HIRDETMÉNYEK

AKTUÁLIS HIRDETÉSEK - ELMÚLT ESEMÉNYEK

Óra átállítás (Felkerült: 2017. október 19-én)
Szeretnénk felhívni a kedves hívek figyelmét, hogy a téli időszámítás október 29-én, jövő vasárnap hajnalban kezdődik, az órákat egy órával vissza kell állítani.
Gyújtés (Felkerült: 2017. október 19-én)
A mai gyűjtésünket a missziók javára küldjük el.
Karolina Általános Iskola (Felkerült: 2017. október 19-én)
A Karolina Általános Iskola játszódélutánt szervez az iskola iránt érdeklődő nagycsoportos gyermekeknek és szüleinek. A programok plakátját a hirdetőtáblára kihelyeztük.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2017. október 19-én)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozása október 26-án (csütörtökön) 10 órakor lesz a Közösségi Házban. Meghívott előadó Dr. Barna Gábor néprajzkutató, egyetemi tanár, aki a magyar búcsújáró helyekről fog vetítéssel egybekötött előadást tartani. Mindenkit szeretettel várunk.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2017. október 12-én)
Október 22-én, vasárnap délután fél öttől karitász gyűlés lesz a közösségi házban. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
CsaládEgyetem (Felkerült: 2017. október 12-én)
A Pasztorális Helynökség CsaládKözPontja hívja az érdeklődőket a CsaládEgyetem következő kurzusára. Dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta tart előadást 2017. október 17-én, kedden 18-kor a szegedi Katolikus Házban "Szex és hűség" címmel. További információk a plakáton és szórólapon szereplő elérhetőségeken olvashatók.
Egyházi hozzájárulás (Felkerült: 2017. október 5-én)
Ezen a héten elkezdtük az egyházi hozzájárulást kérő leveleinket kiküldeni. Köszönjük a kedves hívek megértését és támogatását.
Caritas Hungarica díj (Felkerült: 2017. október 5-én)
Átadásra került a Caritas Hungarica díj, melyet évente ítélnek oda az országban kiemelkedő karitász tevékenységet végző önkénteseknek. Egyházmegyénk egyik kitüntetettje Dr. Miseta Mária (Maja). Szeretettel gratulálunk neki és további életére, munkásságára Isten áldását kérjük.
"Itt élned, halnod kell" - rock musical (Felkerült: 2017. október 5-én)
Október 14-én, szombaton este 8 órától, a Dóm téren, "Itt élned, halnod kell" című történelmi rock musical kerül bemutatásra. A plakátot a hirdetőtáblára kitettük.
Fatima csodája - filmvetítés (Felkerült: 2017. október 5-én)
Október 14-én, szombaton délután fél négytől a közösségi ház Apor Vilmos termében a Fatima csodája című filmet vetítjük le az utolsó fatimai csoda 100. évfordulója alkalmából.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2017. október 5-én)
Október 15-én, vasárnap délután fél öttől karitász gyűlés lesz a közösségi házban. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Az egyházmegyei karitász felhívása (Felkerült: 2017. szeptember 28-án)
Visszatérő őszi programunk az Alkotóház, mely a Karácsonyi Karitász Vásárt készíti elő. A különféle ajándék- és dísztárgyak készítésének helyszíne az Ágota Kulturális és Közösségi Központ (Csongor tér 8.), ideje keddenként 15 és 18 óra között, október 3-tól november 28-ig. Szeretettel várunk mindenkit, aki szívesen bekapcsolódik az örömszerzés ilyen közvetett formájába. A vásár célja a szegények karácsonyának ünneppé tétele, főként tüzelő segély formájában.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2017. szeptember 28-án)
Október 6-án, pénteken du. 5 órától a plébániai közösségi teremben a Rózsafüzér Társulat összejövetele lesz, melyre minden tagot szeretettel várunk.
Engesztelő imahét (Felkerült: 2017. szeptember 28-án)
Az engesztelő imahét hazánkért és a békéért otthon végzendő imáit Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya ünnepe előtt, október 1-től 7-ig kell mondani.
Rózsafüzér (Felkerült: 2017. szeptember 28-án)
Októberben, minden nap a szentmisék előtt este fél 6-tól közösen imádkozzuk el a Rózsafüzért, ezért a kedd esti vesperást 17 órakor kezdjük.
Szőlőfürt (Felkerült: 2017. szeptember 21-én)
Megjelent a Szőlőfürt ünnepi dupla száma, melynek önköltségi ára 250.- Ft. Vigyünk belőle ismerőseinknek, rokonainknak.
Terményáldás (Felkerült: 2017. szeptember 21-én)
Október 1-én a délelőtti szentmisén terményáldás lesz. Kérjük a híveket, hogy hozzanak otthon termelt zöldséget, gyümölcsöt, takarmányt, hogy hálát adhassunk, illetve kérjük Isten áldását a jövőbeli termésért.
Jerikó zarándoklat (Felkerült: 2017. szeptember 21-én)
Szeptember 30-án, szombaton Szegeden zárul az országos Jerikó zarándoklat, melynek részletes programja a faliújságon olvasható.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2017. szeptember 21-én)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozása szeptember 29-én pénteken 10 órakor lesz a Közösségi Házban. Meghívott előadó: Pálmai Csaba gyógytornász, aki "Biztonságosan mozogni idős korban" címmel tart előadást. Minden nyugdíjas társunkat szeretettel várunk.
Szent Gellért Ifjúsági nap (Felkerült: 2017. szeptember 14-én)
A Szent Gellért Ifjúsági nap plakátját a hirdető táblára kitettük, az érdeklődők itt megnézhetik a nap programját.
Templombúcsú (Felkerült: 2017. szeptember 7-én)
Szeptember 24-én, vasárnap délelőtt 10 órától tartjuk templomunk búcsúját, melynek szónoka a soltvadkerti születésű Szakács Tibor atya lesz. Az ünnepi szentmise előtt két plakett kerül felhelyezésre a bejárati kapura. Szeretettel várunk mindenkit.
Templombúcsú (Felkerült: 2017. szeptember 7-én)
Szeptember 24-én, vasárnap délelőtt 10 órától tartjuk templomunk búcsúját. Az ünnepi szentmise előtt két plakett kerül felhelyezésre a bejárati kapura. Szeretettel várunk mindenkit.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2017. szeptember 7-én)
Szeptember 17-én, vasárnap délután fél öttől karitász gyűlés lesz. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Gyertyaláng csoport (Felkerült: 2017. szeptember 7-én)
Szeptember 15-én, pénteken tartja a nyári szünet utáni első találkozóját a Gyertyaláng csoport. Szeretettel várjuk a volt tagokat és azokat az érdeklődő felnőtteket is, akik szívesen beszélgetnek a hit kérdéseiről és szeretnének ebbe a közösségbe tartozni. Mivel ezen a napon ünnepeljük a Fájdalmas Anya ünnepét, aki teheti szentmisére is jöjjön el.
Plébániai hitoktatás (Felkerült: 2017. szeptember 7-én)
Szeretettel várjuk az óvodás és általános iskolás korú gyerekeket plébániai hitoktatásra. Az időpontot egyeztetés után jelöljük ki. Érdeklődni Zólyomi Norbert hittan tanárnál vagy az irodában lehet.
Veni Sancte (Felkerült: 2017. augusztus 27-én)
A tanévnyitó (Veni Sancte) szentmise két hét múlva, szeptember 3-án, vasárnap 10 órakor lesz templomunkban. Imádkozzunk közösen hittanosainkért és az elsőáldozásra készülőkért.
Engesztelő imahét hazánkért és a békéért (Felkerült: 2017. augusztus 27-én)
Az engesztelő imahét hazánkért és a békéért szeptember 1-től 7-ig tart. Kérjük, hogy az otthon végzendő imáról ne feledkezzenek el.
Rózsafüzéres összejövetel (Felkerült: 2017. augusztus 27-én)
Szeptember 1-én elsőpéntek lesz. A rózsafüzéresek ezen a napon 17 órakor a plébánia közösségi termében tartják szokásos összejövetelüket.
Igeliturgia (Felkerült: 2017. augusztus 27-én)
Augusztus 28-tól 31-ig templomunkban igeliturgia lesz.
XXVIII. Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia (Felkerült: 2017. augusztus 27-én)
Augusztus 28-tól 30-ig lesz a XXVIII. Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia, melynek igazgatója plébános atyánk. A program részeként augusztus 29-én, kedden este 19 órától jótékonysági hangverseny lesz a DÓM-ban, melyen közreműködik fiatal kántorunk Simon Bálint, a Szegedi Szimfonikus Zenekar, a Vaszy Kórus és a Szegedi Ökumenikus Kórus. Mindenkit szeretettel hívnak a szervezők.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2017. augusztus 20-án)
Augusztus 27-én, vasárnap délután fél öttől karitász gyűlés lesz. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Mária út (Felkerült: 2017. augusztus 20-án)
A Mária út ez évi zarándoknapja augusztus 26-án, szombat lesz. Ezen a napon a gyermeket váró édesanyákért imádkozunk. A mi plébániánk is csatlakozik ehhez a szép imaszándékhoz. Kérjük, hogy a szombat esti szentmise után minél többen vegyünk részt a közös imádságban. Egyben jelezzük, hogy az édesanyák imáját minden szombaton a szentmise után közösen mondjuk el. Bátorítjuk a kedves híveket, minél többen kapcsolódjanak be a Szent Mónika csoport által vezetett imádságba.
Egyházi hozzájárulás (Felkerült: 2017. augusztus 9-én)
A nyári hónapokban - az elmúlt évekhez hasonlóan - csökkent a plébánia bevétele. Ezért kérjük a kedves híveket, aki teheti, fizesse be az egyházi hozzájárulását. Megértő támogatásukat ezúton is köszönjük.
Igeliturgia (Felkerült: 2017. augusztus 9-én)
A jövő héten szerdától péntekig plébános atya pihenni megy a Bükkbe, ezért ezeken a napokon igeliturgia lesz templomunkban.
Cserkész tábor (Felkerült: 2017. augusztus 9-én)
Az 550. számú Márton Áron Cserkészcsapatunk a Mecsekben megkezdte táborozását. Imádkozzunk a táborlakókért, hogy élményekben gazdagon, egészségesen térjen haza mindenki.
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés (Felkerült: 2017. augusztus 3-án)
A 2020-ban megrendezésre kerülő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés alkalmából megkaptuk a felkészítő ima szövegét, amelyet mindenki hazavihet. Az imák az újságos asztalról ingyen elvihetőek.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2017. augusztus 3-án)
Augusztus 4-én, pénteken du. 5 órától a plébániai közösségi teremben a Rózsafüzér Társulat összejövetele lesz, melyre minden tagot szeretettel várunk.
Havasboldogasszony búcsú (Felkerült: 2017. július 27-én)
A nagy múltú alsóvárosi Havasboldogasszony búcsú augusztus 5-6-én lesz. Programjáról szórólapokat tettünk ki az újságos asztalra.
Cserkészek táborának támogatása (Felkerült: 2017. július 16-án)
Kérjük a kedves testvéreket, aki teheti, támogassa a cserkésztábor résztvevőit. A tábor támogatásaként tartós élelmiszert és pénzadományt is szívesen fogadunk. A kért élelmiszerek listája a hirdetőtáblán (illetve a lentebbi linken) olvasható. Adományaikat július 30-ig tudjuk fogadni..
Szőlőfürt (Felkerült: 2017. július 16-án)
A Szőlőfürt nyári száma elmarad! Szeptemberben, a templombúcsúra duplaszám fog megjelenni.
Cserkészek gyűjtése (Felkerült: 2017. július 12-én)
A cserkészek táborának támogatására élelmiszergyűjtést hirdetünk. Az adományok listája letölthető itt.
Perselygyűjtés (Felkerült: 2017. július 2-án)
Mai perselygyűjtésünket központi célokra a püspökségre küldjük be.
Szőlő-Levél - nyári szünet (Felkerült: 2017. július 2-án)
A Szőlő-Levél júliusban és augusztusban nyári szünetet tart. Legközelebb szeptemberben fog megjelenni. Hirdetéseink továbbra is megtalálhatók a plébániai honlapon.
Újságelőfizetés (Felkerült: 2017. július 2-án)
Kérjük azokat a testvéreket, akik a Keresztény Élet, az Új Ember hetilapokat, illetve az Adorémuszt megrendelték a III. negyedévi előfizetésüket rendezzék.
Rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2017. július 2-án)
Július 7-én, pénteken délután 5 órától rózsafüzéres találkozó lesz az iroda melletti közösségi teremben. Minden tag megjelenésére számítunk.
Hittanos napközis tábor (Felkerült: 2017. július 2-án)
Július 3-tól 5-ig hittanos napközis tábor lesz a közösségi házban. Imádkozzunk a tábor résztvevőiért és szervezőiért.
(Felkerült: 2017. július 2-án)
Plébános atya pénteken Németországba utazott, ezért a jövő héten hétfőtől péntekig igeliturgia lesz templomunkban. Megértésüket köszönjük.
Szőlő-Levél nyári szünet (Felkerült: 2017. június 22-én)
A Szőlő-Levél a jövő héttől nyári szünetet tart. Legközelebb szeptemberben fog megjelenni.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2017. június 22-én)
A Nyugdíjas Klub nyári szünet előtti utolsó összejövetele június 30-án, pénteken lesz a Közösségi Házban, kivételesen délután 5 órakor. Korom Ilona tanárnő vetített képekkel illusztrált beszámolót tart az óbudai kirándulásról. Minden nyugdíjas társunkat szeretettel várjuk.
Egyházi hozzájárulás befizetése (Felkerült: 2017. június 22-én)
A nyári hónapok beköszöntével - az elmúlt évekhez hasonlóan - csökkent a plébánia bevétele, melynek következtében a egyházközségünk fenntartása labilissá vált. Ezért kérjük a kedves híveket, aki teheti, fizesse be az egyházi hozzájárulását. Megértő támogatásukat ezúton is köszönjük.
Bacsa Dávid újmiséje (Felkerült: 2017. június 15-én)
Június 25-én vasárnap este 6 órakor lesz templomunkban Bacsa Dávid újmiséje. Kérjük a kedves híveket, minél többen jöjjenek erre a rendkívüli alkalomra. Dávid papi hivatása a közösségünk számára is nagy ajándék. Az üvegajtó előtti "almás dobozba" gyűjtjük azokat az adományokat, melyeket a hívek felajánlanak Dávid számára.
Hittanos tábor (Felkerült: 2017. június 8-án)
Július 3-5. között hittanos tábort szervezünk a plébánián 1-4. osztályos gyerekek részére. Érdeklődni lehet a hitoktatóknál vagy az irodában. Jelentkezési határidő: június 23.
Bacsa Dávid papszentelése (Felkerült: 2017. június 8-án)
Bacsa Dávid papszentelésére június 16-án, pénteken utazunk Veszprémbe. A busz 5 óra 30 perckor indul a Tátra térről. Kérjük azokat a testvéreket, akik jelentkeztek, a az útiköltségre 6300.- Ft-ot a héten hozzanak be az irodába.
Pünkösdi perselygyűjtés (Felkerült: 2017. június 1-én)
Mai perselygyűjtésünket egyházmegyei célokra ajánljuk fel. Kérjük a hívek nagylelkű adományait.
Jelentkezés papneveldébe (Felkerült: 2017. június 1-én)
A Szeged-Csanádi Egyházmegye várja azoknak a szabad állapotú érettségizett, vagy diplomás férfiak jelentkezését, akik osztatlan szívvel kívánják Krisztust követni és papi hivatást éreznek lelkükben.
A szemináriumba való jelentkezéshez szükséges: kézzel írt, a főpásztornak címzett felvételi kérelem, rövid életrajz, keresztlevél-másolat, érettségi bizonyítvány fénymásolata és plébánosi ajánlás. Az érdeklődők a plébános atyától részletes tájékoztatást kaphatnak.
Te Deum (Felkerült: 2017. június 1-én)
Június 18-án, vasárnap a 10 órai szentmisén lesz a hittanos gyerekek évzárója, a Te Deum. Ekkor mutatkoznak be a közösségnek a leendő elsőáldozók. Kérjük a gyerekeket, szüleiket, hogy a nyári szünetben is rendszeresen járjanak szentmisére. Ezen a napon lesz Úrnapja, ezért a szentmise után körmenetet tartunk a téren.
Erdélyi nyaralás (Felkerült: 2017. június 1-én)
Június 9-15. között plébániai közösségünk nyaralása lesz Erdélybe. Mivel a csoportot plébános atya is elkíséri, hétköznapokon és jövő vasárnap 18 órakor igeliturgia lesz. Szombaton az esti és a vasárnap délelőtti szentmisét helyettesítő atya fogja tartani. Köszönjük a kedves hívek megértését és imádkozzunk az út sikerességéért.
Pünkösdhétfői plébániai lelki nap (Felkerült: 2017. június 1-én)
Június 5-én, Pünkösdhétfőn plébániai lelki napot tartunk.
Meghívott vendégünk Nobilis Mario atya lesz, aki a teremtett világ védelméről fog beszélni a Laudato Si pápai enciklika alapján. Előadása délelőtt 10 órakor kezdődik.
A programot kitettük a faliújságra. A résztvevőktől kérjük, hogy a szokásos gulyásleves ebédhez mindenki hozzon magával tányért, kanalat és poharat, mert nem szeretnénk a környezetünket műanyag tányérokkal, poharakkal terhelni. A szentmise kivételesen délután 5 órakor kezdődik.
A nap sikeréhez mindig nagymértékben hozzájárul a kedves hívek sütije, melyet most is szeretettel kérünk.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2017. május 25-én)
Június 2-án, pénteken du. 5 órától a plébániai közösségi teremben a Rózsafüzér Társulat összejövetele lesz, melyre minden tagot szeretettel várunk.
SzJA 1% (Felkerült: 2017. május 18-án)
Május 22-én, hétfőn még be lehet adni az adóbevallásokat. Kérjük adójuk 1%-át ajánlják fel a Katolikus Egyháznak, illetve a TÉKA alapítványnak. Köszönjük!
Mária Zarándoklat (Felkerült: 2017. május 18-án)
Május 28-án, vasárnap espereskerületi Mária Zarándoklat lesz Szegeden. A zarándokok Tátra térre előreláthatólag 12.50-re érkeznek meg, illetve indulnak tovább a rókusi templomhoz. A nap részletes programját a faliújságra és az újságos asztalra kitettük.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2017. május 18-án)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozása május 26-án, pénteken 10 órakor kezdődik a közösségi házban. Minden nyugdíjas testvért szeretettel várunk.
SzJA kétszer 1%-ának felajánlása (Felkerült: 2017. május 11-én)
Kérjük a kedves híveket, ne feledkezzenek el adójuk kétszer 1%-ának felajánlásáról, melyre elektronikusan, vagy papír alapon május 22-ig van lehetőség. Külön felhívjuk a figyelmet arra, hogy akinek az adóhatóság készíti, vagy készítette el adóbevallását, annak postán, vagy személyesen, külön el kell juttatni az adóhivatalba az EGYSZA jelű rendelkező nyilatkozatot, lezárt, adóazonosító jellel ellátott borítékban. A kedvezményezett adószáma a TÉKA alapítvány esetén: 18466766-1-06, a kedvezményezett technikai száma a Magyar Katolikus Egyház esetén 0011. Felajánlásukat közösségünk nevében hálásan köszönjük.
Pünkösdhétfő (Felkerült: 2017. május 11-én)
Pünkösdhétfőn, június 5-én plébániai lelkinapot tartunk. Meghívott vendégünk Nobilis Mario atya lesz, aki a teremtett világ védelméről fog beszélni a "Laudato'si" pápai enciklika alapján. Előadása délelőtt 10 órakor kezdődik. Az előzetes programot kitettük a faliújságra. A nap témájához kapcsolóan már most jelezzük a híveknek, hogy a szokásos gulyásleves ebédhez mindenki hozzon magával poharat, tányért és kanalat, mert nem szeretnénk a környezetünket műanyag tányérokkal, poharakkal terhelni. Ebédet azoknak tudunk adni, akik május 28-ig előzetesen bejelentkeznek.
A szentmise kivételesen délután 5 órakor kezdődik.
A nap sikeréhez mindig nagymértékben hozzájárul a kedves hívek sütije, melyet most is szeretettel kérünk.
Karitászgyűlés (Felkerült: 2017. május 11-én)
Május 21-én, vasárnap délután fél öttől karitászgyűlés lesz. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Egyházzenei hónap (Felkerült: 2017. május 11-én)
Az egyházzenei hónap keretében május 20-án, szombaton az esti szentmisében és azt követően Perneczky Balázs orgonaművész, május 21-én, vasárnap este pedig Dr. Bednarik Anasztázia orgonaművész fog közreműködni.


TÉGLAJEGY ÁRUSÍTÁS

A Közösségi Ház makettje

A Közösségi ház fenntartásának elősegítésére téglajegyeket árusítunk, melyek 200, 1000, és 5000 Ft-os címletekben kaphatók a plébánián. Az építkezés Isten segítségével befejeződött, ám a tartozásainkat még rendeznünk kell. A Ház fenntartásához, vagyis a sikeres közösségi élet új helyszínének biztosításához anyagi forrásokat kell előteremtenünk. Ebben Önök is részt vállalhatnak, mert a téglajegy-bevételeket erre a célra fordítjuk.

A közösségi házat működtető TÉKA alapítvány a Csongrád Megyei Bíróság által nyilvántartásba vett közhasznú szervezet, és így az alapítványnak befizetett adományok után adókedvezményre jogosító igazolást is tudunk adni.

MISEREND

Vasárnap: 10 és 18 óra
Hétköznap: 18 óra

Gyóntatás: szentmisék előtt fél órával
Lelkibeszélgetés: előre megbeszélt időpontban, de sürgős ügyben bármikor lehet a plébánost keresni.

IRODAI SZOLGÁLAT

Hétfő - Péntek:
9-12 és 15-18 óra

ÁLLANDÓ PROGRAMOK

Minden hétfő, 18:00:
Szent Mónika imacsoport.

Minden kedd, 9:00-19:00:
Szentségimádás.
9:00: Laudes
17:30: Vesperás

Első szerda, 17:00:
Rózsafüzér társulat.

Első csütörtök, 17:30:
Szentségimádás.

Minden csütörtök, 17:00:
Mária Légió.

Első péntek,
a szentmise után:

Jézus Szíve litánia.

Utolsó péntek, 10:00:
Nyugdíjas Klub.

Első szombat, 17:30:
Közös ima Szűz Mária szándékára.

Minden szombat,
10:00-11:30:

Cserkészfoglalkozás.

Minden szombat, 15:30:
Igeliturgia az Acél utcai
Idősek Otthonában.

Havonta egyszer szentmise.

Minden szombat,
a szentmise után:

Isteni Irgalmasság imacsoport

Harmadik vasárnap,
16:30:
Karitász gyűlés

További programok:
Csoportok oldalon

EGYÉB