HIRDETMÉNYEK

AKTUÁLIS HIRDETÉSEK - ELMÚLT ESEMÉNYEK

Jelentkezés elsőáldozásra (Felkerült: 2017. január 19-én)
Kérjük azokat a szülőket, akik szeretnék, hogy gyermekük ebben az évben legyen elsőáldozó, jelentkezzenek gyermekük hitoktatójánál. Az elsőáldozás feltételei: a gyermek 2017 szeptemberében a negyedik vagy felsőbb osztályba lép, 2 éve folyamatosan jár valahova katolikus hittanra, és rendszeresen jár vasárnapi szentmisére.
A nagy hidegre való tekintettel... (Felkerült: 2017. január 19-én)
A nagy hidegre való tekintettel a hétköznapi szentmiséket és igeliturgiákat, valamint a keddi szentségimádást továbbra is a plébánia közösségi termében végezzük. Szombaton és vasárnap a misék a templomban lesznek megtartva. Megértésüket köszönjük.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2017. január 19-én)
A Nyugdíjas Klub következő összejövetele január 27-én, pénteken de. 10 órakor lesz a Közösségi Házban. Minden nyugdíjas társunkat szeretettel várjuk.
A hazánkért végzett engesztelő imahét (Felkerült: 2017. január 19-én)
Január 26-án, kezdődik és február 1-ig tart a hazánkért végzett engesztelő imahét. Az imádság a nap bármely órájában mondható.
Gyűjtés gyermekétkeztetésre (Felkerült: 2017. január 12-én)
Szeretnénk jelezni a kedves híveknek, hogy a gyermekétkeztetésre gyűjtött pénz fogytán van, aki teheti, támogassa a rászoruló gyermekek ebédeltetését.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2017. január 12-én)
Január 22-én, vasárnap délután fél öttől karitász gyűlés lesz. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Szentmise, igeliturgiamint és szentségimádás a plébánián (Felkerült: 2017. január 12-én)
A nagy hidegre való tekintettel a hétköznapi szentmiséket és igeliturgiákat, valamint a keddi szentségimádást a plébánia közösségi termében végezzük. Szombaton és vasárnap a misék továbbra is a templomban lesznek megtartva. Megértésüket köszönjük.
Ház- és lakásszentelés (Felkerült: 2017. január 5-én)
Aki szeretné otthonát megszenteltetni, kérjük, iratkozzon fel a sekrestyében, vagy az irodában, pontos elérhetőséggel, hogy plébános atya időpont egyeztetés után felkereshesse a családot.
Jelentkezés elsőáldozásra (Felkerült: 2017. január 5-én)
Kérjük azokat a szülőket, akik szeretnék, hogy gyermekük ebben az évben legyen elsőáldozó, jelentkezzenek gyermekük hitoktatójánál. Az elsőáldozás feltételei: a gyermek 2017. szeptemberében a negyedik vagy felsőbb osztályba lép, 2 éve folyamatosan jár valahova katolikus hittanra, és rendszeresen jár vasárnapi szentmisére.
Igeliturgia (Felkerült: 2017. január 5-én)
Január 15-én, vasárnap este 6 órakor templomukban igeliturgia lesz, mert plébános atya a Kálvin téri református templomban fog igét hirdetni.
Ökumenikus imahét (Felkerült: 2017. január 5-én)
Az ökumenikus imahét január 15-én, vasárnap kezdődik és január 22-ig tart. A hét minden napján este 6 órakor valamelyik felekezet templomában más-más közösség lelkésze tart igehirdetést. A mi templomunkban január 21-én, szombaton este 6 órától lesz imaóra. Igét hirdet: Juhász András református lelkész.
Espereskerületi rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2017. január 5-én)
Január 9-én, hétfőn 17 órától espereskerületi rózsafüzéres találkozó lesz a szentmihályi templomban. Lehetőség lesz a közös utazásra. A Mikszáth Kálmán utcai buszmegállóból 15.50 perckor indul a menetrendszerinti 76-os járat. Aki szeretne ezzel a busszal utazni, 15.45-kor legyen a buszmegállóban, ahol Vassné Anikó várja a testvéreket.
Újság előfizetés (Felkerült: 2017. január 1-én)
Kérjük azokat a testvéreket, akik a Keresztény Élet és az Új Ember hetilapokat, illetve az Adoremust rendszeresen vásárolják, újítsák meg előfizetési szándékukat a 2017. évre.
Vízkereszt (Felkerült: 2017. január 1-én)
Az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció döntése alapján január 6. Vízkereszt napja kötelező ünnep. Ezen a napon templomunkban szentmise 18 órakor lesz.
Rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2017. január 1-én)
Január 6-án délután 5 órától rózsafüzéres találkozó lesz a plébániai közösségi teremben. Minden tag megjelenésére számítunk.
Szőlőfürt (Felkerült: 2016. december 21-én)
Megjelent a Szőlőfürt karácsonyi száma. Önköltségi ára: 150.- Ft. Vigyünk belőle rokonainknak, ismerőseinknek is.
Év végi hálaadás (Felkerült: 2016. december 21-én)
Templomunkban az év végi hálaadás december 31-én, szombaton 18 órakor lesz.
Plébániai nyaralás (Felkerült: 2016. december 21-én)
A jövő évi plébániai nyaralásunk helyszíne Erdély lesz június 9-től 15-ig. Buszos körutazást tervezünk számtalan érdekes helyszín érintésével, szakértő idegenvezetéssel. A költségeket most tervezzük, kb. 75-77 ezer Ft várható, amely a buszköltséget, az erdélyi családoknál való szállás, reggeli és vacsora árát, valamint a biztosítás díját tartalmazza. 40 fő jelentkezését várjuk január 31-ig, 20.000 Ft foglalási díjjal. A teljes díjat havi részletekben lehet fizetni május 31-ig.
Szentségimádás (Felkerült: 2016. december 21-én)
Karácsony és vízkereszt között, december 27-én és január 3-án, kedden a szentségimádás elmarad.
Borszentelés (Felkerült: 2016. december 15-én)
December 26-án, karácsony másnapján a délelőtti szentmise után borszentelés lesz, amelyre mindenki elhozhatja a saját termésű borát.
December 25-i és 26-i miserend (Felkerült: 2016. december 15-én)
December 25-én, a délelőtti szentmisében az idei elsőáldozók pásztorjátékot mutatnak be. December 25-én, vasárnap és 26-án, hétfőn is 10 és 18 órakor lesznek szentmisék.
December 24-i miserend (Felkerült: 2016. december 15-én)
December 24-én, szombaton, délután 4 órakor karácsonyi vigília szentmise lesz. A szentmise után, a templom melletti hittanterembe, karácsonyi agapéra várja a karitász csoport a híveket. Az éjféli mise 24 órakor kezdődik.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2016. december 15-én)
A Nyugdíjas Klub évzáró összejövetelét december 22-én - csütörtökön - délután 16 órakor tartja a Közösségi Házban. Az ünnepi műsort a LUMEN Együttes adja. Minden nyugdíjas társunkat szeretettel várunk.
Betlehemi láng (Felkerült: 2016. december 15-én)
December 19-én, hétfőn reggel 6 órakor kezdődő szentmisében érkezik templomunkba a betlehemi láng.
Karácsonyi Karitász Vásár (Felkerült: 2016. december 8-án)
Az Egyházmegyei Karitász szeretettel hív mindenkit december 13-án 14 órára a Karácsonyi Karitász Vásár megnyitására a Szeged Nagyáruházba. A vásár az áruház nyitva tartása alatt folyamatosan látogatható december 19-ig. A bevételt teljes egészében szegedi családok fűtés támogatására fordítják.
Luca-búza (Felkerült: 2016. december 8-án)
A szentmise után Luca-búzát fogunk osztani, amit december 13-án szoktak elvetni. Vetés előtt érdemes a búzát 1 napig vízben áztatni, és meleg helyen tartani. A vetés után csak vékony földréteggel borítsuk a búzát, mert az a kikelés után kicsit megemeli a földet. Aki szeretné, a kizöldellt búzát elhozhatja a templomba. Köszönjük, ha saját nevelésű búzájukkal hozzájárulnak a közös Betlehemünk díszítéséhez.
Adventi tartós élelmiszergyűjtés (Felkerült: 2016. december 1-én)
Plébániai karitász csoportunk is csatlakozott az Országos Karitász adventi tartós élelmiszergyűjtési akciójához. Az adományokat a templomban elhelyezett kosárba, illetve az irodában lehet leadni december 4-től 11-ig.
Karácsonyt váró hangverseny (Felkerült: 2016. december 1-én)
December 10-én, szombaton este háromnegyed héttől - a szentmise után - Karácsonyt váró hangverseny lesz templomunkban. Fellépők: Erdei Máté (blockflöte), kántorunk Simon Bálint és édesapja Simon Tamás (orgona). A koncert részletes programja a faliújságon olvasható.
Vesperás (Felkerült: 2016. december 1-én)
December 6-án, kedden este a vesperás kivételesen 17 órakor kezdődik.
Rorate (Felkerült: 2016. december 1-én)
A jövő héten is lesznek hajnali rorate szentmisék, hétfőn, kedden és szerdán reggel 6 órától. Ezt követően a templom melletti hittanteremben közös reggeli lesz, melyre mindenkit szeretettel várunk. Ezeken a napokon az esti szentmise elmarad. A hét többi napján a miserend változatlan.
Egy 3 éves kisfiú műtétjének támogatása (Felkerült: 2016. november 24-én)
Fritz Máté Bence 3 éves kisfiú, aki őssejt beültetésre vár. Ennek támogatására közösségünk is bekapcsolódik a pille palackok kupakjának gyűjtésébe. Az összegyűjtött kupakokat a templom előterében illetve a Közösségi Házban kitett gyűjtődobozokba lehet beletenni.
Mikulás (Felkerült: 2016. november 24-én)
Kicsinyek és nagyok izgalommal várják a Mikulást, aki ebben az évben, december 4-én, vasárnap a 10 órai szentmise után jön templomunkba. Idén is szeretnénk közösen megtölteni a Mikulás puttonyát. Ezért az előtérbe kiteszünk egy kosarat, amibe bele lehet tenni azt az édességet, amiről le tudunk mondani és azt a játékot, ami még jó állapotban van.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2016. november 24-én)
A Rózsafüzér Társulat legközelebbi találkozója december 2-án, pénteken délután 17 órakor lesz az iroda melletti közösségi teremben.
A hazánkért otthon végzendő engesztelő imádság (Felkerült: 2016. november 24-én)
A hazánkért otthon végzendő engesztelő imádságot december 1-től 7-ig kell elmondani. Kérjük azokat, akik erre vállalkoztak, ne feledkezzenek meg róla. Névsor a hirdetőtáblán olvasható.
Rorate szentmisék (Felkerült: 2016. november 24-én)
Az elmúlt évekhez hasonlóan az adventi időszakban idén is lesznek hajnali rorate szentmisék, hétfőn, kedden és szerdán reggel 6 órától. Ezt követően a templom melletti hittanteremben közös reggeli lesz, melyre mindenkit szeretettel várunk. Ezeken a napokon az esti szentmise elmarad. A hét többi napján a miserend változatlan.
November 20-i perselygyűjtés (Felkerült: 2016. november 17-én)
November 20-i perselygyűjtésünket a Karitász javára ajánljuk fel. Kérjük a kedves hívek nagylelkű adományait.
A Mikulás puttonya (Felkerült: 2016. november 17-én)
Idén is szeretnénk közösen megtölteni a Mikulás puttonyát. Ezért az előtérbe kitettük a kosarat, amibe bele lehet tenni azt az édességet, amiről le tudunk mondani és azt a játékot, ami még jó állapotban van.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2016. november 17-én)
November 27-én, vasárnap délután fél öttől karitász gyűlés lesz. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2016. november 17-én)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozása november 25-én, pénteken 10 órakor lesz a közösségi házban. A meghívott előadó Dr. Benyik György plébános atya lesz, aki a moszkvai útjáról számol be. Minden nyugdíjast szeretettel várunk.
Filmvetítés Fausztina nővérről (Felkerült: 2016. november 10-én)
November 26-án, szombaton 16 órától az Irgalmasság Évének lezárásaként, közös filmvetítésre hívjuk a kedves híveket a közösségi ház Apor Vilmos termébe. Fausztina - Az irgalmasság üzenete című film megtekintésére lesz lehetőség, melyet egy beszélgetés fog követni. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Jubiláns házasok megáldása (Felkerült: 2016. november 3-án)
Szeretettel felhívjuk a kedves hívek figyelmét, hogy november 20-án, vasárnap az esti szentmisében lesz a jubiláns házasok megáldása. Aki szeretné ebben a szentmisében megújítani házassági fogadalmát, kérjük, iratkozzon fel a sekrestyében, vagy jelezze ezt az irodában.
Elsőáldoázás (Felkerült: 2016. november 3-án)
Templomunkban november 20-án, vasárnap a délelőtti szentmisében lesz az elsőáldozás. Kérjük a kedves testvéreket, kísérjék imáikkal a gyerekeket.
Espereskerületi Rózsafüzéres Találkozó (Felkerült: 2016. október 27-én)
November 7-én, hétfőn 17 órától a mi templomunkban lesz az Espereskerületi Rózsafüzéres Találkozó. Akik a szervezésben segíteni szeretnének, Vassné Anikót keressék.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2016. október 27-én)
November 4-én, pénteken du. 5 órától a plébániai közösségi teremben a Rózsafüzér Társulat összejövetele lesz, melyre minden tagot szeretettel várunk.
Halottak napja (Felkerült: 2016. október 27-én)
November 2-án, szerdán halottak napján 18 órakor lesz szentmise.
Mindenszentek (Felkerült: 2016. október 27-én)
November 1-én, kedden, Mindenszentek napján az ünnepi szentmise 18 órakor kezdődik. A szentmise után imaórát tartunk szeretteinkért. Ezen a napon a szentségimádás elmarad.
A téli időszámítás kezdete (Felkerült: 2016. október 20-án)
Szeretnénk felhívni a kedves hívek figyelmét, hogy a téli időszámítás október 30-án, jövő vasárnap hajnalban kezdődik, az órákat egy órával vissza kell állítani.
Gyűjtés a missziók javára (Felkerült: 2016. október 20-án)
Az október 23-i gyűjtésünket a missziók javára küldjük el.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2016. október 20-án)
A Nyugdíjas Klub következő összejövetelét október 28-án, pénteken, 10 órakor tartja a közösségi házban. Vendégünk Dr. Miseta Mária gyógyszerész lesz, aki Gyógyszereink otthon címmel tart előadást. Minden nyugdíjas társunkat szeretettel várunk.
Párkapcsolat-építő program (Felkerült: 2016. október 13-án)
Az egyházmegye Család Központja játékos párkapcsolat-építő programot hirdet. A részletekről érdeklődni lehet a kihelyezett szórólapokon.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2016. október 13-án)
Október 23-án, vasárnap délután fél öttől karitász gyűlés lesz a Közösségi Házban. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Egyházi hozzájárulást kérő levelek (Felkerült: 2016. október 6-án)
Ezen a héten elkezdtük az egyházi hozzájárulást kérő leveleinket kiküldeni. Köszönjük a kedves hívek megértését és támogatását.
Plébániai a hitoktatás (Felkerült: 2016. október 6-án)
A plébániai a hitoktatás csütörtök délután 16-18 óráig tart, még lehet jelentkezni Zólyomi Norbert hitoktatónál, vagy az irodában.
Karolina Általános Iskola játszódélután (Felkerült: 2016. október 6-án)
A Karolina Általános Iskola játszódélutánra várja a nagycsoportos óvodásokat. Az első alkalom október 18-án, kedden délután lesz. Minden érdeklődőt szeretettel várnak. A további információ a kihelyezett szórólapokon és az iskola honlapján olvasható.
Karolina Gimnázium felvételi előkészítő (Felkerült: 2016. október 6-án)
A Karolina Gimnázium ingyenes felvételi előkészítőt hirdet a nyolc- és négyosztályos gimnáziumi osztályaiba. A következő időpont: október 22. szombat.
Rózsafüzér (Felkerült: 2016. október 6-án)
Októberben, minden nap a szentmisék előtt este fél 6-tól közösen imádkozzuk el a Rózsafüzért, kivéve kedden, amikor a vesperás miatt 17 órakor kezdjük az imádságot.
Egyházmegyei Karitász alkotóház (Felkerült: 2016. szeptember 29-én)
Az Egyházmegyei Karitász visszatérő őszi programja az az alkotóház, amely a Karácsonyi Karitász Vásárt készíti elő. A különféle ajándék- és dísztárgyak készítésének helyszíne az Ágota Kulturális és Közösségi Központ (Csongor tér 8.), ideje keddenként 15 és 18 óra között, október 4-től november 29-ig. Szeretettel várnak mindenkit, aki szívesen bekapcsolódik az örömszerzés ilyen közvetett formájába. A vásár célja a szegények karácsonyának ünneppé tétele, főként tüzelő segély formájában.
Szőlőfürt (Felkerült: 2016. szeptember 29-én)
Megjelent a Szőlőfürt, melynek önköltségi ára 150.- Ft. Vigyünk belőle ismerőseinknek, rokonainknak.
Plébános atya távolléte (Felkerült: 2016. szeptember 29-én)
Plébános atya a jövő héten péntektől vasárnapig, (október 3-7.) lelkigyakorlatot tart Veszprémben. A szentmiséket helyettesítő atyák fogják végezni.
Engesztelő imahét hazánkért és a békéért (Felkerült: 2016. szeptember 29-én)
Az engesztelő imahét hazánkért és a békéért otthon végzendő imáit Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya ünnepe előtt, október 1-től 7-ig kell mondani. Kérjük, hogy az otthon végzendő imákról ne feledkezzenek el.
Szűz Mária Magyarok Nagyasszonya (Felkerült: 2016. szeptember 29-én)
Október 8-án, szombaton Szűz Mária Magyarok Nagyasszonya ünnep van. Ezen a napon a szentmisét Lénárd György atyáért mutatjuk be, aki kilenc évvel ezelőtt ezen a napon hunyt el.
Rózsafüzér Királynéja (Felkerült: 2016. szeptember 29-én)
Október 7-én, pénteken Rózsafüzér Királynéja ünnepe egybeesik az elsőpéntekkel. Aki teheti, vegyen rész ezen a szép, kettős ünnepen. Ezen a napon délután 5 órától a Rózsafüzér Társulat szokásos összejövetele lesz az iroda melletti közösségi teremben.
Terményáldás (Felkerült: 2016. szeptember 22-én)
Október 2-án a délelőtti szentmisén terményáldás lesz. Kérjük a híveket, hogy hozzanak otthon termelt zöldséget, gyümölcsöt, takarmányt, hogy hálát adhassunk, illetve kérjük Isten áldását a jövőbeli termésért.
Rózsafüzér (Felkerült: 2016. szeptember 22-én)
Októberben, minden nap a szentmisék előtt este fél 6-tól közösen imádkozzuk el a Rózsafüzért.
Engesztelő imahét hazánkért és a békéért (Felkerült: 2016. szeptember 22-én)
Az engesztelő imahét hazánkért és a békéért otthon végzendő imáit Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya ünnepe előtt, október 1-től 7-ig kell mondani. Kérjük, hogy az otthon végzendő imákról ne feledkezzenek el.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2016. szeptember 22-én)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozása szeptember 30-án, pénteken 10 órakor lesz a Közösségi Házban. Minden nyugdíjas társunkat szeretettel várunk!
Szent Gellért Ifjúsági Nap (Felkerült: 2016. szeptember 15-én)
A Szent Gellért Ifjúsági Nap plakátját a hirdető táblára kitettük, az érdeklődők itt megnézhetik a nap programját.
Közös templomtakarítás (Felkerült: 2016. szeptember 15-én)
A búcsút megelőző napon szeptember 24-én, szombaton délelőtt 9-től 12 óráig közös templomtakarítást tartunk. Jó lenne, ha minél többen bekapcsolódnánk ebbe a közösségi munkába.
Templomunk búcsúja (Felkerült: 2016. szeptember 15-én)
Templomunk búcsúját szeptember 25-én, vasárnap este tartjuk. Az ünnepi szentmise 18 órakor lesz, melynek szónoka Zsódi Viktor piarista atya lesz, közreműködik a LUMEN Együttes. A szentmisét megelőzően a 500 hangú Biblia hanganyagának rögzítésére kerül sor 14-től 17.30-ig Jelentkezni lehet a plébánia honlápján. Fél hattól Tóth Sándor szobrászművész Buday György grafikus, fametszőt ábrázoló plakettjét helyezzük el a templom kapun. Laudációt mond Barna Gábor. A szentmise után szokásos módon agapét rendezünk. Szeretettel kérjük a kedves híveket, hogy egy-egy tálca süteménnyel járuljanak hozzá az este sikeréhez.
Fenntartási költségeink (Felkerült: 2016. szeptember 8-án)
Templomunk, plébániánk és közösségi házunk működésének fenntartási költségeit nagymértékben a kedves hívek egyházi hozzájárulásából tudjuk fedezni. Eddig minden számlát és bért ki tudtunk fizetni. Ahhoz, hogy a továbbiakban se legyen fennakadás, ezek kifizetésében kérjük, hogy aki teheti, mielőbb rendezze ez évi egyházi hozzájárulását. A jövő héttől kezdődően levélben is kérni fogjuk erre azokat, akik még nem tudtak erre sort keríteni. Megértő támogatásukat előre is hálásan köszönjük!
Karitász gyűlés (Felkerült: 2016. szeptember 8-án)
Szeptember 18-án, vasárnap délután fél öttől karitász gyűlés lesz. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Gyertyaláng csoport (Felkerült: 2016. szeptember 8-án)
Szeptember 16-án, pénteken tartja a nyári szünet utáni első találkozóját a Gyertyaláng csoport. Szeretettel várjuk a volt tagokat és azokat az érdeklődő felnőtteket is, akik szívesen beszélgetnek a hit kérdéseiről és szeretnének ebbe a közösségbe tartozni.
Templombúcsú (Felkerült: 2016. szeptember 8-án)
Templomunk búcsúját szeptember 25-én, vasárnap 18 órakor tartjuk. Az ünnepi szentmise szónoka Zsódi Viktor jezsuita atya lesz.
Szőlő-Levél (Felkerült: 2016. szeptember 1-én)
Szeptember 4-től ismét megjelenik a Szőlő-Levél, mely az aktuális hirdetéseket is tartalmazza. Ingyen elvihető az újságos asztalról!
Elsőáldozási felkészítés (Felkerült: 2016. szeptember 1-én)
Szeptember 11-től folytatódik az elsőáldozási felkészítés. A vasárnap délelőtti szentmiséket követően a közösségi házban találkozunk. Ezekre az alkalmakra a szülőket is várjuk közös beszélgetésre. A felkészítés további időpontjait és eseményeit az első alkalommal egyeztetjük. Mindenkit szeretettel várunk!
Képviselő-testületi gyűlés (Felkerült: 2016. szeptember 1-én)
Szeptember 6-án, kedden este 7 órától képviselő-testületi gyűlés lesz a közösségi házban. Minden tag megjelenésére számítunk.
Hitoktatás (Felkerült: 2016. szeptember 1-én)
Szeptember 5-től elkezdődik a plébániai, óvodai és iskolai hitoktatás. Ezzel kapcsolatban a hitoktatóknál érdeklődjenek!
Tanévnyitó szentmise és cserkésztoborzás (Felkerült: 2016. augusztus 26-án)
A tanévnyitó (Veni Sancte) szentmise szeptember 4-én, vasárnap 10 órakor lesz templomunkban. Imádkozzunk közösen hittanosainkért és az elsőáldozásra ké-szülőkért. A 10 órás szentmise után az 550. sz. Márton Áron Cserkészcsapat rövid bemutatót és toborzást tart a plébánia udvarán. Szeretettel várunk minden 3. osztályos, vagy ennél idősebb érdeklődő gyermeket szüleikkel együtt.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2016. augusztus 26-án)
Szeptember 2-án elsőpéntek lesz. A rózsafüzéresek ezen a napon 17 órakor a plébánia közösségi termében tartják szokásos összejövetelüket.
Biblikus Konferencia (Felkerült: 2016. augusztus 26-án)
Augusztus 29-től 31-ig lesz a 26. Biblikus Konferencia, melynek igazgatója plébános atyánk. Imádkozzunk a program szervezőiért, résztvevőiért. Ezeken a napokon templomunkban igeliturgia lesz.
Tanévnyitó (Veni Sancte) szentmise (Felkerült: 2016. augusztus 19-én)
A tanévnyitó (Veni Sancte) szentmise két hét múlva, szeptember 4-én, vasárnap 10 órakor lesz templomunkban. Imádkozzunk közösen hittanosainkért és az elsőáldozásra készülőkért.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2016. augusztus 19-én)
Augusztus 28-án, vasárnap délután fél öttől karitász gyűlés lesz. Minden önkén-tes megjelenésére számítunk.
Szent István király ünnepe (Felkerült: 2016. augusztus 14-én)
Augusztus 20-án, Szent István királyunk ünnepén a szentmise este 6 órakor kezdődik.
Espereskerületi rózsafüzéres zarándoklat (Felkerült: 2016. augusztus 14-én)
Espereskerületi rózsafüzéres zarándoklat lesz augusztus 15-én Zákányszék-re. Indulás a rókusi templom mellől reggel 8 órakor, ingyenes autóbusszal. Visszaérkezés előreláthatólag, kb. 13 órakor. Kérjük a kedves híveket, minél többen vegyenek részt ezen a zarándoklaton.
Iroda zárva (Felkerült: 2016. augusztus 14-én)
Augusztus 15-én, hétfőn az iroda zárva lesz.
Nagyboldogasszony ünnepe (Felkerült: 2016. augusztus 14-én)
Augusztus15-én, hétfőn, Nagyboldogasszony ünnepén este 6 órakor lesz szentmise templomunkban. Ezen a napon egyházunk előírása szerint a szentmisén való részvétel kötelező.
Havasboldogasszony búcsú (Felkerült: 2016. július 31-én)
A nagy múltú alsóvárosi Havasboldogasszony búcsú jövő hétvégén, augusztus 6-7-én lesz. Programjáról szórólapokat tettünk ki az újságos asztalra.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2016. július 31-én)
Augusztus 5-én, pénteken du. 5 órától a plébániai közösségi teremben a Rózsafüzér Társulat összejövetele lesz, melyre minden tagot szeretettel várunk.
Igeliturgia (Felkerült: 2016. július 31-én)
A plébános atya távolléte miatt augusztus 1-től 6-ig (hétfőtől szombatig) igeliturgia lesz templomunkban.
Pünkösdhétfői plébániai lelkinap - program (Felkerült: 2016. május 12-én)
Pünkösdhétfői Lelki Nap, Szent Gellért Plébánia, 2016. május 16.
Tervezett program:
9.30-10.00: Gyülekezés, regisztráció, ebédjegyek átvétele Énekgyakorlás
10.00-10.45: Zatykó László ferences atya előadása a templomban, címe: A béke öröme
10.00-13.00: Gyermekprogramok a Közösségi Házban
11.00-12.00: Csoportbeszélgetés
12.15-12.45: Megosztás a csoportokban elhangzottakról
13.00-14.00: Ebéd
14.00-15.00: Játék gyerekeknek és felnőtteknek a Tátra téren
15.00-16.30: A kisherceg - Egyházközségünk apraja és nagyja előadásában
17.00-18.00: Szentmise
A lelki napon gyónási lehetőség lesz a csoportbeszélgetés idején illetve az atya által megadott időpontokban.
Ebédet csak azoknak tudunk biztosítani, akik előre jelentkeztek!
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
Májusi egyházzenei programok (Felkerült: 2016. május 5-én)
Május 8. 18:00: Az esti szentmisén block­flötén közreműködnek Gilich Dóra és Erdei Máté, az SZTE-ZMK blockflöte szakos ta­nulói, és orgonán Simon Bálint, az SZTE-ZMK orgonaszakos hallgatói. Kamara­tanáruk: Lőrincz László
Május 14. 18:00: Az esti szentmisén közre­működik az SZTE-ZMK Gregorián együttese. Vezényel: Szudi Mária
Május 15. 18:00: Az esti szentmisén orgonán közreműködik Bogáti Júlia, az SZTE-ZMK orgonaszakos hallgatója. Felkészítő tanára: Dr. Csanádi László
Május 21. 18:00: Az esti szentmisén orgonán közreműködik Simon Tamás egyházkarnagy
Május 22. 18:00: Az esti szentmisén közreműködik a dorozsmai Hozsanna Kórus. Vezényel: Pócsai György
Május 29. 10:00: A délelőtti szentmisén közreműködik a LUMEN Együttes. Zenei vezető: Tóthné Cseh Erika


TÉGLAJEGY ÁRUSÍTÁS

A Közösségi Ház makettje

A Közösségi ház fenntartásának elősegítésére téglajegyeket árusítunk, melyek 200, 1000, és 5000 Ft-os címletekben kaphatók a plébánián. Az építkezés Isten segítségével befejeződött, ám a tartozásainkat még rendeznünk kell. A Ház fenntartásához, vagyis a sikeres közösségi élet új helyszínének biztosításához anyagi forrásokat kell előteremtenünk. Ebben Önök is részt vállalhatnak, mert a téglajegy-bevételeket erre a célra fordítjuk.

A közösségi házat működtető TÉKA alapítvány a Csongrád Megyei Bíróság által nyilvántartásba vett közhasznú szervezet, és így az alapítványnak befizetett adományok után adókedvezményre jogosító igazolást is tudunk adni.

MISEREND

Vasárnap: 10 és 18 óra
Hétköznap: 18 óra

Gyóntatás: szentmisék előtt fél órával
Lelkibeszélgetés: előre megbeszélt időpontban, de sürgős ügyben bármikor lehet a plébánost keresni.

IRODAI SZOLGÁLAT

Hétfő - Péntek:
9-12 és 15-18 óra

ÁLLANDÓ PROGRAMOK

Minden hétfő, 18:00:
Szent Mónika imacsoport.

Minden kedd, 9:00-19:00:
Szentségimádás.
9:00: Laudes
17:30: Vesperás

Első szerda, 17:00:
Rózsafüzér társulat.

Első csütörtök, 17:30:
Szentségimádás.

Minden csütörtök, 17:00:
Mária Légió.

Első péntek,
a szentmise után:

Jézus Szíve litánia.

Utolsó péntek, 10:00:
Nyugdíjas Klub.

Első szombat, 17:30:
Közös ima Szűz Mária szándékára.

Minden szombat,
10:00-11:30:

Cserkészfoglalkozás.

Minden szombat, 15:30:
Igeliturgia az Acél utcai
Idősek Otthonában.

Havonta egyszer szentmise.

Minden szombat,
a szentmise után:

Isteni Irgalmasság imacsoport

Harmadik vasárnap,
16:30:
Karitász gyűlés

További programok:
Csoportok oldalon

EGYÉB