HIRDETMÉNYEK

AKTUÁLIS HIRDETÉSEK - ELMÚLT ESEMÉNYEK

Év végi hálaadás (Felkerült: 2014. december 18-án)
Az év végi hálaadás december 31-én, szerdán 18 órakor lesz.
Szent Család vasárnapi szentmise a Dómban (Felkerült: 2014. december 18-án)
December 28-án, Szent Család vasárnapján 18 órakor, Kiss-Rigó László püspök atya ünnepélyes szentmisét mutat be a Fogadalmi Templomban, melyben egyenként megáldja a megjelent családokat.
Karácsonyi vigília szentmise (Felkerült: 2014. december 18-án)
Szerdán délután 4 órakor karácsonyi vigília szentmise lesz magányosok és kisgyermekesek részére. A szentmise után, a templom melletti hittanterembe, karácsonyi agapéra várja a karitász csoport a híveket. Az éjféli mise 24 órakor kezdődik. December 25-én, csütörtökön, és december 26-án, pénteken is 10 és 18 órakor lesznek szentmisék.
Rorate (Felkerült: 2014. december 18-án)
A jövő héten hétfőn és kedden még lesz hajnali rorate szentmise. Ezt követően a templom melletti hittanteremben közös reggeli lesz, melyre mindenkit szeretettel várunk.
Borszentelés (Felkerült: 2014. december 11-én)
Karácsony másnapján a délelőtti szentmise után borszentelés lesz, amelyre mindenki elhozhatja a saját termésű borát.
Karácsonyi miserend (Felkerült: 2014. december 11-én)
Idén a karácsonyi miserend az alábbiak szerint alakul:
december 24-én, szerdán délután 4 órakor karácsonyi vigília szentmise lesz magányosok és kisgyermekesek részére. Az éjféli mise 24 órakor kezdődik.
December 25-én, csütörtökön, és december 26-án, pénteken is 10 és 18 órakor lesznek szentmisék.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2014. december 11-én)
A Nyugdíjas Klub évzáró összejövetelét december 21-én (vasárnap) 16 órakor tartja a közösségi házban. Az ünnepi műsor a Lumen együttes ajándéka. Minden nyugdíjas társunkat szeretettel várunk.
Betlehemes játék (Felkerült: 2014. december 11-én)
A cserkészek december 21-én vasárnap 16-20 óráig betlehemes játékkal szívesen felkeresik azokat a plébániához tartozó híveket, akik örömmel fogadják őket. Kérjük, az érdeklődőket a sekrestyében elhelyezett íven iratkozzanak fel telefonszám és pontos címmel. Az érkezést személyesen beszélik majd meg Muhari Petrával.
Rorate (Felkerült: 2014. december 11-én)
A jövő héten is lesznek hajnali rorate szentmisék, hétfőn, kedden és szerdán reggel 6 órától. Ezt követően a templom melletti hittanteremben közös reggeli lesz, melyre mindenkit szeretettel várunk. Ezeken a napokon az esti szentmise elmarad. A hét többi napján a miserend változatlan.
Plébániai levelező lista indul (Felkerült: 2014. december 4-én)
Plébános úr szeretne egy internetes levelező listát elindítani a közösségünk tagjai között. Kérjük, hogy aki szeretne erre a listára feliratkozni, az irodába vagy a sekrestyébe kihelyezett lapra írja fel pontos e-mail címét és nevét. Az iroda[kukac]szegedtarjanplebania[pont]hu címen is fel lehet iratkozni.
Betlehemi láng (Felkerült: 2014. december 4-én)
December 20-án, szombaton a 18 órakor kezdődő szentmisében érkezik a betlehemi láng templomunkba.
Rászoruló gyermekek iskolai étkeztetése (Felkerült: 2014. december 4-én)
A karitász csoport kéri, hogy a rászoruló gyermekek iskolai étkeztetéséhez továbbra is járuljon hozzá, aki teheti. A felajánlott támogatás összegét kérjük mielőbb befizetni, mivel a januári étkezési díjak befizetéséhez szükséges összeg nem áll rendelkezésre.
A családi napközi játszó délelőttje (Felkerült: 2014. december 4-én)
A januárban beinduló családi napközi játszó délelőttöt szervez az Apor Vilmos Közösségi Házban december 12-én, pénteken délelőtt 10 órától. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Karácsonyi Karitász Vásár (Felkerült: 2014. december 4-én)
Az Egyházmegyei Karitász és a Szent Gellért Karitász Alapítvány szeretettel hív mindenkit december 9-én, kedden 14 órára a Karácsonyi Karitász Vásár megnyitására a Szeged Nagyáruházba. A vásárt Marton Árpád, az akció elindítója nyitja meg. A vásár az áruház nyitva tartása alatt folyamatosan látogatható december 15-ig. A vásár teljes bevételéből a karitász csoportokon keresztül rászoruló családokat támogatunk téli tüzelővel. Ezúton is hálásan köszönjük az alkotóházba bekapcsolódók egyéni és közösségi fáradozását.
Rorate szentmisék (Felkerült: 2014. december 4-én)
A jövő héten is lesznek hajnali rorate szentmisék, hétfőn, kedden és szerdán reggel 6 órától. Ezt követően a templom melletti hittanteremben közös reggeli lesz, melyre mindenkit szeretettel várunk. Ezeken a napokon az esti szentmise elmarad. A hét többi napján a miserend változatlan.
Mikulás (Felkerült: 2014. november 27-én)
Kicsinyek és nagyok izgalommal várják a Mikulást, aki ebben az évben, december 7-én, vasárnap a 10 órai szentmise után jön templomunkba.
Hajnali (rorate) szentmisék (Felkerült: 2014. november 27-én)
Az elmúlt évekhez hasonlóan az adventi időszakban idén is lesznek hajnali (rorate) szentmisék, hétfőn, kedden és szerdán reggel 6 órától. Ezt követően a templom melletti hittanteremben közös reggeli lesz, melyre mindenkit szeretettel várunk. Ezeken a napokon az esti szentmise elmarad. A hét többi napján a miserend változatlan.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2014. november 27-én)
December 5-én, pénteken délután 5 órától a Rózsafüzér Társulat összejövetele lesz a plébániai közösségi teremben, minden tag megjelenésére számítunk.
A hazánkért otthon végzendő engesztelő imádság (Felkerült: 2014. november 27-én)
A hazánkért otthon végzendő engesztelő imádságot december 1-től 7-ig kell elmondani. Kérjük azokat, akik erre vállalkoztak, ne feledkezzenek meg róla. Névsor a hirdetőtáblán olvasható.
Mikulás (Felkerült: 2014. november 20-án)
Idén is szeretnénk közösen megtölteni a Mikulás puttonyát. Ezért az előtérbe kitettük a kosarat, amibe bele lehet tenni azt az édességet, amiről le tudunk mondani és azt a játékot, ami még jó állapotban van.
Eegészségügyi dolgozók adventi szentmiséje (Felkerült: 2014. november 20-án)
November 29-én, szombaton 17.15-kor kezdődik az egészségügyi dolgozók hagyományos adventi szentmiséje a Szent József templomban. A misét dr. Kiss-Rigó László püspök úr celebrálja. A délután programját a faliújságra kitettük.
Jövő heti perselygyűjtés (Felkerült: 2014. november 13-án)
Jövő heti perselygyűjtésünket a Karitász javára ajánljuk fel. Kérjük a kedves hívek nagylelkű adományait.
Képviselő-testület (Felkerült: 2014. november 13-án)
Az új képviselő-testület ünnepélyes fogadalomtételére november 30-án, vasárnap délelőtt 10 órai szentmisében kerül sor.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2014. november 13-án)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozása november 21-én, pénteken 10 órakor lesz a Közösségi Házban. A beszélgetés témája: Mit jelent számomra az advent? Minden nyugdíjast szeretettel várunk.
Szentírás-másolás (Felkerült: 2014. november 6-án)
A hideg miatt a Szentírás-másolás az iroda melletti közösségi teremben folyik, kérjük a kedves híveket, hogy iroda-időben minél többen kapcsolódjanak be ebbe a szép tevékenységbe.
Espereskerületi rózsafüzér összejövetel (Felkerült: 2014. november 6-án)
November 10-én, hétfőn 17 órakor espereskerületi rózsafüzér összejövetel lesz Kiskundorozsmán. A menetrendszerinti 36-os busz 16 órakor indul a Dugonics térről. A zarándokok énekeskönyvet hozzanak magukkal.
Képviselő-testület (Felkerült: 2014. november 6-án)
Az új képviselő-testület alakuló gyűlése november 11-én, kedden 18.30-kor az Apor Vilmos Közösségi Házban lesz. Ezen az alkalmon választjuk meg az új elnököt és a különböző funkciókat betöltő képviselőinket. Fontos, hogy minden tag jöjjön el, mert szavazni is kell! Természetesen várjuk a póttagokat is mint tanácsadókat és megfigyelőket. A képviselők ünnepélyes fogadalomtételére november 30-án, vasárnap délelőtt 10 órai szentmisében kerül sor.
Elsőáldozás (Felkerült: 2014. október 21-én)
Templomunkban november 23-án, vasárnap a délelőtti szentmisében lesz az elsőáldozás. Kérjük a kedves testvéreket, kísérjék imáikkal a gyerekeket.
Jubiláns házasok megáldása (Felkerült: 2014. október 21-én)
Szeretettel felhívjuk a kedves hívek figyelmét, hogy november 22-én, szombaton az esti szentmisében lesz a jubiláns házasok megáldása. Aki szeretné ebben a szentmisében megújítani házassági fogadalmát, kérjük, iratkozzon fel a sekrestyében, vagy jelezze ezt az irodában.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2014. október 21-én)
November 7-én, pénteken délután 5 órától a Rózsafüzér Társulat összejövetele lesz a plébániai közösségi teremben, minden tag megjelenésére számítunk.
Lezárult az egyházközségi képviselő-testületi választás (Felkerült: 2014. október 21-én)
Az előző hétvégén sikeresen lezárult az egyházközségi képviselő-testületi választás. Ennek eredményét a püspökségre továbbítottuk. Az új képviselő-testület ünnepélyes fogadalomtételére a püspöki jóváhagyás után kerül majd sor.
Mindenszentek ünnepi szentmise (Felkerült: 2014. október 21-én)
November 1-én, Mindenszentek napján az ünnepi szentmise 18 órakor kezdődik.
Téli időszámítás kezdete (Felkerült: 2014. október 16-án)
Szeretnénk felhívni a kedves hívek figyelmét, hogy a téli időszámítás október 26-án, jövő vasárnap hajnalban kezdődik, az órákat 1 órával vissza kell állítani.
Képviselő-testületi választás (Felkerült: 2014. október 16-án)
Az új képviselő-testület megválasztása ezen a hétvégén lesz. A szentmisék után kérjük, dobják be az előző héten otthon kitöltött szavazólapokat az előtérben kihelyezett urnába. Az esetleg elrontott, vagy otthon felejtett lapok helyett mise után lehet újat kérni. és a helyszínen kitölteni. A szavazólapon szereplő 24 név közül maximum 16-ot lehet tollal bejelölni. Kevesebbet lehet, de többet nem, mert ez esetben az egész szavazólap érvénytelen! A szavazatokat a vasárnap esti szentmise után plébános atya jelenlétében a hivatalból kinevezett testületi tagok fogják megszámolni. A megválasztott tagok névsorát a püspökségre kell beküldenünk. A püspöki jóváhagyás után kerül majd sor az új képviselőtestület ünnepélyes ígérettételére.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2014. október 16-án)
Október 26-án, vasárnap délután fél 5-től karitász gyűlés lesz. Minden tag megjelenésére feltétlenül számítunk.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2014. október 16-án)
A Nyugdíjas Klub október 24-én - pénteken - délelőtt 10 órakor tartja következő összejövetelét. Meghívott vendégünk Gyulay Endre püspök úr lesz, akivel "derűs szívvel megöregedni" témakörben beszélgetünk. Minden nyugdíjas testvért szeretettel várunk.
Jövő heti perselygyűjtés (Felkerült: 2014. október 9-én)
A jövő heti perselygyűjtést a missziók javára végezzük. Kérjük nagylelkű adományaikat.
Képviselő-testületi választás (Felkerült: 2014. október 9-én)
Az új képviselő-testület megválasztása jövő hét végén, október 18-19-én a szombati és vasárnapi szentmisék után lesz. A jelöltek listáját a hátsó üvegajtóra kifüggesztettük. A választható jelöltek listáján azok szerepelnek, akik a hívek által ajánlottak közül plébános atyának igent mondtak a jelölésre. A szavazás módja: A szavazólapokat a szentmise után kiosztjuk, ezt haza lehet vinni és jövő hét végén kitöltve kérjük visszahozni és az akkor kihelyezett urnába bedobni. Szavazhat minden 16 éven felüli templomba járó hívőnk. A szavazólapon szereplő 24 név közül maximum 16-ot lehet tollal bejelölni. Kevesebbet lehet, de többet nem, mert ez esetben az egész szavazólap érvénytelen! Az esetleg elrontott szavazólap helyett jövő héten még lehet kérni újat és a helyszínen kitölteni.
Plébános úr távolléte (Felkerült: 2014. október 9-én)
Plébános atyánk az ősz folyamán több alkalommal is a Vajdaságban tanít, ezért most vasárnap, valamint november 9-én, 16-án és december 7-én a vasárnapi szentmiséket helyettesítő atyák fogják bemutatni.
Családi nyaralás (Felkerült: 2014. október 2-án)
Ismét szervezünk családi nyaralást 2015. június 22-től 27-ig Szlovákia és Csehország főbb látnivalóinak (Besztercebánya, Pozsony, Prága, Karlovy Vary) megtekintésére. A részletes programot a hirdetőtáblára kitettük. Kérjük, mielőbb jelezze utazási szándékát az, aki szeretne jövő nyáron velünk jönni. A részvételi díj havi részletekben is befizethető. Első részletként 15000 Ft/fő befizetését kérjük október 31-ig, ezzel biztosítva az utazási szándék komolyságát. Jelentkezni a plébánia irodájában lehet, vagy telefonon Bereznainé Jutka mobil számán (06-20-823-1977).
Családi napközi (Felkerült: 2014. október 2-án)
2015 januárjában - elegendő jelentkező esetén - családi napközi indul a Közösségi Házban. Érdeklődni Szelesné Mártinál lehet az irodában, vagy a 20/823-1981-es telefonon.
Egyházmegyei Karitász Alkotóház (Felkerült: 2014. október 2-án)
Az Egyházmegyei Karitász visszatérő őszi programja az Alkotóház, mely a Karácsonyi Karitász Vásárt készíti elő. A különféle ajándék- és dísztárgyak készítésének állandó helyszíne a Karitász Központ (Jósika u. 34/a.), ideje kedd esténként 17 és 19 óra között, október 7-től november 25-ig. A vásár célja, a szegények karácsonyának ünneppé tétele, főként tüzelő segély formájában.
Magyarok Nagyasszonya (Felkerült: 2014. október 2-án)
Október 8-án, szerdán este 6 órakor ünnepeljük Magyarok Nagyasszonya ünnepét. Ekkor emlékezünk meg Lénárd György atyáról, aki hét éve halt meg ezen a napon.
Rózsafüzér (Felkerült: 2014. október 2-án)
Októberben, minden nap a szentmisék előtt este fél 6-tól közösen imádkozzuk el a Rózsafüzért, ezért a kedd esti vesperást 17 órakor kezdjük.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2014. október 2-án)
A Nyugdíjas Klub múzeumlátogatást szervez a Szeged Csanád Egyházmegyei Múzeum és Kincstárba. Találkozunk a Dóm bejárata előtt október 9-én csütörtökön 10 óra 15 perckor. Részvétel ingyenes. Minden nyugdíjast szeretettel várunk.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2014. szeptember 25-én)
Október 3-án, pénteken 17 órától a Rózsafüzér Társulat összejövetele lesz az iroda melletti közösségi teremben. Minden tag megjelenésére számítunk.
Rózsafüzér (Felkerült: 2014. szeptember 25-én)
Októberben, minden nap a szentmisék előtt este fél 6-tól közösen imádkozzuk el a Rózsafüzért.
Engesztelő imahét hazánkért és a békéért (Felkerült: 2014. szeptember 25-én)
Az engesztelő imahét hazánkért és a békéért otthon végzendő imáit, Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya ünnepe előtt, október 1-től 7-ig kell mondani. Kérjük, hogy az otthon végzendő imáról ne feledkezzenek el.
Szent Gellért ünnepi szentmise a Dómban (Felkerült: 2014. szeptember 18-án)
Szeptember 28-án, vasárnap 10 órakor ünnepi szentmisét mutat be a Dómban Dr. Martin Roos temesvári megyéspüspök egyházmegyénk védőszentjének Szent Gellért püspöknek emlékére.
Ingyen elvihető könyvek (Felkerült: 2014. szeptember 11-én)
A templom előterében kitett könyveket helyhiány miatt nem tudjuk a plébánia könyvtárában elhelyezni, ingyen elvihetők.
Egyházi hozzájárulás rendezése (Felkerült: 2014. szeptember 11-én)
Plébániánk szűkös anyagi helyzete miatt ezúton kérjük a kedves híveket, hogy ez évi egyházi hozzájárulásukat lehetőségük szerint mielőbb rendezzék. Ezt levélben is fogjuk kérni, számítva megértésükre.
Képviselő-testületi választás (Felkerült: 2014. szeptember 11-én)
Folytatódik az őszre halasztott képviselő-testületi választás folyamata. Még egy hétig, szeptember 21-ig lehet jelöléseket leadni a kitett dobozba. A jelöltek névsorát október 5-én kihelyezzük a hirdetőtáblára.
A képviselőtestületi választás október 19-én a 10 és 18 órai szentmise után lesz titkos szavazással.
Templombúcsúnk (Felkerült: 2014. szeptember 11-én)
Templombúcsúnk ünnepi szentmiséje szeptember 28-án, vasárnap 18 órakor lesz, melynek szónoka Dr. Thorday Attila újszegedi plébános atya lesz.
A szentmisét megelőzően 17 órakor a templom kapujára Tóth Sándor szobrászművész újabb két plakettjét helyezzük fel. Az egyik Fricsay Ferenc nemzetközi hírű szegedi karmestert, a másik Kiss Józsefet, a templomépítést irányító építészt ábrázolja. A laudációkat a plakettek feltétele előtt Gyüdi Sándor és Albert Vilmos mondja. A Pavane táncegyüttes történelmi táncok bemutatásával színesíti az eseményt.
Az ünnepség és a szentmise után szokásos módon agapét rendezünk a plébánia udvarán. Szeretettel kérjük a kedves híveket, hogy egy-egy tálca süteménnyel járuljanak hozzá közös együttlétünk sikeréhez.
Mária-napok (Felkerült: 2014. szeptember 4-én)
Az idei Mária-napok szeptember 8-12. között kerül megrendezésre az újszegedi Szent Erzsébet-templomban. A részletes programot kifüggesztettük a faliújságra.
Elsőáldozási felkészítés (Felkerült: 2014. szeptember 4-én)
Szeptember 14-től folytatódik az elsőáldozási felkészítés. A vasárnap délelőtti szentmiséket követően a Közösségi Házban találkozunk. Ezekre az alkalmakra a szülőket is várjuk közös beszélgetésre. A felkészítés további időpontjait és eseményeit az első alkalommal egyeztetjük. Mindenkit szeretettel várunk!
Gyertyaláng (Felkerült: 2014. szeptember 4-én)
A Gyertyaláng csoport szeptember 19-én, pénteken tartja a nyári szünet utáni első találkozóját. Szeretettel várjuk a volt tagokat és azokat az érdeklődő felnőtteket is, akik szívesen beszélgetnek a hit kérdéseiről és szeretnének ebbe a közösségbe tartozni.
Bányai János atya temetése (Felkerült: 2014. szeptember 4-én)
Augusztus 29-én elhunyt Dr. Bányai János atya, aki templomunk kisegítő lelkésze volt. Gyászmiséje szeptember 10-én, szerdán 10.30-kor lesz a kétsopronyi templomban, temetése pedig azt követően a helyi temetőben. Imádkozzunk lelki üdvéért!
Képviselő-testületi gyűlés (Felkerült: 2014. szeptember 4-én)
Szeptember 9-én, kedden este 7 órától a Közösségi Ház Apor Vilmos termében képviselő-testületi gyűlés lesz. Minden tag megjelenésére számítunk.
Veni Sancte (Felkerült: 2014. augusztus 29-én)
A tanévnyitó (Veni Sancte) szentmise szeptember 7-én, vasárnap 10 órakor lesz templomunkban. Imádkozzunk közösen hittanosainkért és az elsőáldozásra készülőkért.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2014. augusztus 29-én)
Szeptember 5-én, pénteken délután 5 órától a Rózsafüzér Társulat szokásos összejövetelét tartja az iroda melletti közösségi teremben. Mindenki megjelenésére számítunk.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2014. augusztus 29-én)
A Nyugdíjas Klub szeptember 5-én, pénteken 10 órakor tartja a nyári szünet utáni első foglalkozását a Közösségi Házban, melyre minden nyugdíjas testvérünket szeretettel várunk.
Engesztelő imahét hazánkért és a békéért (Felkerült: 2014. augusztus 29-én)
Az engesztelő imahét hazánkért és a békéért szeptember 1-től 7-ig tart. Kérjük, hogy az otthon végzendő imáról ne feledkezzenek el.
"A tarjánvárosi közösség a gyermekek ebédjéért" akció (Felkerült: 2014. augusztus 22-én)
"A tarjánvárosi közösség a gyermekek ebédjéért" akciót szeretnénk a következő tanévben is folytatni. A karitász csoport kéri, hogy a rászoruló gyermekek iskolai étkeztetéséhez továbbra is járuljon hozzá, aki teheti.
Tanévnyitó szentmise (Felkerült: 2014. augusztus 22-én)
A tanévnyitó (Veni Sancte) szentmise két hét múlva, szeptember 7-én, vasárnap 10 órakor lesz templomunkban. Imádkozzunk közösen hittanosainkért és az elsőáldozásra készülőkért.
A Szent Mónika imacsoport meghívása ünnepi szentmisére (Felkerült: 2014. augusztus 22-én)
Egyházközségünk Szent Mónika imacsoportja szeretettel meghívja plébániánk családjait az augusztus 27-én, szerdán este 6 órakor tartandó ünnepi szentmisére. A szentmisét Szent Mónika, Szent Ágoston édesanyjának emléknapján a családokért és a fiatalokért ajánljuk fel.
Karitászgyűlés (Felkerült: 2014. augusztus 15-én)
Augusztus 24-én, vasárnap délután fél öttől karitászgyűlés lesz a közösségi házban. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Augusztus 20-i miserend (Felkerült: 2014. augusztus 15-én)
Augusztus 20-án, szerdán, Szent István király ünnepén este 6 órakor lesz szentmise templomunkban.
"A tarjánvárosi közösség a gyermekek ebédjéért" (Felkerült: 2014. augusztus 11-én)
"A tarjánvárosi közösség a gyermekek ebédjéért" akciót szeretnénk a következő tanévben is folytatni. A karitász csoport kéri, hogy a rászoruló gyermekek iskolai étkeztetéséhez továbbra is járuljon hozzá, aki teheti. A felajánlott támogatás összegét az irodában lehet befizetni.
Espereskerületi rózsafüzéres zarándoklat (Felkerült: 2014. augusztus 11-én)
Espereskerületi rózsafüzéres zarándoklat lesz augusztus 15-én Zákányszékre. Indulás a Rókusi templom mellől reggel 8 órakor, ingyenes autóbusszal. Visszaérkezés előreláthatólag, kb. 13 órakor. Kérjük a kedves híveket, minél többen vegyenek részt ezen a zarándoklaton.
Nagyboldogasszony ünnepe (Felkerült: 2014. augusztus 11-én)
Augusztus15-én, pénteken, Nagyboldogasszony ünnepén este 6 órakor lesz szentmise templomunkban. Ezen a napon egyházunk előírása szerint a szentmisén való részvétel kötelező.
Nyaralás (Felkerült: 2014. augusztus 11-én)
Plébános atya Bajorországban pihen, a kiscserkészek pedig Gálosfán táboroznak. Kísérjük őket imáinkkal, hogy egészségben és kipihenten térjenek haza.
Igeliturgia (Felkerült: 2014. július 31-én)
Felhívjuk a kedves hívek figyelmét, hogy az atyák elfoglaltsága miatt kivételesen jövő kedden és szerdán is igeliturgia lesz este 6-kor templomunkban.
Újszövetség kutatóinak konferenciája (Felkerült: 2014. július 31-én)
Az Újszövetség Kutatóinak Társasága először tartja plenáris konferenciáját Magyarországon. Ez alkalomra 267 vendég érkezik Szegedre a világ minden részéről, 55 állam 131 egyeteméről. Plébános atyánk a fő szervezője az augusztus 2-től 9-ig tartó konferenciának, utána pedig augusztus végéig szabadságra távozik. Ez idő alatt templomunkban a papi szolgálatot Jakab Zoltán atya, kórházlelkész látja el. Fogadjuk őt szeretettel és hálával.
Emlélkezés Bálint Sándorra (Felkerült: 2014. július 27-én)
A Fogadalmi Templomban július 31-én az este 6 órakor kezdődő szentmisében Bálint Sándorra emlékezünk születésének 110. évfordulója alkalmából. Az ünnepi misét Gyulay Endre püspök atya mutatja be. Szeretettel várják a paptestvéreket és a híveket, kapcsolódjunk be minél többen a közös imádságba.
Foglalkozás óvodásoknak és kisiskolásoknak (Felkerült: 2014. július 27-én)
Közösségünk egyik tagja, Erdei Gréti, akit a kedves hívek már ismerhetnek, hiszen a LUMEN együttes egyik énekese és többször helyettesíti kántorunkat, Erikát, azzal az ötlettel fordult plébános atyához, hogy szívesen segít az óvodás korú és kisiskolás gyerekek szüleinek.
Július 28-31, illetve augusztus 4-7. között 9-12 óráig a közösségi házban, teljesen kötetlen és rugalmas, de lelki tartalommal bíró délelőttöket ajánl fel, ha van rá igény. Részleteket személyesen Erdei Grétitől, illetve az irodából lehet kérni, a program plakátját pedig a hirdető táblán olvashatják.
Havas Boldogasszony ünnepe (Felkerült: 2014. július 27-én)
Közeledik Havas Boldogasszony ünnepe. Az Alsóvárosi Ferences Templom hagyományos búcsúját augusztus 2-án és 3-án tartják. Az ünnepi szertartások részletes programját a plakát és szórólapok tartalmazzák.
Szent Ignác Nap (Felkerült: 2014. július 20-án)
Július 26-án, szombaton lesz a Szent Ignác Nap a jezsuita templomban. Díszvendég és előadó P. Szabó Ferenc jezsuita atya lesz. Szeretettel hívják az időseket és fiatalokat egyaránt. A program a hirdetőtáblán olvasható.
A plébánia épület felújítása (Felkerült: 2014. július 12-én)
A plébánia épület felújítása, a szigetelés és az ablakok cseréje pályázati pénzből megtörtént. (A képek megtekinthetők itt.) Sajnos voltak nem várt kiadások is, ezekhez már többen hozzájárultak. Hálásan köszönjük nagylelkűségüket és egyben jelezzük, hogy egyházközségünk továbbra is bizonytalan anyagi helyzetben van, így aki teheti, kérjük, fizesse be ez évi egyházi hozzájárulását.
Cserkész tábor (Felkerült: 2014. július 4-én)
Az 550. számú Márton Áron Cserkészcsapat ezen a héten kezdi meg táborozását. Imádkozzunk a táborlakókért, hogy élményekben gazdagon, egészségesen térjen haza mindenki.
Újság előfizetés (Felkerült: 2014. június 26-án)
Kérjük azokat a testvéreket, akik a Keresztény Élet, az Új Ember hetilapokat, illetve az Adorémuszt megrendelték a III. negyedévi előfizetésüket rendezzék.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2014. június 26-án)
Július 4-én, pénteken délután 5 órától a Rózsafüzér Társulat szokásos összejövetelét tartja az iroda melletti közösségi teremben. Mindenki megjelenésére számítunk.
Megjelent a Szőlőfürt (Felkerült: 2014. június 19-én)
Megjelent a Szőlőfürt júniusi száma, önköltségi ára: 140.- Ft. Vigyünk belőle ismerőseinknek, rokonainknak.
Nyaralások (Felkerült: 2014. június 19-én)
A nyári szünet megkezdésével plébániánk különböző csoportjainak nyaralása, táborozása is elkezdődik. Jövő héten hétfőtől csütörtökig hittanos tábor lesz a Közösségi Házban.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2014. június 19-én)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozását június 27-én, pénteken délelőtt 10 órakor tartja a Közösségi Ház Szent Anna termében. Meghívott előadó dr. Tihanyi Katalin belgyógyász szakorvos. Az előadás témája: Hogyan védjük egészségünket a meleg nyári napokon.

ÁLLANDÓ PROGRAMOK

 • Minden hétfő, 18:00: Szent Mónika imacsoport
 • Minden kedd, 9:00-19:00: Szentségimádás. 9:00: Laudes, 17:30: Vesperás
 • Első szerda, 17:00: Rózsafüzér társulat
 • Első csütörtök, 17:30: Szentségimádás
 • Minden csütörtök, 17:00: Mária Légió
 • Első péntek, a szentmise után: Jézus Szíve litánia
 • Utolsó péntek, 10:00: Nyugdíjas Klub
 • Első szombat, 17:30: Közös ima Szűz Mária szándékára
 • Minden szombat, 10:00-11:30: Cserkészfoglalkozás
 • Minden szombat, 15:30: Igeliturgia az Acél utcai Idősek Otthonában. Havonta egyszer szentmise
 • Minden szombat, a 18 órás szentmise után: Isteni Irgalmasság imacsoport
 • Harmadik vasárnap, 16:30: Karitász gyűlés

További programok: a plébénián működő csoportok bemutatkozó oldalán.TÉGLAJEGY ÁRUSÍTÁS

A Közösségi Ház makettje

A Közösségi ház fenntartásának elősegítésére téglajegyeket árusítunk, melyek 200, 1000, és 5000 Ft-os címletekben kaphatók a plébánián. Az építkezés Isten segítségével befejeződött, ám a tartozásainkat még rendeznünk kell. A Ház fenntartásához, vagyis a sikeres közösségi élet új helyszínének biztosításához anyagi forrásokat kell előteremtenünk. Ebben Önök is részt vállalhatnak, mert a téglajegy-bevételeket erre a célra fordítjuk.

A közösségi házat működtető TÉKA alapítvány a Csongrád Megyei Bíróság által nyilvántartásba vett közhasznú szervezet, és így az alapítványnak befizetett adományok után adókedvezményre jogosító igazolást is tudunk adni.

MISEREND

Vasárnap: 10 és 18 óra
Hétköznap: 18 óra
Ovis mise: július és augusztus kivételével minden hónap első vasárnapján 16 órakor

Gyóntatás: szentmisék előtt fél órával
Lelkibeszélgetés: előre megbeszélt időpontban, de sürgős ügyben bármikor lehet a plébánost keresni.

IRODAI SZOLGÁLAT

Hétfő - Péntek:
9-12 és 15-18 óra

EGYÉB

Téglajegy árusítás: lásd lentebb!

Közösségi oldalak:

További aktualitások a Szőlő-Levélben, liturgikus naptár, illetve egyéb hírek pedig a Szőlőfürtben olvashatók.