HIRDETMÉNYEK

AKTUÁLIS HIRDETÉSEK - ELMÚLT ESEMÉNYEK

A jövő hét szentjei (Felkerült: 2018. december 6-án)
A jövő hét szentjei a következők: december 13. Szent Lúcia szűz és vértanú, december 14. Keresztes Szent János.
Zarándoklat Lengyelországba az Isteni Irgalmasság ünnepére (Felkerült: 2018. december 6-án)
Irgalmasság imacsoportunk Rákos Zoltánné, Rózsa szervezésével 2019. április 27-29. között az Isteni Irgalmasság ünnepére zarándoklatot szervez Lengyelországba. Kérjük azokat a testvéreket, akik jelentkeztek december 14-ig a 20.000 Ft előleget az irodában fizessék be.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2018. december 6-án)
A Nyugdíjas Klub év végi ünnepi összejövetelét december 16-án vasárnap délután 4 órakor tartja a Közösségi Házban. Szeretettel várjuk nyugdíjas társainkat.
Karácsonyi Karitász Vásár (Felkerült: 2018. december 6-án)
Az Egyházmegyei Karitász szeretettel hív mindenkit december 11-én 14 órára a Karácsonyi Karitász Vásár megnyitására a Szeged Nagyáruházba. A vásár az áruház nyitva tartása alatt folyamatosan látogatható december 17-ig. A bevételt teljes egészében szegedi családok fűtés támogatására fordítják.
Rorate (Felkerült: 2018. december 6-án)
A jövő héten is lesznek hajnali rorate szentmisék, hétfőn, kedden és szerdán reggel 6 órától. Ezt követően a templom melletti hittanteremben közös reggeli lesz, melyre mindenkit szeretettel várunk. Ezeken a napokon az esti szentmise elmarad. A hét többi napján a miserend változatlan.
"Egymillió csillag a szegényekért" (Felkerült: 2018. december 6-án)
A templomunk előtt december 8-án és 9-én, a szentmisék előtt és után önkénteseink egy-egy mécsessel hívják fel a figyelmet a szegény családok helyzetére a karitász "Egymillió csillag a szegényekért" szolidaritási akciója keretében. Pénzadományokat a kihelyezett üvegperselybe lehet tenni.
Zarándoklat Lengyelországba az Isteni Irgalmasság ünnepére (Felkerült: 2018. november 29-én)
Irgalmasság imacsoportunk Rákos Zoltánné Rózsa szervezésével 2019. április 27-29. között az Isteni Irgalmasság ünnepére zarándoklatot szervez Lengyelországba. Jelentkezési határidő december 7. péntek. 20.000.- Ft előleget december 14-ig kérjük az irodában befizetni. A részletes programot a hirdető táblára kitettük.
Karácsonyt váró hangverseny (Felkerült: 2018. november 29-én)
December 16-án, vasárnap a délelőtti szentmise után Karácsonyt váró hangverseny lesz templomunkban, melyben közösségünk fiataljai és kamarakórusunk szerepel.
Vetítés a zempléni családi nyaralás képeiből (Felkerült: 2018. november 29-én)
December 8-án, szombaton délután 4 órakor nosztalgia vetítést tartunk a Közösségi Házban a zempléni családi nyaralás legjobb fényképeiből. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2018. november 29-én)
December 7-én, pénteken délután 5 órától rózsafüzéres találkozó lesz az iroda melletti közösségi teremben. Minden tag megjelenésére számítunk.
Szentségimádást az iroda melletti közösségi teremben (Felkerült: 2018. november 29-én)
December 4-én, kedden a szentségimádást már az iroda melletti közösségi teremben végezzük. Este a vesperás 17.30-kor kezdődik.
Rorate (Felkerült: 2018. november 29-én)
Az elmúlt évekhez hasonlóan az adventi időszakban idén is lesznek hajnali rorate szentmisék, hétfőn, kedden és szerdán reggel 6 órától. Ezt követően a templom melletti hittanteremben közös reggeli lesz, melyre mindenkit szeretettel várunk. Ezeken a napokon az esti szentmise elmarad. A hét többi napján a miserend változatlan.
Szent András apostol ünnepe (Felkerült: 2018. november 22-én)
A jövő hét szentjei közül Szent András apostol ünnepét szeretnénk kiemelni, amely november 30-án, pénteken lesz. Aki teheti, vegyen részt ezen a napon, az ünnepi szentmisén.
Mikulás (Felkerült: 2018. november 22-én)
Kicsinyek és nagyok izgalommal várják a Mikulást, aki ebben az évben, december 2-án, vasárnap a 10 órai szentmise után jön templomunkba. Idén is szeretnénk közösen megtölteni a Mikulás puttonyát. Ezért az előtérbe kitettünk egy kosarat, amibe bele lehet tenni azt az édességet, amiről le tudunk mondani és azt a játékot, ami még jó állapotban van.
Hazánkért végzendő imádság (Felkerült: 2018. november 22-én)
A hazánkért otthon végzendő engesztelő imádságot december 1-től 7-ig kell elmondani. Kérjük azokat, akik erre vállalkoztak, ne feledkezzenek meg róla. Névsor a hirdetőtáblán olvasható.
Perselygyűjtés (Felkerült: 2018. november 15-én)
A vasárnapi perselygyűjtésünket a Karitász javára ajánljuk fel.
"Szentségimádás a világ körül" (Felkerült: 2018. november 15-én)
A 2020-ban megrendezendő budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szervezői "Szentségimádás a világ körül" című kezdeményezést folytatva ismét a keresztény közösségek felé fordultak, hogy november 24-én, Krisztus Király vasárnapjának előestéjén szentségimádás keretében dicsőítsük az Oltáriszentségben jelenlévő Jézust. Ebből az alkalomból közösségünk fiataljai zenés szentségimádást tartanak a szentmise után 19 órától. Mindenkit szeretettel várunk.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2018. november 15-én)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozása november 23-án, pénteken 10 órakor lesz a Közösségi Házban. Meghívott vendégünk Dr. Joó Imre, aki Camino - a lépések imája címmel tart vetítéssel egybekötött élménybeszámolót. Minden nyugdíjas testvérüket szeretettel várunk.
Családközpont (Felkerült: 2018. november 8-án)
A Családközpont színvonalas programjairól a faliújságra kitett plakátokról, illetve az iroda honlapjáról tájékozódhatnak.
Elsőáldozás (Felkerült: 2018. november 8-án)
Templomunkban november 25-én, vasárnap a délelőtti szentmisében lesz az elsőáldozás. Kérjük a kedves testvéreket, kísérjék imáikkal a gyerekeket.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2018. november 8-án)
November 18-án, vasárnap délután fél öttől karitász gyűlés lesz a Közösségi Házban, melyre minden önkéntest szeretettel várunk.
(Felkerült: 2018. november 2-án)
A Karolina Gimnázium szeretettel hívja nyílt napra a nyolc és négy évfolyamos gimnázium iránt érdeklődőket november 9-én. További információ az iskola honlapján található.
Közösségfejlesztő beszélgetés (Felkerült: 2018. november 2-án)
November 9-én, pénteken este 7 órától a közösségi házban folytatódik a plébániai közösségfejlesztő beszélgetés, melyre szeretettel várjuk a híveket.
Jubiláló házasok (Felkerült: 2018. október 30-án)
November 25-én, vasárnap az esti szentmisében ünnepeljük közösségünk jubiláló házasait. Szeretettel várjuk azokat a testvéreket, akik ebben az évben ünneplik házasságkötésük kerek évfordulóját. Aki szeretné ebben a szentmisében megújítani házassági fogadalmát, kérjük, iratkozzon fel a sekrestyében, vagy jelezze ezt az irodában.
Piarista Gimnázium (Felkerült: 2018. október 30-án)
A Piarista Gimnázium tanárai november 13-án, 17 órára várja azokat az érdeklődő 6. illetve 8. osztályos diákokat szüleikkel együtt, akik ebben az iskolában szeretnék középiskolai tanulmányaikat folytatni.
Espereskerületi rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2018. október 25-én)
November 5-én, hétfőn espereskerületi rózsafüzéres találkozó lesz Bordányban, melyre 16 órakor indul külön busz a Rókusi templom mellől. Minden érdeklődőt szertetettel várnak a szervezők.
Halottak napja (Felkerült: 2018. október 25-én)
November 2-án, pénteken, halottak napján 18 órakor lesz szentmise. Ezen a napon a Rózsafüzér Társulat összejövetele elmarad.
Mindenszentek ünnepe (Felkerült: 2018. október 25-én)
November 1-én, csütörtökön, Mindenszentek napján az ünnepi szentmise 18 órakor kezdődik. A szentmise után imaórát tartunk szeretteinkért.
Rózsafüzér (Felkerült: 2018. október 25-én)
Októberben, minden nap a szentmisék előtt este fél 6-tól közösen imádkozzuk el a Rózsafüzért, kivéve kedden, amikor a vesperás miatt 17 órakor kezdjük az imádságot.
Ferenc pápa üzenete (Felkerült: 2018. október 18-án)
Ferenc pápa üzenete a Missziós vasárnapra (PDF)
Téli időszámítás (Felkerült: 2018. október 18-án)
Szeretnénk felhívni a kedves hívek figyelmét, hogy a téli időszámítás október 28-án, vasárnap hajnalban kezdődik, az órákat egy órával vissza kell állítani.
Gyűjtés (Felkerült: 2018. október 18-án)
A mai gyűjtésünket a missziók javára küldjük el.
Szentségimádás (Felkerült: 2018. október 18-án)
Október 23-án, kedden a nemzeti ünnep miatt a szentségimádás elmarad.
Igeliturgia (Felkerült: 2018. október 18-án)
Október 22-től 25-ig, hétfőtől csütörtökig plébános atya szabadságon lesz. Ezeken a napokon igeliturgiát tartunk.
Rózsafüzér (Felkerült: 2018. október 18-án)
Októberben, minden nap a szentmisék előtt este fél 6-tól közösen imádkozzuk el a Rózsafüzért.
Karitász-gyűlés (Felkerült: 2018. október 11-én)
Október 21-én, vasárnap délután fél öttől karitász-gyűlés lesz. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Plébániai közösségfejlesztő beszélgetés (Felkerült: 2018. október 11-én)
Október 19-én, pénteken este 7 órától a Közösségi Házban folytatódik a plébániai közösségfejlesztő beszélgetés, melyre szeretettel várjuk a híveket.
Nyugellátással kapcsolatos fórum (Felkerült: 2018. október 11-én)
Dr. Zentai László egyetemi tanár, a Szociális és Családügyi Minisztérium nyugalmazott főosztályvezetője, 2018. október 19-én, pénteken 16 órakor, nyugellátással kapcsolatos kérdésekről tart fórumot a Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Egyházközségünk anyagi helyzetének biztosítása (Felkerült: 2018. október 4-én)
Egyházközségünk anyagi helyzetének biztosítása érdekében ezen a héten elkezdtük az egyházi hozzájárulást kérő leveleinket kiküldeni. Köszönjük a kedves hívek megértését és támogatását.
SZJA 1%-os felajánlás összege (Felkerült: 2018. október 4-én)
A Nemzeti Adó és Vámhivatal a 2018-ban felajánlott 1%-os SZJA összegét, 274.759 Ft-ot utalt át a TÉKA Alapítvány részére. Hálásan köszönjük híveinknek, hogy ily módon is támogatták a Közösségi Ház működését.
Rózsafüzér (Felkerült: 2018. október 4-én)
Októberben, minden nap a szentmisék előtt este fél 6-tól közösen imádkozzuk el a Rózsafüzért, kivéve kedden, amikor a vesperás miatt 17 órakor kezdjük az imádságot.
Az egyházmegyei karitász felhívása (Felkerült: 2018. szeptember 27-én)
Visszatérő őszi programunk az Alkotóház, mely a Karácsonyi Karitász Vásárt készíti elő. A különféle ajándék- és dísztárgyak készítésének helyszíne az Ágota Kulturális és Közösségi Központ melletti Karitász iroda (Csongor tér 8.), ideje: hétfőnként 15 és 18 óra között, október 1-től november 26-ig. Szeretettel várunk mindenkit, aki szívesen bekapcsolódik az örömszerzés ilyen közvetett formájába.
Megjelent a Szőlőfürt (Felkerült: 2018. szeptember 27-én)
Megjelent a Szőlőfürt ünnepi száma, melynek önköltségi ára 150.- Ft. Vigyünk belőle ismerőseinknek, rokonainknak.
Ifi csoportot indítunk (Felkerült: 2018. szeptember 27-én)
Kedves Középiskolások és Szüleik! Ifi csoportot indítunk az Apor Vilmos Közösségi Házban, ahová nagy szeretettel hívunk minden középiskolás érdeklődőt! A jó hangulatú találkozásokon barátság, szerelem, önismeret, értékek témákról beszélgetünk, játsszunk, illetve mindarról, ami érdekel titeket. A foglalkozások minden második szombaton 18 órakor kezdődnek, az alkalmakat Mészárosné Dobó Klári és Máramarosi Mária tartja. Ha szeretsz nevetni és beszélgetni, a többieket és magad jobban megismerni, itt a helyed! A kezdő időpont: október 6. szombat, 18 óra.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2018. szeptember 27-én)
Október 5-én, pénteken du. 5 órától a plébániai közösségi teremben a Rózsafüzér Társulat összejövetele lesz, melyre minden tagot szeretettel várunk.
Terményáldás (Felkerült: 2018. szeptember 27-én)
Október 7-én a de. 10 órási szentmisén Terményáldás lesz. Kérjük a híveket, hogy hozzanak otthon termelt zöldséget, gyümölcsöt, takarmányt, hogy hálát adhassunk, illetve kérjük Isten áldását a jövőbeli termésért.
Engesztelő imahét (Felkerült: 2018. szeptember 27-én)
Az engesztelő imahét hazánkért és a békéért otthon végzendő imáit Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya ünnepe előtt, október 1-től 7-ig kell mondani.
Egyházzenei koncert (Felkerült: 2018. szeptember 20-án)
Az európai uniós pályázat támogatásával, újabb egyházzenei koncert kerül megrendezésére templomunkban. A második hangverseny október 6-án, 19 órakor lesz Kuzma Levente orgonaművész közreműködésével. Az est programja a hirdetőtáblán olvasható. Minél többen vegyünk részt rajta.
Kerti faház (Felkerült: 2018. szeptember 20-án)
Pályázati pénzből közösségünknek sikerült venni sörpadokat asztallal és rendezvény sátrakat. Ennek tárolására adományból vettünk egy kerti faházat, melyet a Közösségi Ház udvarán fogjuk felállítani. Ezt a munkát szeretnénk társadalmi munkában elvégezni szeptember 29-én, szombaton. A vállalkozó kedvűeket 8 órára várjuk a Közösségi Házba.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2018. szeptember 20-án)
A Nyugdíjas Klub következő összejövetele szeptember 28-án pénteken 10 órakor lesz a Közösségi Házban. Vendégünk Dévai Anna tanárnő lesz, aki "Ősz az irodalomban és az életünkben címmel" tart előadást. Minden nyugdíjas testvért szeretettel várunk.
Templombúcsú (Felkerült: 2018. szeptember 13-án)
Szeptember 23-án, vasárnap délelőtt 10 órától tartjuk templomunk búcsúját. Az ünnepi szentmise szónoka Kopasz István atya lesz. A mise után agapét tartunk a Közösségi Házban, melyre mindenkit szeretettel hívunk. Az állófogadáshoz süteményt szívesen fogadunk, melyet vasárnap délelőtt 1 10-ig kérünk leadni a Közösségi Házban.
Plébániai közösségfejlesztő tanfolyam (Felkerült: 2018. szeptember 13-án)
Szeptember 21-én, pénteken este 7 órától a Közösségi Házban folytatódik a plébániai közösségfejlesztő tanfolyam, melyre szeretettel várjuk a híveket.
Szőlő-Levél (Felkerült: 2018. szeptember 6-án)
Vasárnaptól ismét megjelenik a Szőlő-Levél, mely az aktuális hirdetéseket is tartalmazza. Ingyen elvihető az újságos asztalról!
Plébániai hitoktatás (Felkerült: 2018. szeptember 6-án)
Szeretettel várjuk az óvodás és általános iskolás korú gyerekeket plébániai hitoktatásra. Az időpontot egyeztetés után jelöljük ki. Érdeklődni Zólyomi Norbert hittan tanárnál vagy az irodában lehet.
Templombúcsú (Felkerült: 2018. szeptember 6-án)
Szeptember 23-án, vasárnap délelőtt 10 órától tartjuk templomunk búcsúját. Az ünnepi szentmise szónoka Kopasz István atya lesz.
Gyertyaláng csoport (Felkerült: 2018. szeptember 6-án)
Szeptember 21-én, pénteken tartja a nyári szünet utáni első találkozóját a Gyertyaláng csoport. Szeretettel várjuk a volt tagokat és azokat az érdeklődő felnőtteket is, akik szívesen beszélgetnek a hit kérdéseiről és szeretnének ebbe a közösségbe tartozni. Mivel ezen a napon ünnepeljük a Fájdalmas Anya ünnepét, aki teheti szentmisére is jöjjön el.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2018. szeptember 6-án)
Szeptember 16-án, vasárnap délután fél öttől karitász gyűlés lesz. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Beszélgető est (Felkerült: 2018. szeptember 6-án)
Szeptember 13-án, csütörtökön 18 órakor plébános atya és Dr. Kiss János vegyész, beszélgető estje lesz a "Földönkívüli teológia, a Fides et Ratio enciklika tükrében" címmel. A beszélgetést Dr. Szalay István vezeti. A rendezvény helyszíne a Közösségi Ház Apor Vilmos terme.
Képviselőtestületi gyűlés (Felkerült: 2018. szeptember 6-án)
Szeptember 11-én, kedden este 7 órától képviselőtestületi gyűlés lesz, melyre minden tagot szeretettel várunk.
Autós zarándoklatot Mélykútra (Felkerült: 2018. augusztus 31-én)
A Gyertyaláng csoport autós kirándulást (zarándoklatot) szervez szeptember 8-án, szombaton Mélykútra. Útközben megtekintjük az Ásotthalom határában álló Back kápolnát, majd Mélykút templomait és múzeumát, valamint meglátogatjuk Rasztik Ferenc volt akolitusunk sírját. Indulás 9-kor a Tátra térről, érkezés 3-4 óra körül ugyanoda. Akinek van kedve és szívesen velünk tartana, szeretettel várjuk. Mivel a rendelkezésre álló autós helyek beteltek, főleg autóval jövőkre számítunk.
Cserkésztoborzás (Felkerült: 2018. augusztus 31-én)
Az 550. Márton Áron Cserkészcsapat idén is sok szeretettel várja a játszani és kirándulni szerető, lelkes és érdeklődő gyerekeket a tagjai közé. Elsősorban a 3., illetve az 5-6. osztályos fiúkat és lányokat, de minden 3. osztályosnál idősebb gyereket szívesen fogadunk. Az érdeklődő gyerekeket és szüleiket várjuk a szeptember 9-én 10 órakor tartandó Veni Sancte évnyitó misét követően a plébánia udvarán. Kérjük, szóljanak barátaiknak, ismerőseiknek is.
Rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2018. augusztus 31-én)
Szeptember 7-én, pénteken délután 5 órától rózsafüzéres találkozó lesz az iroda melletti közösségi teremben. Minden tag megjelenésére számítunk.
Veni Sancte (Felkerült: 2018. augusztus 25-én)
Szeptember 9-én, vasárnap 10 órakor lesz a tanévnyitó (Veni Sancte) szentmise templomunkban. Imádkozzunk közösen hittanosainkért és az elsőáldozásra készülőkért.
Engesztelő imahét (Felkerült: 2018. augusztus 25-én)
Szeptember 1-től 7-ig tartaz engesztelő imahét hazánkért és a békéért. Kérjük, hogy az otthon végzendő imáról ne feledkezzenek el.
Igeliturgia (Felkerült: 2018. augusztus 25-én)
Augusztus 27-től 30-ig templomunkban igeliturgia lesz.
Biblikus Konferencia (Felkerült: 2018. augusztus 25-én)
Augusztus 27-től 29-ig lesz a 28. Biblikus Konferencia, melynek igazgatója plébános atyánk. A program részeként augusztus 28-án, kedden este 19 órától jótékonysági hangverseny lesz a Zsinagógában, melyen közreműködik kántorunk Simon Bálint, a Szegedi Szimfonikus Zenekar, és a Szegedi Ökumenikus Kórus. Mindenkit szeretettel hívnak a szervezők.
Az Egyházmegyei Karitász hirdeti (Felkerült: 2018. augusztus 19-én)
A Katolikus Karitász "Legyen öröm az iskolakezdés" címmel segélyprogramot szervez augusztus 3. és szeptember 15. között annak érdekében, hogy minél több család számára könnyítsék meg az iskolai időszak anyagi terheit. Kérjük a kedves adakozókat, amennyiben használt iskolatáskát, vagy írószert, tanuláshoz szükséges eszközöket tudnak felajánlani, juttassák el azt az Alföldi utca 46. szám alatti ügyfélszolgálatunkra, keddenként 8 és 10, csütörtökönként 15 és 17 óra között, vagy adják le a plébánián az irodában. A 1356-os adományvonal hívásával is hozzájárulhatnak az iskolakezdés segítéséhez, hívásonként 500.- Ft-tal.
Egyházzenei koncert (Felkerült: 2018. augusztus 19-én)
Az európai uniós pályázat támogatásával, két egyházzenei koncert kerül megrendezésére templomunkban. Az első hangverseny augusztus 25-én, 19 órakor lesz Kuzma Levente orgonaművész közreműködésével. Az est programja a hirdetőtáblán olvasható. Minél többen vegyünk részt rajta!
Karitász gyűlés (Felkerült: 2018. augusztus 19-én)
Augusztus 25-én, vasárnap délután fél 5-től karitász gyűlés lesz. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Szent István királyunk ünnepe (Felkerült: 2018. augusztus 19-én)
Augusztus 20-án, Szent István királyunk ünnepén, hétfőn 18 órakor lesz ünnepi szentmise.
"Szent István Kenyere" búcsú (Felkerült: 2018. augusztus 12-én)
A Mórahalmi Önkormányzat és az Egyházmegye szeretettel hívja a kedves híveket augusztus 19-én a "Szent István Kenyere" búcsúra. A részletes program a hirdetőtáblán olvasható.
Rózsafüzéres zarándoklat (Felkerült: 2018. augusztus 12-én)
Augusztus 15-én, szerdán Rózsafüzéres zarándoklat lesz Zákányszékre. Az ingyenes buszjárat a rókusi templom mellől reggel 8 órakor indul. Minden hívőt szeretettel várnak a szervezők.
Iroda zárva (Felkerült: 2018. augusztus 12-én)
Augusztus 15-én, szerdán az iroda zárva lesz.
Nagyboldogasszony ünnepe (Felkerült: 2018. augusztus 12-én)
Augusztus15-én, szerdán, Nagyboldogasszony ünnepén este 6 órakor lesz szentmise templomunkban. Ezen a napon egyházunk előírása szerint a szentmisén való részvétel kötelező.
Egyházzenei koncert (Felkerült: 2018. augusztus 12-én)
Az európai uniós pályázat támogatásával két egyházzenei koncertet hallhatnak a kedves hívek templomunkban. Az első hangverseny, augusztus 25-én, este 7 órakor lesz Kuzma Levente orgonaművész közreműködésével. Minél többen vegyünk részt rajta.
Egyházi hozzájárulás (Felkerült: 2018. augusztus 5-én)
A nyári hónapokban - az elmúlt évekhez hasonlóan - csökkent a plébánia bevétele. Ezért kérjük a kedves híveket, aki teheti, fizesse be az egyházi hozzájárulását. Megértő támogatásukat ezúton is köszönjük.
Plébános atya szabadságon (Felkerült: 2018. augusztus 5-én)
Augusztus 6-tól 11-ig plébános atya nyári szabadságát tölti. Ezért, ezeken a napokon igeliturgia lesz.
KNK nyaralás (Felkerült: 2018. augusztus 5-én)
A Katona Nándor Közösség családi nyaralása augusztus 4-től 12-ig tart, imádkozzunk, hogy egészségesen, kipihenten érkezzenek haza.
Hittanos tábor (Felkerült: 2018. augusztus 5-én)
Pénteken befejeződött a plébániai hittanos tábor, melyben az európai uniós támogatásnak köszönhetően, 2 turnusban, 35-35 gyermeket tudtunk táboroztatni. A színvonalas programok összeállítása és lebonyolítása hitoktatóink, Szögi Ildikó és Zólyomi Norbert munkáját dicséri, melyet ezúton is köszönünk nekik. Egyben megköszönjük azoknak az önkénteseknek is a segítségét, akik a háttér munkákban vettek részt.
Plébános atya továbbképzésen (Felkerült: 2018. július 29-én)
Július 31-től augusztus 2-ig plébános atya továbbképzésen lesz. Ezért ezeken a napokon igeliturgia lesz.
Iroda zárva (Felkerült: 2018. július 29-én)
Július 30-án, hétfőn szabadságolások miatt az iroda zárva lesz. Megértésüket köszönjük.
Havasboldogasszony búcsú (Felkerült: 2018. július 29-én)
A nagy múltú alsóvárosi Havasboldogasszony búcsú jövő hétvégén, augusztus 4-5-én lesz. Programjáról szórólapokat tettünk ki az újságos asztalra.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2018. július 29-én)
Augusztus 3-án, pénteken du. 5 órától a plébániai közösségi teremben a Rózsafüzér Társulat összejövetele lesz, melyre minden tagot szeretettel várunk.
Hittanos tábor (Felkerült: 2018. július 29-én)
Az előző héten elkezdődött a plébániai hittanos tábor, amely a következő héten még folytatódik. Az európai uniós támogatásnak köszönhetően, 2 turnusban, 35-35 gyermeket tudunk táboroztatni. A színvonalas programok összeállítása és lebonyolítása hitoktatóink, Szögi Ildikó és Zólyomi Norbert munkáját dicséri, melyet ezúton is köszönünk nekik. Egyben megköszönjük azoknak az önkénteseknek is a segítségét, akik a háttér munkákban vettek részt. Imádkozzunk, hogy a következő hét is sikeres legyen.
Perselygyűjtés (Felkerült: 2018. július 17-én)
Megjelent a Toronyirány magazin nyári száma. Az újságos asztalról ingyen elvihető.
Cserkésztábor (Felkerült: 2018. júlus 9-én)
Az 550. számú Márton Áron Cserkészcsapatunk a Zemplénben megkezdte táborozását. Imádkozzunk a táborlakókért, hogy élményekben gazdagon, egészségesen térjen haza mindenki.


TÉGLAJEGY ÁRUSÍTÁS

A Közösségi ház fenntartásának elősegítésére téglajegyeket árusítunk, melyek 200, 1000, és 5000 Ft-os címletekben kaphatók a plébánián. Az építkezés Isten segítségével befejeződött, ám a tartozásainkat még rendeznünk kell. A Ház fenntartásához, vagyis a sikeres közösségi élet új helyszínének biztosításához anyagi forrásokat kell előteremtenünk. Ebben Önök is részt vállalhatnak, mert a téglajegy-bevételeket erre a célra fordítjuk.

A közösségi házat működtető TÉKA alapítvány a Csongrád Megyei Bíróság által nyilvántartásba vett közhasznú szervezet, és így az alapítványnak befizetett adományok után adókedvezményre jogosító igazolást is tudunk adni.

MISEREND

Vasárnap: 10 és 18 óra
Hétköznap: 18 óra

Gyóntatás: szentmisék előtt fél órával
Lelkibeszélgetés: előre megbeszélt időpontban, de sürgős ügyben bármikor lehet a plébánost keresni.

IRODAI SZOLGÁLAT

Hétfő - Péntek:
9-12 és 15-18 óra

ÁLLANDÓ PROGRAMOK

Minden hétfő, 18:00:
Szent Mónika imacsoport.

Minden kedd, 9:00-19:00:
Szentségimádás.
9:00: Laudes
17:30: Vesperás

Első szerda, 17:00:
Rózsafüzér társulat.

Első csütörtök, 17:30:
Szentségimádás.

Minden csütörtök, 17:00:
Mária Légió.

Első péntek,
a szentmise után:

Jézus Szíve litánia.

Utolsó péntek, 10:00:
Nyugdíjas Klub.

Első szombat, 17:30:
Közös ima Szűz Mária szándékára.

Minden szombat,
10:00-11:30:

Cserkészfoglalkozás.

Minden szombat, 15:30:
Igeliturgia az Acél utcai
Idősek Otthonában.

Havonta egyszer szentmise.

Minden szombat,
a szentmise után:

Isteni Irgalmasság imacsoport

Harmadik vasárnap,
16:30:
Karitász gyűlés

További programok:
Csoportok oldalon

EGYÉB