HIRDETMÉNYEK

AKTUÁLIS HIRDETÉSEK - ELMÚLT ESEMÉNYEK

Szőlőfürt (Felkerült: 2013. április 17-én)
Megjelent a Szőlőfürt húsvéti száma, önköltségi ára 140.- Ft. Vigyünk belőle ismerőseinknek, rokonainknak.
Szemináriumba való jelentkezés (Felkerült: 2013. április 17-én)
A Szeged-Csanádi Egyházmegye várja azoknak a szabad állapotú érettségizett, vagy diplomás férfiaknak jelentkezését, akik osztatlan szívvel kívánják Krisztust követni, és papi hivatást éreznek lelkükben. A szemináriumba való jelentkezéshez szükséges kézzel írt, a főpásztornak címzett, felvételi kérelem, rövid életrajz keresztlevél-másolat, érettségi bizonyítvány fénymásolata, és plébánosi ajánlás. Az érdeklődők a plébános atyától részletes tájékoztatást kaphatnak. Jelentkezési határidő: június 5.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2013. április 17-én)
Április 27-én, vasárnap délután fél 5 órától karitász gyűlés lesz a közösségi házban. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2013. április 17-én)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozása április 25-én, pénteken 10 órakor lesz a Közösségi Ház Szent Anna termében. Minden nyugdíjast szeretettel várunk.
Húsvéthétfő (Felkerült: 2013. április 17-én)
Húsvét hétfőjén délelőtt 10 órakor szentmise, 18 órakor pedig igeliturgia lesz.
Húsvéti szertartások rendje (Felkerült: 2013. április 10-én)
A húsvéti időszakhoz kapcsolódó szertartások ebben az évben következőképpen alakul-nak: Április 17. Nagycsütörtök: 18 óra Az Utolsó Vacsora miséje, utána imádságos virrasztás 20 óráig.
Április 18. Nagypéntek: 15 óra A templomot kinyitjuk, hogy aki szeretne itt imádkozni, megtehesse azt.
17.30 Keresztút 18 óra Urunk megváltó szenvedésének ünnepe: Passió, Kereszthódolat, Áldoztatás.
Április 19. Nagyszombat: Reggel 9 órától a templom nyitva lesz, lehetőséget biztosítva a csöndes imádságra a Szentsírnál. Kérjük, hogy aki a Szentsír őrzésére nagyszombaton imaórát tud vállalni, iratkozzon fel a sekrestyében! 19 óra Húsvét Vigíliája, az egyházi év csúcsa, a legnagyobb ünnepünk: Krisztus fel-támadásának ünneplése. Feltámadási körmenet a téren. (Befejezés: kb. 21.00).
Húsvétvasárnap a szentntmisék délelőtt 10 és esete 6 órakor lesznek.
Húsvéthétfőn délelőtt 10 órakor szentmise, este 6 órakor igeliturgia lesz.
A Szentsír díszítése (Felkerült: 2013. április 10-én)
A Szentsír díszítésére szánt virágokat szerdáig kérjük elhozni. Aki anyagiakkal szeretne hozzájárulni a díszítéshez, az a sekrestyeajtó melletti perselybe tegye az erre a célra szánt összeget.
Jótékonysági vásár (Felkerült: 2013. április 3-án)
Ezen a hétvégén még tart templomunkban a jótékonysági vásár. Az ajándék- illetve dísztárgyakat fiatal önkéntesek készítették az Egyházmegyei Karitász alkotóházában. A vásár bevételét karitász csoportunk a húsvéti élelmiszer csomagok készítésére for-dítja.
Híradás betegekről a plébánia felé (Felkerült: 2013. április 3-án)
Szeretettel kérjük a kedves híveket, jelezzék az irodában, vagy a sekrestyében, ha rokonaik, vagy ismerőseik között tudnak olyan betegről, aki a húsvéti ünnepekre nem tud eljönni szentmisére, illetve elsőpéntekenként szeretne gyónni és áldozni. Szívesen meglátogatjuk Őket.
Országgyűlési választás (Felkerült: 2013. április 3-án)
Vasárnap országgyűlési választást tartanak országunkban. Kérjük a testvéreket, tegyenek eleget állampolgári kötelességüknek és éljenek választási jogukkal lelkiismeretük szerint.
Képviselőtestületi választás (Felkerült: 2013. március 27-én)
Ebben az évben jár le a jelenlegi képviselőtestület mandátuma. Május 24-25-én kerül sor az új testület megválasztására. A jelöltek listáját a hívek ajánlására és az előző képviselők megkérdezése után a plébános állítja össze. Kérjük a kedves híveket, hogy a képviselőtestületi tagságra alkalmasnak tartott személyek nevét, és ha tudják lakcímét és telefonszámát, az előtérben elhelyezett jelölő lapokra írják fel és dobják be a "képviselőtestületi jelöltek" feliratú dobozba. Egy ember több személyt is ajánlhat. A jelölést április 13-ig kérjük megtenni.
Jövő heti gyűjtés (Felkerült: 2013. március 27-én)
Jövő heti gyűjtésünket a Szentföldön élő katolikus testvéreink megsegítésére ajánljuk fel. Kérjük a testvérek nagylelkű adományait.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2013. március 27-én)
Április 4-én, pénteken 17 órától a Rózsafüzér Társulat találkozója lesz a plébániai közösségi teremben.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2013. március 27-én)
A Nyugdíjas Klub következő foglakozását kivételesen április 4-én, pénteken délután 3 órakor tartja. Előadó dr. Benyik György plébános atya lesz. Téma: Gondolatok Krisztus szenvedéstörténetéhez. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Óra átállítás (Felkerült: 2013. március 20-án)
Március 29-én, jövő hétvégén, szombatról vasárnapra virradóra lesz a tavaszi óra átállítás. Éjjel 2 órakor 3 órára kell előreigazítani az órákat.
Tartós élelmiszer-gyűjtés (Felkerült: 2013. március 20-án)
Plébánia közösségünk is bekapcsolódik a már hagyományosnak mondható nagyböjti tartós élelmiszer-gyűjtésbe, melyet húsvét előtt karitász csoportunk oszt szét a rászoru-lóknak. Kérjük a kedves híveket, aki teheti, ezen a héten hozza be élelmiszer adomá-nyát a templomba, vagy az irodába.
Betegek kenete (Felkerült: 2013. március 20-án)
Április 13-án, virágvasárnap az esti szentmise keretében lesz a betegek kenetének közös kiszolgáltatása templomunkban. Feltételek: betöltött 60. év, vagy rendszeres gyógyszerszedés, komoly fizikai, vagy lelki szenvedés hordozása. Jelentkezni a plébánián, vagy a sekrestyében lehet, feliratkozással.
Gyermek hangverseny (Felkerült: 2013. március 20-án)
A március 23-án, délután 3 órakor kezdődő gyermek hangverseny a templomban lesz.
Képviselőtestületi választás - jelölés (Felkerült: 2013. március 13-án)
Ebben az évben képviselőtestületi választás lesz május 24-25-én. A jelöltek listáját a hívek ajánlására és az előző képviselők megkérdezése után a plébános állítja össze. Kérjük a kedves híveket, hogy a képviselőtestületi tagságra alkalmasnak tartott személyek nevét, lakcímét, te-lefonszámát, az előtérben elhelyezett jelölő lapokra írják fel és dobják be a "képviselőtestületi jelöltek" feliratú dobozba. Egy ember több személyt is ajánlhat. A jelölést április 13-án zár-juk.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2013. március 13-án)
Március 23-án, vasárnap délután fél 5 órától karitász gyűlés lesz, melyre minden önkéntest szeretettel várunk.
Gyermek hangverseny (Felkerült: 2013. március 13-án)
Március 23-án, vasárnap délután 3 órai kezdettel gyermek hangverseny lesz a Közösségi Ház Apor Vilmos termében. A műsort közösségünk zenét tanuló gyermekei adják nyugdíjasaink tiszteletére. Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk.
Nagyböjti lelki nap a Szent József Templomban (Felkerült: 2013. március 13-án)
Március 22-én, szombaton egész napos nagyböjti lelki napra várnak mindenkit a Szent József Templomban. A programja a kitett plakáton olvasható.
Otthon végzendő engesztelő imahét (Felkerült: 2013. március 13-án)
Az otthon végzendő engesztelő imahét hazánkért és a békéért március 18-tól24-ig tart.
SzJA kétszer 1%-ának felajánlásához (Felkerült: 2013. február 27-én)
Egy fontos információra szeretnénk felhívni a figyelmet a személyi jövedelemadó kétszer 1%-ának felajánlásához: A felajánlást az adóhatóság által rendszeresített EGYSZA elnevezésű nyomtatványon lehet megtenni, mely a 1353 jelű adóbevallással együtt, DE ATTÓL FÜGGETLENÜL IS eljuttatható május 20-ig az adóhatósághoz. A TÉKA Alapítvány adószámával és a Magyar Katolikus Egyház technikai számával kitöltött EGYSZA lapokat kitettük az újságos asztalra. Aki korábban már más formában rendelkezett, megismételheti ezt ennek a nyomtatványnak az újbóli beküldésével. Az érvényesség feltétele, hogy mindkét kedvezményezett ugyanaz legyen, mint korábban. Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a Magyar Katolikus Egyház javára annak is érdemes rendelkezni, akinek nem volt 2013-ban megfizetett személyi jövedelemadója, mivel itt a támogatást a rendelkezők száma alapján osztják meg az egyházak között.
Nagyböjti lelkigyakorlat (Felkerült: 2013. február 27-én)
Közösségünk nagyböjti lelkigyakorlata március 28-tól 30-ig, pénteken, szombaton az esti szentmisében, vasárnap pedig a délelőtti szentmisében lesz megtartva. A lelkigyakorlat szónoka Serfőző Levente ifjúsági és egyetemi lelkész lesz.
Kass János kiállítás (Felkerült: 2013. február 27-én)
Március 9-én, vasárnap a délelőtti szentmisében lesz templomunkban Kass János Kossuth- díjas művész rézmetszetekből összeállított kiállításának megnyitója. A kiállítás témája: Bibliai alakok és szentek ábrázolása.
Árvízi Emléknap (Felkerült: 2013. február 27-én)
Március 8-án, szombaton 10 órától kezdődik az immár tizedik alkalommal megrendezésre kerülő Árvízi Emléknap, melyre szeretettel várnak mindenkit a Dóm térre a szervezők, hogy változatos programok keretében emlékezzenek a nagy árvíz 135. évfordulójára.
Rózsafüzéres összejövetel (Felkerült: 2013. február 27-én)
Március 7-én, pénteken du. 17 órától rózsafüzéres összejövetelt tartunk a plébániai közösségi teremben. Minden tag megjelenésére számítunk.
Keresztút (Felkerült: 2013. február 27-én)
Nagyböjtben minden pénteken este fél 6-kor a templomban keresztúti ájtatosságot végzünk.
Nagyböjt (Felkerült: 2013. február 27-én)
Március 5-én, szerdán megkezdődik a nagyböjti idő. Hamvazószerda nagypéntekkel azonosan szigorú böjti nap, mely azt jelenti, hogy a húsételtől való tartózkodás mellett naponta háromszor szabad enni, és csak egyszer jóllakni. A böjt vonatkozik minden 18. évét betöltött és 60 év alatti felnőttre, aki egészséges és katolikusnak vallja magát. A nagyböjt többi péntekjén is előírt a húsételtől való tartózkodás. A nagyböjti idő előírásai lelki megújulásunkat szolgálják.
Vendégünk lesz Dr. Bálint György - Bálint Gazda (Felkerült: 2013. február 20-án)
Március 4-én, kedden este 7 órakor Szemünk fénye: A virágos környezet címmel Dr. Bálint György - Bálint Gazda - tart előadást a Közösségi Házban. Kertészeti témájú kérdéseket előzetesen írásban lehet feltenni, melyeket kérünk az irodába eljuttatni. Az előadás után könyvvásárlási és dedikálási lehetőség is lesz. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Robber Rabló megjavul (Felkerült: 2013. február 20-án)
Március 1-én, szombaton délután 3 órakor a Miniszínház művészei Robber Rabló megjavul című tanulságos meseelőadását adják elő templomunkban. Minden érdeklődő gyermeket szeretettel várunk. Az előadás anyagi támogatásához adományt elfogadunk.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2013. február 20-án)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozása február 28-án, pénteken 10 órakor lesz. Meghívott előadó Zatykó László ferences atya, aki "Látták szemeim az üdvösséget" címmel Simeon dicsőítő énekéről fog elmélkedni. Szeretettel várunk minden érdeklődőt.
Jövő heti perselygyűjtés (Felkerült: 2013. február 13-án)
Jövő heti perselygyűjtésünket a katolikus iskolák javára küldjük. Kérjük a hívek nagylelkű adományait.
Elsőáldozási felkészítés (Felkerült: 2013. február 13-án)
Az elsőáldozási felkészítés február 23-án kezdődik a 10 órás szentmise után. Jelentkezni a hitoktatóknál vagy az irodában lehet február 16-ig.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2013. február 13-án)
Február 23-án, vasárnap délután fél 5-től karitász gyűlés lesz, melyre minden önkéntest szeretettel várunk.
Rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2013. február 13-án)
Február 17-én, hétfőn du. fél 5-től espereskerületi rózsafüzéres találkozó lesz a szent József templomban (Dáni u. 3.). A rózsafüzéres elmélkedést és a görög katolikus szent liturgiát a görög katolikus testvérek fogják vezetni.
Az Egyházmegyei Karitász hirdetése 2 (Felkerült: 2013. február 6-án)
Az Egyházmegyei Karitász kórházi beteglátogató csoportjába önkéntes segítők jelentkezését várja, akik szívesen teljesítenek szolgálatot kórházban fekvő betegek mellett. Ez a szolgálat az alábbi tevékenységekből áll: beszélgetés, meghallgatás, segítség az étkezésben, sétáltatás, felolvasás, igény szerint közös ima, évente kétszer, ünnepek előtt ajándékozás és műsor. Érdeklődni lehet a 62/425-548-as, vagy a 20/823-3779-es telefonszámon, és a szegedikaritasz[kukac]gmail[pont]com email címen.
Az Egyházmegyei Karitász hirdetése 1 (Felkerült: 2013. február 6-án)
Az Egyházmegyei Karitász szeretettel hív mindenkit a Betegek világnapja alkalmából február 11-én, a Móravárosi Szent Kereszt templomba, hogy együtt imádkozzanak a betegekért és a betegek körül szolgálatot teljesítőkért: orvosokért, ápolókért, önkéntes segítőkért, családtagokért. A program délután 4-től elmélkedéssel kezdődik, 5 órakor szentmisét mutatnak be a kórházlelkészek: Fazakas Attila és Jakab Zoltán Tibor.
Farsangi mulatság (Felkerült: 2013. február 6-án)
Az idei a farsangi mulatságunk február 15-én, szombaton lesz. Kezdés 19 órakor a közösségi házban. A vacsora a szokásos módon batyus jellegű. Mindenki annyi enni- és innivalót hozzon magával, amennyit elfogyaszt. A belépő és egyben tombolajegy 200.- Ft, melynek bevételével a Közösségi Ház fenntartását segítjük. A tombolához ajándéktárgyakat már most is lehet hozni. Hívjuk ismerőseinket, barátainkat a közös mulatságra.
Házasság Hete (Felkerült: 2013. február 6-án)
Szegeden a Házasság Hete 2014. évi rendezvénysorozata február 9-16. között kerül megrendezésre. További információ a programokról a faliújságon olvasható, illetve a szórólapok az újságos asztalról elvihetők. Valamint a rendezvény honlapján és plakátján található.
Elsőáldozási felkészítés (Felkerült: 2013. január 30-án)
Az elsőáldozási felkészítés 2014. február 23-án kezdődik a 10 órás szentmise után. Jelentkezni a hitoktatóknál vagy az irodában lehet február 16-ig.
Rózsafüzér Társulat találkozója (Felkerült: 2013. január 30-án)
Ettől a hónaptól kezdve a Rózsafüzér Társulat találkozója első pénteken lesz. Így a mostani alkalom is már február 7-én, 17 órától lesz a plébániai közösségi teremben.
Zárszámadás és költségvetés (Felkerült: 2013. január 23-án)
Elkészült a plébánia 2013. évi zárszámadása és 2014. évi költségvetése, mely a hirdetőtáblán megtekinthető.
Adóbevallás 2-szer 1% (Felkerült: 2013. január 23-án)
Ismét elérkezett az adóbevallások időszaka. A vállalkozóknak február 25-ig, a magánszemélyeknek május 20-ig kell beadni személyi jövedelemadó bevallásukat. A korábbi évekhez hasonlóan most is fel lehet ajánlani a már megfizetett adó kétszer 1%-át egyházak illetve alapítványok javára. Kérjük a kedves Híveket, hogy ez évben is támogassák ily módon is Egyházunkat és a közösségi ház fenntartását segítő TÉKA Alapítványt. A rendelkező nyilatkozatok elvihetők az újságos asztalról.
Ministráns klub (Felkerült: 2013. január 23-án)
2014 februárjától újra indul templomunkban a ministráns klub. A foglalkozásokat a vasárnapi szentmisék előtt, 9.30-tól tartjuk a templom melletti hittanteremben. Minden - elsősorban - alsó tagozatos lányt és fiút szeretettel várunk, aki szeretne az oltár körüli szolgálatban részt venni és szeretne egy vidám társasághoz csatlakozni.
Szent Balázs püspök ünnepe (Felkerült: 2013. január 23-án)
Február 3-án, hétfőn lesz Szent Balázs püspök ünnepe. Emlékére február 1-én és 2-án szombaton, illetve vasárnap is a misék után Balázs-áldásban részesítjük a híveket a torokbaj és minden más baj ellen.
Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe (Felkerült: 2013. január 23-án)
Február 2-án, vasárnap lesz Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe. Gyertyaszentelés a 10 órai szentmisében lesz.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2013. január 23-án)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozását január 31-én, pénteken 10 órakor tartja a közösségi házban. Téma: Weöres Sándor költészete. Előadó: Korom Ilona tanárnő. Szeretettel várunk minden régi és újonnan jelentkező klubtagot.
Zárszámadása, költségvetés és egyházi hozzájárulás (Felkerült: 2013. január 16-án)
Elkészült a plébánia 2013. évi zárszámadása és 2014. évi költségvetése. A képviselőtestület döntése alapján az egyházi hozzájárulás összege nem változott, továbbra is az évi nettó jövedelem 1% az irányadó. Ahhoz, hogy költségvetésünket egyensúlyban tudjuk tartani, kérjük, aki teheti, ezt az összeget fizesse be.
Jelentkezés bérmálkozási felkészítésre (Felkerült: 2013. január 16-án)
A pünkösdi bérmálásra való felkészítés február 1-től kezdődik. Aki szeretne idén bérmálkozni, még jelentkezhet a plébános úrnál, vagy a hitoktatóknál.
A hazánkért végzett engesztelő imahét (Felkerült: 2013. január 16-án)
Január 26-án, kezdődik és február 1-ig tart a hazánkért végzett engesztelő imahét. Az imádság a nap bármely órájában mondható.
IMA HÉT a Krisztus-hívok egységéért 2014. január 19-26. (Felkerült: 2013. január 15-én)
Program (JPG) és füzet (PDF)
Bérmálkozási felkészítés (Felkerült: 2013. január 9-én)
A pünkösdi bérmálásra való felkészítés február 1-től kezdődik.
Kritász gyűlés (Felkerült: 2013. január 9-én)
Január 19-én, vasárnap délután fél 5 órától karitász gyűlés lesz, melyre minden önkéntest szeretettel várunk.
Ökumenikus imahét (Felkerült: 2013. január 9-én)
Az ökumenikus imahét jövő vasárnap, január 19-én kezdődik. A hét minden napján este 6 órakor valamelyik felekezet templomában más-más közösség lelkésze tart igehirdetést. A mi templomunkban január 25-én, szombaton este 6 órától lesz imaóra. Ezen a napon az esti szentmise elmarad. Plébános úr január 23-án, csütörtökön a baptistáknál fog elmélkedést tartani szintén 18 órától. A részletes program még nem érkezett meg, de a helyszíneket már tudjuk. Ennek ismertetőjét a faliújságra kitettük.
Nemzeti Imanap (Felkerült: 2013. január 9-én)
Január 18-án, szombaton Nemzeti Imanap lesz hazánkért. Ennek keretében szentségimádás és szentmise lesz a Felsővárosi templomban délután 3-tól este 8 óráig.
Képviselőtestületi gyűlés (Felkerült: 2013. január 9-én)
Január 14-én, kedden este 7 órától képviselőtestületi gyűlés lesz, melynek a témája a 2013-as év zárszámadása és a 2014-es év költségvetése lesz. Minden tag megjelenésére feltétlenül számítunk.
Házszentelés (Felkerült: 2013. január 9-én)
Aki szeretné otthonát megszenteltetni, kérjük, iratkozzon fel a sekrestyében, vagy az irodában, pontos elérhetőséggel, hogy plébános atya időpont egyeztetés után felkereshesse a családot.
Újságelőfizetés (Felkerült: 2013. január 4-én)
Kérjük azokat a testvéreket, akik a Keresztény Élet és az Új Ember hetilapokat, illetve az Adoremust rendszeresen vásárolják, újítsák meg előfizetési szándékukat a 2014. évre.
Jelentkezés elsőáldozásra (Felkerült: 2013. január 4-én)
Kérjük azokat a szülőket, akik szeretnék, hogy gyermekük ebben az évben legyen elsőáldozó, jelentkezzenek gyermekük hitoktatójánál. Az elsőáldozás feltételei: a gyermek 2014. szeptemberében a negyedik- vagy felsőbb osztályba lép, 2 éve folyamatosan jár valahova katolikus hittanra, és rendszeresen jár vasárnapi szentmisére.
Rózsafüzéres összejövetel (Felkerült: 2013. december 27-én)
Január 8-án, szerdán du. 17 órától rózsafüzéres összejövetelt tartunk a plébániai közösségi teremben. Minden tag megjelenésére számítunk.
Január 1. (Felkerült: 2013. december 27-én)
Január 1-én, szerdán, Szűz Mária Istenanyaságának ünnepe van. Ezen a napon a szentmisén való részvétel kötelező. Ünnepi miserend lesz.
Szőlőfürt (Felkerült: 2013. december 19-én)
Megjelent a Szőlőfürt karácsonyi száma. Önköltségi ára 150.- Ft. Vigyünk belőle rokonainknak, ismerőseinknek is.
Toronyirány Magazin (Felkerült: 2013. december 19-én)
Megjelent az egyházmegyei Toronyirány Magazin karácsonyi száma. Ingyen elvihető az újságos asztalról.
Szőlő-Levél (Felkerült: 2013. december 19-én)
A plébánia hirdetései a Szőlő-Levélben is olvashatók, mely ingyenesen elvihető.
Év végi hálaadás (Felkerült: 2013. december 19-én)
Az év végi hálaadás december 31-én, kedden 18 órakor lesz.
Szent Család vasárnapján püspöki mise a Dómban (Felkerült: 2013. december 19-én)
December 29-én, Szent Család vasárnapján 18 órakor, Dr. Kiss-Rigó László püspök atya ünnepélyes szentmisét mutat be a Fogadalmi Templomban, melyben egyenként megáldja a megjelent családokat.
Szentségimádás elmarad (Felkerült: 2013. december 12-én)
December 24-én és december 31-én a keddi szentségimádás elmarad.
Borszentelés (Felkerült: 2013. december 12-én)
Karácsony másnapján, december 26-án a délelőtti szentmise után borszentelés lesz, amelyre mindenki elhozhatja a saját termésű borát.
Karácsonyi miserend (Felkerült: 2013. december 12-én)
Idén a karácsonyi miserend az alábbiak szerint alakul:
December 24-én, kedden délután 4 órakor karácsonyi vigília szentmise lesz magányosok és kisgyermekesek részére. Az éjféli mise 24 órakor kezdődik, melyet Mádi György atya mutat be.
December 25-én, szerdán, és 26-án, csütörtökön is 10 és 18 órakor lesznek szentmisék.
Betlehemi láng (Felkerült: 2013. december 5-én)
December 21-én, szombaton a 18 órakor kezdődő szentmisében érkezik a betlehemi láng templomunkba.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2013. december 5-én)
A Nyugdíjas Klub ez évi utolsó foglalkozását december 14-én, szombaton délután 4 órakor tartja, az Advent jegyében. Minden klubtagot szeretettel várunk.
Karácsonyi Karitász Vásár (Felkerült: 2013. december 5-én)
Az Egyházmegyei Karitász szeretettel hív mindenkit december 10-én, kedden 14 órára a 20 éves Karácsonyi Karitász Vásár megnyitására a Szeged Nagyáruházba. A vásárt Mádl Dalma asszony, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete és Dr. Kiss-Rigó László megyéspüspök nyitja meg. A vásár az áruház nyitva tartása alatt látogatható, december 10-től 16-ig. A vásár teljes bevételéből a karitász csoportokon keresztül rászoruló családokat támogatunk téli tüzelővel. Ezúton is hálásan köszönjük az alkotóházba bekapcsolódók egyéni és közösségi fáradozását.
Rorate szentmisék (Felkerült: 2013. december 5-én)
A jövő héten is lesznek hajnali rorate szentmisék, hétfőn, kedden és szerdán reggel 6 órától. Ezt követően a templom melletti hittanteremben közös reggeli lesz, melyre mindenkit szeretettel várunk. Ezeken a napokon az esti szentmise elmarad. A hét többi napján a miserend változatlan.
Mikulás (Felkerült: 2013. november 28-án)
Kicsinyek és nagyok izgalommal várják a Mikulást, aki ebben az évben, december 8-án, vasárnap a 10 órai szentmise után jön templomunkba.
Rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2013. november 28-án)
A hajnali misék miatt, ebben a hónapban a rózsafüzéres találkozó december 6-án, pénteken délután 5 órától lesz az iroda melletti hittanteremben.
Képviselőtestületi gyűlés (Felkerült: 2013. november 28-án)
December 3-án, kedden este 7 órától képviselőtestületi gyűlés lesz, melyre minden tagot szeretettel várunk.
Rorate szentmisék (Felkerült: 2013. november 28-án)
Az elmúlt évekhez hasonlóan az adventi időszakban idén is lesznek hajnali rorate szentmisék, hétfőn, kedden és szerdán reggel 6 órától. Ezt követően a templom melletti hittanteremben közös reggeli lesz, melyre mindenkit szeretettel várunk. Ezeken a napokon az esti szentmise elmarad. A hét többi napján a miserend változatlan.
Gyűjtés a Mikulás puttonyába (Felkerült: 2013. november 21-én)
Idén is szeretnénk közösen megtölteni a Mikulás puttonyát. Ezért az előtérbe kitettük a kosarat, amibe bele lehet tenni azt az édességet, amiről le tudunk mondani és azt a játékot, ami még jó állapotban van.
A hazánkért otthon végzendő engesztelő imádság (Felkerült: 2013. november 21-én)
A hazánkért otthon végzendő engesztelő imádságot december 1-től 7-ig kell elmondani. Kérjük azokat, akik erre vállalkoztak, ne feledkezzenek meg róla. Névsor a hirdetőtáblán olvasható.
Egészségügyi dolgozók szentmiséje (Felkerült: 2013. november 21-én)
November 30-án, szombaton délután 5 órakor lesz az egészségügyi dolgozók hagyományos adventi szentmiséje a Szent József templomban. A misét Dr. Somfay Béla jezsuita atya celebrálja.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2013. november 21-én)
A Nyugdíjas Klub következő találkozója november 29-én, pénteken lesz. Meghívott előadó Szabó Sándorné, dietetikus lesz, aki az egészséges táplálkozásról fog beszélni. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Szerzetes közösségek hivatástisztázó lelkinapjai (Felkerült: 2013. november 14-én)
Különböző szerzetes közösségek hivatástisztázó lelkinapokat tartanak, melyeknek tájékoztató szórólapjait az újságos asztalra kitettük.
Jövő heti gyűjtés (Felkerült: 2013. november 14-én)
Jövő heti perselygyűjtésünket a Karitász javára ajánljuk fel. Kérjük a kedves hívek nagylelkű adományait.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2013. november 14-én)
November 24-én, vasárnap délután fél 6 órától karitász gyűlés lesz. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Jubiláns házasok megáldása (Felkerült: 2013. november 14-én)
Szeretettel felhívjuk a kedves hívek figyelmét, hogy jövő vasárnap a délelőtti szentmisében lesz a jubiláns házasok megáldása. Aki szeretné ebben a szentmisében megújítani házassági fogadalmát, még feliratkozhat a sekrestyében, vagy jelezze ezt az irodában.
A Piarista Gimnázium és a Karolina Gimnázium várja a jelntkezőket (Felkerült: 2013. november 7-én)
A Piarista Gimnázium és a Karolina Gimnázium vezetősége és tanárai szeretettel várják az érdeklődő gyerekeket szüleikkel együtt iskolájukba. 2013. tanévtől minkét gimnázium koedukált lett! Az iskolák ismertetőjét a faliújságra kitettük.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2013. november 7-én)
A Nyugdíjas Klub november 14-én, csütörtökön, tárlatvezetéses múzeumlátogatást szervez, "Benczúr a festőfejedelem" címmel. Találkozás délután 3 órakor a Móra Ferenc Múzeum bejáratánál. Minden nyugdíjast szeretettel várunk.
Espereskerületi rózsafüzér találkozó (Felkerült: 2013. november 7-én)
November 11-én, hétfőn espereskerületi rózsafüzér találkozó lesz Bordányban. A különjáratos busz 15.45-kor indul a rókusi templom mellől. A zarándokok énekeskönyvet hozzanak magukkal.
Elsőáldozás (Felkerült: 2013. október 24-én)
Templomunkban november 17-én, vasárnap a délelőtti szentmisében lesz az elsőáldozás. Kérjük a kedves testvéreket, kísérjék imáikkal a gyerekeket.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2013. október 24-én)
November 6-án, szerdán délután 17 órától a Rózsafüzér Társulat összejövetele lesz a plébániai közösségi teremben, minden tag megjelenésére számítunk.
Nyílt nap a Dugonics András Piarista Gimnáziumban (Felkerült: 2013. október 24-én)
A Dugonics András Piarista Gimnázium nyílt napot tart 2013. november 9-én 15 órai kezdettel az iskola dísztermében. Szeretettel várják a 6. és 8. osztályos tanulókat szüleikkel, akik hat évfolyamos, természettudományos orientációjú, illetve négy évfolyamos általános tantervű és négy évfolyamos, sporttagozatos osztályokban szeretnének tovább tanulni. A nyílt napra várják a lányokat is, hiszen a 2013. tanévtől a Piarista Gimnázium koedukált lett!
Jubiláns házasok megáldása (Felkerült: 2013. október 24-én)
Szeretettel felhívjuk a kedves hívek figyelmét, hogy november 25-én, vasárnap a délelőtti szentmisében lesz a jubiláns házasok megáldása. Aki szeretné ebben a szentmisében megújítani házassági fogadalmát, kérjük, iratkozzon fel a sekrestyében, vagy jelezze ezt az irodában.
Taize-i imaóra (Felkerült: 2013. október 24-én)
November 1-én, Mindenszentek napján az esti szentmisét követően Taize-i imaórát tartunk elhuny szeretteink emlékére. Szeretettel várunk erre az alkalomra mindenkit.
Téli időszámítás kezdete (Felkerült: 2013. október 17-én)
Végül szeretnénk felhívni a kedves hívek figyelmét, hogy a téli időszámítás október 28-án, jövő vasárnap hajnalban kezdődik, az órákat 1 órával vissza kell állítani.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2013. október 17-én)
Október 27-én, vasárnap délután fél öttől karitász gyűlés lesz. Minden tag megjelenésére feltétlenül számítunk.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2013. október 17-én)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozását október 25-én, pénteken 10 órakor tartja. Meghívott előadó: Hess István jezsuita atya, aki "Jézus az Út, az Igazság és az Élet" címmel tart előadást. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Játszódélután a Karolina Általános Iskolában (Felkerült: 2013. október 11-én)
A Karolina Általános Iskola játszódélutánra várja a nagycsoportos óvodásokat. Az első alkalom október 22-én, kedden délután lesz. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Felvételi előkészítő a Karolina Gimnáziumba (Felkerült: 2013. október 11-én)
A Karolina Gimnázium ingyenes felvételi előkészítőt hirdet a nyolc- hat- és négyosztályos gimnáziumi osztályaiba. A következő időpont: október 19. szombat.
Jövő heti perselygyűjtés (Felkerült: 2013. október 11-én)
A jövő heti perselygyűjtést a missziók javára végezzük. Kérjük nagylelkű adományaikat.
A TÉKA Alapítvány megkapta az SzJA 1%-os felajánlásokat (Felkerült: 2013. október 11-én)
Az adóhatóság átutalta a TÉKA Alapítványnak a személyi jövedelem adóból felajánlott 278,625 Ft összeget, melyet ezúton is hálásan köszönünk minden adományozónak.
Karitász ruhagyűjtés (Felkerült: 2013. október 11-én)
Karitász raktárunkból a hűvös beálltával elfogyott a meleg ruha és cipő. Akinek otthon van olyan felesleges vastag ruhája, amit tud nélkülözni, irodaidőben adja le a plébánián. Főleg férfiruhára és cipőre volna szükségünk. Segítségüket előre is köszönjük.
Jubiláló házasok megáldása (Felkerült: 2013. október 11-én)
November 24-én, vasárnap délelőtt 10 órától, szentmisében megáldjuk a jubiláló házasokat. Aki szeretné ebben a szentmisében megújítani házassági fogadalmát, kérjük, iratkozzon fel a sekrestyében, vagy jelezze ezt az irodában.
Köszönet a támogatásért (Felkerült: 2013. október 7-én)
Hálás köszönetet mondunk híveinknek, hogy ez évben is támogatják adományaikkal templomunk, közösségi házunk és plébániánk fenntartását. Azokat, akik még nem rendezték ez évi egyházi hozzájárulásukat, levélben fogjuk kérni erre.
Magyarok Nagyasszonya (Felkerült: 2013. október 7-én)
Október 8-án, kedden este 6 órakor ünnepeljük Magyarok Nagyasszonya ünnepét. Ekkor emlékezünk meg Lénárd György atyáról, aki hat éve halt meg ezen a napon.

ÁLLANDÓ PROGRAMOK

 • Minden hétfő, 18:00: Szent Mónika imacsoport
 • Minden kedd, 9:00-19:00: Szentségimádás. 9:00: Laudes, 17:30: Vesperás
 • Első szerda, 17:00: Rózsafüzér társulat
 • Első csütörtök, 17:30: Szentségimádás
 • Minden csütörtök, 10:00: Baba-Mama Klub
 • Minden csütörtök, 17:00: Mária Légió
 • Első péntek, a szentmise után: Jézus Szíve litánia
 • Utolsó péntek, 10:00: Nyugdíjas Klub
 • Első szombat, 17:30: Közös ima Szűz Mária szándékára
 • Minden szombat, 10:00-11:30: Cserkészfoglalkozás
 • Minden szombat, 15:30: Igeliturgia az Acél utcai Idősek Otthonában. Havonta egyszer szentmise
 • Harmadik vasárnap, 16:30: Karitász gyűlés

További programok: a plébénián működő csoportok bemutatkozó oldalán.TÉGLAJEGY ÁRUSÍTÁS

A Közösségi Ház makettje

A Közösségi ház fenntartásának elősegítésére téglajegyeket árusítunk, melyek 200, 1000, és 5000 Ft-os címletekben kaphatók a plébánián. Az építkezés Isten segítségével befejeződött, ám a tartozásainkat még rendeznünk kell. A Ház fenntartásához, vagyis a sikeres közösségi élet új helyszínének biztosításához anyagi forrásokat kell előteremtenünk. Ebben Önök is részt vállalhatnak, mert a téglajegy-bevételeket erre a célra fordítjuk.

A közösségi házat működtető TÉKA alapítvány a Csongrád Megyei Bíróság által nyilvántartásba vett közhasznú szervezet, és így az alapítványnak befizetett adományok után adókedvezményre jogosító igazolást is tudunk adni.

MISEREND

Vasárnap: 10 és 18 óra
Hétköznap: 18 óra
Ovis mise: július és augusztus kivételével minden hónap első vasárnapján 16 órakor

Gyóntatás: szentmisék előtt fél órával
Lelkibeszélgetés: előre megbeszélt időpontban, de sürgős ügyben bármikor lehet a plébánost keresni.

IRODAI SZOLGÁLAT

Hétfő - Péntek:
9-12 és 15-18 óra

EGYÉB

Téglajegy árusítás: lásd lentebb!

Közösségi oldalak:

További aktualitások a Szőlő-Levélben, liturgikus naptár, illetve egyéb hírek pedig a Szőlőfürtben olvashatók.