HIRDETMÉNYEK

AKTUÁLIS HIRDETÉSEK - ELMÚLT ESEMÉNYEK

A plébánia épület felújítása (Felkerült: 2014. július 12-én)
A plébánia épület felújítása, a szigetelés és az ablakok cseréje pályázati pénzből megtörtént. (A képek megtekinthetők itt.) Sajnos voltak nem várt kiadások is, ezekhez már többen hozzájárultak. Hálásan köszönjük nagylelkűségüket és egyben jelezzük, hogy egyházközségünk továbbra is bizonytalan anyagi helyzetben van, így aki teheti, kérjük, fizesse be ez évi egyházi hozzájárulását.
Cserkész tábor (Felkerült: 2014. július 4-én)
Az 550. számú Márton Áron Cserkészcsapat ezen a héten kezdi meg táborozását. Imádkozzunk a táborlakókért, hogy élményekben gazdagon, egészségesen térjen haza mindenki.
Újság előfizetés (Felkerült: 2014. június 26-án)
Kérjük azokat a testvéreket, akik a Keresztény Élet, az Új Ember hetilapokat, illetve az Adorémuszt megrendelték a III. negyedévi előfizetésüket rendezzék.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2014. június 26-án)
Július 4-én, pénteken délután 5 órától a Rózsafüzér Társulat szokásos összejövetelét tartja az iroda melletti közösségi teremben. Mindenki megjelenésére számítunk.
Megjelent a Szőlőfürt (Felkerült: 2014. június 19-én)
Megjelent a Szőlőfürt júniusi száma, önköltségi ára: 140.- Ft. Vigyünk belőle ismerőseinknek, rokonainknak.
Nyaralások (Felkerült: 2014. június 19-én)
A nyári szünet megkezdésével plébániánk különböző csoportjainak nyaralása, táborozása is elkezdődik. Jövő héten hétfőtől csütörtökig hittanos tábor lesz a Közösségi Házban.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2014. június 19-én)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozását június 27-én, pénteken délelőtt 10 órakor tartja a Közösségi Ház Szent Anna termében. Meghívott előadó dr. Tihanyi Katalin belgyógyász szakorvos. Az előadás témája: Hogyan védjük egészségünket a meleg nyári napokon.
A plébánia épület hőszigetelése (Felkerült: 2014. június 12-én)
Tájékoztatjuk híveinket, hogy pályázati pénzből elkezdődtek a plébánia épület hőszigetelési munkálatai. Ez az összeg viszont nem fedezi a belső festés és a szúnyoghálók cseréjének költségét, ezért kérjük, aki teheti, fizesse be ez évi egyházi hozzájárulását.
Elhunyt Mádi György atya (Felkerült: 2014. június 12-én)
Fájdalommal tudatjuk, hogy Mádi György kanonok, nyugalmazott plébános, június 8-án életének 79., papságának 55. évében, szentségekkel megerősítve visszaadta lelkét Teremtőjének.
Szeretett Gyuri atyánk, búcsúztatása június 19-én, csütörtökön 13 óra-kor a szegedi Fogadalmi Templomban lesz, majd a szentmise után az altemplomban helyezik örök nyugalomra.
Mádi Gyuri atya végrendeletében ezt írta: "Kérem, hogy síromra koszorút ne hozzanak. Legfeljebb mindenki egy-egy szál virágot tegyen sírhantomra. Azt viszont nagyon kérem, hogy temetésemen (is) mindenki közösen imádkozzék és énekeljen!"
Elsőáldozásre készülők bemutatkozása (Felkerült: 2014. június 5-én)
Június 15-én, vasárnap 10 órakor lesz a hittanos gyerekek tanévzáró szentmiséje, a Te Deum. Ekkor mutatkoznak be a közösségnek a leendő elsőáldozók. Kérjük a gyerekeket, szüleiket, hogy a nyári szünetben is rendszeresen járjanak szentmisére.
Perselygyűjtés (Felkerült: 2014. június 5-én)
A június 8-i perselygyűjtésünket egyházmegyei célokra ajánljuk fel. Kérjük a hívek nagylelkű adományait.
Jelentkezés papnövendéknek (Felkerült: 2014. június 5-én)
A Szeged-Csanádi Egyházmegye várja azoknak a szabad állapotú érettségizett, vagy diplomás férfiaknak jelentkezését, akik osztatlan szívvel kívánják Krisztust követni és papi hivatást éreznek lelkükben. A szemináriumba való jelentkezéshez szükséges: kézzel írt, a főpásztornak címzett felvételi kérelem, rövid életrajz, keresztlevél-másolat, érettségi bizonyítvány fénymásolata és plébánosi ajánlás. Az érdeklődők a plébános atyától részletes tájékoztatást kaphatnak.
Te Deum (Felkerült: 2014. június 1-én)
Június 15-én, vasárnap a 10 órai szentmisén lesz a hittanos gyerekek évzárója a Te Deum. Kérjük a gyerekeket, szüleiket, hogy a nyári szünetben is rendszeresen járjanak szentmisére.
Rózsafüzér társulat (Felkerült: 2014. június 1-én)
Június 6-án, pénteken du. 5 órától a plébániai közösségi teremben a rózsafüzér társulat összejövetele lesz, melyre minden tagot szeretettel várunk.
Képviselő-testületi választás ősszel (Felkerült: 2014. május 22-én)
Tájékozatjuk kedve híveinket, hogy az új képviselő-testület megválasztása püspöki utasításra az egész egyházmegyében őszre halasztódott.
Gyalogos rózsafüzéres zarándoklat (Felkerült: 2014. május 22-én)
Június 1-én vasárnap 15 órától gyalogos rózsafüzéres zarándoklat indul az alsóvárosi ferences templomból, amely 18 órakor szentmisével zárul a Dómban. Mindenki szeretettel várunk.
Pünkösdi kilenced a jezsuita templomban (Felkerült: 2014. május 15-én)
A Szent József jezsuita templomban a Jézus Társasága újraindításának 200. jubileuma alkalmából május 30-tól június 7-ig pünkösdi kilencedet tartanak, melyre min-denkit szeretettel várnak. A részletes program a hirdetőtáblán olvasható.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2014. május 15-én)
Nyugdíjas klubunk május 30-án, pénteken a szarvasi arborétumba kirándul. A kirándulás költségeit pályázatból fizetjük, az étkezés batyus lesz. A buszban van még néhány üres hely, melyre nyugdíjas korúak jelentkezését el tudjuk fogadni. Feliratkozni az irodában lehet.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2014. május 15-én)
Május 25-én, vasárnap délután fél öttől karitász gyűlés lesz, melyre minden önkéntest szeretettel várunk.
Adóbevallás - SzJA 1% határidő (Felkerült: 2014. május 15-én)
Május 20-án zárul le az előző évi adóbevallások időszaka. Szeretettel kérjük híveinket, hogy ajánlják fel adójuk kétszer 1%-át a katolikus egyház, illetve a TÉKA Alapítvány javára. A rendelkező nyilatkozatok az újságos asztalról elvihetők.
Pünkösdhétfői lelki nap (Felkerült: 2014. május 8-án)
Pünkösdhétfőn, június 9-én plébániai közösségünk valamennyi tagjának lelki napot szervezünk. Meghívott előadóink Katona Attila és felesége, Zólyomi Theodóra, akik a csengelei plébánia világi munkatársaiként vezetik az ottani közösséget. Délre közös ebédet tervezünk, melynek költségét pályázati pénzből tudjuk fizetni. Ehhez tudnunk kell, hány adagot rendeljünk meg. Ebédet csak annak tudunk adni, aki június 1-ig jelentkezik. Az ebédre a sekrestyébe kitett íveken vagy az irodában lehet feliratkozni A gyermekeket egész nap ugrálóvár és különböző kézműves foglalkozások várják. Délután játékos, zenés program lesz, majd az este 6 órai ünnepi szentmisében bérmálkoznak fiataljaink. Mindenkit nagy szeretettel várunk!
Mustármag közösség (Felkerült: 2014. május 8-án)
Az ősszel alakult Mustármag közösség szeretettel várja mindazokat, akik szívesen fog-lalkoznának imaiskolával, szeretnének többet tudni a Bibliáról, az evangelizációról. Csütörtökönként este 6 órától a Közösségi Házban várjuk az érdeklődőket. Részletesebb információkért Tarjányi Anitát kereshetik.
Beteglátogatás, gyóntatás, áldoztatás (Felkerült: 2014. április 24-én)
Szeretettel kérjük a kedves híveket, jelezzék az irodában, vagy a sekrestyében, ha rokonaik, vagy ismerőseik között tudnak olyan betegről, aki a húsvéti ünnepekre nem tudott eljönni, illetve elsőpéntekenként szeretne gyónni és áldozni. Szívesen meglátogatjuk őket.
SzJA 1% (Felkerült: 2014. április 24-én)
Még nem zárult le az előző évi adóbevallások időszaka. Szeretettel kérjük híveinket, hogy tegyék meg adójuk kétszer 1%-ának felajánlását a katolikus egyház, illetve a TÉKA Alapítvány javára. A rendelkező nyilatkozatok az újságos asztalról elvihetők.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2014. április 24-én)
A Rózsafüzér Társulat legközelebbi találkozója a kivételesen május 9-én, pénteken délután 17 órakor lesz.
Lorettói litánia (Felkerült: 2014. április 24-én)
Május hónapban minden este a szentmisék után közösen imádkozzuk el a Lorettói litániát.
Espereskerületi Rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2014. április 24-én)
Április 28-án, hétfőn 17 órától espereskerületi Rózsafüzéres találkozó lesz Algyőn. A vetítéssel és szentmisével egybekötött találkozóra közösségünk az algyői busszal megy, 15 óra 30 perckor találkozunk a budapesti krt.-i buszmegállóban. Aki az ingye-nesen indított busszal szeretne utazni, a rókusi templom mellet tud felszállni az erre az alkalomra indított különjáratos buszra, 15 óra 45 perckor.
Szőlőfürt (Felkerült: 2014. április 17-én)
Megjelent a Szőlőfürt húsvéti száma, önköltségi ára 140.- Ft. Vigyünk belőle ismerőseinknek, rokonainknak.
Szemináriumba való jelentkezés (Felkerült: 2014. április 17-én)
A Szeged-Csanádi Egyházmegye várja azoknak a szabad állapotú érettségizett, vagy diplomás férfiaknak jelentkezését, akik osztatlan szívvel kívánják Krisztust követni, és papi hivatást éreznek lelkükben. A szemináriumba való jelentkezéshez szükséges kézzel írt, a főpásztornak címzett, felvételi kérelem, rövid életrajz keresztlevél-másolat, érettségi bizonyítvány fénymásolata, és plébánosi ajánlás. Az érdeklődők a plébános atyától részletes tájékoztatást kaphatnak. Jelentkezési határidő: június 5.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2014. április 17-én)
Április 27-én, vasárnap délután fél 5 órától karitász gyűlés lesz a közösségi házban. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2014. április 17-én)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozása április 25-én, pénteken 10 órakor lesz a Közösségi Ház Szent Anna termében. Minden nyugdíjast szeretettel várunk.
Húsvéthétfő (Felkerült: 2014. április 17-én)
Húsvét hétfőjén délelőtt 10 órakor szentmise, 18 órakor pedig igeliturgia lesz.
Húsvéti szertartások rendje (Felkerült: 2014. április 10-én)
A húsvéti időszakhoz kapcsolódó szertartások ebben az évben következőképpen alakul-nak: Április 17. Nagycsütörtök: 18 óra Az Utolsó Vacsora miséje, utána imádságos virrasztás 20 óráig.
Április 18. Nagypéntek: 15 óra A templomot kinyitjuk, hogy aki szeretne itt imádkozni, megtehesse azt.
17.30 Keresztút 18 óra Urunk megváltó szenvedésének ünnepe: Passió, Kereszthódolat, Áldoztatás.
Április 19. Nagyszombat: Reggel 9 órától a templom nyitva lesz, lehetőséget biztosítva a csöndes imádságra a Szentsírnál. Kérjük, hogy aki a Szentsír őrzésére nagyszombaton imaórát tud vállalni, iratkozzon fel a sekrestyében! 19 óra Húsvét Vigíliája, az egyházi év csúcsa, a legnagyobb ünnepünk: Krisztus fel-támadásának ünneplése. Feltámadási körmenet a téren. (Befejezés: kb. 21.00).
Húsvétvasárnap a szentntmisék délelőtt 10 és esete 6 órakor lesznek.
Húsvéthétfőn délelőtt 10 órakor szentmise, este 6 órakor igeliturgia lesz.
A Szentsír díszítése (Felkerült: 2014. április 10-én)
A Szentsír díszítésére szánt virágokat szerdáig kérjük elhozni. Aki anyagiakkal szeretne hozzájárulni a díszítéshez, az a sekrestyeajtó melletti perselybe tegye az erre a célra szánt összeget.
Jótékonysági vásár (Felkerült: 2014. április 3-án)
Ezen a hétvégén még tart templomunkban a jótékonysági vásár. Az ajándék- illetve dísztárgyakat fiatal önkéntesek készítették az Egyházmegyei Karitász alkotóházában. A vásár bevételét karitász csoportunk a húsvéti élelmiszer csomagok készítésére for-dítja.
Híradás betegekről a plébánia felé (Felkerült: 2014. április 3-án)
Szeretettel kérjük a kedves híveket, jelezzék az irodában, vagy a sekrestyében, ha rokonaik, vagy ismerőseik között tudnak olyan betegről, aki a húsvéti ünnepekre nem tud eljönni szentmisére, illetve elsőpéntekenként szeretne gyónni és áldozni. Szívesen meglátogatjuk Őket.
Országgyűlési választás (Felkerült: 2014. április 3-án)
Vasárnap országgyűlési választást tartanak országunkban. Kérjük a testvéreket, tegyenek eleget állampolgári kötelességüknek és éljenek választási jogukkal lelkiismeretük szerint.
Képviselőtestületi választás (Felkerült: 2014. március 27-én)
Ebben az évben jár le a jelenlegi képviselőtestület mandátuma. Május 24-25-én kerül sor az új testület megválasztására. A jelöltek listáját a hívek ajánlására és az előző képviselők megkérdezése után a plébános állítja össze. Kérjük a kedves híveket, hogy a képviselőtestületi tagságra alkalmasnak tartott személyek nevét, és ha tudják lakcímét és telefonszámát, az előtérben elhelyezett jelölő lapokra írják fel és dobják be a "képviselőtestületi jelöltek" feliratú dobozba. Egy ember több személyt is ajánlhat. A jelölést április 13-ig kérjük megtenni.
Jövő heti gyűjtés (Felkerült: 2014. március 27-én)
Jövő heti gyűjtésünket a Szentföldön élő katolikus testvéreink megsegítésére ajánljuk fel. Kérjük a testvérek nagylelkű adományait.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2014. március 27-én)
Április 4-én, pénteken 17 órától a Rózsafüzér Társulat találkozója lesz a plébániai közösségi teremben.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2014. március 27-én)
A Nyugdíjas Klub következő foglakozását kivételesen április 4-én, pénteken délután 3 órakor tartja. Előadó dr. Benyik György plébános atya lesz. Téma: Gondolatok Krisztus szenvedéstörténetéhez. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Óra átállítás (Felkerült: 2014. március 20-án)
Március 29-én, jövő hétvégén, szombatról vasárnapra virradóra lesz a tavaszi óra átállítás. Éjjel 2 órakor 3 órára kell előreigazítani az órákat.
Tartós élelmiszer-gyűjtés (Felkerült: 2014. március 20-án)
Plébánia közösségünk is bekapcsolódik a már hagyományosnak mondható nagyböjti tartós élelmiszer-gyűjtésbe, melyet húsvét előtt karitász csoportunk oszt szét a rászoru-lóknak. Kérjük a kedves híveket, aki teheti, ezen a héten hozza be élelmiszer adomá-nyát a templomba, vagy az irodába.
Betegek kenete (Felkerült: 2014. március 20-án)
Április 13-án, virágvasárnap az esti szentmise keretében lesz a betegek kenetének közös kiszolgáltatása templomunkban. Feltételek: betöltött 60. év, vagy rendszeres gyógyszerszedés, komoly fizikai, vagy lelki szenvedés hordozása. Jelentkezni a plébánián, vagy a sekrestyében lehet, feliratkozással.
Gyermek hangverseny (Felkerült: 2014. március 20-án)
A március 23-án, délután 3 órakor kezdődő gyermek hangverseny a templomban lesz.
Képviselőtestületi választás - jelölés (Felkerült: 2014. március 13-án)
Ebben az évben képviselőtestületi választás lesz május 24-25-én. A jelöltek listáját a hívek ajánlására és az előző képviselők megkérdezése után a plébános állítja össze. Kérjük a kedves híveket, hogy a képviselőtestületi tagságra alkalmasnak tartott személyek nevét, lakcímét, te-lefonszámát, az előtérben elhelyezett jelölő lapokra írják fel és dobják be a "képviselőtestületi jelöltek" feliratú dobozba. Egy ember több személyt is ajánlhat. A jelölést április 13-án zár-juk.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2014. március 13-án)
Március 23-án, vasárnap délután fél 5 órától karitász gyűlés lesz, melyre minden önkéntest szeretettel várunk.
Gyermek hangverseny (Felkerült: 2014. március 13-án)
Március 23-án, vasárnap délután 3 órai kezdettel gyermek hangverseny lesz a Közösségi Ház Apor Vilmos termében. A műsort közösségünk zenét tanuló gyermekei adják nyugdíjasaink tiszteletére. Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk.
Nagyböjti lelki nap a Szent József Templomban (Felkerült: 2014. március 13-án)
Március 22-én, szombaton egész napos nagyböjti lelki napra várnak mindenkit a Szent József Templomban. A programja a kitett plakáton olvasható.
Otthon végzendő engesztelő imahét (Felkerült: 2014. március 13-án)
Az otthon végzendő engesztelő imahét hazánkért és a békéért március 18-tól24-ig tart.
SzJA kétszer 1%-ának felajánlásához (Felkerült: 2014. február 27-én)
Egy fontos információra szeretnénk felhívni a figyelmet a személyi jövedelemadó kétszer 1%-ának felajánlásához: A felajánlást az adóhatóság által rendszeresített EGYSZA elnevezésű nyomtatványon lehet megtenni, mely a 1353 jelű adóbevallással együtt, DE ATTÓL FÜGGETLENÜL IS eljuttatható május 20-ig az adóhatósághoz. A TÉKA Alapítvány adószámával és a Magyar Katolikus Egyház technikai számával kitöltött EGYSZA lapokat kitettük az újságos asztalra. Aki korábban már más formában rendelkezett, megismételheti ezt ennek a nyomtatványnak az újbóli beküldésével. Az érvényesség feltétele, hogy mindkét kedvezményezett ugyanaz legyen, mint korábban. Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a Magyar Katolikus Egyház javára annak is érdemes rendelkezni, akinek nem volt 2013-ban megfizetett személyi jövedelemadója, mivel itt a támogatást a rendelkezők száma alapján osztják meg az egyházak között.
Nagyböjti lelkigyakorlat (Felkerült: 2014. február 27-én)
Közösségünk nagyböjti lelkigyakorlata március 28-tól 30-ig, pénteken, szombaton az esti szentmisében, vasárnap pedig a délelőtti szentmisében lesz megtartva. A lelkigyakorlat szónoka Serfőző Levente ifjúsági és egyetemi lelkész lesz.
Kass János kiállítás (Felkerült: 2014. február 27-én)
Március 9-én, vasárnap a délelőtti szentmisében lesz templomunkban Kass János Kossuth- díjas művész rézmetszetekből összeállított kiállításának megnyitója. A kiállítás témája: Bibliai alakok és szentek ábrázolása.
Árvízi Emléknap (Felkerült: 2014. február 27-én)
Március 8-án, szombaton 10 órától kezdődik az immár tizedik alkalommal megrendezésre kerülő Árvízi Emléknap, melyre szeretettel várnak mindenkit a Dóm térre a szervezők, hogy változatos programok keretében emlékezzenek a nagy árvíz 135. évfordulójára.
Rózsafüzéres összejövetel (Felkerült: 2014. február 27-én)
Március 7-én, pénteken du. 17 órától rózsafüzéres összejövetelt tartunk a plébániai közösségi teremben. Minden tag megjelenésére számítunk.
Keresztút (Felkerült: 2014. február 27-én)
Nagyböjtben minden pénteken este fél 6-kor a templomban keresztúti ájtatosságot végzünk.
Nagyböjt (Felkerült: 2014. február 27-én)
Március 5-én, szerdán megkezdődik a nagyböjti idő. Hamvazószerda nagypéntekkel azonosan szigorú böjti nap, mely azt jelenti, hogy a húsételtől való tartózkodás mellett naponta háromszor szabad enni, és csak egyszer jóllakni. A böjt vonatkozik minden 18. évét betöltött és 60 év alatti felnőttre, aki egészséges és katolikusnak vallja magát. A nagyböjt többi péntekjén is előírt a húsételtől való tartózkodás. A nagyböjti idő előírásai lelki megújulásunkat szolgálják.
Vendégünk lesz Dr. Bálint György - Bálint Gazda (Felkerült: 2014. február 20-án)
Március 4-én, kedden este 7 órakor Szemünk fénye: A virágos környezet címmel Dr. Bálint György - Bálint Gazda - tart előadást a Közösségi Házban. Kertészeti témájú kérdéseket előzetesen írásban lehet feltenni, melyeket kérünk az irodába eljuttatni. Az előadás után könyvvásárlási és dedikálási lehetőség is lesz. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Robber Rabló megjavul (Felkerült: 2014. február 20-án)
Március 1-én, szombaton délután 3 órakor a Miniszínház művészei Robber Rabló megjavul című tanulságos meseelőadását adják elő templomunkban. Minden érdeklődő gyermeket szeretettel várunk. Az előadás anyagi támogatásához adományt elfogadunk.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2014. február 20-án)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozása február 28-án, pénteken 10 órakor lesz. Meghívott előadó Zatykó László ferences atya, aki "Látták szemeim az üdvösséget" címmel Simeon dicsőítő énekéről fog elmélkedni. Szeretettel várunk minden érdeklődőt.
Jövő heti perselygyűjtés (Felkerült: 2014. február 13-án)
Jövő heti perselygyűjtésünket a katolikus iskolák javára küldjük. Kérjük a hívek nagylelkű adományait.
Elsőáldozási felkészítés (Felkerült: 2014. február 13-án)
Az elsőáldozási felkészítés február 23-án kezdődik a 10 órás szentmise után. Jelentkezni a hitoktatóknál vagy az irodában lehet február 16-ig.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2014. február 13-án)
Február 23-án, vasárnap délután fél 5-től karitász gyűlés lesz, melyre minden önkéntest szeretettel várunk.
Rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2014. február 13-án)
Február 17-én, hétfőn du. fél 5-től espereskerületi rózsafüzéres találkozó lesz a szent József templomban (Dáni u. 3.). A rózsafüzéres elmélkedést és a görög katolikus szent liturgiát a görög katolikus testvérek fogják vezetni.
Az Egyházmegyei Karitász hirdetése 2 (Felkerült: 2014. február 6-án)
Az Egyházmegyei Karitász kórházi beteglátogató csoportjába önkéntes segítők jelentkezését várja, akik szívesen teljesítenek szolgálatot kórházban fekvő betegek mellett. Ez a szolgálat az alábbi tevékenységekből áll: beszélgetés, meghallgatás, segítség az étkezésben, sétáltatás, felolvasás, igény szerint közös ima, évente kétszer, ünnepek előtt ajándékozás és műsor. Érdeklődni lehet a 62/425-548-as, vagy a 20/823-3779-es telefonszámon, és a szegedikaritasz[kukac]gmail[pont]com email címen.
Az Egyházmegyei Karitász hirdetése 1 (Felkerült: 2014. február 6-án)
Az Egyházmegyei Karitász szeretettel hív mindenkit a Betegek világnapja alkalmából február 11-én, a Móravárosi Szent Kereszt templomba, hogy együtt imádkozzanak a betegekért és a betegek körül szolgálatot teljesítőkért: orvosokért, ápolókért, önkéntes segítőkért, családtagokért. A program délután 4-től elmélkedéssel kezdődik, 5 órakor szentmisét mutatnak be a kórházlelkészek: Fazakas Attila és Jakab Zoltán Tibor.
Farsangi mulatság (Felkerült: 2014. február 6-án)
Az idei a farsangi mulatságunk február 15-én, szombaton lesz. Kezdés 19 órakor a közösségi házban. A vacsora a szokásos módon batyus jellegű. Mindenki annyi enni- és innivalót hozzon magával, amennyit elfogyaszt. A belépő és egyben tombolajegy 200.- Ft, melynek bevételével a Közösségi Ház fenntartását segítjük. A tombolához ajándéktárgyakat már most is lehet hozni. Hívjuk ismerőseinket, barátainkat a közös mulatságra.
Házasság Hete (Felkerült: 2014. február 6-án)
Szegeden a Házasság Hete 2014. évi rendezvénysorozata február 9-16. között kerül megrendezésre. További információ a programokról a faliújságon olvasható, illetve a szórólapok az újságos asztalról elvihetők. Valamint a rendezvény honlapján és plakátján található.
Elsőáldozási felkészítés (Felkerült: 2014. január 30-án)
Az elsőáldozási felkészítés 2014. február 23-án kezdődik a 10 órás szentmise után. Jelentkezni a hitoktatóknál vagy az irodában lehet február 16-ig.
Rózsafüzér Társulat találkozója (Felkerült: 2014. január 30-án)
Ettől a hónaptól kezdve a Rózsafüzér Társulat találkozója első pénteken lesz. Így a mostani alkalom is már február 7-én, 17 órától lesz a plébániai közösségi teremben.
Zárszámadás és költségvetés (Felkerült: 2014. január 23-án)
Elkészült a plébánia 2014. évi zárszámadása és 2014. évi költségvetése, mely a hirdetőtáblán megtekinthető.
Adóbevallás 2-szer 1% (Felkerült: 2014. január 23-án)
Ismét elérkezett az adóbevallások időszaka. A vállalkozóknak február 25-ig, a magánszemélyeknek május 20-ig kell beadni személyi jövedelemadó bevallásukat. A korábbi évekhez hasonlóan most is fel lehet ajánlani a már megfizetett adó kétszer 1%-át egyházak illetve alapítványok javára. Kérjük a kedves Híveket, hogy ez évben is támogassák ily módon is Egyházunkat és a közösségi ház fenntartását segítő TÉKA Alapítványt. A rendelkező nyilatkozatok elvihetők az újságos asztalról.
Ministráns klub (Felkerült: 2014. január 23-án)
2014 februárjától újra indul templomunkban a ministráns klub. A foglalkozásokat a vasárnapi szentmisék előtt, 9.30-tól tartjuk a templom melletti hittanteremben. Minden - elsősorban - alsó tagozatos lányt és fiút szeretettel várunk, aki szeretne az oltár körüli szolgálatban részt venni és szeretne egy vidám társasághoz csatlakozni.
Szent Balázs püspök ünnepe (Felkerült: 2014. január 23-án)
Február 3-án, hétfőn lesz Szent Balázs püspök ünnepe. Emlékére február 1-én és 2-án szombaton, illetve vasárnap is a misék után Balázs-áldásban részesítjük a híveket a torokbaj és minden más baj ellen.
Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe (Felkerült: 2014. január 23-án)
Február 2-án, vasárnap lesz Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe. Gyertyaszentelés a 10 órai szentmisében lesz.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2014. január 23-án)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozását január 31-én, pénteken 10 órakor tartja a közösségi házban. Téma: Weöres Sándor költészete. Előadó: Korom Ilona tanárnő. Szeretettel várunk minden régi és újonnan jelentkező klubtagot.
Zárszámadása, költségvetés és egyházi hozzájárulás (Felkerült: 2014. január 16-án)
Elkészült a plébánia 2014. évi zárszámadása és 2014. évi költségvetése. A képviselőtestület döntése alapján az egyházi hozzájárulás összege nem változott, továbbra is az évi nettó jövedelem 1% az irányadó. Ahhoz, hogy költségvetésünket egyensúlyban tudjuk tartani, kérjük, aki teheti, ezt az összeget fizesse be.
Jelentkezés bérmálkozási felkészítésre (Felkerült: 2014. január 16-án)
A pünkösdi bérmálásra való felkészítés február 1-től kezdődik. Aki szeretne idén bérmálkozni, még jelentkezhet a plébános úrnál, vagy a hitoktatóknál.
A hazánkért végzett engesztelő imahét (Felkerült: 2014. január 16-án)
Január 26-án, kezdődik és február 1-ig tart a hazánkért végzett engesztelő imahét. Az imádság a nap bármely órájában mondható.
IMA HÉT a Krisztus-hívok egységéért 2014. január 19-26. (Felkerült: 2014. január 15-én)
Program (JPG) és füzet (PDF)
Bérmálkozási felkészítés (Felkerült: 2014. január 9-én)
A pünkösdi bérmálásra való felkészítés február 1-től kezdődik.
Kritász gyűlés (Felkerült: 2014. január 9-én)
Január 19-én, vasárnap délután fél 5 órától karitász gyűlés lesz, melyre minden önkéntest szeretettel várunk.
Ökumenikus imahét (Felkerült: 2014. január 9-én)
Az ökumenikus imahét jövő vasárnap, január 19-én kezdődik. A hét minden napján este 6 órakor valamelyik felekezet templomában más-más közösség lelkésze tart igehirdetést. A mi templomunkban január 25-én, szombaton este 6 órától lesz imaóra. Ezen a napon az esti szentmise elmarad. Plébános úr január 23-án, csütörtökön a baptistáknál fog elmélkedést tartani szintén 18 órától. A részletes program még nem érkezett meg, de a helyszíneket már tudjuk. Ennek ismertetőjét a faliújságra kitettük.
Nemzeti Imanap (Felkerült: 2014. január 9-én)
Január 18-án, szombaton Nemzeti Imanap lesz hazánkért. Ennek keretében szentségimádás és szentmise lesz a Felsővárosi templomban délután 3-tól este 8 óráig.
Képviselőtestületi gyűlés (Felkerült: 2014. január 9-én)
Január 14-én, kedden este 7 órától képviselőtestületi gyűlés lesz, melynek a témája a 2013-as év zárszámadása és a 2014-es év költségvetése lesz. Minden tag megjelenésére feltétlenül számítunk.
Házszentelés (Felkerült: 2014. január 9-én)
Aki szeretné otthonát megszenteltetni, kérjük, iratkozzon fel a sekrestyében, vagy az irodában, pontos elérhetőséggel, hogy plébános atya időpont egyeztetés után felkereshesse a családot.

ÁLLANDÓ PROGRAMOK

 • Minden hétfő, 18:00: Szent Mónika imacsoport
 • Minden kedd, 9:00-19:00: Szentségimádás. 9:00: Laudes, 17:30: Vesperás
 • Első szerda, 17:00: Rózsafüzér társulat
 • Első csütörtök, 17:30: Szentségimádás
 • Minden csütörtök, 17:00: Mária Légió
 • Első péntek, a szentmise után: Jézus Szíve litánia
 • Utolsó péntek, 10:00: Nyugdíjas Klub
 • Első szombat, 17:30: Közös ima Szűz Mária szándékára
 • Minden szombat, 10:00-11:30: Cserkészfoglalkozás
 • Minden szombat, 15:30: Igeliturgia az Acél utcai Idősek Otthonában. Havonta egyszer szentmise
 • Minden szombat, a 18 órás szentmise után: Isteni Irgalmasság imacsoport
 • Harmadik vasárnap, 16:30: Karitász gyűlés

További programok: a plébénián működő csoportok bemutatkozó oldalán.TÉGLAJEGY ÁRUSÍTÁS

A Közösségi Ház makettje

A Közösségi ház fenntartásának elősegítésére téglajegyeket árusítunk, melyek 200, 1000, és 5000 Ft-os címletekben kaphatók a plébánián. Az építkezés Isten segítségével befejeződött, ám a tartozásainkat még rendeznünk kell. A Ház fenntartásához, vagyis a sikeres közösségi élet új helyszínének biztosításához anyagi forrásokat kell előteremtenünk. Ebben Önök is részt vállalhatnak, mert a téglajegy-bevételeket erre a célra fordítjuk.

A közösségi házat működtető TÉKA alapítvány a Csongrád Megyei Bíróság által nyilvántartásba vett közhasznú szervezet, és így az alapítványnak befizetett adományok után adókedvezményre jogosító igazolást is tudunk adni.

MISEREND

Vasárnap: 10 és 18 óra
Hétköznap: 18 óra
Ovis mise: július és augusztus kivételével minden hónap első vasárnapján 16 órakor

Gyóntatás: szentmisék előtt fél órával
Lelkibeszélgetés: előre megbeszélt időpontban, de sürgős ügyben bármikor lehet a plébánost keresni.

IRODAI SZOLGÁLAT

Hétfő - Péntek:
9-12 és 15-18 óra

EGYÉB

Téglajegy árusítás: lásd lentebb!

Közösségi oldalak:

További aktualitások a Szőlő-Levélben, liturgikus naptár, illetve egyéb hírek pedig a Szőlőfürtben olvashatók.