HIRDETMÉNYEK

AKTUÁLIS HIRDETÉSEK - ELMÚLT ESEMÉNYEK

Szentmise szándék (Felkerült: 2020. május 25-én)
A heti szentmise szándékok (Word)
Irodai ügyelet (Felkerült: 2020. május 15-én)
Jövő héttől az irodai nyitva tartás visszaáll a járványhelyzet előtti rend szerint. Hétköznapokon 9-12 és 15-18 óra között leszünk nyitva.
SzJA kétszer 1%-a (Felkerült: 2020. május 2-án)
Kérjük a kedves híveket, hogy május 20-ig rendelkezzenek személyi jövedelemadójuk kétszer 1%-ának felajánlásáról a Magyar Katolikus Egyház és az Apor Vilmos Közösségi Ház működését biztosító Tarjánvárosi Élő Közösség Alapítvány javára. A 19EGYSZA jelű űrlap letölthető a plébánia honlapjáról, a "TÉKA" menüpontról. A szükséges adatok: Tarjánvárosi Élő Közösség Alapítvány adószáma: 18466766-1-06 A Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011.
Irodai ügyelet (Felkerült: 2020. május 2-án)
Az irodai ügyeletet továbbra is telefonon tartjuk. A 20/823-1979-es szám hívható hétköznapokon 9-12 és 15-18 óra között.
Lorettói litánia (Felkerült: 2020. május 2-án)
Május hónapban a szentmise után imádkozzuk a Lorettói litániát.
Nyilvános szentmise (Felkerült: 2020. május 2-án)
A püspök úr döntése alapján egyházmegyénkben, május 9-én szombaton este a vigília szentmisével kezdődően lehet bemutatni először nyilvánosan szentmisét. A föltételekről a jövő hét közepén ismertetést küldünk, illetve teszünk fel honlapunkra.
Szentmise szándék (Felkerült: 2020. április 24-én)
A heti szentmise szándékok (Word)
Lorettói litánia (Felkerült: 2020. április 24-én)
Május hónapban a szentmise után plébános atya imádkozza el a Lorettói litániát. Lélekben a kedves hívek is bekapcsolódhatnak ebbe a szép ájtatosságba.
Szentmise szándék (Felkerült: 2020. április 18-án)
A heti szentmise szándékok (Word)
Plébániánk anyagi helyzetéről (Felkerült: 2020. április 18-án)
Plébániánk anyagi helyzetéről szóló beszámoló levelet, elektronikus formában, már többen megkapták. Hálásan köszönjük azoknak, akik már rendezték egyházi hozzájárulásukat, illetve adakoztak. Kérjük, aki teheti, bankszámlánkra történő utalással segítse a plébánia fenntartását. Aki nem tud utalni, névvel, címmel ellátott lezárt borítékba is teheti adományát. Plébános atya azt minden nap kiveszi.
Szentmise szándék (Felkerült: 2020. április 3-án)
A heti szentmise szándékok (Word)
Nagyheti szertartások (Felkerült: 2020. április 3-án)
A nagyheti szertarásokat a szokásos időben zárt ajtóknál végezzük.
Szentmise szándék (Felkerült: 2020. március 28-án)
A heti szentmise szándékok (Word)
Fotók a templomban (Felkerült: 2020. március 27-én)
Aki szeretné, hogy fényképét kinyomtatva a templomban kifüggesszük egy székre, e-mailben küldjön egy jó minőségű fotót, amin az arca látszódik Zólyomi Norbertnek a znorbert70@gmail.com címre.
Plébániai levelező lista (Felkerült: 2020. március 27-én)
Aki szeretne a plébánia levelező listájára felkerülni, e-mailben jelentkezzen Zólyomi Norbertnél a znorbert70(kukac)gmail(pont)com címen.
A már felvett miseszándékok (Felkerült: 2020. március 27-én)
A már felvett miseszándékokat plébános atya elvégzi, lélekben bekapcsolódhatunk a szeretteinkért mondatott misébe.
Templomkapu nyitva (Felkerült: 2020. március 27-én)
Napközben a templom ajtaja nyitva van, az Oltáriszentség előtt a zárt üvegajtón keresztül lehet imádkozni.
Óra átállítás (Felkerült: 2020. március 27-én)
Március 29-én, vasárnapra virradóra lesz a tavaszi óra átállítás. Éjjel 2 órakor 3 órára kell előre igazítani az órákat.
Szőlő-Levél (Felkerült: 2020. március 20-án)
A Szőlő-Levél nyomtatott formája átmenetileg szünetel, elektronikus formában viszont honlapunkon továbbra is olvasható.
Ozvegyek és gyászolók lelkinapja elmarad (Felkerült: 2020. március 20-án)
Március 28-án, szombaton a Katolikus Házban szervezett özvegyek és gyászolók lelkinapja elmarad.
Katolikus Karitász gyűjtés módosuláa (Felkerült: 2020. március 20-án)
A kialakult helyzetre való tekintettel a Katolikus Karitász meghosszabbítja és pénzadománygyűjtéssé alakítja át a nagyböjti tartós élelmiszergyűjtő akcióját. Az adományokat a www.karitasz.hu oldalon online adományozással vagy átutalással várjuk.
Nagyböjti élelmiszergyűjtés vége (Felkerült: 2020. március 20-án)
A nagyböjti élelmiszergyűjtésünk a templomban befejeződött. Az adományokat hálásan köszönjük, és még húsvét előtt eljuttatjuk a rászorulóknak.
Temetés (Felkerült: 2020. március 20-án)
Liturgikus események közül a temetést tudjuk elvégezni. A temetéssel kapcsolatos ügyintézést is telefonon végezzük.
Irodai ügyelet (Felkerült: 2020. március 20-án)
Az irodai ügyeletet telefonon tartjuk. A 20/823-1979-es szám hívható hétköznapokon 9-12 és 15-18 óra között.
Plébánia levelező listája (Felkerült: 2020. március 20-án)
Aki szeretne a plébánia levelező listájára felkerülni e-mailben jelentkezzen Zólyomi Norbertnél a znorbert70(kukac)gmail(pont)com címen.
Szentmisék online közvetítése (Felkerült: 2020. március 20-án)
A lehetőségeket kihasználva, próbáljuk a szentmiséket online közvetíteni. Ezzel kapcsolatos információkat a levelező listánkon, és a honlapunkon megosztjuk.
Miseszándékok (Felkerült: 2020. március 20-án)
A már felvett miseszándékokat plébános atya elvégzi, lélekben bekapcsolódhatunk a szeretteinkért mondatott misébe.
Szentségimádás (Felkerült: 2020. március 20-án)
A keddi szentségimádás ideje alatt a tabernákulum be lesz zárva, de a templom külső ajtaja nyitva lesz.
A MKPK televíziós referensének közleménye (Felkerült: 2020. március 12-én)
Török Csaba, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) televíziós referense az alábbi közleményt adta ki: A koronavírus-járványra való tekintettel hazánkban is veszélyhelyzet lépett érvénybe. Ugyan a templomi szentmisék még továbbra is megtartásra kerülnek, ám sok testvérünk (különösen azok, akik veszélyeztetettek) otthonában maradva igyekszik átvészelni ezeket a heteket. Számukra különösen is fontos, hogy megerősítést, vigasztalást és bátorítást nyerjenek. Ezért az MTVA minden vasárnap szentmisét, illetve istentiszteletet sugároz. A televíziós közvetítés lehetőséget kínál arra, hogy az otthon maradók bekapcsolódjanak a közösség imájába. Az első rendkívüli adásra március 15-én este 6 órakor kerül sor a Duna Worldön, a budapest-újpalotai Boldog Salkaházi Sára-plébániatemplomból közvetítjük a nagyböjt 3. vasárnapi szentmisét. A következő vasárnapok adásrendje tervezés alatt áll. Erről folyamatosan tájékoztatjuk a kedves nézőket.
A fotókiállítás elmarad! (Felkerült: 2020. március 12-én)
Közösségünk nagyböjti lelkigyakorlatát március 20-től 22-ig, pénteken és szombaton az esti, vasárnap pedig a délelőtti szentmisében tartjuk. A lelkigyakorlat szónoka Bolvári János, mélykúti plébános lesz. A lelkigyakorlathoz kapcsolódó kiállítás a mostani rendkívüli helyzet miatt elmarad.
Koronavírus-járvány veszélyhelyzet (Felkerült: 2020. március 12-én)
A koronavírus-járványra való tekintettel hazánkban is veszélyhelyzet lépett érvénybe. Kérjük a kedves híveket, hogy a híradásokban közzétett információkat és utasításokat mindenki figyelje és tartsa be!
Elsőáldozási felkészítő (Felkerült: 2020. március 12-én)
Március 22-én, vasárnap, a 10 órai szentmise után felkészítő foglalkozás lesz az elsőáldozásra készülő hittanosoknak. Szeretettel várjuk a gyerekeket és szüleiket a Közösségi Házba.
Özvegyek és gyászolók lelkinapja (Felkerült: 2020. március 5-én)
Március 28-án, szombaton 9.00-től 15.30-ig özvegyek és gyászolók lelkinapja lesz a Katolikus Házban (Dugonics tér 12.). A lelkinapot Bezzegh Kelemen ferences atya tartja. A jelentkezési lapokat az újságos asztalra kitettük.
Énekeseket keresünk (Felkerült: 2020. március 5-én)
A virágvasárnapi passió előadásához vállalkozó kedvű zenészeket, énekeseket keresünk. Jelentkezni kántorunknál, vagy Szűcsné T. Kis Gabriellánál lehet.
Nagyböjti lelkigyakorlat és fotókiállítás (Felkerült: 2020. március 5-én)
Közösségünk nagyböjti lelkigyakorlatát március 20-től 22-ig, pénteken és szombaton az esti, vasárnap pedig a délelőtti szentmisében tartjuk. A lelkigyakorlat szónoka Bolvári János, mélykúti plébános lesz. A lelkigyakorlathoz kapcsolódva, Gyukics Péter fotográfus kiállítását is megtekinthetjük, melynek ünnepélyes megnyitóját március 22-én vasárnap a 10 órai szentmisében tartjuk. A kiállítás címe: "Ég és föld találkozása a korszerű templomépítészetben".
Nagyböjti tartós élelmiszer-gyűjtés (Felkerült: 2020. március 5-én)
Plébánia közösségünk is bekapcsolódik a már hagyományosnak mondható nagyböjti tartós élelmiszer-gyűjtésbe, melyet húsvét előtt karitász csoportunk oszt szét a rászorulóknak. Kérjük a kedves híveket, aki teheti, március 15-22. között hozza be élelmiszer adományát a templomba, vagy az irodába.
Karitászgyűlés (Felkerült: 2020. március 5-én)
Március 15-én, vasárnap 16.30-tól karitászgyűlés lesz, melyre minden önkéntest szeretettel várunk.
16. Árvízi Emléknap (Felkerült: 2020. március 5-én)
Március 14-én, szombaton 10 órától kezdődik a 16. Árvízi Emléknap, melyre szeretettel várnak mindenkit a Dóm térre a szervezők, hogy változatos programok keretében emlékezzenek a nagy árvíz 141. évfordulójára.
Keresztút (Felkerült: 2020. március 5-én)
Nagyböjtben minden pénteken 17,30-kor a templomban keresztúti ájtatosságot végzünk.
Ökumenikus Világimanap (Felkerült: 2020. február 27-én)
Szeged város keresztény felekezetei ez évben is csatlakoznak az Ökumenikus Világimanaphoz, mely 2020. március 7-én (szombaton) 16 órakor a Református Palota nagytermében kerül megrendezésre.
SzJA kétszer 1 %-a (Felkerült: 2020. február 27-én)
Közeleg az adóbevallások időszaka. Felhívjuk a kedves hívek figyelmét, hogy adójuk kétszer 1 %-át ajánlhatják fel egyházunk és a közösségi házat fenntartó Tarjánvárosi Élő Közösség Alapítvány (TÉKA) javára. A felajánlást elektronikusan vagy papír alapon, az adóbevallástól elkülönülten, lehet beadni a 19EGYSZA jelű nyomtatványon. Papír alapú benyújtás esetén a kitöltött nyomtatványt lezárt postai borítékban személyesen kell benyújtani a NAV ügyfélszolgálatán vagy postán feladni 2020. május 20-ig. A 19EGYSZA jelű nyomtatványok az újságos asztalról elvihetők.
16. Árvízi Emléknap (Felkerült: 2020. február 27-én)
Március 14-én, szombaton 10 órától kezdődik a 16. Árvízi Emléknap, melyre szeretettel várnak mindenkit a Dóm térre a szervezők, hogy változatos programok keretében emlékezzenek a nagy árvíz 141. évfordulójára.
Rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2020. február 27-én)
Március 6-án, elsőpénteken 17 órától rózsafüzéres találkozó lesz az iroda melletti közösségi teremben.
Perselygyűjtés (Felkerült: 2020. február 13-án)
Február 22-i perselygyűjtésünket a katolikus iskolák javára továbbítjuk.
Keresztúti ájtatosság (Felkerült: 2020. február 20-án)
Nagyböjtben minden pénteken este fél 6-kor a templomban keresztúti ájtatosságot végzünk.
Nagyböjti idő (Felkerült: 2020. február 20-án)
Február 26-án, szerdán megkezdődik a nagyböjti idő. Hamvazószerda nagypéntekkel azonosan szigorú böjti nap, amely azt jelenti, hogy a húsételtől való tartózkodás mellett naponta háromszor szabad enni, és csak egyszer jóllakni. A böjt vonatkozik minden 18. évét betöltött és 60 év alatti felnőttre, aki egészséges és katolikusnak vallja magát. A nagyböjt többi péntekjén is előírt a húsételtől való tartózkodás. A nagyböjti idő előírásai lelki megújulásunkat szolgálják.
Nemzeti Eucharisztikus Kongresszus (Felkerült: 2020. február 13-án)
Szeptember 13-20. között kerül megrendezésre Budapesten a Nemzeti Eucharisztikus Kongresszus. Plébániai közösségünk a szeptember 13-i nyitó szentmisére, a Puskás Arénába, szeptember 19-én a Kossuth téren az ünnepi szentmisére és utána az eucharisztikus gyertyás körmenetre, illetve szeptember 20-án a Hősök terén megrendezésre kerülő záró szentmisére indít csoportot. Kérjük azokat, akik szeretnének bekapcsolódni bármelyik programba, iratkozzanak fel a sekrestyében, vagy az irodában telefonszámmal és e-mail címmel.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2020. február 13-án)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozása február 21-én, pénteken délelőtt 10 órakor lesz a Közösségi Házban. Meghívott előadó: Kukli Melinda, az Alsóvárosi Tájház néprajzos vezetője, aki a Parasztbibliáról tart előadást. Mindenkit szeretettel várunk.
Az Egyházmegyei Karitász hirdetése (Felkerült: 2020. február 6-án)
Február 11-én, kedden 15 órakor a betegek világnapja alkalmából a Móravárosi templom közösségi házában, közösen imádkozunk a betegekért és a körülöttük szolgálatot teljesítőkért, majd 16 órakor szentmisével folytatódik a közösségi alkalom.
Az Egyházmegyei Karitász kórházi beteglátogató csoportjába önkéntes segítők jelentkezését várja, akik szívesen teljesítenek szolgálatot kórházban fekvő betegek mellett. Részletes leírás a hirdetőtáblán olvasható.
Karitászgyűlés (Felkerült: 2020. február 6-án)
Február 16-án, vasárnap délután fél öttől karitászgyűlés lesz, melyre minden önkéntest szeretettel várunk.
SzJA kétszer 1 %-a (Felkerült: 2020. január 30-án)
Közeleg az adóbevallások időszaka. Felhívjuk a kedves hívek figyelmét, hogy adójuk kétszer 1 %-át ajánlhatják fel egyházunk és a Közösségi Házat fenntartó Tarjánvárosi Élő Közösség Alapítvány (TÉKA) javára. A felajánlást elektronikusan vagy papír alapon, az adóbevallástól elkülönülten, lehet beadni a 19EGYSZA jelű nyomtatványon. Papír alapú benyújtás esetén a kitöltött nyomtatványt lezárt postai borítékban személyesen kell benyújtani a NAV ügyfélszolgálatán vagy postán feladni 2020. május 20-ig. A 19EGYSZA jelű nyomtatványok az újságos asztalról elvihetők.
Zárszámadása és költségvetés (Felkerült: 2020. január 30-án)
Elkészült az előző év zárszámadása és az idei év költségvetése, melyet az érdeklődők az irodában megtekinthetnek.
Farsang (Felkerült: 2020. január 30-án)
Az idei farsangi mulatságunkat február 15-én, szombaton tartjuk. Kezdés 19 órakor a Közösségi Házban. A vacsora a szokásos módon batyus jellegű lesz. Mindenki annyi enni- és innivalót hozzon magával, amennyit elfogyaszt. A belépő és egyben tombolajegy 200.- Ft. A tombolához ajándéktárgyakat már most is lehet hozni. Kérjük a kedves híveket, minél többen vegyenek részt ezen a közösségépítő programon.
Házasság hete (Felkerült: 2020. január 30-án)
A Pasztorális Helynökség hirdeti, hogy február 9. és 16. között lesz a Házasság hete. A szervezők színes programsorozattal várják az érdeklődőket. A programokról a templomban kihelyezett szórólapokon, illetve a Házasság hete szegedi honlapján és Facebook-oldalán olvashatnak.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2020. január 30-án)
Február 7-én, pénteken 17 órától a Rózsafüzér Társulat találkozója lesz az iroda melletti közösségi teremben, melyre mindenkit szeretettel várunk.
Balázs-áldás (Felkerült: 2020. január 30-án)
Szent Balázs püspök emlékére a szentmisék után Balázs-áldásban részesítjük a híveket a torokbaj és minden más baj ellen.
Jelentkezés bérmálásra (Felkerült: 2020. január 23-án)
2020. pünkösdjén templomunkban bérmálás lesz. Várjuk azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akik betöltötték 14. életévüket és szeretnének a nagykorúság szentségében részesülni. Azok a felnőtt testvérek, akik voltak elsőáldozók, de még nem bérmálkoztak, rendszeresen járnak templomba, tartják kapcsolatukat közösségünkkel és szeretnének bérmálkozni, szintén jelentkezzenek az irodában, vagy Szögi Ildikó hitoktatónál. Az első felkészítő alkalom február 2-án, vasárnap 8.30-kor kezdődik a Közösségi Házban.
Jelentkezés elsőáldozásra (Felkerült: 2020. január 23-án)
Kérjük azokat a szülőket, akik szeretnék, hogy gyermekük ebben az évben legyen elsőáldozó, január 31-ig jelentkezzenek hitoktatóinknál. Az elsőáldozás feltételei: a gyermek 2020. szeptemberében a negyedik- vagy felsőbb osztályba lép, 2 éve folyamatosan jár valahova katolikus hittanra, és rendszeresen jár vasárnapi szentmisére.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2020. január 23-án)
A Nyugdíjas Klub következő összejövetele január 31-én, pénteken 10 órakor lesz a Közösségi Házban. Minden nyugdíjas társunkat szeretettel várjuk.
Képviselő-testületi gyűlés (Felkerült: 2020. január 23-án)
Január 29-én, kivételesen szerdán este 7 órától képviselő-testületi gyűlés lesz. Téma, szokásosan a zárszámadás és költségvetés lesz. Mindenki megjelenésére feltétlenül számítunk!
A hazánkért végzett engesztelő imahét (Felkerült: 2020. január 23-án)
Január 26-án, kezdődik és február 1-ig tart a hazánkért végzett engesztelő imahét. Az imádság a nap bármely órájában mondható.
Jelentkezés bérmálásra (Felkerült: 2020. január 16-án)
2020. pünkösdjén templomunkban bérmálás lesz. Várjuk azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akik betöltötték 14. életévüket és szeretnének a nagykorúság szentségében részesülni. Azok a felnőtt testvérek, akik voltak elsőáldozók, de még nem bérmálkoztak, rendszeresen járnak templomba, tartják kapcsolatukat közösségünkkel és szeretnének bérmálkozni, szintén jelentkezzenek az irodában, vagy Szögi Ildikó hitoktatónál. Az első felkészítő alkalom február 2-án, vasárnap 8.30-kor kezdődik a Közösségi Házban.

TÉGLAJEGY ÁRUSÍTÁS

A Közösségi ház fenntartásának elősegítésére téglajegyeket árusítunk, melyek 200, 1000, és 5000 Ft-os címletekben kaphatók a plébánián. Az építkezés Isten segítségével befejeződött, ám a tartozásainkat még rendeznünk kell. A Ház fenntartásához, vagyis a sikeres közösségi élet új helyszínének biztosításához anyagi forrásokat kell előteremtenünk. Ebben Önök is részt vállalhatnak, mert a téglajegy-bevételeket erre a célra fordítjuk.

A közösségi házat működtető TÉKA alapítvány a Csongrád Megyei Bíróság által nyilvántartásba vett közhasznú szervezet, és így az alapítványnak befizetett adományok után adókedvezményre jogosító igazolást is tudunk adni.

MISEREND

Vasárnap: 10 és 18 óra
Hétköznap: 18 óra

Gyóntatás: szentmisék előtt fél órával
Lelkibeszélgetés: előre megbeszélt időpontban, de sürgős ügyben bármikor lehet a plébánost keresni.

IRODAI SZOLGÁLAT

Hétfő - Péntek:
9-12 és 15-18 óra

ÁLLANDÓ PROGRAMOK

Minden kedd, 9:00-19:00:
Szentségimádás.
9:00: Laudes
17:30: Vesperás

Első szerda, 17:00:
Rózsafüzér társulat.

Első csütörtök, 17:30:
Szentségimádás.

Minden csütörtök, 17:00:
Mária Légió.

Első péntek,
a szentmise után:

Jézus Szíve litánia.

Utolsó péntek, 10:00:
Nyugdíjas Klub.

Első szombat, 17:30:
Közös ima Szűz Mária szándékára.

Minden szombat,
10:00-11:30:

Cserkészfoglalkozás.

Minden szombat, 15:30:
Igeliturgia az Acél utcai
Idősek Otthonában.

Havonta egyszer szentmise.

Minden szombat,
a szentmise után:

Isteni Irgalmasság imacsoport

Harmadik vasárnap,
16:30:
Karitász gyűlés

További programok:
Csoportok oldalon

EGYÉB