HIRDETMÉNYEK

AKTUÁLIS HIRDETÉSEK - ELMÚLT ESEMÉNYEK

Köszönet az SzJA 1%-ért (Felkerült: 2019. február 14-én)
2018-ban a TÉKA Alapítvány 274.759 Ft-ot kapott a hívek felajánlásai alapján, melyet ezúton is hálásan köszönünk. Kérjük, hogy a jövedelemadó 1%-ának felajánlásával járó plusz munkával idén is támogassák közösségépítő céljainkat!
SzJA kétszer 1% felajánlás (Felkerült: 2019. február 14-én)
Közeleg az adóbevallások időszaka. Felhívjuk a kedves hívek figyelmét, hogy adójuk kétszer 1%-át ajánlhatják fel egyházunk és a Közösségi Házat fenntartó Tarjánvárosi Élő Közösség Alapítvány (TÉKA) javára. A felajánlást elektronikusan vagy papír alapon, az adóbevallástól elkülönülten, lehet beadni a 18EGYSZA jelű nyomtatványon. Papír alapú benyújtás esetén a kitöltött nyomtatványt lezárt postai borítékban személyesen kell benyújtani a NAV ügyfélszolgálatán vagy postán feladni 2019. május 20-ig. A 18EGYSZA jelű nyomtatványok az újságos asztalról elvihetők.
Plébániai családi nyaralás (Felkerült: 2019. február 14-én)
Hagyományos plébániai családi nyaralásunk helyszíne idén Szombathely és környéke. Időpontja: július 8-13. Jelentkezni február 28-ig lehet 10.000 Ft előleg befizetésével az irodában. Részletes program is itt kapható.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2019. február 14-én)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozása február 22-én, pénteken délelőtt 10 órakor lesz a Közösségi Házban. Minden nyugdíjas társunkat szeretettel várunk.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2019. február 7-én)
Február 17-én, vasárnap 16.30-tól karitász gyűlés lesz, melyre minden önkéntest szeretettel várunk.
Zárszámadás és költségvetés (Felkerült: 2019. január 31-én)
Elkészült az előző év zárszámadása és az idei év költségvetése, melyet az érdeklődők az irodában megtekinthetnek.
Farsangi mulatság (Felkerült: 2019. január 31-én)
Az idei farsangi mulatságunkat február 16-án, szombaton tartjuk. Kezdés 19 órakor a Közösségi Házban. A vacsora a szokásos módon batyus jellegű lesz. Mindenki annyi enni- és innivalót hozzon magával, amennyit elfogyaszt. A belépő és egyben tombolajegy 200.- Ft. A tombolához ajándéktárgyakat már most is lehet hozni. Kérjük a kedves híveket, minél többen vegyenek részt ezen a közösségépítő programon.
Kórházi beteglátogató csoport önkéntes segítőket keres (Felkerült: 2019. január 31-én)
Az Egyházmegyei Karitász kórházi beteglátogató csoportja önkéntes segítők jelentkezését várja. Bővebb információ a faliújságon olvasható.
Betegek világnapja (Felkerült: 2019. január 31-én)
Február 11-én, hétfőn, a Betegek világnapja alkalmából a móravárosi templomban közös imádság lesz a betegekért és a betegek körül szolgálatot teljesítőkért. A program 16 órakor elmélkedéssel kezdődik a közösségi házban, majd 17 órakor szentmisével folytatódik a templomban.
Házasság hete (Felkerült: 2019. január 31-én)
Február 10. és 17. között lesz a Házasság hete. A szervezők színes programsorozattal várják az érdeklődőket. A programokról a templomban kihelyezett szórólapokon, illetve a Házasság hete szegedi honlapján és Facebook oldalán olvashatnak.
Jelentkezés elsőáldozásra (Felkerült: 2019. január 24-én)
Kérjük azokat a szülőket, akik szeretnék, hogy gyermekük ebben az évben legyen elsőáldozó, február 3-ig jelentkezzenek hitoktatóinknál. Az elsőáldozás feltételei: a gyermek 2019. szeptemberében a negyedik vagy felsőbb osztályba lép, 2 éve folyamatosan jár valahova katolikus hittanra, és rendszeresen jár vasárnapi szentmisére.
Hétköznapi szentmise és igeliturgia a plébánián (Felkerült: 2019. január 24-én)
A hétköznapi szentmiséket és igeliturgiákat, valamint a keddi szentségimádást továbbra is a plébánia közösségi termében végezzük. Szombaton és vasárnap a misék a templomban lesznek megtartva. Megértésüket köszönjük.
Rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2019. január 24-én)
Február 1-én, elsőpénteken 17 órától rózsafüzéres találkozó lesz a plébánia melletti közösségi teremben.
Képviselő-testületi gyűlés (Felkerült: 2019. január 24-én)
Január 30-án, kivételesen szerdán este 7 órától képviselő-testületi gyűlés lesz. Téma, szokásosan a zárszámadás és költségvetés lesz. Mindenki megjelenésére feltétlenül számítunk!
Egyetemes imahét (Felkerült: 2019. január 17-én)
Az egyetemes imahét programja letölthető innen: PDF
Karitász gyűlés (Felkerült: 2019. január 17-én)
Január 27-én, vasárnap 16.30-tól karitász gyűlés lesz a közösségi házban, melyre minden önkéntest szeretettel várunk.
Hazánkért végzett engesztelő imahét (Felkerült: 2019. január 17-én)
Január 26-án, kezdődik és február 1-ig tart a hazánkért végzett engesztelő imahét. Az imádság a nap bármely órájában mondható.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2019. január 17-én)
A Nyugdíjas Klub következő összejövetele január 25-én, pénteken délelőtt 10 órakor lesz a Közösségi Házban. A programban többek között Ferencné Terike Pio atya halálának 50. évfordulója alkalmából tett zarándokútjáról számol be. Minden nyugdíjas testvérünket szeretettel várunk.
Hétköznapi szentmise és igeliturgia a plébánián (Felkerült: 2019. január 10-én)
A nagy hidegre való tekintettel a hétköznapi szentmiséket és igeliturgiákat, valamint a keddi szentségimádást a plébánia közösségi termében végezzük. Szombaton és vasárnap a misék továbbra is a templomban lesznek megtartva. Megértésüket köszönjük.
Lakásszentelés (Felkerült: 2019. január 10-én)
Aki szeretné otthonát megszenteltetni, kérjük, iratkozzon fel a sekrestyében, vagy az irodában, pontos elérhetőséggel, hogy plébános atya időpont egyeztetés után felkereshesse a családot.
Jelentkezés elsőáldozásra (Felkerült: 2019. január 10-én)
Kérjük azokat a szülőket, akik szeretnék, hogy gyermekük ebben az évben legyen elsőáldozó, január 31-ig jelentkezzenek hitoktatóinknál. Az elsőáldozás feltételei: a gyermek 2019. szeptemberében a negyedik- vagy felsőbb osztályba lép, 2 éve folyamatosan jár valahova katolikus hittanra, és rendszeresen jár vasárnapi szentmisére.
Ökumenikus imahét (Felkerült: 2019. január 10-én)
Az ökumenikus imahét január 20-án kezdődik és január 27-ig tart. A hét minden napján este 6 órakor valamelyik felekezet templomában más-más közösség lelkésze tart igehirdetést. A mi templomunkban január 26-án, szombaton este 6 órától lesz imaóra.
Árpád-házi Szent Margit ünnepén imanap (Felkerült: 2019. január 10-én)
Január 18-án, pénteken, Árpád-házi Szent Margit ünnepén imanap lesz hazánkért a felsővárosi Szent Miklós Minorita Templomban. Részletes program a hirdető táblán olvasható.
Perselygyűjtés (Felkerült: 2019. január 4-én)
A január 6-i perselygyűjtésünket az egyházmegye céljaira ajánljuk fel.
Egyházi hozzájárulás (Felkerült: 2019. január 4-én)
Tájékoztatjuk a kedves híveket, hogy 2019. évben az egyházi hozzájárulás összege a következő képen alakul:
Az Egyházmegyei Zsinat határozata szerint minden önálló jövedelemmel rendelkező hívünk esetén az éves nettó jövedelem 1%-át kérjük, de a költségvetésünkhöz minimum az alábbi összeg szükséges:
- keresettel rendelkezők esetén: 10.000 Ft/év/fő
- nyugdíjasoknak, GYES, GYED esetén: 5.000 Ft/év/fő
Befizetni három módon lehet:
Banki átutalással, sárga készpénz-átutalási megbízással és készpénzes befizetéssel a plébániai irodában.
Lakásszentelés (Felkerült: 2019. január 4-én)
Aki szeretné otthonát megszenteltetni, kérjük, iratkozzon fel a sekrestyében, vagy az irodában, pontos elérhetőséggel, hogy plébános atya időpont egyeztetés után felkereshesse a családot.
Jelentkezés elsőáldozásra (Felkerült: 2019. január 4-én)
Kérjük azokat a szülőket, akik szeretnék, hogy gyermekük ebben az évben legyen elsőáldozó, január 31-ig jelentkezzenek hitoktatóinknál. Az elsőáldozás feltételei: a gyermek 2019. szeptemberében a negyedik- vagy felsőbb osztályba lép, 2 éve folyamatosan jár valahova katolikus hittanra, és rendszeresen jár vasárnapi szentmisére.
Rózsafüzéres esperes kerületi találkozó (Felkerült: 2019. január 4-én)
Január 7-én, hétfőn 16 órától rózsafüzéres esperes kerületi találkozó lesz templomunkban, 18 órától pedig görög katolikus liturgiát tart Szaplonczay Miklós görög katolikus parókus. Mindenkit szeretettel várunk erre a szép alkalomra.
Közösségi Ház szentelése (Felkerült: 2019. január 4-én)
Január 6-án, vasárnap, a 10 órai szentmise után lesz a Közösségi Ház szentelése, aki teheti, jöjjön át erre a rövid szertartásra.
Toronyirány Magazin (Felkerült: 2018. december 20-án)
A Toronyirány Magazin karácsonyi száma ingyen elvihető.
Rózsafüzéres összejövetel (Felkerült: 2018. december 20-án)
Január 4-én, szerdán délután 5 órától rózsafüzéres összejövetelt tartunk a plébániai közösségi teremben. Minden tag megjelenésére számítunk.
Szűz Mária Istenanyaságának (Felkerült: 2018. december 20-án)
Január 1-én, kedden, Szűz Mária Istenanyaságának ünnepe van. Ezen a napon a szentmisén való részvétel kötelező. Ünnepi miserend lesz.
Év végi hálaadás (Felkerült: 2018. december 20-án)
Templomunkban az év végi hálaadás december 31-én, hétfőn 18 órakor lesz.
Új elektromos zongora adományként (Felkerült: 2018. december 20-án)
Nagy örömmel adjuk hírül a kedves testvéreknek, hogy egy felajánló, karácsonyi ajándékként, egy új, elektromos zongorával lepte meg közösségünket. Az adományt hálásan köszönjük és a Jóisten áldását kérjük az adakozó életére.
Szőlőfürt (Felkerült: 2018. december 20-án)
Megjelent a Szőlőfürt karácsonyi száma. Aki teheti, 200.- Ft-tal járuljon hozzá a nyomdai költségekhez. Vigyünk belőle rokonainknak, ismerőseinknek.
Szent Család ünnepe (Felkerült: 2018. december 20-án)
December 30-án, Szent Család vasárnapján, a Fogadalmi Templomban a 18 órakor kezdődő ünnepi szentmise után Kiss-Rigó László püspök atya megáldja a családokat.
A jövő hét szentjei (Felkerült: 2018. december 20-án)
December 27-én Szent János apostol, december 28-án pedig Aprószentek ünnepe lesz.
Szentségimádás elmarad (Felkerült: 2018. december 13-án)
December 25-én, kedden a szentségimádás elmarad.
Karácsonyi miserend (Felkerült: 2018. december 13-án)
December 24-én, karácsony vigíliáján, hétfőn 16 órakor lesz szentmise. Utána a templom melletti hittanterembe, karácsonyi agapéra várja a karitász csoport a híveket. Az éjféli mise 24 órakor kezdődik.
December 25-én, kedden a délelőtti ünnepi szentmisében az idei elsőáldozók pásztorjátékot mutatnak be.
December 26-án, szerdán, karácsony másnapján a délelőtti mise után borszentelés lesz, amelyre mindenki elhozhatja a saját termésű borát. 18 órakor igeliturgia lesz.
Újság előfizetés (Felkerült: 2018. december 13-án)
Kérjük azokat a testvéreket, akik a Keresztény Élet és az Új Ember hetilapokat, illetve az Adoremust rendszeresen vásárolják, újítsák meg előfizetési szándékukat a 2019. évre. Azok a testvéreink, akik még erre az évre nem rendezték előfizetésüket a jövő héten ezt pótolják.
Betlehemi láng (Felkerült: 2018. december 13-án)
December 17-én, hétfőn a hajnali szentmisében érkezik templomunkba a betlehemi láng.
A jövő hét szentjei (Felkerült: 2018. december 6-án)
A jövő hét szentjei a következők: december 13. Szent Lúcia szűz és vértanú, december 14. Keresztes Szent János.
Zarándoklat Lengyelországba az Isteni Irgalmasság ünnepére (Felkerült: 2018. december 6-án)
Irgalmasság imacsoportunk Rákos Zoltánné, Rózsa szervezésével 2019. április 27-29. között az Isteni Irgalmasság ünnepére zarándoklatot szervez Lengyelországba. Kérjük azokat a testvéreket, akik jelentkeztek december 14-ig a 20.000 Ft előleget az irodában fizessék be.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2018. december 6-án)
A Nyugdíjas Klub év végi ünnepi összejövetelét december 16-án vasárnap délután 4 órakor tartja a Közösségi Házban. Szeretettel várjuk nyugdíjas társainkat.
Karácsonyi Karitász Vásár (Felkerült: 2018. december 6-án)
Az Egyházmegyei Karitász szeretettel hív mindenkit december 11-én 14 órára a Karácsonyi Karitász Vásár megnyitására a Szeged Nagyáruházba. A vásár az áruház nyitva tartása alatt folyamatosan látogatható december 17-ig. A bevételt teljes egészében szegedi családok fűtés támogatására fordítják.
Rorate (Felkerült: 2018. december 6-án)
A jövő héten is lesznek hajnali rorate szentmisék, hétfőn, kedden és szerdán reggel 6 órától. Ezt követően a templom melletti hittanteremben közös reggeli lesz, melyre mindenkit szeretettel várunk. Ezeken a napokon az esti szentmise elmarad. A hét többi napján a miserend változatlan.
"Egymillió csillag a szegényekért" (Felkerült: 2018. december 6-án)
A templomunk előtt december 8-án és 9-én, a szentmisék előtt és után önkénteseink egy-egy mécsessel hívják fel a figyelmet a szegény családok helyzetére a karitász "Egymillió csillag a szegényekért" szolidaritási akciója keretében. Pénzadományokat a kihelyezett üvegperselybe lehet tenni.
Zarándoklat Lengyelországba az Isteni Irgalmasság ünnepére (Felkerült: 2018. november 29-én)
Irgalmasság imacsoportunk Rákos Zoltánné Rózsa szervezésével 2019. április 27-29. között az Isteni Irgalmasság ünnepére zarándoklatot szervez Lengyelországba. Jelentkezési határidő december 7. péntek. 20.000.- Ft előleget december 14-ig kérjük az irodában befizetni. A részletes programot a hirdető táblára kitettük.
Karácsonyt váró hangverseny (Felkerült: 2018. november 29-én)
December 16-án, vasárnap a délelőtti szentmise után Karácsonyt váró hangverseny lesz templomunkban, melyben közösségünk fiataljai és kamarakórusunk szerepel.
Vetítés a zempléni családi nyaralás képeiből (Felkerült: 2018. november 29-én)
December 8-án, szombaton délután 4 órakor nosztalgia vetítést tartunk a Közösségi Házban a zempléni családi nyaralás legjobb fényképeiből. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2018. november 29-én)
December 7-én, pénteken délután 5 órától rózsafüzéres találkozó lesz az iroda melletti közösségi teremben. Minden tag megjelenésére számítunk.
Szentségimádást az iroda melletti közösségi teremben (Felkerült: 2018. november 29-én)
December 4-én, kedden a szentségimádást már az iroda melletti közösségi teremben végezzük. Este a vesperás 17.30-kor kezdődik.
Rorate (Felkerült: 2018. november 29-én)
Az elmúlt évekhez hasonlóan az adventi időszakban idén is lesznek hajnali rorate szentmisék, hétfőn, kedden és szerdán reggel 6 órától. Ezt követően a templom melletti hittanteremben közös reggeli lesz, melyre mindenkit szeretettel várunk. Ezeken a napokon az esti szentmise elmarad. A hét többi napján a miserend változatlan.
Szent András apostol ünnepe (Felkerült: 2018. november 22-én)
A jövő hét szentjei közül Szent András apostol ünnepét szeretnénk kiemelni, amely november 30-án, pénteken lesz. Aki teheti, vegyen részt ezen a napon, az ünnepi szentmisén.
Mikulás (Felkerült: 2018. november 22-én)
Kicsinyek és nagyok izgalommal várják a Mikulást, aki ebben az évben, december 2-án, vasárnap a 10 órai szentmise után jön templomunkba. Idén is szeretnénk közösen megtölteni a Mikulás puttonyát. Ezért az előtérbe kitettünk egy kosarat, amibe bele lehet tenni azt az édességet, amiről le tudunk mondani és azt a játékot, ami még jó állapotban van.
Hazánkért végzendő imádság (Felkerült: 2018. november 22-én)
A hazánkért otthon végzendő engesztelő imádságot december 1-től 7-ig kell elmondani. Kérjük azokat, akik erre vállalkoztak, ne feledkezzenek meg róla. Névsor a hirdetőtáblán olvasható.
Perselygyűjtés (Felkerült: 2018. november 15-én)
A vasárnapi perselygyűjtésünket a Karitász javára ajánljuk fel.
"Szentségimádás a világ körül" (Felkerült: 2018. november 15-én)
A 2020-ban megrendezendő budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szervezői "Szentségimádás a világ körül" című kezdeményezést folytatva ismét a keresztény közösségek felé fordultak, hogy november 24-én, Krisztus Király vasárnapjának előestéjén szentségimádás keretében dicsőítsük az Oltáriszentségben jelenlévő Jézust. Ebből az alkalomból közösségünk fiataljai zenés szentségimádást tartanak a szentmise után 19 órától. Mindenkit szeretettel várunk.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2018. november 15-én)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozása november 23-án, pénteken 10 órakor lesz a Közösségi Házban. Meghívott vendégünk Dr. Joó Imre, aki Camino - a lépések imája címmel tart vetítéssel egybekötött élménybeszámolót. Minden nyugdíjas testvérüket szeretettel várunk.
Családközpont (Felkerült: 2018. november 8-án)
A Családközpont színvonalas programjairól a faliújságra kitett plakátokról, illetve az iroda honlapjáról tájékozódhatnak.
Elsőáldozás (Felkerült: 2018. november 8-án)
Templomunkban november 25-én, vasárnap a délelőtti szentmisében lesz az elsőáldozás. Kérjük a kedves testvéreket, kísérjék imáikkal a gyerekeket.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2018. november 8-án)
November 18-án, vasárnap délután fél öttől karitász gyűlés lesz a Közösségi Házban, melyre minden önkéntest szeretettel várunk.
(Felkerült: 2018. november 2-án)
A Karolina Gimnázium szeretettel hívja nyílt napra a nyolc és négy évfolyamos gimnázium iránt érdeklődőket november 9-én. További információ az iskola honlapján található.
Közösségfejlesztő beszélgetés (Felkerült: 2018. november 2-án)
November 9-én, pénteken este 7 órától a közösségi házban folytatódik a plébániai közösségfejlesztő beszélgetés, melyre szeretettel várjuk a híveket.
Jubiláló házasok (Felkerült: 2018. október 30-án)
November 25-én, vasárnap az esti szentmisében ünnepeljük közösségünk jubiláló házasait. Szeretettel várjuk azokat a testvéreket, akik ebben az évben ünneplik házasságkötésük kerek évfordulóját. Aki szeretné ebben a szentmisében megújítani házassági fogadalmát, kérjük, iratkozzon fel a sekrestyében, vagy jelezze ezt az irodában.
Piarista Gimnázium (Felkerült: 2018. október 30-án)
A Piarista Gimnázium tanárai november 13-án, 17 órára várja azokat az érdeklődő 6. illetve 8. osztályos diákokat szüleikkel együtt, akik ebben az iskolában szeretnék középiskolai tanulmányaikat folytatni.
Espereskerületi rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2018. október 25-én)
November 5-én, hétfőn espereskerületi rózsafüzéres találkozó lesz Bordányban, melyre 16 órakor indul külön busz a Rókusi templom mellől. Minden érdeklődőt szertetettel várnak a szervezők.
Halottak napja (Felkerült: 2018. október 25-én)
November 2-án, pénteken, halottak napján 18 órakor lesz szentmise. Ezen a napon a Rózsafüzér Társulat összejövetele elmarad.
Mindenszentek ünnepe (Felkerült: 2018. október 25-én)
November 1-én, csütörtökön, Mindenszentek napján az ünnepi szentmise 18 órakor kezdődik. A szentmise után imaórát tartunk szeretteinkért.
Rózsafüzér (Felkerült: 2018. október 25-én)
Októberben, minden nap a szentmisék előtt este fél 6-tól közösen imádkozzuk el a Rózsafüzért, kivéve kedden, amikor a vesperás miatt 17 órakor kezdjük az imádságot.
Ferenc pápa üzenete (Felkerült: 2018. október 18-án)
Ferenc pápa üzenete a Missziós vasárnapra (PDF)
Téli időszámítás (Felkerült: 2018. október 18-án)
Szeretnénk felhívni a kedves hívek figyelmét, hogy a téli időszámítás október 28-án, vasárnap hajnalban kezdődik, az órákat egy órával vissza kell állítani.
Gyűjtés (Felkerült: 2018. október 18-án)
A mai gyűjtésünket a missziók javára küldjük el.
Szentségimádás (Felkerült: 2018. október 18-án)
Október 23-án, kedden a nemzeti ünnep miatt a szentségimádás elmarad.
Igeliturgia (Felkerült: 2018. október 18-án)
Október 22-től 25-ig, hétfőtől csütörtökig plébános atya szabadságon lesz. Ezeken a napokon igeliturgiát tartunk.
Rózsafüzér (Felkerült: 2018. október 18-án)
Októberben, minden nap a szentmisék előtt este fél 6-tól közösen imádkozzuk el a Rózsafüzért.
Karitász-gyűlés (Felkerült: 2018. október 11-én)
Október 21-én, vasárnap délután fél öttől karitász-gyűlés lesz. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Plébániai közösségfejlesztő beszélgetés (Felkerült: 2018. október 11-én)
Október 19-én, pénteken este 7 órától a Közösségi Házban folytatódik a plébániai közösségfejlesztő beszélgetés, melyre szeretettel várjuk a híveket.
Nyugellátással kapcsolatos fórum (Felkerült: 2018. október 11-én)
Dr. Zentai László egyetemi tanár, a Szociális és Családügyi Minisztérium nyugalmazott főosztályvezetője, 2018. október 19-én, pénteken 16 órakor, nyugellátással kapcsolatos kérdésekről tart fórumot a Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Egyházközségünk anyagi helyzetének biztosítása (Felkerült: 2018. október 4-én)
Egyházközségünk anyagi helyzetének biztosítása érdekében ezen a héten elkezdtük az egyházi hozzájárulást kérő leveleinket kiküldeni. Köszönjük a kedves hívek megértését és támogatását.
SZJA 1%-os felajánlás összege (Felkerült: 2018. október 4-én)
A Nemzeti Adó és Vámhivatal a 2018-ban felajánlott 1%-os SZJA összegét, 274.759 Ft-ot utalt át a TÉKA Alapítvány részére. Hálásan köszönjük híveinknek, hogy ily módon is támogatták a Közösségi Ház működését.
Rózsafüzér (Felkerült: 2018. október 4-én)
Októberben, minden nap a szentmisék előtt este fél 6-tól közösen imádkozzuk el a Rózsafüzért, kivéve kedden, amikor a vesperás miatt 17 órakor kezdjük az imádságot.
Az egyházmegyei karitász felhívása (Felkerült: 2018. szeptember 27-én)
Visszatérő őszi programunk az Alkotóház, mely a Karácsonyi Karitász Vásárt készíti elő. A különféle ajándék- és dísztárgyak készítésének helyszíne az Ágota Kulturális és Közösségi Központ melletti Karitász iroda (Csongor tér 8.), ideje: hétfőnként 15 és 18 óra között, október 1-től november 26-ig. Szeretettel várunk mindenkit, aki szívesen bekapcsolódik az örömszerzés ilyen közvetett formájába.
Megjelent a Szőlőfürt (Felkerült: 2018. szeptember 27-én)
Megjelent a Szőlőfürt ünnepi száma, melynek önköltségi ára 150.- Ft. Vigyünk belőle ismerőseinknek, rokonainknak.
Ifi csoportot indítunk (Felkerült: 2018. szeptember 27-én)
Kedves Középiskolások és Szüleik! Ifi csoportot indítunk az Apor Vilmos Közösségi Házban, ahová nagy szeretettel hívunk minden középiskolás érdeklődőt! A jó hangulatú találkozásokon barátság, szerelem, önismeret, értékek témákról beszélgetünk, játsszunk, illetve mindarról, ami érdekel titeket. A foglalkozások minden második szombaton 18 órakor kezdődnek, az alkalmakat Mészárosné Dobó Klári és Máramarosi Mária tartja. Ha szeretsz nevetni és beszélgetni, a többieket és magad jobban megismerni, itt a helyed! A kezdő időpont: október 6. szombat, 18 óra.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2018. szeptember 27-én)
Október 5-én, pénteken du. 5 órától a plébániai közösségi teremben a Rózsafüzér Társulat összejövetele lesz, melyre minden tagot szeretettel várunk.
Terményáldás (Felkerült: 2018. szeptember 27-én)
Október 7-én a de. 10 órási szentmisén Terményáldás lesz. Kérjük a híveket, hogy hozzanak otthon termelt zöldséget, gyümölcsöt, takarmányt, hogy hálát adhassunk, illetve kérjük Isten áldását a jövőbeli termésért.
Engesztelő imahét (Felkerült: 2018. szeptember 27-én)
Az engesztelő imahét hazánkért és a békéért otthon végzendő imáit Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya ünnepe előtt, október 1-től 7-ig kell mondani.
Egyházzenei koncert (Felkerült: 2018. szeptember 20-án)
Az európai uniós pályázat támogatásával, újabb egyházzenei koncert kerül megrendezésére templomunkban. A második hangverseny október 6-án, 19 órakor lesz Kuzma Levente orgonaművész közreműködésével. Az est programja a hirdetőtáblán olvasható. Minél többen vegyünk részt rajta.
Kerti faház (Felkerült: 2018. szeptember 20-án)
Pályázati pénzből közösségünknek sikerült venni sörpadokat asztallal és rendezvény sátrakat. Ennek tárolására adományból vettünk egy kerti faházat, melyet a Közösségi Ház udvarán fogjuk felállítani. Ezt a munkát szeretnénk társadalmi munkában elvégezni szeptember 29-én, szombaton. A vállalkozó kedvűeket 8 órára várjuk a Közösségi Házba.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2018. szeptember 20-án)
A Nyugdíjas Klub következő összejövetele szeptember 28-án pénteken 10 órakor lesz a Közösségi Házban. Vendégünk Dévai Anna tanárnő lesz, aki "Ősz az irodalomban és az életünkben címmel" tart előadást. Minden nyugdíjas testvért szeretettel várunk.


TÉGLAJEGY ÁRUSÍTÁS

A Közösségi ház fenntartásának elősegítésére téglajegyeket árusítunk, melyek 200, 1000, és 5000 Ft-os címletekben kaphatók a plébánián. Az építkezés Isten segítségével befejeződött, ám a tartozásainkat még rendeznünk kell. A Ház fenntartásához, vagyis a sikeres közösségi élet új helyszínének biztosításához anyagi forrásokat kell előteremtenünk. Ebben Önök is részt vállalhatnak, mert a téglajegy-bevételeket erre a célra fordítjuk.

A közösségi házat működtető TÉKA alapítvány a Csongrád Megyei Bíróság által nyilvántartásba vett közhasznú szervezet, és így az alapítványnak befizetett adományok után adókedvezményre jogosító igazolást is tudunk adni.

MISEREND

Vasárnap: 10 és 18 óra
Hétköznap: 18 óra

Gyóntatás: szentmisék előtt fél órával
Lelkibeszélgetés: előre megbeszélt időpontban, de sürgős ügyben bármikor lehet a plébánost keresni.

IRODAI SZOLGÁLAT

Hétfő - Péntek:
9-12 és 15-18 óra

ÁLLANDÓ PROGRAMOK

Minden hétfő, 18:00:
Szent Mónika imacsoport.

Minden kedd, 9:00-19:00:
Szentségimádás.
9:00: Laudes
17:30: Vesperás

Első szerda, 17:00:
Rózsafüzér társulat.

Első csütörtök, 17:30:
Szentségimádás.

Minden csütörtök, 17:00:
Mária Légió.

Első péntek,
a szentmise után:

Jézus Szíve litánia.

Utolsó péntek, 10:00:
Nyugdíjas Klub.

Első szombat, 17:30:
Közös ima Szűz Mária szándékára.

Minden szombat,
10:00-11:30:

Cserkészfoglalkozás.

Minden szombat, 15:30:
Igeliturgia az Acél utcai
Idősek Otthonában.

Havonta egyszer szentmise.

Minden szombat,
a szentmise után:

Isteni Irgalmasság imacsoport

Harmadik vasárnap,
16:30:
Karitász gyűlés

További programok:
Csoportok oldalon

EGYÉB