HIRDETMÉNYEK

AKTUÁLIS HIRDETÉSEK - ELMÚLT ESEMÉNYEK

Köszönet az új orgona támogatásáért (Felkerült: 2019. október 17-én)
Köszönjük a kedves híveknek, hogy adományaikkal támogatják új orgonánk beszerzését. A vételárból még 607 ezer Ft hiányzik. Akinek módjában áll, adományát az előtérben kihelyezett "almás" dobozba teheti, vagy az irodában személyesen leadhatja, de a bankszámlánkra is lehet utalni, "Orgona javára" megjegyzéssel. Bankszámla számunk: 11735005-20416122 OTP Bank Zrt.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2019. október 17-én)
Október 27-én, vasárnap 16.30-tól karitász gyűlés lesz, melyre minden önkéntest szeretettel várunk.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2019. október 17-én)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozása október 25-én, pénteken délelőtt 10 órakor lesz a Közösségi Házban. Minden nyugdíjas társunkat szeretettel várjuk.
CsaládEgyetem (Felkerült: 2019. október 10-én)
A Pasztorális Helynökség CsaládKözPontja vár minden érdeklődőt a CsaládEgyetemre. A következő alkalom október 15-én, kedden 18 órakor lesz a szegedi Katolikus Házban. Az előadást Csáky-Pallavicini Zsófia tartja, címe: "De hiszen sosem kérdezte...!"- Hogyan beszéljünk vagy hallgassunk a szexualitásról a családban?
Orgonaszentelés és koncert (Felkerült: 2019. október 3-án)
Október 13-án, vasárnap az esti szentmisében lesz az új orgona felszentelése, ezt követően 19 órától avató koncertet tartunk. Ennek részletes programja az újságos asztalra kitett szórólapokon olvasható.
Egyházközségünk anyagi helyzetének biztosítása (Felkerült: 2019. október 3-án)
Egyházközségünk anyagi helyzetének biztosítása érdekében ezen a héten elkezdtük az egyházi hozzájárulást kérő leveleinket kiküldeni. Köszönjük a kedves hívek megértését és támogatását.
Magyarok Nagyasszonya (Felkerült: 2019. október 3-án)
Október 8-án, kedden Magyarok Nagyasszonya ünnepén 18 órakor ünnepi szentmise lesz.
Szőlőfürt (Felkerült: 2019. szeptember 26-án)
Megjelent a Szőlőfürt ünnepi száma, aki teheti, a nyomdaköltségekhez 200.- Ft-tal járuljon hozzá. Vigyünk belőle ismerőseinknek, rokonainknak.
Terményáldás (Felkerült: 2019. szeptember 26-án)
Október 6-án a de. 10 órási szentmisén terményáldás lesz. Kérjük a híveket, hogy hozzanak otthon termelt zöldséget, gyümölcsöt, takarmányt, hogy hálát adhassunk, és egyben kérjük Isten áldását a jövőbeli termésért.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2019. szeptember 26-án)
Október 4-én, pénteken du. 5 órától a plébániai közösségi teremben a Rózsafüzér Társulat összejövetele lesz, melyre minden tagot szeretettel várunk.
Rózsafüzér (Felkerült: 2019. szeptember 26-án)
Októberben, minden nap a szentmisék előtt este fél 6-tól közösen imádkozzuk el a Rózsafüzért, ezért a kedd esti vesperást 17 órakor kezdjük.
Engesztelő imahét (Felkerült: 2019. szeptember 26-án)
Az engesztelő imahét hazánkért és a békéért otthon végzendő imáit Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya ünnepe előtt, október 1-től 7-ig kell mondani.
Templomunk új orgonája (Felkerült: 2019. szeptember 19-én)
Megérkezett templomunk új orgonája, amelynek felszentelése október 13-án lesz. A majdnem 30 éves, megbízhatatlan orgonánk cseréjére sikerült anyagi forrást találni. 2.5 Millió Ft-ot Szeged Város Önkormányzatától, 2.5 Millió Ft-ot, pedig a Szeged-Csanádi Egyházmegyétől kaptunk. A két manuálos Hauptwerk hangszer 5,7 Millió Ft-ba került. A fennmaradó 700.000 Ft vételár fedezetére a későbbiekben gyűjtést tervezünk indítani.
Köszönet a takarításért (Felkerült: 2019. szeptember 19-én)
Hálásan köszönjük azoknak a testvéreknek a munkáját, akik a búcsú előtt segítettek a templomunk ablakait megtakarítani illetve a raktárat rendbe tenni. A közösségi élet szép megnyilvánulása volt ez az alkalom.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2019. szeptember 19-én)
A Nyugdíjas Klub következő összejövetelét szeptember 27-én, pénteken 10 órakor tartja a Közösségi Házban. Meghívott előadó Dévai Anna tanárnő, aki "Esti sugárkoszorú" címmel Tóth árpád lírai verseiről beszél. Minden nyugdíjas társunkat szeretettel várunk.
CsaládEgyetem (Felkerült: 2019. szeptember 12-én)
A Pasztorális Helynökség CsaládKözPontja vár minden érdeklődőt a CsaládEgyetemre. A következő alkalom szeptember 17-én, kedden 18-kor lesz a szegedi Katolikus Házban. Az előadást Dr. Török Szabolcs tartja, Ölelj át! - A biztonságos kötődésről a párkapcsolatban címmel. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.
Templombúcsú (Felkerült: 2019. szeptember 12-én)
Szeptember 29-én, vasárnap délelőtt 10 órától tartjuk templomunk búcsúját. Az ünnepi szentmise szónoka Bucskó Nándor újmisés ferences atya lesz. A mise után agapét tartunk a közösségi házban, melyre mindenkit szeretettel hívunk. Az állófogadáshoz süteményt szívesen fogadunk, melyet vasárnap délelőtt fél 10-ig kérünk leadni a közösségi házban.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2019. szeptember 12-én)
Szeptember 22-én, vasárnap délután fél öttől karitász gyűlés lesz a közösségi házban. Minden önkéntes megjelenés számítunk.
Szőlő-Levél (Felkerült: 2019. szeptember 5-én)
Vasárnaptól ismét megjelenik a Szőlő-Levél, mely az aktuális hirdetéseket is tartalmazza. Ingyen elvihető az újságos asztalról!
Templom- és raktártakarítás (Felkerült: 2019. szeptember 5-én)
Szeptember 21-én, szombaton 9-15 óra között közös templomtakarítást szervezünk, melyre szeretettel várjuk kedves híveinket. Szeretnénk a szeptember 29-i templom búcsúnkra az ablakokat megtisztítani és a hittanterem melletti raktárt kitakarítani, kimeszelni. A vállalkozó kedvűeket kérjük, iratkozzanak fel a sekrestyében, vagy az irodában.
Autós zarándoklat Pálosszentkútra (Felkerült: 2019. szeptember 5-én)
Szeptember 14-én, szombaton a Gyertyaláng csoport szervezésével autós zarándoklat lesz Pálosszentkútra, melyre szeretettel hívják egyházközségünk többi tagját is. Indulás reggel 9 órakor a Tátra térről. Délben közös ebéd lesz, melynek a tervezett költsége 1500.- Ft. Az érkezés tervezett ideje 18 óra, így a zarándokok is részt tudnak venni az esti szentmisén és az új liturgikus tér szentelésén. Jelentkezni az irodában, vagy a sekrestyében lehet feliratkozással. Kérjük a jelentkezési lapra írják fel, hogy ki tud autóval jönni és hány hely van a kocsijában.
"Csendes percek" szoba (Felkerült: 2019. szeptember 5-én)
Az európai uniós pályázat anyagi támogatásával elkészült a "Csendes percek" szoba, melyet szeptember 14-én, szombaton az esti szentmise után szentel fel plébános atya.
Rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2019. szeptember 1-én)
Szeptember 6-án, pénteken délután 5 órától rózsafüzéres találkozó lesz az iroda melletti közösségi teremben. Minden tag megjelenésére számítunk.
Képviselőtestületi gyűlés (Felkerült: 2019. szeptember 1-én)
Szeptember 3-án, kedden este 7 órától képviselőtestületi gyűlés lesz a közösségi házban. Minden tag megjelenésére számítunk.
Egyedülálló szülők zarándoklata (Felkerült: 2019. augusztus 25-én)
Szeptember 28-án egyedülálló szülők zarándokolnak Bátára, melyen imádságukban a válástól megsebzett gyerekeiket hordozzák. Az eseményre nagy szeretettel várják a vidékről érkezőket! Bővebb információ a faliújságon olvasható.
Veni Sancte (Felkerült: 2019. augusztus 25-én)
Szeptember 8-án, vasárnap 10 órakor lesz templomunkban a tanévnyitó (Veni Sancte) szentmise. Imádkozzunk közösen hittanosainkért és az elsőáldozásra készülőkért.
Engesztelő imahét (Felkerült: 2019. augusztus 25-én)
Az engesztelő imahét hazánkért és a békéért szeptember 1-től 7-ig tart. Kérjük, hogy az otthon végzendő imáról ne feledkezzenek el.
30. Biblikus Konferencia (Felkerült: 2019. augusztus 25-én)
Augusztus 26-tól 28-ig lesz a 30. Biblikus Konferencia, melynek igazgatója plébános atyánk. Ezért hétfőtől csütörtökig igeliturgia lesz templomunkban.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2019. augusztus 18-án)
Augusztus 25-én, vasárnap délután fél 5-től karitász gyűlés lesz. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Szent István király ünnepe (Felkerült: 2019. augusztus 18-án)
Szent István királyunk ünnepén, augusztus 20-án, kedden 18 órakor lesz ünnepi szentmise. Ezen a napon a szentségimádás elmarad.
Rózsafüzéres zarándoklat (Felkerült: 2019. augusztus 9-én)
Rózsafüzéres zarándoklat lesz augusztus 15-én, csütörtökön Zákányszékre. Az ingyenes buszjárat a rókusi templom mellől a Pulcz utcából reggel 8 órakor indul. Minden hívőt szeretettel várnak a szervezők.
Iroda zárva (Felkerült: 2019. augusztus 9-én)
Augusztus 15-én, csütörtökön az iroda zárva lesz.
Nagyboldogasszony ünnepe (Felkerült: 2019. augusztus 9-én)
Augusztus 15-én, csütörtökön, Nagyboldogasszony ünnepén este 6 órakor lesz szentmise templomunkban. Ezen a napon egyházunk előírása szerint a szentmisén való részvétel kötelező.
Orgonánk cseréje (Felkerült: 2019. augusztus 2-án)
Nagy örömmel hirdetjük a kedves híveknek, hogy a majdnem 30 éves, megbízhatatlan orgonánk cseréjére sikerült anyagi forrást találni. 2.5 Millió Ft-ot Szeged Város Önkormányzatától, 2.5 Millió Ft-ot, pedig a Szeged-Csanádi Egyházmegyétől kaptunk. Plébános atya és kántorunk több hangszert is megnézett, míg végül az 5,7 Millió Ft-ba kerülő két manuálos Hauptwerk hangszer mellett döntöttek. Az orgona beépítése hamarosan elkezdődik és reményeink szerint templomunk búcsújakor szeptember 29-én meg is szólal. A fennmaradó 700.000 Ft vételár fedezetére a későbbiekben gyűjtést tervezünk indítani.
Hangos Biblia (Felkerült: 2019. augusztus 2-án)
Még lehet jelentkezni a Hangos Biblia programjába, melynek keretében Jeremiás próféta könyvét olvassuk fel. Kérjük azokat, akik szeretnének bekapcsolódni ebbe a programba, iratkozzanak fel irodai időben a plébánián. A felvételeket várhatóan augusztus 5-től hétköznapokon 10 és 12 óra között készítenénk el.
Iroda nyitvatartása (Felkerült: 2019. augusztus 2-án)
Nyári szabadságolások miatt augusztus 5-től 16-ig az iroda hétköznapokon 15-18 óra között lesz nyitva. Megértésüket köszönjük.
Plébános nyári szabadságon (Felkerült: 2019. augusztus 2-án)
Augusztus 5-től 11-ig plébános atya nyári szabadságát tölti. Ezért, ezeken a napokon igeliturgia lesz.
KNK családi nyaralás (Felkerült: 2019. augusztus 2-án)
A Katona Nándor Közösség családi nyaralása augusztus 4-től 11-ig tart, imádkozzunk, hogy egészségesen, kipihenten érkezzenek haza.
Nyári napközis hittantábor (Felkerült: 2019. augusztus 2-án)
Pénteken befejeződött a plébániai hittanos tábor, melyben az európai uniós támogatásnak köszönhetően, 2 turnusban, 35-35 gyermeket tudtunk táboroztatni. A színvonalas programok összeállítása és lebonyolítása hitoktatóink, Szögi Ildikó és Zólyomi Norbert munkáját dicséri, melyet ezúton is köszönünk nekik. Egyben megköszönjük azoknak az önkénteseknek is a segítségét, akik a háttér munkákban vettek részt.
Hangos Biblia (Felkerült: 2019. július 28-án)
Még lehet jelentkezni a Hangos Biblia programjába, melynek keretében Jeremiás próféta könyvét olvassuk fel. Kérjük azokat, akik szeretnének bekapcsolódni ebbe a programba, iratkozzanak fel irodai időben a plébánián. A felvételeket várhatóan augusztus 5-től hétköznapokon 10 és 12 óra között készítenénk el.
Járműszentelés (Felkerült: 2019. július 28-án)
Augusztus 3-án, a szombat esti szentmise után 19 órakor a Magyar Autóklub és az Árpád-házi Szent Erzsébet Plébánia Szent Kristóf napi járműszentelést végez Újszegeden a Torontál téri nagyparkolóban, melyre szeretettel hívják nem csak az autósokat, hanem bármilyen egy, két és több kerekű járművek tulajdonosait.
Havasboldogasszony búcsú (Felkerült: 2019. július 28-án)
Augusztus 3-4-én lesz a nagy múltú alsóvárosi Havasboldogasszony búcsú jövő hétvégén. Programjáról szórólapokat tettünk ki az újságos asztalra.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2019. július 28-án)
Augusztus 2-án, pénteken du. 5 órától a plébániai közösségi teremben a Rózsafüzér Társulat összejövetele lesz, melyre minden tagot szeretettel várunk.
Nyári napközis hittantábor (Felkerült: 2019. július 28-án)
Az előző héten elkezdődött a plébániai hittanos tábor, amely a következő héten még folytatódik. Az európai uniós támogatásnak köszönhetően, 2 turnusban, 35-35 gyermeket tudunk táboroztatni. A színvonalas programok összeállítása és lebonyolítása hitoktatóink, Szögi Ildikó és Zólyomi Norbert munkáját dicséri, melyet ezúton is köszönünk nekik. Egyben megköszönjük azoknak az önkénteseknek is a segítségét, akik a háttér munkákban vettek részt. Imádkozzunk, hogy a következő hét is sikeres legyen.
"Csendes Percek" szoba (Felkerült: 2019. július 19-én)
Európai uniós pályázatból megkezdődött a gyóntatószoba felújítása. Itt kerül kialakításra az úgynevezett "Csendes Percek" szoba, amely a szentgyónás elvégzése mellett lehetőséget fog nyújtani szentségimádásra is. Így a téli nagy hidegekben a keddi szentségimádást is itt fogjuk méltóképpen tartani. Itt jegyeznénk meg, hogy a pályázati pénzeket, csak arra a célra költhetjük el, amire azt odaítélték, ebből a plébánia és a templom fenntartása, a rezsi költségek, a bérek és járulékok nem fizethetők. Ezeket a kedves hívek egyházi hozzájárulásából és egyéb adományokból tudjuk rendezni. Ezért most is szeretnénk kérni, hogy aki teheti, támogassa egyházközségünket egyházi hozzájárulásával, vagy egyéb adománnyal. Megértésüket hálás szívvel köszönjük.
Hangos Biblia (Felkerült: 2019. július 19-én)
Július 22-től lehet jelentkezni a Hangos Biblia programjába, melynek keretében Jeremiás próféta könyvét olvassuk fel. Kérjük azokat, akik szeretnének bekapcsolódni ebbe a programba, iratkozzanak fel irodai időben a plébánián. A felvételeket várhatóan augusztus 5-től hétköznapokon 10 és 12 óra között készítenénk el.
Orgonák éjszakája (Felkerült: 2019. július 19-én)
Egyházközségünk is bekapcsolódik a Filharmónia által szervezett országos programba, az Orgonák éjszakájába. Július 20-án, szombaton már az esti szentmisében is hallhatunk előadási darabokat, 18.45-től pedig orgonahangversennyel folytatódik a program. Az előadó kántorunk, Simon Bálint lesz.
Cserkésztábor (Felkerült: 2019. július 19-én)
Az 550. számú Márton Áron Cserkészcsapatunk Veszprém megyében, Farkasgyepűn megkezdte táborozását. Imádkozzunk a táborlakókért, hogy élményekben gazdagon, egészségesen térjen haza mindenki.
Plébániai iroda zárva (Felkerült: 2019. július 6-án)
A jövő héten, nyári szabadságolások miatt a plébánián irodája délelőtt zárva lesz. A hivatal 15-18 óra között lesz nyitva.
Plébániai nyaralás miatt igeliturgia (Felkerült: 2019. július 6-án)
Plébániai közösségünk július 8-13. között a Szombathelyen és környékén nyaral. Mivel a csoportot plébános atya is elkíséri, hétfőtől szombatig igeliturgia lesz. Köszönjük a kedves hívek megértését és imádkozzunk az út sikerességéért.
Szőlőfürt (Felkerült: 2019. június 28-án)
Megjelent a Szőlőfürt nyári száma, vigyünk belőle rokonainknak, ismerőseinknek. Aki teheti, 200.- Ft-tal járuljon hozzá a nyomdai költségekhez.
Szőlő-Levél (Felkerült: 2019. június 28-án)
A Szőlő-Levél ettől a héttől nyári szünetet tart. Legközelebb szeptemberben fog megjelenni. Hirdetéseink továbbra is olvashatók a plébánia honlapján.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2019. június 28-án)
Július 5-én, pénteken 17 órától a Rózsafüzér Társulat találkozója lesz az iroda melletti közösségi teremben, melyre mindenkit szeretettel várunk.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2019. június 20-án)
A Nyugdíjas Klub június 27-én, csütörtökön kirándulást szervez az Ópusztaszeri Nemzeti Park és a Feszty körkép megtekintéséhez. Részvételi díj 1.000,- Ft/fő. Találkozás: június 27-én délután 13.25-kor a Mars téri buszpályaudvar 14-es kocsiállásánál.
Családi nyaralás megbeszélése (Felkerült: 2019. június 20-án)
Június 25-én, kedden az esti szentmise után megbeszélés lesz a szombathelyi családi nyaralással kapcsolatban. Minden utastárs megjelenésére számítunk.
Egyházmegyei hivatásgondozó napok (Felkerült: 2019. június 13-án)
Augusztus 16-18. között egyházmegyei hivatásgondozó napok lesznek Ópusztaszeren, a Magyarok Nagyasszonya Plébánián 15 és 20 év közötti fiúknak. A program plakátja a hirdetőtáblán olvasható.
Úrnapja (Felkerült: 2019. június 13-án)
Június 23-án, Úrnapján, a 10 órai szentmise után körmenet lesz a téren. Szeretettel várjuk a kedves híveket erre az ünnepi alkalomra. Kérjük, segítsenek a négy oltár felállításában.
Szentségimádás (Felkerült: 2019. június 13-án)
Június 22-én, szombaton 17 órától szentségimádás lesz templomunkban. Ezzel bekapcsolódunk a 2020-ban megrendezendő budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülésre.
Te Deum (Felkerült: 2019. június 7-én)
Június 16-án, vasárnap a 10 órai szentmisén lesz a hittanos gyerekek évzárója, a Te Deum. Kérjük a gyerekeket és szüleiket, hogy a nyári szünetben is rendszeresen járjanak szentmisére!
Pünkösdhétfő (Felkerült: 2019. június 7-én)
Pünkösdhétfőn, június 10-én plébániai közösségi napot tartunk. A program délelőtt 10 órakor kezdődik. Aki teheti, pünkösdhétfőre hozzon magának tányért, (csajkát), kanalat és poharat a gulyásleveshez és a vízhez. A szentmise ezen a napon kivételesen délután 17 órakor kezdődik. A nap sikeréhez mindig nagymértékben hozzájárul a kedves hívek sütije, melyet most is szeretettel kérünk. A részletes programot a faliújságra kitettük.


TÉGLAJEGY ÁRUSÍTÁS

A Közösségi ház fenntartásának elősegítésére téglajegyeket árusítunk, melyek 200, 1000, és 5000 Ft-os címletekben kaphatók a plébánián. Az építkezés Isten segítségével befejeződött, ám a tartozásainkat még rendeznünk kell. A Ház fenntartásához, vagyis a sikeres közösségi élet új helyszínének biztosításához anyagi forrásokat kell előteremtenünk. Ebben Önök is részt vállalhatnak, mert a téglajegy-bevételeket erre a célra fordítjuk.

A közösségi házat működtető TÉKA alapítvány a Csongrád Megyei Bíróság által nyilvántartásba vett közhasznú szervezet, és így az alapítványnak befizetett adományok után adókedvezményre jogosító igazolást is tudunk adni.

MISEREND

Vasárnap: 10 és 18 óra
Hétköznap: 18 óra

Gyóntatás: szentmisék előtt fél órával
Lelkibeszélgetés: előre megbeszélt időpontban, de sürgős ügyben bármikor lehet a plébánost keresni.

IRODAI SZOLGÁLAT

Hétfő - Péntek:
9-12 és 15-18 óra

ÁLLANDÓ PROGRAMOK

Minden hétfő, 18:00:
Szent Mónika imacsoport.

Minden kedd, 9:00-19:00:
Szentségimádás.
9:00: Laudes
17:30: Vesperás

Első szerda, 17:00:
Rózsafüzér társulat.

Első csütörtök, 17:30:
Szentségimádás.

Minden csütörtök, 17:00:
Mária Légió.

Első péntek,
a szentmise után:

Jézus Szíve litánia.

Utolsó péntek, 10:00:
Nyugdíjas Klub.

Első szombat, 17:30:
Közös ima Szűz Mária szándékára.

Minden szombat,
10:00-11:30:

Cserkészfoglalkozás.

Minden szombat, 15:30:
Igeliturgia az Acél utcai
Idősek Otthonában.

Havonta egyszer szentmise.

Minden szombat,
a szentmise után:

Isteni Irgalmasság imacsoport

Harmadik vasárnap,
16:30:
Karitász gyűlés

További programok:
Csoportok oldalon

EGYÉB