 19 órakor a Közösségi Házban. A vacsora a szokásos módon batyus jellegű lesz. Mindenki annyi enni- és innivalót hozzon magával, amennyit elfogyaszt. A belépő és egyben tombolajegy 200.- Ft. A tombolához ajándéktárgyakat már most is lehet hozni. Kérjük a kedves híveket, minél többen vegyenek részt ezen a közösségépítő programon.
Kórházi beteglátogató csoport önkéntes segítőket keres (Felkerült: 2019. január 31-én)
Az Egyházmegyei Karitász kórházi beteglátogató csoportja önkéntes segítők jelentkezését várja. Bővebb információ a faliújságon olvasható.
Betegek világnapja (Felkerült: 2019. január 31-én)
Február 11-én, hétfőn, a Betegek világnapja alkalmából a móravárosi templomban közös imádság lesz a betegekért és a betegek körül szolgálatot teljesítőkért. A program 16 órakor elmélkedéssel kezdődik a közösségi házban, majd 17 órakor szentmisével folytatódik a templomban.
Házasság hete (Felkerült: 2019. január 31-én)
Február 10. és 17. között lesz a Házasság hete. A szervezők színes programsorozattal várják az érdeklődőket. A programokról a templomban kihelyezett szórólapokon, illetve a Házasság hete szegedi honlapján és Facebook oldalán olvashatnak.
Jelentkezés elsőáldozásra (Felkerült: 2019. január 24-én)
Kérjük azokat a szülőket, akik szeretnék, hogy gyermekük ebben az évben legyen elsőáldozó, február 3-ig jelentkezzenek hitoktatóinknál. Az elsőáldozás feltételei: a gyermek 2019. szeptemberében a negyedik vagy felsőbb osztályba lép, 2 éve folyamatosan jár valahova katolikus hittanra, és rendszeresen jár vasárnapi szentmisére.
Hétköznapi szentmise és igeliturgia a plébánián (Felkerült: 2019. január 24-én)
A hétköznapi szentmiséket és igeliturgiákat, valamint a keddi szentségimádást továbbra is a plébánia közösségi termében végezzük. Szombaton és vasárnap a misék a templomban lesznek megtartva. Megértésüket köszönjük.
Rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2019. január 24-én)
Február 1-én, elsőpénteken 17 órától rózsafüzéres találkozó lesz a plébánia melletti közösségi teremben.
Képviselő-testületi gyűlés (Felkerült: 2019. január 24-én)
Január 30-án, kivételesen szerdán este 7 órától képviselő-testületi gyűlés lesz. Téma, szokásosan a zárszámadás és költségvetés lesz. Mindenki megjelenésére feltétlenül számítunk!
Egyetemes imahét (Felkerült: 2019. január 17-én)
Az egyetemes imahét programja letölthető innen: PDF
Karitász gyűlés (Felkerült: 2019. január 17-én)
Január 27-én, vasárnap 16.30-tól karitász gyűlés lesz a közösségi házban, melyre minden önkéntest szeretettel várunk.
Hazánkért végzett engesztelő imahét (Felkerült: 2019. január 17-én)
Január 26-án, kezdődik és február 1-ig tart a hazánkért végzett engesztelő imahét. Az imádság a nap bármely órájában mondható.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2019. január 17-én)
A Nyugdíjas Klub következő összejövetele január 25-én, pénteken délelőtt 10 órakor lesz a Közösségi Házban. A programban többek között Ferencné Terike Pio atya halálának 50. évfordulója alkalmából tett zarándokútjáról számol be. Minden nyugdíjas testvérünket szeretettel várunk.
Hétköznapi szentmise és igeliturgia a plébánián (Felkerült: 2019. január 10-én)
A nagy hidegre való tekintettel a hétköznapi szentmiséket és igeliturgiákat, valamint a keddi szentségimádást a plébánia közösségi termében végezzük. Szombaton és vasárnap a misék továbbra is a templomban lesznek megtartva. Megértésüket köszönjük.
Lakásszentelés (Felkerült: 2019. január 10-én)
Aki szeretné otthonát megszenteltetni, kérjük, iratkozzon fel a sekrestyében, vagy az irodában, pontos elérhetőséggel, hogy plébános atya időpont egyeztetés után felkereshesse a családot.
Jelentkezés elsőáldozásra (Felkerült: 2019. január 10-én)
Kérjük azokat a szülőket, akik szeretnék, hogy gyermekük ebben az évben legyen elsőáldozó, január 31-ig jelentkezzenek hitoktatóinknál. Az elsőáldozás feltételei: a gyermek 2019. szeptemberében a negyedik- vagy felsőbb osztályba lép, 2 éve folyamatosan jár valahova katolikus hittanra, és rendszeresen jár vasárnapi szentmisére.
Ökumenikus imahét (Felkerült: 2019. január 10-én)
Az ökumenikus imahét január 20-án kezdődik és január 27-ig tart. A hét minden napján este 6 órakor valamelyik felekezet templomában más-más közösség lelkésze tart igehirdetést. A mi templomunkban január 26-án, szombaton este 6 órától lesz imaóra.
Árpád-házi Szent Margit ünnepén imanap (Felkerült: 2019. január 10-én)
Január 18-án, pénteken, Árpád-házi Szent Margit ünnepén imanap lesz hazánkért a felsővárosi Szent Miklós Minorita Templomban. Részletes program a hirdető táblán olvasható.
Perselygyűjtés (Felkerült: 2019. január 4-én)
A január 6-i perselygyűjtésünket az egyházmegye céljaira ajánljuk fel.
Egyházi hozzájárulás (Felkerült: 2019. január 4-én)
Tájékoztatjuk a kedves híveket, hogy 2019. évben az egyházi hozzájárulás összege a következő képen alakul:
Az Egyházmegyei Zsinat határozata szerint minden önálló jövedelemmel rendelkező hívünk esetén az éves nettó jövedelem 1%-át kérjük, de a költségvetésünkhöz minimum az alábbi összeg szükséges:
- keresettel rendelkezők esetén: 10.000 Ft/év/fő
- nyugdíjasoknak, GYES, GYED esetén: 5.000 Ft/év/fő
Befizetni három módon lehet:
Banki átutalással, sárga készpénz-átutalási megbízással és készpénzes befizetéssel a plébániai irodában.
Lakásszentelés (Felkerült: 2019. január 4-én)
Aki szeretné otthonát megszenteltetni, kérjük, iratkozzon fel a sekrestyében, vagy az irodában, pontos elérhetőséggel, hogy plébános atya időpont egyeztetés után felkereshesse a családot.
Jelentkezés elsőáldozásra (Felkerült: 2019. január 4-én)
Kérjük azokat a szülőket, akik szeretnék, hogy gyermekük ebben az évben legyen elsőáldozó, január 31-ig jelentkezzenek hitoktatóinknál. Az elsőáldozás feltételei: a gyermek 2019. szeptemberében a negyedik- vagy felsőbb osztályba lép, 2 éve folyamatosan jár valahova katolikus hittanra, és rendszeresen jár vasárnapi szentmisére.
Rózsafüzéres esperes kerületi találkozó (Felkerült: 2019. január 4-én)
Január 7-én, hétfőn 16 órától rózsafüzéres esperes kerületi találkozó lesz templomunkban, 18 órától pedig görög katolikus liturgiát tart Szaplonczay Miklós görög katolikus parókus. Mindenkit szeretettel várunk erre a szép alkalomra.
Közösségi Ház szentelése (Felkerült: 2019. január 4-én)
Január 6-án, vasárnap, a 10 órai szentmise után lesz a Közösségi Ház szentelése, aki teheti, jöjjön át erre a rövid szertartásra.
Toronyirány Magazin (Felkerült: 2018. december 20-án)
A Toronyirány Magazin karácsonyi száma ingyen elvihető.
Rózsafüzéres összejövetel (Felkerült: 2018. december 20-án)
Január 4-én, szerdán délután 5 órától rózsafüzéres összejövetelt tartunk a plébániai közösségi teremben. Minden tag megjelenésére számítunk.
Szűz Mária Istenanyaságának (Felkerült: 2018. december 20-án)
Január 1-én, kedden, Szűz Mária Istenanyaságának ünnepe van. Ezen a napon a szentmisén való részvétel kötelező. Ünnepi miserend lesz.
Év végi hálaadás (Felkerült: 2018. december 20-án)
Templomunkban az év végi hálaadás december 31-én, hétfőn 18 órakor lesz.
Új elektromos zongora adományként (Felkerült: 2018. december 20-án)
Nagy örömmel adjuk hírül a kedves testvéreknek, hogy egy felajánló, karácsonyi ajándékként, egy új, elektromos zongorával lepte meg közösségünket. Az adományt hálásan köszönjük és a Jóisten áldását kérjük az adakozó életére.
Szőlőfürt (Felkerült: 2018. december 20-án)
Megjelent a Szőlőfürt karácsonyi száma. Aki teheti, 200.- Ft-tal járuljon hozzá a nyomdai költségekhez. Vigyünk belőle rokonainknak, ismerőseinknek.
Szent Család ünnepe (Felkerült: 2018. december 20-án)
December 30-án, Szent Család vasárnapján, a Fogadalmi Templomban a 18 órakor kezdődő ünnepi szentmise után Kiss-Rigó László püspök atya megáldja a családokat.
A jövő hét szentjei (Felkerült: 2018. december 20-án)
December 27-én Szent János apostol, december 28-án pedig Aprószentek ünnepe lesz.
Szentségimádás elmarad (Felkerült: 2018. december 13-án)
December 25-én, kedden a szentségimádás elmarad.
Karácsonyi miserend (Felkerült: 2018. december 13-án)
December 24-én, karácsony vigíliáján, hétfőn 16 órakor lesz szentmise. Utána a templom melletti hittanterembe, karácsonyi agapéra várja a karitász csoport a híveket. Az éjféli mise 24 órakor kezdődik.
December 25-én, kedden a délelőtti ünnepi szentmisében az idei elsőáldozók pásztorjátékot mutatnak be.
December 26-án, szerdán, karácsony másnapján a délelőtti mise után borszentelés lesz, amelyre mindenki elhozhatja a saját termésű borát. 18 órakor igeliturgia lesz.
Újság előfizetés (Felkerült: 2018. december 13-án)
Kérjük azokat a testvéreket, akik a Keresztény Élet és az Új Ember hetilapokat, illetve az Adoremust rendszeresen vásárolják, újítsák meg előfizetési szándékukat a 2019. évre. Azok a testvéreink, akik még erre az évre nem rendezték előfizetésüket a jövő héten ezt pótolják.
Betlehemi láng (Felkerült: 2018. december 13-án)
December 17-én, hétfőn a hajnali szentmisében érkezik templomunkba a betlehemi láng.
A jövő hét szentjei (Felkerült: 2018. december 6-án)
A jövő hét szentjei a következők: december 13. Szent Lúcia szűz és vértanú, december 14. Keresztes Szent János.
Zarándoklat Lengyelországba az Isteni Irgalmasság ünnepére (Felkerült: 2018. december 6-án)
Irgalmasság imacsoportunk Rákos Zoltánné, Rózsa szervezésével 2019. április 27-29. között az Isteni Irgalmasság ünnepére zarándoklatot szervez Lengyelországba. Kérjük azokat a testvéreket, akik jelentkeztek december 14-ig a 20.000 Ft előleget az irodában fizessék be.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2018. december 6-án)
A Nyugdíjas Klub év végi ünnepi összejövetelét december 16-án vasárnap délután 4 órakor tartja a Közösségi Házban. Szeretettel várjuk nyugdíjas társainkat.
Karácsonyi Karitász Vásár (Felkerült: 2018. december 6-án)
Az Egyházmegyei Karitász szeretettel hív mindenkit december 11-én 14 órára a Karácsonyi Karitász Vásár megnyitására a Szeged Nagyáruházba. A vásár az áruház nyitva tartása alatt folyamatosan látogatható december 17-ig. A bevételt teljes egészében szegedi családok fűtés támogatására fordítják.
Rorate (Felkerült: 2018. december 6-án)
A jövő héten is lesznek hajnali rorate szentmisék, hétfőn, kedden és szerdán reggel 6 órától. Ezt követően a templom melletti hittanteremben közös reggeli lesz, melyre mindenkit szeretettel várunk. Ezeken a napokon az esti szentmise elmarad. A hét többi napján a miserend változatlan.
"Egymillió csillag a szegényekért" (Felkerült: 2018. december 6-án)
A templomunk előtt december 8-án és 9-én, a szentmisék előtt és után önkénteseink egy-egy mécsessel hívják fel a figyelmet a szegény családok helyzetére a karitász "Egymillió csillag a szegényekért" szolidaritási akciója keretében. Pénzadományokat a kihelyezett üvegperselybe lehet tenni.


TÉGLAJEGY ÁRUSÍTÁS

A Közösségi ház fenntartásának elősegítésére téglajegyeket árusítunk, melyek 200, 1000, és 5000 Ft-os címletekben kaphatók a plébánián. Az építkezés Isten segítségével befejeződött, ám a tartozásainkat még rendeznünk kell. A Ház fenntartásához, vagyis a sikeres közösségi élet új helyszínének biztosításához anyagi forrásokat kell előteremtenünk. Ebben Önök is részt vállalhatnak, mert a téglajegy-bevételeket erre a célra fordítjuk.

A közösségi házat működtető TÉKA alapítvány a Csongrád Megyei Bíróság által nyilvántartásba vett közhasznú szervezet, és így az alapítványnak befizetett adományok után adókedvezményre jogosító igazolást is tudunk adni.

MISEREND

Vasárnap: 10 és 18 óra
Hétköznap: 18 óra

Gyóntatás: szentmisék előtt fél órával
Lelkibeszélgetés: előre megbeszélt időpontban, de sürgős ügyben bármikor lehet a plébánost keresni.

IRODAI SZOLGÁLAT

Hétfő - Péntek:
9-12 és 15-18 óra

ÁLLANDÓ PROGRAMOK

Minden hétfő, 18:00:
Szent Mónika imacsoport.

Minden kedd, 9:00-19:00:
Szentségimádás.
9:00: Laudes
17:30: Vesperás

Első szerda, 17:00:
Rózsafüzér társulat.

Első csütörtök, 17:30:
Szentségimádás.

Minden csütörtök, 17:00:
Mária Légió.

Első péntek,
a szentmise után:

Jézus Szíve litánia.

Utolsó péntek, 10:00:
Nyugdíjas Klub.

Első szombat, 17:30:
Közös ima Szűz Mária szándékára.

Minden szombat,
10:00-11:30:

Cserkészfoglalkozás.

Minden szombat, 15:30:
Igeliturgia az Acél utcai
Idősek Otthonában.

Havonta egyszer szentmise.

Minden szombat,
a szentmise után:

Isteni Irgalmasság imacsoport

Harmadik vasárnap,
16:30:
Karitász gyűlés

További programok:
Csoportok oldalon

EGYÉB