HIRDETMÉNYEK

AKTUÁLIS HIRDETÉSEK - ELMÚLT ESEMÉNYEK

A kézzel másolt Biblia hasonmás kiadása (Felkerült: 2015. november 26-án)
Örömmel értesítjük a kedves híveket, hogy megjelent a kézzel másolt Biblia hasonmás kiadásának 1. kötete. Kicsit változtatni kellett rajta, mert az eredetinek megfelelő kiadás használhatatlanul vastag lett volna. Ezért 10, átlagosan 500 oldal terjedelmű kötetben jelenik meg a teljes anyag, előre láthatólag egy év alatt. A most megjelent kötet az Újszövetség első része, a négy evangéliumot tartalmazza. Kereskedelmi ára 9765.- forint, de a kiadónál 50%-os kedvezménnyel, 4883.- forintért rendelhető meg. Tájékoztató a hirdető táblán olvasható.
"Karácsonyt váró" orgona koncert (Felkerült: 2015. november 26-án)
December 13-án, vasárnap este 7 órától "Karácsonyt váró" orgona koncert lesz templomunkban. Fellépnek: Kubík Tamás, Zsilka Alan és Simon Bálint orgonaszakos hallgatók a budapesti Zeneakadémiáról és Szegedről.
Fokoláre nyílt nap (Felkerült: 2015. november 26-án)
December 6-án, vasárnap délután fél háromtól fél hatig a fokoláre mozgalom közösségi házában (Újszeged, Jankovich utca 2.) nyílt nap lesz, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. Az újságos asztalra kis tájékoztató lapokat tettünk ki.
Mikulás (Felkerült: 2015. november 26-án)
Kicsinyek és nagyok izgalommal várják a Mikulást, aki ebben az évben, december 6-án, vasárnap a 10 órai szentmise után jön templomunkba.
A hazánkért otthon végzendő engesztelő imádság (Felkerült: 2015. november 26-án)
A hazánkért otthon végzendő engesztelő imádságot december 1-től 7-ig kell elmondani. Kérjük azokat, akik erre vállalkoztak, ne feledkezzenek meg róla. Névsor a hirdetőtáblán olvasható.
Rorate (Felkerült: 2015. november 26-án)
Az elmúlt évekhez hasonlóan az adventi időszakban idén is lesznek hajnali rorate szentmisék, hétfőn, kedden és szerdán reggel 6 órától. Ezt követően a templom melletti hittanteremben közös reggeli lesz, melyre mindenkit szeretettel várunk. Ezeken a napokon az esti szentmise elmarad. A hét többi napján a miserend változatlan.
Perselygyűjtés a Karitász javára (Felkerült: 2015. november 19-én)
A november 22-i perselygyűjtésünket a Karitász javára ajánljuk fel. Kérjük a kedves hívek nagylelkű adományait.
Mikulás (Felkerült: 2015. november 19-én)
Idén is szeretnénk közösen megtölteni a Mikulás puttonyát. Ezért az előtérbe kitettük a kosarat, amibe bele lehet tenni azt az édességet, amiről le tudunk mondani és azt a játékot, ami még jó állapotban van.
Egészségügyi dolgozók adventi szentmiséje (Felkerült: 2015. november 19-én)
November 28-án, szombaton 17 órakor kezdődik az egészségügyi dolgozók hagyományos adventi szentmiséje a Szent József templomban. A misét Illés Albert atya celebrálja. A délután programját a faliújságra kitettük.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2015. november 19-én)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozása november 27-én, pénteken 10 órakor lesz a Közösségi Házban. Zólyomi Norbert képekkel illusztrált beszámolót tart a római zarándokútról. Minden nyugdíjast szeretettel várunk.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2015. november 5-én)
November 15-én, vasárnap délután fél 5-től karitász gyűlés lesz. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Espereskerületi rózsafüzér összejövetel (Felkerült: 2015. november 5-én)
November 9-én, hétfőn 17 órakor espereskerületi rózsafüzér összejövetel lesz a Fogadalmi Templomban. A résztvevőket a program előtt fél 5-kor a Dóm oldalkapujánál várja Vassné Anikó. A zarándokok énekeskönyvet hozzanak magukkal.
Elsőáldozás (Felkerült: 2015. október 29-én)
Templomunkban november 22-én, vasárnap a délelőtti szentmisében lesz az elsőáldozás. Kérjük a kedves testvéreket, kísérjék imáikkal a gyerekeket.
Jubiláns házasok megáldása (Felkerült: 2015. október 29-én)
Szeretettel felhívjuk a kedves hívek figyelmét, hogy november 21-én, szombaton az esti szentmisében lesz a jubiláns házasok megáldása. Aki szeretné ebben a szentmisében megújítani házassági fogadalmát, kérjük, iratkozzon fel a sekrestyében, vagy jelezze ezt az irodában.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2015. október 29-én)
November 6-án, pénteken délután 5 órától a Rózsafüzér Társulat összejövetele lesz a plébániai közösségi teremben, minden tag megjelenésére számítunk.
Köszönet a támogatásért (Felkerült: 2015. október 22-én)
Hálás köszönetet mondunk híveinknek, hogy ez évben is támogatják adományaikkal templomunk, közösségi házunk és plébániánk fenntartását. Azokat, akik még nem rendezték ez évi egyházi hozzájárulásukat, levélben fogjuk kérni erre. Megértésüket köszönjük.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2015. október 22-én)
A Nyugdíjas Klub következő összejövetele október 30-án, pénteken lesz a Közösségi Házban. Meghívott előadó Dr. Czagány László egyetemi docens és felesége, akik kínai úti élményeikről fognak beszámolni. Minden érdeklődőt szeretettel várnunk.
Rózsafüzér (Felkerült: 2015. október 22-én)
Októberben, minden nap a szentmisék előtt este fél 6-tól közösen imádkozzuk el a Rózsafüzért, ezért a kedd esti vesperást 17 órakor kezdjük.
A téli időszámítás kezdete (Felkerült: 2015. október 8-án)
Szeretnénk felhívni a kedves hívek figyelmét, hogy a téli időszámítás október 25-én, jövő vasárnap hajnalban kezdődik, az órákat egy órával vissza kell állítani.
Október 18-i perselygyűjtés (Felkerült: 2015. október 8-án)
Az október 18-i perselygyűjtést a missziók javára küldjük el.
Karitász-gyűlés (Felkerült: 2015. október 8-án)
Október 18-án, vasárnap délután fél öttől karitász-gyűlés lesz a közösségi házban. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Bibliamásolók zarándoklata Rómába (Felkerült: 2015. október 8-án)
Október 12-én, hétfőn indulnak el a bibliamásolók képviselői plébános atya vezetésével Rómába. Az öt kötetes kézzel másolt Bibliát október 14-én, szerdán adják át Ferenc pápának. Imádkozzunk az úton lévőkért.
A TÉKA Alapítvány köszönete (Felkerült: 2015. október 1-én)
A TÉKA Alapítvány szeretettel tájékoztatja a kedves híveket, hogy a személyi jövedelemadó egy százalékának felajánlásából 306.635 Ft-ot utalt át az adóhivatal. Hálás köszönetet mondunk minden felajánlónak.
LUMEN Együttes (Felkerült: 2015. október 1-én)
Október 11-én, a 10 órai szentmisében lesz a LUMEN Együttes következő szolgálata. Az együttes tagjai a szentmise előtti 10-15 percben zenés-imádságos együttlétre várják a híveket a világ, s benne világunk békéjéért. Az együttes szeptemberben megújult és néhány hetente frissülő tartalommal jelentkező honlapja elérhető a plébániai honlapról (a Csoportok oldalról), vagy a lumen7.webnode.hu linkről.
Biblia bemutatása + Magyarok Nagyasszonya (Felkerült: 2015. október 1-én)
Október 8-án, csütörtökön 17 órától kerül bemutatásra templomunkban a teljes, öt kötetes, kézzel másolt Biblia. Lelki háttérként ezen a napon kivételesen 17 órától imádkozzuk a Rózsafüzért. Ezután Magyarok Nagyasszonya tiszteletére 18 órától ünnepi szentmise lesz.
Rózsafüzér Királynéja (Felkerült: 2015. október 1-én)
Október 7-én, szerdán Rózsafüzér Királynéja ünnep van. Este 6 órakor emlékezünk meg Lénárd György atya halálának nyolcadik évfordulójáról.
Rózsafüzér (Felkerült: 2015. október 1-én)
Októberben, minden nap a szentmisék előtt este fél 6-tól közösen imádkozzuk el a Rózsafüzért, ezért a kedd esti vesperást 17 órakor kezdjük.
Termény megáldás (Felkerült: 2015. szeptember 24-én)
Október 4-én, vasárnap a délelőtti szentmisén termény megáldás lesz. Kérjük a híveket, hogy hozzanak otthon termelt zöldséget, gyümölcsöt, takarmányt. Szeretnénk közösen hálát adni, és kérni Isten áldását a jövőbeli termésért.
Templomi kórus (Felkerült: 2015. szeptember 24-én)
Sok szeretettel várjuk énekelni vágyó híveinket a most alakuló templomi kórusunkba, melynek első próbája október 1-én, csütörtökön este 7 órakor lesz. A kórussal kapcsolatos bármi jellegű kérdéssel forduljanak bátran kántorunkhoz, Simon Bálinthoz, személyesen vagy az alábbi e-mail címen: simonba.1991@gmail.com
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2015. szeptember 24-én)
Október 2-án, pénteken 17 órától a Rózsafüzér Társulat összejövetele lesz az iroda melletti közösségi teremben. Minden tag megjelenésére számítunk.
Rózsafüzér (Felkerült: 2015. szeptember 24-én)
Októberben, minden nap a szentmisék előtt este fél 6-tól közösen imádkozzuk el a Rózsafüzért.
Engesztelő imahét hazánkért és a békéért (Felkerült: 2015. szeptember 24-én)
Az engesztelő imahét hazánkért és a békéért otthon végzendő imáit Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya ünnepe előtt, október 1-től 7-ig kell mondani. Kérjük, hogy az otthon végzendő imákról ne feledkezzenek el.
Szőlőfürt (Felkerült: 2015. szeptember 17-én)
Megjelent a Szőlőfürt kibővített ünnepi száma. Önköltségi ára: 250.- Ft. Vigyünk belőle rokonainknak ismerőseinknek.
Tágas Tér Fesztivál (Felkerült: 2015. szeptember 17-én)
A szegedi egyházi közösségek szeptember 25. és 27. között egy nagyszabású és egyedülálló, három napos találkozást szerveznek a várossal az Újszegedi Ligetben. Mindez a Tágas Tér Fesztivál formájában valósul meg, ahol koncerteken, előadásokon, kiállításokon, fórumbeszélgetéseken, színdarabokon, sporteseményeken és sok más eseményen keresztül kinyílik egy olyan tér, ahol számtalan, egy élhetőbb Szegedért dolgozó intézmény illetve kezdeményezés mutatkozik majd be. Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon többek között koncertet ad 150 szegedi középiskolással közösen a Fokolare mozgalomhoz tartozó Gen Verde együttes, valamint Ákos és zenekara. Találkozni lehet Pál Feri atyával is. Közös szentmise az újszegedi szabadtéri színpadon vasárnap 9.30-kor lesz a Gavel testvérek zenei szolgálatával. A főbb programokról a kitett plakátokon lehet tájékozódni.
Szent Gellért ünnepe (Felkerült: 2015. szeptember 17-én)
Első püspökünk, Szent Gellért ünnepét kiemelten ünnepli egyházmegyénk. Ez alkalomból ünnepi szentmise lesz a Dóm téren szeptember 24-én, csütörtökön 18 órakor. A szentmisén koncelebrálnak a testvéregyházmegyék (Temesvár, Nagybecskerek) és a régió püspökei és papjai. A homíliát Francesco Moraglia velencei pátriárka mondja. A Székesegyház felújítás utáni újbóli használatbavételét a Szent Gellért Fesztivál eseményeivel is szeretnék még inkább ünnepélyessé tenni, melyre az egyházmegye híveit szeretettel várják.
Gyertyaláng csoport (Felkerült: 2015. szeptember 3-án)
Szeptember 25-én, pénteken tartja a nyári szünet utáni első találkozóját a Gyertyaláng csoport. Szeretettel várjuk a volt tagokat és azokat az érdeklődő felnőtteket is, akik szívesen beszélgetnek a hit kérdéseiről és szeretnének ebbe a közösségbe tartozni.
Templombúcsú (Felkerült: 2015. szeptember 3-án)
Templomunk 40 éves ünnepi szentmiséje szeptember 20-án, vasárnap 18 órakor lesz, melynek szónoka Forrai Tamás jezsuita tartományfőnök lesz. A szentmisét megelőzően 16 órától a Közösségi Házban felolvasó délutánt tartunk Ilia Mihály Széchenyi-díjas irodalomtörténész tiszteletére, majd 17.30-tól a templom kapujára Tóth Sándor szobrászművész újabb plakettjét helyezzük fel, amely Ilia Mihályt ábrázolja. A szentmisére meghívjuk a volt plébánosokat is. Ezen a misén kerül bemutatásra a "Szegedi Biblia", melyet október 14-én személyesen adnak át Ferenc pápának a római zarándoklat résztvevői. A szentmise után szokásos módon agapét rendezünk a plébánia udvarán. Szeretettel kérjük a kedves híveket, hogy egy-egy tálca süteménnyel, esetleg szendviccsel járuljanak hozzá közös együttlétünk sikeréhez.
Singer Ferenc atya sírjának megkoszorúzása (Felkerült: 2015. szeptember 3-án)
Szeptember 19-én, szombaton 15 órakor az egykori Szent Gellért Énekkar tagjai megkoszorúzzák Singer Ferenc atya sírját. Aki szeretne hozzájuk csatlakozni, a belvárosi temető iroda épületéhez menjen.
Elsőáldozási felkészítés (Felkerült: 2015. szeptember 3-án)
Szeptember 13-tól folytatódik az elsőáldozási felkészítés. A vasárnap délelőtti szentmiséket követően a Közösségi Házban találkozunk. Ezekre az alkalmakra a szülőket is várjuk közös beszélgetésre. A felkészítés további időpontjait és eseményeit az első alkalommal egyeztetjük. Mindenkit szeretettel várunk!
Hitoktatás (Felkerült: 2015. szeptember 3-án)
Szeptember 7-től elkezdődik a plébániai és iskolai hitoktatás. Ezzel kapcsolatban Szögi Ildikó és Zólyomi Norbert hitoktatóknál érdeklődjenek!
Római zarándoklat (Felkerült: 2015. szeptember 3-án)
A kézzel másolt teljes Biblia nyomdai és könyvkötészeti munkálatai folynak. A római zarándoklat programja elkészült, melyet a faliújságra és a honlpaunkra is feltettünk. Az érdeklődők plébános atyától, vagy az irodai dolgozóktól kérhetnek részletes információt. A jelentkezési határidő: szeptember 21. A jelentkezés a teljes részvételi díj határideig történő megfizetésével tekinthető véglegesnek.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2015. szeptember 3-án)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozása szeptember 11-én, pénteken 10 órakor lesz a Közösségi Házban, melynek keretében bemutatjuk a Ferenc pápának szánt, kézzel másolt Biblia első kötetét. Minden tagot szeretettel várunk.
Mária-napok (Felkerült: 2015. szeptember 3-án)
Szeptember 8-12. között tartják az újszegedi Szent Erzsébet templomban a Mária-napokat. A részletes programot kifüggesztettük a faliújságra.
Szőlő-Levél (Felkerült: 2015. szeptember 3-án)
Szeptember 6-tól ismét megjelenik a Szőlő-Levél, mely az aktuális hirdetéseket is tartalmazza. Ingyen elvihető az újságos asztalról!
Rózsafüzér társulat (Felkerült: 2015. augusztus 28-án)
Szeptember 4-én, pénteken délután 5 órától a rózsafüzér társulat szokásos összejövetelét tartja az iroda melletti közösségi teremben.
Képviselő-testületi gyűlés (Felkerült: 2015. augusztus 28-án)
Szeptember 1-én, kedden este 7 órától képviselő-testületi gyűlés lesz, melyre minden tagot várunk.
Veni Sancte (Felkerült: 2015. augusztus 27-én)
A tanévnyitó (Veni Sancte) szentmise szeptember 6-án, vasárnap 10 órakor lesz templomunkban. Imádkozzunk közösen hittanosainkért és az elsőáldozásra készülőkért.
"A tarjánvárosi közösség a gyermekek ebédjéért" (Felkerült: 2015. augusztus 15-én)
"A tarjánvárosi közösség a gyermekek ebédjéért" akciót szeretnénk a következő tanévben is folytatni. A karitász csoport kéri, hogy a rászoruló gyermekek isko-lai étkeztetéséhez továbbra is járuljon hozzá, aki teheti. A felajánlott támogatás összegét az irodában lehet befizetni.
Szent István király ünnepe (Felkerült: 2015. augusztus 15-én)
Augusztus 20-án, csütörtökön, Szent István király ünnepén este 6 órakor lesz szentmise templomunkban.
Espereskerületi rózsafüzéres zarándoklat (Felkerült: 2015. augusztus 15-én)
Espereskerületi rózsafüzéres zarándoklat lesz augusztus 15-én Zákányszékre. Indulás a rókusi templom mellől reggel 8 órakor, ingyenes autóbusszal. Visszaérkezés előreláthatólag, kb. 13 órakor. Kérjük a kedves híveket, minél többen vegyenek részt ezen a zarándoklaton.
Nagyboldogasszony ünnepe (Felkerült: 2015. augusztus 15-én)
Augusztus 15-én, szombaton, Nagyboldogasszony ünnepén este 6 órakor lesz szentmise templomunkban. Ezen a napon egyházunk előírása szerint a szentmisén való részvétel kötelező.
Hétfőtől péntekig igeliturgia (Felkerült: 2015. július 30-án)
A plébános úr távolléte miatt hétfőtől péntekig igeliturgia lesz templomunkban.
Látogatás az aracsi pusztatemplomhoz (Felkerült: 2015. július 30-án)
A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége egynapos látogatást tervez az ezer éves aracsi pusztatemplomhoz. Az autóbuszos kirándulás augusztus 2-án, vasárnap lesz. Az érdeklődők elektronikusan jelentkezhetnek vmdk@vmdk-szeged.hu címen.
A plébánia anyagi helyzete (Felkerült: 2015. július 30-án)
Mint azt az előző héten már hirdettük a plébánia anyagi helyzete bizonytalanná vált. Kérjük a kedves testvéreket, aki teheti, ez évi egyházi hozzájárulását mielőbb fizesse be.
Biblikus Konferencia (Felkerült: 2015. július 20-án)
"Gyűlölet és kiengesztelődés" címmel augusztus 27-29. között tartják a szegedi Biblikus Konferenciát. Plakát (JPG).
Havas Boldogasszony ünnepe (Felkerült: 2015. július 17-én)
Közeledik Havas Boldogasszony ünnepe. Az Alsóvárosi Ferences Templom hagyományos búcsúját augusztus 1-én és 2-án tartják. Az ünnepi szertartások részletes programját a plakát és szórólapok tartalmazzák.
Hittanos tábor (Felkerült: 2015. július 12-én)
Egyházközségünk hittanosai július 13-tól 15-ig hétfőtől szerdáig napközis táborban vesznek részt a Közösségi Házban a hitoktatók vezetésével. Értük is imádkozzunk.
Cserkész tábor (Felkerült: 2015. július 12-én)
Cserkészeink nyári táborozása még tart. A múlt heti vihart szerencsésen átvészelték. Imádkozzunk értük, hogy a még hátra lévő napokban is kerülje el őket minden baj, és hogy élményekben gazdagon, szerencsésen érjenek haza.
Templom felújítás és egyházi hozzájárulás fizetése (Felkerült: 2015. július 12-én)
Az előző héten megtörtént a templomunk külső-belső festése. Folyamatban van a bejárati üvegfalak és a székek felújítása is. Ezek a munkálatok pályázati pénzből történnek. Sajnos a nyár beköszöntével a perselypénz csökkent, így a plébánia és a fenntartása labilissá vált. Kérjük a kedves testvéreket, aki teheti, ez évi egyházi hozzájárulását fizesse be.
Cserkész tábor (Felkerült: 2015. július 8-án)
Az 550. számú Márton Áron Cserkészcsapat július 4-én kezdte meg táborozását. Imádkozzunk a táborlakókért, hogy élményekben gazdagon, egészségesen térjen haza mindenki.
Szőlő-Levél (Felkerült: 2015. június 25-én)
A Szőlő-Levél a jövő héttől nyári szünetet tart. Legközelebb szeptemberben fog megjelenni.
(Felkerült: 2015. június 25-én)
Kérjük azokat a testvéreket, akik a Keresztény Élet, az Új Ember hetilapokat, illetve az Adorémuszt megrendelték, a III. negyedévi előfizetésüket rendezzék.
(Felkerült: 2015. június 25-én)
Július 3-án, pénteken délután 5 órától a Rózsafüzér Társulat szokásos összejövetelét tartja az iroda melletti közösségi teremben.
Szőlőfürt (Felkerült: 2015. június 18-án)
Megjelent a Szőlőfürt nyári száma, melynek önköltségi ára 140.- Ft. Vigyünk belőle ismerőseinknek, rokonainknak.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2015. június 18-án)
Június 28-án, vasárnap 16.30-tól karitász gyűlés lesz. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Nyaralás, igeliturgia (Felkerült: 2015. június 18-án)
A nyári szünet megkezdésével plébániánk különböző csoportjainak nyaralása, táborozása is elkezdődik. Jövő héten hétfőtől szombatig lesz a plébániai közösség családi nyaralása Prágába és környékére. Mivel a csoportot plébános atya is elkíséri a jövő héten hétfőtől péntekig esténként igeliturgia lesz.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2015. június 11-én)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozása június 19-én délelőtt 10 órakor lesz a Közösségi Házban. Minden nyugdíjas társunkat szeretettel várjuk.
A prágai családos nyaralás megbeszélése (Felkerült: 2015. június 4-én)
A prágai családos nyaralás megbeszélése június 15-én, jövő hétfőn este fél 7-kor lesz a templomban.
A Jézus Szíve templom búcsúja (Felkerült: 2015. június 4-én)
A Szeged-Petőfitelepi Jézus Szíve templom jövő hétvégén, június 14-én tartja búcsúját. Az ünnepélyes szentmisét Dr. Kovács József általános helynök atya tartja, egyben kiszolgáltatja a bérmálás szentségét is. A búcsú részletes programja a hirdetőtáblán olvasható.
Szentmise a Dómban (Felkerült: 2015. június 4-én)
Június 9-én, kedden 18 órai kezdettel a szegedi szerzetesek elhurcolásának 65. évfordulója alkalmából szentmise lesz a Dómban.
Talált gyűrű (Felkerült: 2015. május 28-án)
A templomban takarítás közben találtunk egy gyűrűt. Tulajdonosa az irodában átveheti.
Te Deum (Felkerült: 2015. május 28-án)
Június 14-én, vasárnap a 10 órai szentmisén lesz a hittanos gyerekek évzárója a Te Deum. Kérjük a gyerekeket, szüleiket, hogy a nyári szünetben is rendszeresen járjanak szentmisére.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2015. május 28-án)
Június 5-én, pénteken du. 5 órától a plébániai közösségi teremben a Rózsafüzér Társulat összejövetele lesz, melyre minden tagot szeretettel várunk.
Perselygyűjtés (Felkerült: 2015. május 20-án)
A május 24-i perselygyűjtésünket egyházmegyei célokra ajánljuk fel. Kérjük a hívek nagylelkű adományait.
Mária zarándoklat (Felkerült: 2015. május 20-án)
Május 31-én, vasárnap esperes kerületi Mária zarándoklat lesz Szegeden. A zarándoklat fő része az alsóvárosi templomból a Dómba érkező menet lesz, de bárki, bármikor bekapcsolódhat az egész napos programba. A zarándokok a Tátra térre előreláthatólag 12.50-re érkeznek meg, illetve indulnak tovább a rókusi templomhoz. A nap részletes programját és térképét a faliújságra és az újságos asztalra kitettük.
Jelentkezés a papnevelő intézetbe (Felkerült: 2015. május 20-án)
A Szeged-Csanádi Egyházmegye várja azoknak a szabad állapotú érettségizett, vagy diplomás férfiaknak jelentkezését, akik osztatlan szívvel kívánják Krisztust követni és papi hivatást éreznek lelkükben. A szemináriumba való jelentkezéshez szükséges: kézzel írt, a főpásztornak címzett felvételi kérelem, rövid életrajz, keresztlevél-másolat, érettségi bizonyítvány fénymásolata és plébánosi ajánlás. Az érdeklődők a plébános atyától részletes tájékoztatást kaphatnak.
Bibliamásolás (Felkerült: 2015. május 20-án)
A plébániánk által indított akció, hogy - "Másoljuk le kézzel a Bibliát Ferenc pápának!" - a végéhez közeledik, az Újszövetséget több mint 900 testvérünk másolta Szegeden. A zarándoklatot októberre tervezzük az ezzel kapcsolatos információk a plébánia honlapján megtalálhatók, ahol jelentkezni is lehelt a zarándoklatra.
Pünkösdhétfőn plébániai lelki nap részletes program (Word) (Felkerült: 2015. május 14-én)
Május 25-én, pünkösdhétfőn plébániai lelki napot tartunk, melyre szeretettel hívjuk közösségünk valamennyi tagját. Ingyenes ebédet annak tudunk biztosítani, aki május 18-ig jelentkezik az irodában. Kérjük a kedves testvéreket pogácsával és kaláccsal járuljanak hozzá a nap sikeréhez.
A nap részletes programja
9.30 - 10.00 Gyülekezés, regisztráció, ebédjegyek átvétele ( Szent Gellért Templom)
10.00 Programot megnyitja - Dr. Benyik György
10.00 - 11.30 Három előadás a "Gyűlölet és kiengesztelődés" témakörben, a templomban. Meghívott előadók: Deme Tamás, Szécsi József, Bene Zoltán
11.30 - 11.45 Rövid szünet
11.45 - 12.30 Kiscsoportos beszélgetés három szekcióban, az előadók vezetésével
12.30 - 14.00 Ebédszünet
14.00 - 15.00 Bibliamásoló csoportok bemutatkozása a templomban
15.00 - 15.45 A csoportbeszélgetések tapasztalatainak megosztása a templomban
15.45 - 16.00 Szünet
16.00 - 17.30 Gyermekhangverseny a templomban
17.30 - 18.00 Szünet, felkészülés a szentmisére
18.00 - 19.00 Szentmise

Párhuzamosan futó programok:
10.00 - 12.30 A témához kapcsolódó játékos gyermekfoglalkozások (6 éves kortól)
A kisebbekkel a családi napközi gondozói foglalkoznak a közösségi házban
14.00 - 15.45 Aszfalt-rajzverseny a Tátra téren
A programok tájékoztató jellegűek. Érdeklődni és ebédre bejelentkezni személyesen az irodában, vagy a 62-483-750; 20-823-19-79 telefonon és az iroda@szegedtarjanplebania.hu e-mail címen lehet.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2015. május 14-én)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozása május 22-én, pénteken 10 órakor lesz a Közösségi Házban. Vendégünk Fodor Mónika könyvtáros, közösségünk tagja. Téma: József Attila legszebb versei. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Pünkösdhétfői plébániai lelki nap (Felkerült: 2015. május 7-én)
Május 25-én, pünkösdhétfőn plébániai lelkinapot tartunk, melyre szeretettel hívjuk közösségünk valamennyi tagját. Ingyenes ebédet annak tudunk biztosítani, aki május 18-ig jelentkezik az irodában. A nap részletes programját a hirdető táblára kifüggesztettük.
SzJA 1% felajánlása (Felkerült: 2015. május 7-én)
Még nem zárult le az előző évi adóbevallások időszaka. Szeretettel kérjük híve-inket, hogy tegyék meg adójuk kétszer 1%-ának felajánlását a katolikus egyház, illetve a TÉKA Alapítvány javára. A rendelkező nyilatkozatok az újságos asztal-ról elvihetők.
Prágai plébániai nyaralás (Felkerült: 2015. április 30-án)
A június 22-től 27-ig tartó prágai plébániai nyaralásra megürült két hely, az érdeklődők jelentkezzenek az irodában.
Mária-zarándoklat (Felkerült: 2015. április 30-án)
Az Egyházmegyei Családközpont szeretettel várja a családok apraját-nagyját Mária-zarándoklatra május 17-én, vasárnap Óföldeákra. Részletek olvashatók a kihelyezett plakáton és szórólapokon.

ÁLLANDÓ PROGRAMOK

 • Minden hétfő, 18:00: Szent Mónika imacsoport
 • Minden kedd, 9:00-19:00: Szentségimádás. 9:00: Laudes, 17:30: Vesperás
 • Első szerda, 17:00: Rózsafüzér társulat
 • Első csütörtök, 17:30: Szentségimádás
 • Minden csütörtök, 17:00: Mária Légió
 • Első péntek, a szentmise után: Jézus Szíve litánia
 • Utolsó péntek, 10:00: Nyugdíjas Klub
 • Első szombat, 17:30: Közös ima Szűz Mária szándékára
 • Minden szombat, 10:00-11:30: Cserkészfoglalkozás
 • Minden szombat, 15:30: Igeliturgia az Acél utcai Idősek Otthonában. Havonta egyszer szentmise
 • Minden szombat, a 18 órás szentmise után: Isteni Irgalmasság imacsoport
 • Harmadik vasárnap, 16:30: Karitász gyűlés

További programok: a plébénián működő csoportok bemutatkozó oldalán.TÉGLAJEGY ÁRUSÍTÁS

A Közösségi Ház makettje

A Közösségi ház fenntartásának elősegítésére téglajegyeket árusítunk, melyek 200, 1000, és 5000 Ft-os címletekben kaphatók a plébánián. Az építkezés Isten segítségével befejeződött, ám a tartozásainkat még rendeznünk kell. A Ház fenntartásához, vagyis a sikeres közösségi élet új helyszínének biztosításához anyagi forrásokat kell előteremtenünk. Ebben Önök is részt vállalhatnak, mert a téglajegy-bevételeket erre a célra fordítjuk.

A közösségi házat működtető TÉKA alapítvány a Csongrád Megyei Bíróság által nyilvántartásba vett közhasznú szervezet, és így az alapítványnak befizetett adományok után adókedvezményre jogosító igazolást is tudunk adni.

MISEREND

Vasárnap: 10 és 18 óra
Hétköznap: 18 óra

Gyóntatás: szentmisék előtt fél órával
Lelkibeszélgetés: előre megbeszélt időpontban, de sürgős ügyben bármikor lehet a plébánost keresni.

IRODAI SZOLGÁLAT

Hétfő - Péntek:
9-12 és 15-18 óra

EGYÉB

Téglajegy árusítás: lásd lentebb!

Közösségi oldalak:

További aktualitások a Szőlő-Levélben, liturgikus naptár, illetve egyéb hírek pedig a Szőlőfürtben olvashatók.