HIRDETMÉNYEK

AKTUÁLIS HIRDETÉSEK - ELMÚLT ESEMÉNYEK

Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2014. szeptember 25-én)
Október 3-án, pénteken 17 órától a Rózsafüzér Társulat összejövetele lesz az iroda melletti közösségi teremben. Minden tag megjelenésére számítunk.
Rózsafüzér (Felkerült: 2014. szeptember 25-én)
Októberben, minden nap a szentmisék előtt este fél 6-tól közösen imádkozzuk el a Rózsafüzért.
Engesztelő imahét hazánkért és a békéért (Felkerült: 2014. szeptember 25-én)
Az engesztelő imahét hazánkért és a békéért otthon végzendő imáit, Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya ünnepe előtt, október 1-től 7-ig kell mondani. Kérjük, hogy az otthon végzendő imáról ne feledkezzenek el.
Szent Gellért ünnepi szentmise a Dómban (Felkerült: 2014. szeptember 18-án)
Szeptember 28-án, vasárnap 10 órakor ünnepi szentmisét mutat be a Dómban Dr. Martin Roos temesvári megyéspüspök egyházmegyénk védőszentjének Szent Gellért püspöknek emlékére.
Ingyen elvihető könyvek (Felkerült: 2014. szeptember 11-én)
A templom előterében kitett könyveket helyhiány miatt nem tudjuk a plébánia könyvtárában elhelyezni, ingyen elvihetők.
Egyházi hozzájárulás rendezése (Felkerült: 2014. szeptember 11-én)
Plébániánk szűkös anyagi helyzete miatt ezúton kérjük a kedves híveket, hogy ez évi egyházi hozzájárulásukat lehetőségük szerint mielőbb rendezzék. Ezt levélben is fogjuk kérni, számítva megértésükre.
Képviselő-testületi választás (Felkerült: 2014. szeptember 11-én)
Folytatódik az őszre halasztott képviselő-testületi választás folyamata. Még egy hétig, szeptember 21-ig lehet jelöléseket leadni a kitett dobozba. A jelöltek névsorát október 5-én kihelyezzük a hirdetőtáblára.
A képviselőtestületi választás október 19-én a 10 és 18 órai szentmise után lesz titkos szavazással.
Templombúcsúnk (Felkerült: 2014. szeptember 11-én)
Templombúcsúnk ünnepi szentmiséje szeptember 28-án, vasárnap 18 órakor lesz, melynek szónoka Dr. Thorday Attila újszegedi plébános atya lesz.
A szentmisét megelőzően 17 órakor a templom kapujára Tóth Sándor szobrászművész újabb két plakettjét helyezzük fel. Az egyik Fricsay Ferenc nemzetközi hírű szegedi karmestert, a másik Kiss Józsefet, a templomépítést irányító építészt ábrázolja. A laudációkat a plakettek feltétele előtt Gyüdi Sándor és Albert Vilmos mondja. A Pavane táncegyüttes történelmi táncok bemutatásával színesíti az eseményt.
Az ünnepség és a szentmise után szokásos módon agapét rendezünk a plébánia udvarán. Szeretettel kérjük a kedves híveket, hogy egy-egy tálca süteménnyel járuljanak hozzá közös együttlétünk sikeréhez.
Mária-napok (Felkerült: 2014. szeptember 4-én)
Az idei Mária-napok szeptember 8-12. között kerül megrendezésre az újszegedi Szent Erzsébet-templomban. A részletes programot kifüggesztettük a faliújságra.
Elsőáldozási felkészítés (Felkerült: 2014. szeptember 4-én)
Szeptember 14-től folytatódik az elsőáldozási felkészítés. A vasárnap délelőtti szentmiséket követően a Közösségi Házban találkozunk. Ezekre az alkalmakra a szülőket is várjuk közös beszélgetésre. A felkészítés további időpontjait és eseményeit az első alkalommal egyeztetjük. Mindenkit szeretettel várunk!
Gyertyaláng (Felkerült: 2014. szeptember 4-én)
A Gyertyaláng csoport szeptember 19-én, pénteken tartja a nyári szünet utáni első találkozóját. Szeretettel várjuk a volt tagokat és azokat az érdeklődő felnőtteket is, akik szívesen beszélgetnek a hit kérdéseiről és szeretnének ebbe a közösségbe tartozni.
Bányai János atya temetése (Felkerült: 2014. szeptember 4-én)
Augusztus 29-én elhunyt Dr. Bányai János atya, aki templomunk kisegítő lelkésze volt. Gyászmiséje szeptember 10-én, szerdán 10.30-kor lesz a kétsopronyi templomban, temetése pedig azt követően a helyi temetőben. Imádkozzunk lelki üdvéért!
Képviselő-testületi gyűlés (Felkerült: 2014. szeptember 4-én)
Szeptember 9-én, kedden este 7 órától a Közösségi Ház Apor Vilmos termében képviselő-testületi gyűlés lesz. Minden tag megjelenésére számítunk.
Veni Sancte (Felkerült: 2014. augusztus 29-én)
A tanévnyitó (Veni Sancte) szentmise szeptember 7-én, vasárnap 10 órakor lesz templomunkban. Imádkozzunk közösen hittanosainkért és az elsőáldozásra készülőkért.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2014. augusztus 29-én)
Szeptember 5-én, pénteken délután 5 órától a Rózsafüzér Társulat szokásos összejövetelét tartja az iroda melletti közösségi teremben. Mindenki megjelenésére számítunk.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2014. augusztus 29-én)
A Nyugdíjas Klub szeptember 5-én, pénteken 10 órakor tartja a nyári szünet utáni első foglalkozását a Közösségi Házban, melyre minden nyugdíjas testvérünket szeretettel várunk.
Engesztelő imahét hazánkért és a békéért (Felkerült: 2014. augusztus 29-én)
Az engesztelő imahét hazánkért és a békéért szeptember 1-től 7-ig tart. Kérjük, hogy az otthon végzendő imáról ne feledkezzenek el.
"A tarjánvárosi közösség a gyermekek ebédjéért" akció (Felkerült: 2014. augusztus 22-én)
"A tarjánvárosi közösség a gyermekek ebédjéért" akciót szeretnénk a következő tanévben is folytatni. A karitász csoport kéri, hogy a rászoruló gyermekek iskolai étkeztetéséhez továbbra is járuljon hozzá, aki teheti.
Tanévnyitó szentmise (Felkerült: 2014. augusztus 22-én)
A tanévnyitó (Veni Sancte) szentmise két hét múlva, szeptember 7-én, vasárnap 10 órakor lesz templomunkban. Imádkozzunk közösen hittanosainkért és az elsőáldozásra készülőkért.
A Szent Mónika imacsoport meghívása ünnepi szentmisére (Felkerült: 2014. augusztus 22-én)
Egyházközségünk Szent Mónika imacsoportja szeretettel meghívja plébániánk családjait az augusztus 27-én, szerdán este 6 órakor tartandó ünnepi szentmisére. A szentmisét Szent Mónika, Szent Ágoston édesanyjának emléknapján a családokért és a fiatalokért ajánljuk fel.
Karitászgyűlés (Felkerült: 2014. augusztus 15-én)
Augusztus 24-én, vasárnap délután fél öttől karitászgyűlés lesz a közösségi házban. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Augusztus 20-i miserend (Felkerült: 2014. augusztus 15-én)
Augusztus 20-án, szerdán, Szent István király ünnepén este 6 órakor lesz szentmise templomunkban.
"A tarjánvárosi közösség a gyermekek ebédjéért" (Felkerült: 2014. augusztus 11-én)
"A tarjánvárosi közösség a gyermekek ebédjéért" akciót szeretnénk a következő tanévben is folytatni. A karitász csoport kéri, hogy a rászoruló gyermekek iskolai étkeztetéséhez továbbra is járuljon hozzá, aki teheti. A felajánlott támogatás összegét az irodában lehet befizetni.
Espereskerületi rózsafüzéres zarándoklat (Felkerült: 2014. augusztus 11-én)
Espereskerületi rózsafüzéres zarándoklat lesz augusztus 15-én Zákányszékre. Indulás a Rókusi templom mellől reggel 8 órakor, ingyenes autóbusszal. Visszaérkezés előreláthatólag, kb. 13 órakor. Kérjük a kedves híveket, minél többen vegyenek részt ezen a zarándoklaton.
Nagyboldogasszony ünnepe (Felkerült: 2014. augusztus 11-én)
Augusztus15-én, pénteken, Nagyboldogasszony ünnepén este 6 órakor lesz szentmise templomunkban. Ezen a napon egyházunk előírása szerint a szentmisén való részvétel kötelező.
Nyaralás (Felkerült: 2014. augusztus 11-én)
Plébános atya Bajorországban pihen, a kiscserkészek pedig Gálosfán táboroznak. Kísérjük őket imáinkkal, hogy egészségben és kipihenten térjenek haza.
Igeliturgia (Felkerült: 2014. július 31-én)
Felhívjuk a kedves hívek figyelmét, hogy az atyák elfoglaltsága miatt kivételesen jövő kedden és szerdán is igeliturgia lesz este 6-kor templomunkban.
Újszövetség kutatóinak konferenciája (Felkerült: 2014. július 31-én)
Az Újszövetség Kutatóinak Társasága először tartja plenáris konferenciáját Magyarországon. Ez alkalomra 267 vendég érkezik Szegedre a világ minden részéről, 55 állam 131 egyeteméről. Plébános atyánk a fő szervezője az augusztus 2-től 9-ig tartó konferenciának, utána pedig augusztus végéig szabadságra távozik. Ez idő alatt templomunkban a papi szolgálatot Jakab Zoltán atya, kórházlelkész látja el. Fogadjuk őt szeretettel és hálával.
Emlélkezés Bálint Sándorra (Felkerült: 2014. július 27-én)
A Fogadalmi Templomban július 31-én az este 6 órakor kezdődő szentmisében Bálint Sándorra emlékezünk születésének 110. évfordulója alkalmából. Az ünnepi misét Gyulay Endre püspök atya mutatja be. Szeretettel várják a paptestvéreket és a híveket, kapcsolódjunk be minél többen a közös imádságba.
Foglalkozás óvodásoknak és kisiskolásoknak (Felkerült: 2014. július 27-én)
Közösségünk egyik tagja, Erdei Gréti, akit a kedves hívek már ismerhetnek, hiszen a LUMEN együttes egyik énekese és többször helyettesíti kántorunkat, Erikát, azzal az ötlettel fordult plébános atyához, hogy szívesen segít az óvodás korú és kisiskolás gyerekek szüleinek.
Július 28-31, illetve augusztus 4-7. között 9-12 óráig a közösségi házban, teljesen kötetlen és rugalmas, de lelki tartalommal bíró délelőttöket ajánl fel, ha van rá igény. Részleteket személyesen Erdei Grétitől, illetve az irodából lehet kérni, a program plakátját pedig a hirdető táblán olvashatják.
Havas Boldogasszony ünnepe (Felkerült: 2014. július 27-én)
Közeledik Havas Boldogasszony ünnepe. Az Alsóvárosi Ferences Templom hagyományos búcsúját augusztus 2-án és 3-án tartják. Az ünnepi szertartások részletes programját a plakát és szórólapok tartalmazzák.
Szent Ignác Nap (Felkerült: 2014. július 20-án)
Július 26-án, szombaton lesz a Szent Ignác Nap a jezsuita templomban. Díszvendég és előadó P. Szabó Ferenc jezsuita atya lesz. Szeretettel hívják az időseket és fiatalokat egyaránt. A program a hirdetőtáblán olvasható.
A plébánia épület felújítása (Felkerült: 2014. július 12-én)
A plébánia épület felújítása, a szigetelés és az ablakok cseréje pályázati pénzből megtörtént. (A képek megtekinthetők itt.) Sajnos voltak nem várt kiadások is, ezekhez már többen hozzájárultak. Hálásan köszönjük nagylelkűségüket és egyben jelezzük, hogy egyházközségünk továbbra is bizonytalan anyagi helyzetben van, így aki teheti, kérjük, fizesse be ez évi egyházi hozzájárulását.
Cserkész tábor (Felkerült: 2014. július 4-én)
Az 550. számú Márton Áron Cserkészcsapat ezen a héten kezdi meg táborozását. Imádkozzunk a táborlakókért, hogy élményekben gazdagon, egészségesen térjen haza mindenki.
Újság előfizetés (Felkerült: 2014. június 26-án)
Kérjük azokat a testvéreket, akik a Keresztény Élet, az Új Ember hetilapokat, illetve az Adorémuszt megrendelték a III. negyedévi előfizetésüket rendezzék.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2014. június 26-án)
Július 4-én, pénteken délután 5 órától a Rózsafüzér Társulat szokásos összejövetelét tartja az iroda melletti közösségi teremben. Mindenki megjelenésére számítunk.
Megjelent a Szőlőfürt (Felkerült: 2014. június 19-én)
Megjelent a Szőlőfürt júniusi száma, önköltségi ára: 140.- Ft. Vigyünk belőle ismerőseinknek, rokonainknak.
Nyaralások (Felkerült: 2014. június 19-én)
A nyári szünet megkezdésével plébániánk különböző csoportjainak nyaralása, táborozása is elkezdődik. Jövő héten hétfőtől csütörtökig hittanos tábor lesz a Közösségi Házban.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2014. június 19-én)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozását június 27-én, pénteken délelőtt 10 órakor tartja a Közösségi Ház Szent Anna termében. Meghívott előadó dr. Tihanyi Katalin belgyógyász szakorvos. Az előadás témája: Hogyan védjük egészségünket a meleg nyári napokon.
A plébánia épület hőszigetelése (Felkerült: 2014. június 12-én)
Tájékoztatjuk híveinket, hogy pályázati pénzből elkezdődtek a plébánia épület hőszigetelési munkálatai. Ez az összeg viszont nem fedezi a belső festés és a szúnyoghálók cseréjének költségét, ezért kérjük, aki teheti, fizesse be ez évi egyházi hozzájárulását.
Elhunyt Mádi György atya (Felkerült: 2014. június 12-én)
Fájdalommal tudatjuk, hogy Mádi György kanonok, nyugalmazott plébános, június 8-án életének 79., papságának 55. évében, szentségekkel megerősítve visszaadta lelkét Teremtőjének.
Szeretett Gyuri atyánk, búcsúztatása június 19-én, csütörtökön 13 óra-kor a szegedi Fogadalmi Templomban lesz, majd a szentmise után az altemplomban helyezik örök nyugalomra.
Mádi Gyuri atya végrendeletében ezt írta: "Kérem, hogy síromra koszorút ne hozzanak. Legfeljebb mindenki egy-egy szál virágot tegyen sírhantomra. Azt viszont nagyon kérem, hogy temetésemen (is) mindenki közösen imádkozzék és énekeljen!"
Elsőáldozásre készülők bemutatkozása (Felkerült: 2014. június 5-én)
Június 15-én, vasárnap 10 órakor lesz a hittanos gyerekek tanévzáró szentmiséje, a Te Deum. Ekkor mutatkoznak be a közösségnek a leendő elsőáldozók. Kérjük a gyerekeket, szüleiket, hogy a nyári szünetben is rendszeresen járjanak szentmisére.
Perselygyűjtés (Felkerült: 2014. június 5-én)
A június 8-i perselygyűjtésünket egyházmegyei célokra ajánljuk fel. Kérjük a hívek nagylelkű adományait.
Jelentkezés papnövendéknek (Felkerült: 2014. június 5-én)
A Szeged-Csanádi Egyházmegye várja azoknak a szabad állapotú érettségizett, vagy diplomás férfiaknak jelentkezését, akik osztatlan szívvel kívánják Krisztust követni és papi hivatást éreznek lelkükben. A szemináriumba való jelentkezéshez szükséges: kézzel írt, a főpásztornak címzett felvételi kérelem, rövid életrajz, keresztlevél-másolat, érettségi bizonyítvány fénymásolata és plébánosi ajánlás. Az érdeklődők a plébános atyától részletes tájékoztatást kaphatnak.
Te Deum (Felkerült: 2014. június 1-én)
Június 15-én, vasárnap a 10 órai szentmisén lesz a hittanos gyerekek évzárója a Te Deum. Kérjük a gyerekeket, szüleiket, hogy a nyári szünetben is rendszeresen járjanak szentmisére.
Rózsafüzér társulat (Felkerült: 2014. június 1-én)
Június 6-án, pénteken du. 5 órától a plébániai közösségi teremben a rózsafüzér társulat összejövetele lesz, melyre minden tagot szeretettel várunk.
Képviselő-testületi választás ősszel (Felkerült: 2014. május 22-én)
Tájékozatjuk kedve híveinket, hogy az új képviselő-testület megválasztása püspöki utasításra az egész egyházmegyében őszre halasztódott.
Gyalogos rózsafüzéres zarándoklat (Felkerült: 2014. május 22-én)
Június 1-én vasárnap 15 órától gyalogos rózsafüzéres zarándoklat indul az alsóvárosi ferences templomból, amely 18 órakor szentmisével zárul a Dómban. Mindenki szeretettel várunk.
Pünkösdi kilenced a jezsuita templomban (Felkerült: 2014. május 15-én)
A Szent József jezsuita templomban a Jézus Társasága újraindításának 200. jubileuma alkalmából május 30-tól június 7-ig pünkösdi kilencedet tartanak, melyre min-denkit szeretettel várnak. A részletes program a hirdetőtáblán olvasható.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2014. május 15-én)
Nyugdíjas klubunk május 30-án, pénteken a szarvasi arborétumba kirándul. A kirándulás költségeit pályázatból fizetjük, az étkezés batyus lesz. A buszban van még néhány üres hely, melyre nyugdíjas korúak jelentkezését el tudjuk fogadni. Feliratkozni az irodában lehet.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2014. május 15-én)
Május 25-én, vasárnap délután fél öttől karitász gyűlés lesz, melyre minden önkéntest szeretettel várunk.
Adóbevallás - SzJA 1% határidő (Felkerült: 2014. május 15-én)
Május 20-án zárul le az előző évi adóbevallások időszaka. Szeretettel kérjük híveinket, hogy ajánlják fel adójuk kétszer 1%-át a katolikus egyház, illetve a TÉKA Alapítvány javára. A rendelkező nyilatkozatok az újságos asztalról elvihetők.
Pünkösdhétfői lelki nap (Felkerült: 2014. május 8-án)
Pünkösdhétfőn, június 9-én plébániai közösségünk valamennyi tagjának lelki napot szervezünk. Meghívott előadóink Katona Attila és felesége, Zólyomi Theodóra, akik a csengelei plébánia világi munkatársaiként vezetik az ottani közösséget. Délre közös ebédet tervezünk, melynek költségét pályázati pénzből tudjuk fizetni. Ehhez tudnunk kell, hány adagot rendeljünk meg. Ebédet csak annak tudunk adni, aki június 1-ig jelentkezik. Az ebédre a sekrestyébe kitett íveken vagy az irodában lehet feliratkozni A gyermekeket egész nap ugrálóvár és különböző kézműves foglalkozások várják. Délután játékos, zenés program lesz, majd az este 6 órai ünnepi szentmisében bérmálkoznak fiataljaink. Mindenkit nagy szeretettel várunk!
Mustármag közösség (Felkerült: 2014. május 8-án)
Az ősszel alakult Mustármag közösség szeretettel várja mindazokat, akik szívesen fog-lalkoznának imaiskolával, szeretnének többet tudni a Bibliáról, az evangelizációról. Csütörtökönként este 6 órától a Közösségi Házban várjuk az érdeklődőket. Részletesebb információkért Tarjányi Anitát kereshetik.
Beteglátogatás, gyóntatás, áldoztatás (Felkerült: 2014. április 24-én)
Szeretettel kérjük a kedves híveket, jelezzék az irodában, vagy a sekrestyében, ha rokonaik, vagy ismerőseik között tudnak olyan betegről, aki a húsvéti ünnepekre nem tudott eljönni, illetve elsőpéntekenként szeretne gyónni és áldozni. Szívesen meglátogatjuk őket.
SzJA 1% (Felkerült: 2014. április 24-én)
Még nem zárult le az előző évi adóbevallások időszaka. Szeretettel kérjük híveinket, hogy tegyék meg adójuk kétszer 1%-ának felajánlását a katolikus egyház, illetve a TÉKA Alapítvány javára. A rendelkező nyilatkozatok az újságos asztalról elvihetők.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2014. április 24-én)
A Rózsafüzér Társulat legközelebbi találkozója a kivételesen május 9-én, pénteken délután 17 órakor lesz.
Lorettói litánia (Felkerült: 2014. április 24-én)
Május hónapban minden este a szentmisék után közösen imádkozzuk el a Lorettói litániát.
Espereskerületi Rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2014. április 24-én)
Április 28-án, hétfőn 17 órától espereskerületi Rózsafüzéres találkozó lesz Algyőn. A vetítéssel és szentmisével egybekötött találkozóra közösségünk az algyői busszal megy, 15 óra 30 perckor találkozunk a budapesti krt.-i buszmegállóban. Aki az ingye-nesen indított busszal szeretne utazni, a rókusi templom mellet tud felszállni az erre az alkalomra indított különjáratos buszra, 15 óra 45 perckor.
Szőlőfürt (Felkerült: 2014. április 17-én)
Megjelent a Szőlőfürt húsvéti száma, önköltségi ára 140.- Ft. Vigyünk belőle ismerőseinknek, rokonainknak.
Szemináriumba való jelentkezés (Felkerült: 2014. április 17-én)
A Szeged-Csanádi Egyházmegye várja azoknak a szabad állapotú érettségizett, vagy diplomás férfiaknak jelentkezését, akik osztatlan szívvel kívánják Krisztust követni, és papi hivatást éreznek lelkükben. A szemináriumba való jelentkezéshez szükséges kézzel írt, a főpásztornak címzett, felvételi kérelem, rövid életrajz keresztlevél-másolat, érettségi bizonyítvány fénymásolata, és plébánosi ajánlás. Az érdeklődők a plébános atyától részletes tájékoztatást kaphatnak. Jelentkezési határidő: június 5.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2014. április 17-én)
Április 27-én, vasárnap délután fél 5 órától karitász gyűlés lesz a közösségi házban. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2014. április 17-én)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozása április 25-én, pénteken 10 órakor lesz a Közösségi Ház Szent Anna termében. Minden nyugdíjast szeretettel várunk.
Húsvéthétfő (Felkerült: 2014. április 17-én)
Húsvét hétfőjén délelőtt 10 órakor szentmise, 18 órakor pedig igeliturgia lesz.
Húsvéti szertartások rendje (Felkerült: 2014. április 10-én)
A húsvéti időszakhoz kapcsolódó szertartások ebben az évben következőképpen alakul-nak: Április 17. Nagycsütörtök: 18 óra Az Utolsó Vacsora miséje, utána imádságos virrasztás 20 óráig.
Április 18. Nagypéntek: 15 óra A templomot kinyitjuk, hogy aki szeretne itt imádkozni, megtehesse azt.
17.30 Keresztút 18 óra Urunk megváltó szenvedésének ünnepe: Passió, Kereszthódolat, Áldoztatás.
Április 19. Nagyszombat: Reggel 9 órától a templom nyitva lesz, lehetőséget biztosítva a csöndes imádságra a Szentsírnál. Kérjük, hogy aki a Szentsír őrzésére nagyszombaton imaórát tud vállalni, iratkozzon fel a sekrestyében! 19 óra Húsvét Vigíliája, az egyházi év csúcsa, a legnagyobb ünnepünk: Krisztus fel-támadásának ünneplése. Feltámadási körmenet a téren. (Befejezés: kb. 21.00).
Húsvétvasárnap a szentntmisék délelőtt 10 és esete 6 órakor lesznek.
Húsvéthétfőn délelőtt 10 órakor szentmise, este 6 órakor igeliturgia lesz.
A Szentsír díszítése (Felkerült: 2014. április 10-én)
A Szentsír díszítésére szánt virágokat szerdáig kérjük elhozni. Aki anyagiakkal szeretne hozzájárulni a díszítéshez, az a sekrestyeajtó melletti perselybe tegye az erre a célra szánt összeget.
Jótékonysági vásár (Felkerült: 2014. április 3-án)
Ezen a hétvégén még tart templomunkban a jótékonysági vásár. Az ajándék- illetve dísztárgyakat fiatal önkéntesek készítették az Egyházmegyei Karitász alkotóházában. A vásár bevételét karitász csoportunk a húsvéti élelmiszer csomagok készítésére for-dítja.
Híradás betegekről a plébánia felé (Felkerült: 2014. április 3-án)
Szeretettel kérjük a kedves híveket, jelezzék az irodában, vagy a sekrestyében, ha rokonaik, vagy ismerőseik között tudnak olyan betegről, aki a húsvéti ünnepekre nem tud eljönni szentmisére, illetve elsőpéntekenként szeretne gyónni és áldozni. Szívesen meglátogatjuk Őket.
Országgyűlési választás (Felkerült: 2014. április 3-án)
Vasárnap országgyűlési választást tartanak országunkban. Kérjük a testvéreket, tegyenek eleget állampolgári kötelességüknek és éljenek választási jogukkal lelkiismeretük szerint.

ÁLLANDÓ PROGRAMOK

 • Minden hétfő, 18:00: Szent Mónika imacsoport
 • Minden kedd, 9:00-19:00: Szentségimádás. 9:00: Laudes, 17:30: Vesperás
 • Első szerda, 17:00: Rózsafüzér társulat
 • Első csütörtök, 17:30: Szentségimádás
 • Minden csütörtök, 17:00: Mária Légió
 • Első péntek, a szentmise után: Jézus Szíve litánia
 • Utolsó péntek, 10:00: Nyugdíjas Klub
 • Első szombat, 17:30: Közös ima Szűz Mária szándékára
 • Minden szombat, 10:00-11:30: Cserkészfoglalkozás
 • Minden szombat, 15:30: Igeliturgia az Acél utcai Idősek Otthonában. Havonta egyszer szentmise
 • Minden szombat, a 18 órás szentmise után: Isteni Irgalmasság imacsoport
 • Harmadik vasárnap, 16:30: Karitász gyűlés

További programok: a plébénián működő csoportok bemutatkozó oldalán.TÉGLAJEGY ÁRUSÍTÁS

A Közösségi Ház makettje

A Közösségi ház fenntartásának elősegítésére téglajegyeket árusítunk, melyek 200, 1000, és 5000 Ft-os címletekben kaphatók a plébánián. Az építkezés Isten segítségével befejeződött, ám a tartozásainkat még rendeznünk kell. A Ház fenntartásához, vagyis a sikeres közösségi élet új helyszínének biztosításához anyagi forrásokat kell előteremtenünk. Ebben Önök is részt vállalhatnak, mert a téglajegy-bevételeket erre a célra fordítjuk.

A közösségi házat működtető TÉKA alapítvány a Csongrád Megyei Bíróság által nyilvántartásba vett közhasznú szervezet, és így az alapítványnak befizetett adományok után adókedvezményre jogosító igazolást is tudunk adni.

MISEREND

Vasárnap: 10 és 18 óra
Hétköznap: 18 óra
Ovis mise: július és augusztus kivételével minden hónap első vasárnapján 16 órakor

Gyóntatás: szentmisék előtt fél órával
Lelkibeszélgetés: előre megbeszélt időpontban, de sürgős ügyben bármikor lehet a plébánost keresni.

IRODAI SZOLGÁLAT

Hétfő - Péntek:
9-12 és 15-18 óra

EGYÉB

Téglajegy árusítás: lásd lentebb!

Közösségi oldalak:

További aktualitások a Szőlő-Levélben, liturgikus naptár, illetve egyéb hírek pedig a Szőlőfürtben olvashatók.