HIRDETMÉNYEK

AKTUÁLIS HIRDETÉSEK - ELMÚLT ESEMÉNYEK

Élelmiszergyűjtés a cserkészcsapat számára (Felkerült: 2021. június 11-én)
Cserkészcsapatunk az idei táborozáshoz idén is kéri a hívek segítségét. Aki teheti, július 7-ig tartós élelmiszerrel segítse fiataljainkat! Adományaikat az irodában lehet leadni. A pontos listát, a hirdetőtáblára kitettük.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2021. június 11-én)
Június 20-án, vasárnap 16.30-tól karitász gyűlés lesz, melyre minden önkéntest szeretettel várunk.
(Felkerült: 2021. június 11-én)
Különleges alkalom helyszíne lesz június 16-án, szerdán a Dóm liturgikus tere. A 18 órakor kezdődő szentmise után, Dr. Csókay András sebész és Szikora Róbert énekes, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hírnökei valamint Zsuffa Tünde író beszélget a hitről, életről és a szeptemberi katolikus világeseményről. A beszélgetést Pásztor Zoltán, kétszeres Arany Toll-díjas újságíró vezeti. A személyes beszélgetésen túl szó esik a regisztrációról, a budapesti programokról és a meghívott előadókról. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.
Plébános atya balesete (Felkerült: 2021. június 11-én)
Plébános atyát szerdán délután baleset érte. Azóta túl van egy térdműtéten, de még további kezelés is vár rá. Imádkozzunk mielőbbi gyógyulásáért.
Egyházi hozzájárulás (Felkerült: 2021. június 7-én)
A járványhelyzet miatt az utóbbi időben nagymértékben csökkent egyházközségünk bevétele. Ezért kérjük a kedves híveket, aki teheti, fizesse be az egyházi hozzájárulását. A befizetés módjai: az irodában személyesen, a faliújságra kitett sárga csekken, illetve banki átutalással. Az egyházközség bankszámla számát az újságos asztalra, elvihető formában kitettük. Megértő támogatásukat ezúton is köszönjük.
Te Deum (Felkerült: 2021. június 7-én)
Június 20-án, vasárnap a 10 órai szentmisén lesz a hittanos gyerekek évzárója, a Te Deum.
Ünnepek a héten (Felkerült: 2021. június 7-én)
Június 11-én, pénteken Jézus Szíve, június 12-én, szombaton pedig a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szíve ünnepek lesznek. Aki teheti, vegyen részt ezeken a szép ünnepi miséken.
Világméretű szentségimádás (Felkerült: 2021. május 30-án)
Világméretű szentségimádás lesz Úrnapja szombatján, június 5-én. Ebbe bekapcsolódik plébániai közösségünk is. 17 órától csendes szentségimádás lesz templomunkban.
Toronyirány magazin (Felkerült: 2021. május 21-én)
Megjelent a Toronyirány magazin pünkösdi száma. Vigyünk belőle családtagjainknak, ismerőseinknek.
Családi nyaralás (Felkerült: 2021. május 21-én)
A bakonyi családi nyaralásra még - védettségi igazolvánnyal rendelkező - négy fő jelentkezését el tudjuk fogadni. Van szabad ágy egy férfi részére és egy három fős apartmanra is lehet jelentkezni az irodában. Úti program szintén ott kapható.
Közösségi nap (Felkerült: 2021. május 21-én)
Idén a járvány miatt a hagyományos pünkösdhétfői családi nap elmarad, de az országos intézkedések lehetővé teszik, hogy június 6-án, vasárnap megtartsuk közösségi napunkat. 10 órától ünnepi szentmise lesz a téren, majd szokásos módon megtartjuk az úrnapi körmenetet. A közös ebédet, gulyáslevest Ocskó Géza akolitusunk fogja főzni. Ennek önköltségi ára 300.- Ft. Egészségügyi okok miatt műanyag tányért, kanalat és poharat biztosítunk. A délutáni program tervezése még tart, erről jövő vasárnap már többet tudunk mondani. Aki szeretne a program szervezésébe bekapcsolódni ötleteivel keresse meg plébános atyát. A közösségi napra való jelentkezés a plébánia irodában, az ebéd befizetésével, május 31. vasárnapig. Szívesen fogadjuk a kedves hívek sós és édes sütemény felajánlását.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2021. május 21-én)
A Nyugdíjas Klub következő összejövetele május 28-án pénteken 10 órakor lesz a Közösségi Házban. Minden nyugdíjas társunkat szeretettel várunk.
Imaalkalom a Dómban (Felkerült: 2021. május 21-én)
Május 26-án, szerdán este 18 órától a Dómban imaalkalom lesz a járvány idején elhunytak hozzátartozóinak. Bővebb információ az újságos asztalra kitett szórólapokon olvasható.
(Felkerült: 2021. május 21-én)
A Gál Ferenc Egyetem felvételi tájékoztatója a hirdetőtáblán olvasható.
Lorettói litánia (Felkerült: 2021. május 21-én)
Május hónapban minden este a szentmise után imádkozzuk a Lorettói litániát.
Hittantábor (Felkerült: 2021. május 19-én)
A plébániai hittantábor időpontja: 2021. július 5-9. Jelentkezési határidő: június 13. Bővebb információ Zólyomi Norbert és Szögi Ildikó hitoktatóktól kérhető.
Elsőáldozás (Felkerült: 2021. május 19-én)
Az elsőáldozás 2021. november 21-én lesz templomunkban. Feltétel: a gyermek ősszel 4. vagy felsőbb osztályba lép, legalább 2 éve jár katolikus hittanra, rendszeresen jár szentmisére. Jelentkezési határidő és az első megbeszélés időpontja: június 20. a 10 órai szentmise után.
Koncert elmarad! (Felkerült: 2021. május 9-én)
A május 16-án, vasárnap estére tervezett hangverseny az európai pályázat irányító hatóságának utasítására elmarad.
SzJA 2 x 1%-a (Felkerült: 2021. május 9-én)
Idén is lehetőség van a jövedelemadó 1+1%-ának felajánlására. Ezt legkésőbb május 20-ig az SzJA bevallástól függetlenül is meg lehet tenni elektronikusan, vagy papír alapon a 20EGYSZA jelű nyomtatványon. Az űrlap az újságos asztalról elvihető.
Szentmise Bálint Sándor boldoggá avatásáért (Felkerült: 2021. május 9-én)
Május 10-én, hétfőn 18.00 órakor Dr. Kiss-Rigó László püspök úr szentmisét mutat be Bálint Sándor boldoggá avatásáért a szegedi Dómban.
Orgona koncert (Felkerült: 2021. április 30-án)
Május 16-án, vasárnap 18.30-tól a szentmise után Dr. Bednarik Anasztázia orgonaművész hangversenye lesz templomunkban. A koncert az EFOP pályázat keretében kerül megrendezésre.
Egyházihozzájárulás (Felkerült: 2021. április 30-án)
Az idei költségvetésünk elkészítésekor sajnos az egyházihozzájárulást meg kellett emelni. Továbbra is kérjük, aki teheti jövedelme 1%-ával támogassa egyházközségünket. A minimális összeg nyugdíjasoknak és GYES-en lévőknek 6000 Ft/év/fő, dolgozóknak: 12.000 Ft/év/fő. Támogatásukat előre is köszönjük.
Irodai nyitva tartás (Felkerült: 2021. április 30-án)
Jövő héttől az irodai nyitva tartás visszaáll a járványhelyzet előtti rend szerint. Hétköznapokon 9-12 és 15-18 óra között leszünk nyitva.
Toronyirány Magazin (Felkerült: 2021. április 23-án)
Megjelent a Toronyirány Magazin áprilisi száma. Az újságosasztalról ingyen elvihető.
Irodai ügyelet (Felkerült: 2021. április 23-án)
A járványügyi helyzet miatt az irodai ügyeletet a jövő héten még telefonon tartjuk. Az iroda a 20/823-1979-es szám hívható hétköznapokon 9-12 és 15-18 óra között.
Templomkapu (Felkerült: 2021. április 23-án)
Napközben a templom kaput továbbra is nyitva tartjuk, az Oltáriszentség előtt a zárt üvegajtón keresztül lehet imádkozni.
Lorettói litánia (Felkerült: 2021. április 23-án)
Május hónapban minden este a szentmise után imádkozzuk a Lorettói litániát.
Nagyhét (Felkerült: 2021. március 26-án)
A jelenlegi rendelkezés miatt hívek nélkül mutatjuk be a miséket, és szertartásról készült a hanganyagot és a képet feltesszük a plébániánk honlapjára. Ha addig változnak az egyházmegyei rendelkezések és lehetővé teszik a hívekkel végzett szertartást, akkor természetesen szívesen látjuk a híveket. Jó idő esetén esetleg szabadtéri mise rendezését is fontolgatjuk, de mindez az egyházmegyei hatóság engedélyezésétől függ.


Virágvasárnap 10 órakor


Nagycsütörtök 18 órakor


Nagypéntek 18 órakor


Nagyszombat 17 órakor tűz, vízszentelés, feltámadási mise. A körmenet elmarad.


Húsvétvasárnap 10 órakor ünnepi mise.


Húsvéthétfő

A nagyhét három napján apró üzeneteket és az ünnepet jellemző képeket küldünk a híveinknek. Lásd néhányat ízelítőként.
Mindenkinek Áldott Húsvétot! Jó egészséget kívánunk!
Szeged Tarjánvárosi Szent Gellért Plébánia.
Járványügyi rendelkezések (Felkerült: 2021. március 12-én)
Főtisztelendő Paptestvérek! A járványhelyzet alakulását figyelembe véve a Szeged-Csanádi Egyházmegye területére vonatkozóan 2021. március 8-al a következő rendelkezések lépnek hatályba:
1. Templomainkban a nyilvános szentmisék, liturgiák szünetelnek.
Az elfogadott miseszándékokat a felajánlóval megbeszélve át lehet tenni későbbi időpontra, vagy nép nélkül (sine populo) bemutatva a szentmisét el lehet mondani.
A lelkipásztorok minden nap mutassanak be szentmisét (sine populo akkor is, ha nincsen miseszándék) a járvány áldozataiért, a járványban szenvedőkért és a gyógyítás feladatát ellátókért.
A templomok legyenek nyitva egész nap, lehetőséget adva a híveknek a személyes imádságra.
A szentségek kiszolgáltatása a korábban megküldött római rendelkezések alapján történhet.
2. Temetési gyászmiséket egy későbbi időpontra kell halasztani, amikor már lehetségessé válik az elvégzésük.
Temetések alkalmával csak a ravatalozón kívül lehet végezni a szertartást, figyelembe véve az egészségügyi előírásokat.
A temetés végén hívjuk fel a jelenlévő gyászolók figyelmét, hogy tekintsenek el a személyes részvétnyilvánítástól.
Jelen rendelkezések a visszavonásig maradnak érvényben.
Szeged, 2021. március 6.
Dr. Kiss-Rigó László püspök
Dr. Kovács József
irodaigazgató
Irodai ügyeletet (Felkerült: 2021. március 5-én)
A járványügyi szigorítások miatt az irodai ügyeletet telefonon tartjuk. A 20/823-1979-es szám hívható hétköznapokon 9-12 és 15-18 óra között.
Perselygyűjtés (Felkerült: 2021. február 26-án)
Február 28-i perselygyűjtésünket a katolikus iskolák javára továbbítjuk.
Nagyböjti tartós élelmiszer-gyűjtés (Felkerült: 2021. február 26-án)
Plébánia közösségünk is bekapcsolódik a már hagyományosnak mondható nagyböjti tartós élelmiszer-gyűjtésbe, melyet húsvét előtt karitász csoportunk oszt szét a rászorulóknak. Kérjük a kedves híveket, aki teheti, március 7-14. között hozza be élelmiszer adományát a templomba, vagy az irodába.
Az egyházi hozzájárulás összege (Felkerült: 2021. február 26-án)
Az idei költségvetésünk elkészítésekor sajnos az egyházi hozzájárulást meg kellett emelni. Továbbra is kérjük, aki teheti jövedelme 1%-ával támogassa egyházközségünket. A minimális összeg nyugdíjasoknak és GYES-en lévőknek 6000 Ft/év/fő, dolgozóknak: 12.000 Ft/év/fő. Támogatásukat előre is köszönjük.
Zárszámadása és költségvetés (Felkerült: 2021. február 26-án)
Elkészült az előző év zárszámadása és az idei év költségvetése, melyet az érdeklődők az irodában megtekinthetnek.
Rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2021. február 26-án)
Március 5-én, elsőpénteken 17 órától Rózsafüzéres találkozó lesz a templomban.
Toronyirány Magazin (Felkerült: 2021. február 19-én)
Megjelent a Toronyirány Magazin nagyböjti száma. Az újságos asztalról ingyen elvihető.
SzJA 2 x 1% (Felkerült: 2021. február 19-én)
Idén is lehetőség van a jövedelemadó 1+1%-ának felajánlására. Ezt legkésőbb május 20-ig az SzJA bevallástól függetlenül is meg lehet tenni elektronikusan, vagy papír alapon a 20EGYSZA jelű nyomtatványon. Az űrlap az újságos asztalról elvihető.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2021. február 19-én)
A Nyugdíjas Klub következő összejövetelét február 26-án, pénteken délelőtt 10 órakor tartjuk a templomban. A közelmúltban megrendezett, a Hangos Bibliával kapcsolatos Kárpát-medencei on-line találkozóról készült felvételt nézzük meg, Gyuri atya és Zólyomi Norbi rövid kiegészítő magyarázatával. Nyugdíjasainkat és minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Elsőáldozás (Felkerült: 2021. február 12-én)
2021 novemberében elsőáldozás lesz templomunkban. Az elsőáldozás feltétele, hogy a gyermek ősszel 4. vagy felsőbb osztályba lép, két éve jár hittanra és rendszeresen részt vesz a vasárnapi szentmiséken. A járványhelyzet miatt a felkészítők most kivételesen Húsvét után kezdődnek. Jelentkezni már most lehet a hitoktatóknál vagy az irodában.
Keresztúti ájtatosság (Felkerült: 2021. február 12-én)
Nagyböjtben minden pénteken 17,30-kor a templomban keresztúti ájtatosságot végzünk.
Nagyböjti idő (Felkerült: 2021. február 12-én)
Február 17-én, szerdán megkezdődik a nagyböjti idő. Hamvazószerda nagypéntekkel azonosan szigorú böjti nap, mely azt jelenti, hogy a húsételtől való tartózkodás mellett naponta háromszor szabad enni, és csak egyszer jóllakni. A böjt vonatkozik minden 18. évét betöltött és 60 év alatti felnőttre, aki egészséges és katolikusnak vallja magát. A nagyböjt többi péntekjén is előírt a húsételtől való tartózkodás. A nagyböjti idő előírásai lelki megújulásunkat szolgálják.
Farsangi jelmezverseny (Felkerült: 2021. február 12-én)
Az elmúlt héten farsangi jelmezversenyt hirdettünk plébániánk Facebook oldalán. Ezúton is szeretnénk biztatni kicsinyeket és nagyokat egyaránt, hogy készítsenek egy jelmezes fotót és február 16-ig juttassák el Zólyomi Norbert részére e-mail-ben vagy a Facebook-on át. Szavazni a plébánia FB oldalán lehet lájkolással.
SzJA 2 x 1% (Felkerült: 2021. február 7-én)
Hálásan köszönjük híveinknek, hogy az előző évben adójuk kétszer egy százalékát felajánlották a Magyar Katolikus Egyház és a TÉKA Alapítvány javára. A TÉKA 355.044 Ft-ot kapott ezen a jogcímen. Ezt az összeget a Közösségi Ház fenntartására fordítottuk. Idén is lehetőség van a jövedelemadó 1+1%-ának felajánlására. Ezt legkésőbb május 20-ig az SZJA bevallástól függetlenül is meg lehet tenni elektronikusan, vagy papír alapon a 20EGYSZA jelű nyomtatványon. Az űrlap az újságos asztalról elvihető.
Házasság Hete (Felkerült: 2021. január 29-én)
Február 7-én kezdődik a Házasság Hete, melynek programjába bekapcsolódik a Pasztorális Helynökség Családközpontja is. A teljes programról a Családközpont honlapján van bővebb információ.
Rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2021. január 29-én)
Február 5-én, pénteken délután negyed 6-tól rózsafüzéres találkozó lesz a templomban.
Szent Balázs (Felkerült: 2021. január 29-én)
Február 3-án, szerdán lesz Szent Balázs püspök ünnepe. Emlékére a szerdai és a jövő hét végi misék után Balázs-áldásban részesítjük a híveket a torokbaj és minden más baj ellen.
Gyertyaszentelő Boldogasszony (Felkerült: 2021. január 29-én)
Február 2-án, kedden lesz Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe. Ebben a misében lesz a gyertyaszentelés. A megszentelt gyertyát a mise végén haza lehet vinni. Önköltségi ára: 100.- Ft/db
Hangos Biblia - Internetes találkozó (Felkerült: 2021. január 22-én)
Január 24-én, vasárnap 15 órai kezdettel internetes találkozót szervezünk azoknak, akik 2016-2020 között részt vettek a Biblia felolvasásában. A programhoz regisztráció nélkül is lehet csatlakozni az alábbi linken: https://www.twitch.tv/724pictures.
Internetes találkozó a Biblia felolvasóknak (Felkerült: 2021. január 17-én)
Január 24-én, vasárnap 15 órai kezdettel internetes találkozót szervezünk azoknak, akik 2016-2020 között részt vettek a Biblia felolvasásában. Bekapcsolódni és regisztrálni lehet egy E-mail cím elküldésével a technikai stábunknak a pandibalazs[kukac]regio10[pont]hu címre. További részleteket honlapunk nyitóoldalán olvashatók.
Elsőáldozás (Felkerült: 2021. január 17-én)
2021 novemberében elsőáldozás lesz templomunkban. Az elsőáldozás feltétele, hogy a gyermek ősszel 4. vagy felsőbb osztályba lép, két éve jár hittanra és rendszeresen részt vesz a vasárnapi szentmiséken. A járványhelyzet miatt a felkészítők most kivételesen Húsvét után kezdődnek. Jelentkezni már most lehet a hitoktatóknál vagy az irodában.
Házszentelés (Felkerült: 2021. január 8-án)
Plébános atya a házszenteléseket a járvány enyhülése után fogja elvégezni.
Rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2021. január 8-án)
Január 11-én, hétfőn 16 órától esperes kerületi Rózsafüzéres találkozó lesz a Dómban. A templomba a főbejáraton lehet bemenni.
Vízkereszt (Felkerült: 2021. január 3-án)
Január 6. Vízkereszt napja kötelező ünnep. Templomunkban szentmise este 6 órakor lesz.
Szőlőfürt (Felkerült: 2020. december 24-én)
Megjelent a Szőlőfürt, amelynek önköltségi ára 250.- Ft. Vigyünk belőle rokonainknak ismerőseinknek.
Újév, Rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2020. december 20-án)
Január 1-én, Újév napján 10 és 18 órakor lesznek szentmisék. Elsőpéntek lévén 17.30-tól Rózsafüzéres találkozó lesz.
Hálaadás (Felkerült: 2020. december 20-án)
December 31-én, Szilveszter napján a hálaadás 16 órakor kezdődik.
Szent Család vasárnapja (Felkerült: 2020. december 20-án)
December 27-én, Szent Család vasárnapján a 10 órai szentmise után borszentelés lesz.
Karácsony másnapja (Felkerült: 2020. december 20-án)
December 26-án, Karácsony másnapján a délelőtt 10 órakor szentmise, 18 órakor igeliturgia lesz.
Karácsony (Felkerült: 2020. december 20-án)
December 25-én, Karácsony első napján 10 és 18 órakor lesz szentmise.
Karácsony vigíliája, éjféli mise (Felkerült: 2020. december 20-án)
December 24-én, csütörtökön, Karácsony vigíliáján 16 órakor lesz szentmise. A járványra való tekintettel az éjféli mise elmarad.
Betlehemi láng (Felkerült: 2020. december 20-án)
A betlehemi lángot december 21-én hozzák a plébániánkra.
Rorate (Felkerült: 2020. december 20-án)
A jövő héten hétfőn, kedden és szerdán még lesz hajnali mise.
Újság előfizetési szándék megújításs (Felkerült: 2020. december 11-én)
Kérjük azokat a testvéreket, akik a Keresztény Élet és az Új Ember hetilapokat, illetve az Adoremust rendszeresen vásárolják, újítsák meg előfizetési szándékukat a 2021. évre.
2021. évi naptárak (Felkerült: 2020. december 11-én)
Szeretettel ajánljuk a kedves hívek figyelmébe a 2021. évi naptárakat. A fali lapnaptár 50, a Katolikus Karitász lapozós naptára 500, a Katolikus Kalendárium pedig 550 Ft-ba kerül. A kiadványok az újságos asztalon találhatók, árukat a kiadvány perselybe kell betenni.
Luca-búza (Felkerült: 2020. december 4-én)
A szentmise után Luca-búzát fogunk osztani, amit december 13-án szoktak elvetni.
Naptárak (Felkerült: 2020. november 29-én)
A kiadvány asztalra kitettük a jövő évi naptárakat. Árukat a kiadvány perselybe kérjük tenni.
"Egymillió csillag a szegényekért" (Felkerült: 2020. november 29-én)
Templomunkban december 6. és 13. között, szombaton és vasárnap a szentmisék előtt és után önkénteseink egy-egy mécsessel hívják fel a figyelmet a szegény családok helyzetére a Karitász "Egymillió csillag a szegényekért" szolidaritási akciója keretében. Pénzadományokat a kihelyezett üvegperselybe lehet tenni, amit élelmiszer vásárlására fordítunk.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2020. november 29-én)
December 4-én, pénteken 17.30-tól a templomban lesz a Rózsafüzér Társulat összejövetele, melyre minden tagot szeretettel várunk.
Keddi vesperás (Felkerült: 2020. november 29-én)
Kedden a szentségimádás utáni vesperás 17.30-kor kezdődik.
Rorate (Felkerült: 2020. november 29-én)
Az elmúlt évekhez hasonlóan az adventi időszakban idén is lesznek hajnali rorate szentmisék, hétfőn, kedden és szerdán reggel 6 órától. Ezeken a napokon az esti szentmise elmarad. A hét többi napján a miserend változatlan. A járvány miatt idén a közös reggelizés elmarad.
Tartós élelmiszergyűjtés (Felkerült: 2020. november 22-én)
November 28-tól december 13-ig plébániai karitász csoportunk tartós élelmiszert gyűjt a templomban elhelyezett kosárba.
Perselygyűjtés (Felkerült: 2020. november 22-én)
Mai perselygyűjtésünket a Karitász javára ajánljuk fel.
Szőlő-Levél (Felkerült: 2020. november 12-én)
A Szőlő-Levél nyomtatott változatát átmeneti időre szüneteltetjük, hirdetéseinkkel együtt a honlapunkon olvashatják.
Jubiláló házasok (Felkerült: 2020. november 12-én)
November 22-én, vasárnap az esti szentmisében ünnepeljük közösségünk jubiláló házasait. Szeretettel várjuk azokat a testvéreket, akik ebben az évben ünneplik házasságkötésük kerek évfordulóját. Aki szeretné ebben a szentmisében megújítani házassági fogadalmát, kérjük, iratkozzon fel a sekrestyében, vagy jelezze ezt az irodában.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2020. november 5-én)
November 15-én, vasárnap délután fél öttől karitász gyűlés lesz, melyre minden önkéntest szeretettel várunk.
Elsőáldozás (Felkerült: 2020. november 5-én)
Templomunkban november 15-én, vasárnap a délelőtti szentmisében lesz az elsőáldozás. Kérjük a kedves testvéreket, kísérjék imáikkal a gyerekeket.
Espereskerületi rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2020. október 29-én)
November 9-én, hétfőn 16 órától espereskerületi rózsafüzéres találkozó lesz a Felsővárosi templomban. Minden érdeklődőt szertetettel várnak a szervezők.
Rózsafüzéres összejövetel (Felkerült: 2020. október 29-én)
November 6-án, elsőpénteken 17.30-tól rózsafüzéres összejövetel lesz a templomban. Minden tag megjelenésére számítunk.
Halottak napja (Felkerült: 2020. október 29-én)
November 2-án, hétfőn, Halottak napján az iroda zárva lesz. Az ünnepi szentmise 18 órakor kezdődik.
Újságok (Felkerült: 2020. október 21-én)
Megjelent a Toronyirány magazin és Katolikus Karitász Adásidő című magazinja. Mindkét újság ingyenesen elvihető.
Halottak napja (Felkerült: 2020. október 21-én)
November 2-án, hétfőn, Halottak napján a szentmise 18 órakor kezdődik.
Mindenszentek (Felkerült: 2020. október 21-én)
November 1. Mindenszentek napja idén vasárnapra esik. Az ünnepi szentmisék 10 és 18 órakor lesznek.
Püspöki szentmise és orgonakoncert a Dómban (Felkerült: 2020. október 15-én)
2020. október 21-én, szerdán 18 órakor püspöki szentmisét mutat be a Dómban Dr. Kiss-Rigó László püspök úr a lengyel és magyar nemzetért. Előtte Lidia Ksi±żkiewicz orgonakoncertjét hallgathatja meg a közönség a Székesegyházban.
CsaládEgyetem (Felkerült: 2020. október 15-én)
A Pasztorális Helynökség CsaládKözPontja vár minden érdeklődőt a CsaládEgyetemre 2020. október 20-án, kedden 18 órakor a szegedi Katolikus Házba. Az előadást M. dr. Dulácska Csilla tartja. Címe: "Hogyan mérgezi a pornó gyermekeinket és mit tehetünk ellene?" Az előadásra előzetes bejelentkezés szükséges.
Egyházi hozzájárulás (Felkerült: 2020. október 15-én)
Október elején elindítottuk az egyházi hozzájárulást kérő leveleink kiküldését. Szeretnénk megköszönni a kedves hívek támogatását és egyben irodai munkatársunk, Dömötör Gyuláné, Erzsike munkáját, aki évek óta precízen végzi ezt a munkát.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2020. október 15-én)
A Nyugdíjas Klub következő összejövetelét október 23-án, pénteken délelőtt 10 órakor tartja a Közösségi Ház emeleti nagytermében. Süteményt nem kell hozni. Minden nyugdíjas társunkat szeretettel várunk.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2020. október 8-án)
Október 18-án, vasárnap 16.30-tól karitász gyűlés lesz, melyre minden önkéntest szeretettel várunk.
A felajánlott 1%-os SZJA összege (Felkerült: 2020. október 1-én)
A Nemzeti Adó és Vámhivatal a 2020-ban felajánlott 1%-os SZJA összegét, 355.044.- Ft-ot utalt át a TÉKA Alapítvány részére. Hálásan köszönjük híveinknek, hogy ily módon is támogatták a Közösségi Ház működését.
Magyarok Nagyasszonya (Felkerült: 2020. október 1-én)
Október 8-án, csütörtökön, Magyarok Nagyasszonya ünnepén 18 órakor ünnepi szentmise lesz.
Rózsafüzér (Felkerült: 2020. október 1-én)
Októberben, minden nap a szentmisék előtt este fél 6-tól közösen imádkozzuk el a Rózsafüzért, kivéve kedden, amikor a vesperás miatt 17 órakor kezdjük az imádságot.
Egyházi hozzájárulás (Felkerült: 2020. szepttember 25-én)
Egyházközségünk anyagi helyzetének biztosítása érdekében elkezdtük az egyházi hozzájárulást kérő leveleinket kiküldeni. Köszönjük a kedves hívek megértését és támogatását.
Terményáldás (Felkerült: 2020. szepttember 25-én)
Október 4-én a de. 10 órási szentmisén terményáldás lesz. Kérjük a híveket, hogy hozzanak otthon termelt zöldséget, gyümölcsöt, takarmányt, hogy hálát adhassunk, és egyben kérjük Isten áldását a jövőbeli termésért.
Bérmálás (Felkerült: 2020. szepttember 25-én)
Október 4-én, vasárnap a 10 órakor bérmálás lesz templomunkban. A vírus helyzetre való tekintettel, plébános atya engedélyt kapott a püspök úrtól a nagykorúság szentségének kiszolgáltatására. Imádkozzunk a bérmálásra készülő fiataljainkért.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2020. szepttember 25-én)
Október 2-án, pénteken du. 5 órától a templomban lesz a Rózsafüzér Társulat összejövetele, melyre minden tagot szeretettel várunk.
Engesztelő imahét (Felkerült: 2020. szepttember 25-én)
Az engesztelő imahét hazánkért és a békéért otthon végzendő imáit Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya ünnepe előtt, október 1-től 7-ig kell mondani.
Igeliturgia (Felkerült: 2020. szepttember 25-én)
Plébános atya hivatalos elfoglaltsága miatt szeptember 30-án, szerdán és október 1-én csütörtökön igeliturgia lesz.
(Felkerült: 2020. szepttember 25-én)
Szeptember 26-án, szombaton Szent Gellért Családi napot szervezünk. Regisztráció fél tizenegytől a közösségi házban. 11 órától Burányi Roland atya előadását hallgatjuk meg, aki a Kalocsai-Kecskeméti Főegyházmegye papja, nyár eleje óta látja el a Katolikus Szeretetszolgálat és intézményei lelkipásztori szolgálatát. Délben közös ebéd a közösségi ház udvarán. 14 órától a templomban Gyukics Péter fotográfus kiállításának megnyitója lesz, majd 14.30-kor szentmisével zárjuk a családi napot. Ingyenes ebédet annak tudunk adni, aki szeptember 21-én, hétfőn 18 óráig jelzi részvételi szándékát az irodában.
Egyházi hozzájárulás (Felkerült: 2020. szepttember 20-án)
Egyházközségünk anyagi helyzetének biztosítása érdekében ezen a héten elkezdtük az egyházi hozzájárulást kérő leveleinket kiküldeni. Köszönjük a kedves hívek megértését és támogatását.
Templomunk búcsúja (Felkerült: 2020. szepttember 11-én)
Szeptember 27-én, vasárnap a 10 órai szentmisében lesz templomunk búcsúja. Ünnepi szónok: Fülöp Ernő a Kalocsa-Kecskeméti Egyházmegye irodaigazgatója, kalocsai esperes plébános. A szentmise után a 2019-ben elhunyt Tóth Sándor szobrászművész - a templomunk kapuján lévő érmek alkotója - emlékérmét helyezzük fel a kapura.

TÉGLAJEGY ÁRUSÍTÁS

A Közösségi ház fenntartásának elősegítésére téglajegyeket árusítunk, melyek 200, 1000, és 5000 Ft-os címletekben kaphatók a plébánián. Az építkezés Isten segítségével befejeződött, ám a tartozásainkat még rendeznünk kell. A Ház fenntartásához, vagyis a sikeres közösségi élet új helyszínének biztosításához anyagi forrásokat kell előteremtenünk. Ebben Önök is részt vállalhatnak, mert a téglajegy-bevételeket erre a célra fordítjuk.

A közösségi házat működtető TÉKA alapítvány a Csongrád Megyei Bíróság által nyilvántartásba vett közhasznú szervezet, és így az alapítványnak befizetett adományok után adókedvezményre jogosító igazolást is tudunk adni.

MISEREND

Vasárnap: 10 és 18 óra
Hétköznap: 18 óra

Gyóntatás: szentmisék előtt fél órával
Lelkibeszélgetés: előre megbeszélt időpontban, de sürgős ügyben bármikor lehet a plébánost keresni.

IRODAI SZOLGÁLAT

Hétfő - Péntek:
9-12 és 15-18 óra

ÁLLANDÓ PROGRAMOK

Minden kedd, 9:00-19:00:
Szentségimádás.
9:00: Laudes
17:30: Vesperás

Első szerda, 17:00:
Rózsafüzér társulat.

Első csütörtök, 17:30:
Szentségimádás.

Minden csütörtök, 17:00:
Mária Légió.

Első péntek,
a szentmise után:

Jézus Szíve litánia.

Utolsó péntek, 10:00:
Nyugdíjas Klub.

Első szombat, 17:30:
Közös ima Szűz Mária szándékára.

Minden szombat,
10:00-11:30:

Cserkészfoglalkozás.

Minden szombat, 15:30:
Igeliturgia az Acél utcai
Idősek Otthonában.

Havonta egyszer szentmise.

Minden szombat,
a szentmise után:

Isteni Irgalmasság imacsoport

Harmadik vasárnap,
16:30:
Karitász gyűlés

További programok:
Csoportok oldalon

EGYÉB