HIRDETMÉNYEK

AKTUÁLIS HIRDETÉSEK - ELMÚLT ESEMÉNYEK

SzJA kétszer 1%-a (Felkerült: 2017. február 23-án)
Kérjük a kedves híveket, hogy adójuk kétszer 1%-ának felajánlásával ez évben is támogassák Egyházunkat és a Közösségi Ház fenntartását segítő TÉKA Alapítványt! A technikai kód és az adószám a Szőlő-Levél hátulján megtalálható!
Keresztút (Felkerült: 2017. február 23-án)
Nagyböjtben minden pénteken este fél 6-kor a templomban keresztúti ájtatosságot végzünk.
Nagyböjti idő (Felkerült: 2017. február 23-án)
Március 1-én, szerdán megkezdődik a nagyböjti idő. Hamvazószerda nagypéntekkel azonosan szigorú böjti nap, mely azt jelenti, hogy ezen a két napon a húsételtől való tartózkodás mellett háromszor szabad enni, és csak egyszer jóllakni. A böjt vonatkozik minden 18. évét betöltött és 60 év alatti felnőttre, aki egészséges és katolikusnak vallja magát. A nagyböjt többi péntekjén is előírt a húsételtől való tartózkodás. A nagyböjti idő előírásai lelki megújulásunkat szolgálják.
Rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2017. február 23-án)
Március 3-án, pénteken délután 5 órától rózsafüzéres találkozó lesz az iroda melletti közösségi teremben. Minden tag megjelenésére számítunk.
Szertartások a templomban (Felkerült: 2017. február 23-án)
A jövő héttől a keddi szentségimádás, a szentmisék és az igeliturgiák ismét a templomban lesznek.
Karitászgyűlés (Felkerült: 2017. február 16-án)
Február 26-án, vasárnap délután fél öttől Karitász gyűlés lesz. Minden önkéntes megjelenésre számítunk.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2017. február 16-án)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozása február 24-én, pénteken, 10 órakor lesz a Közösségi Házban. Meghívott előadó Cserháti Sándor evangélikus lelkipásztor. Minden nyugdíjas társunkat szeretettel várunk.
Egyházi hozzájárulás (Felkerült: 2017. február 9-én)
Elkészült az előző év zárszámadása és az idei év költségvetése, melyet az érdeklődők az irodában megtekinthetnek. Az éves egyházi hozzájárulás összegét ez évben nem változtattuk. Kérjük mindazokat, akik közösségünkhöz tartozónak érzik magukat, az év folyamán egyházi hozzájárulásukkal támogassák a közösség életét.
SzJA kétszer 1%-ának felajánlása (Felkerült: 2017. február 9-én)
Kérjük a kedves Híveket, hogy adójuk kétszer 1%-ának felajánlásával ez évben is támogassák Egyházunkat és a Közösségi Ház fenntartását segítő TÉKA Alapítványt! A rendelkezéshez szükséges technikai szám és adószám a hirdető táblán olvasható. A 16EGYSZA jelű rendelkező nyilatkozatokat lezárt borítékba kell tenni, melyre a rendelkező személy adóazonosító jelét kívül rá kell írni. Ezeket a borítékokat az adóbevallástól függetlenül el lehet juttatni az adóhatósághoz május 22-ig.
Zárszámadás és költségvetés (Felkerült: 2017. február 2-án)
Elkészült az előző év zárszámadása és az idei év költségvetése, melyet az érdeklődők az irodában megtekinthetnek.
Házasság hete (Felkerült: 2017. február 2-án)
Február 12-én kezdődik a Házasság hete, mely sokszínű programsorozattal szeretné a házasság értékeire felhívni a figyelmet és megerősíteni a házasságban élőket. A nyitó szentmisét jövő vasárnap Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök celebrálja a Dómban 10 órai kezdettel. A hét programjáról a templomban kihelyezett plakáton és szórólapokon tájékozódhatnak.
Farsangi mulatság (Felkerült: 2017. február 2-án)
Az idei farsangi mulatságunkat február 25-én, szombaton tartjuk. Kezdés 19 órakor a Közösségi Házban. A vacsora a szokásos módon batyus jellegű lesz. Mindenki annyi enni- és innivalót hozzon magával, amennyit elfogyaszt. A belépő és egyben tombolajegy 200.- Ft. A tombolához ajándéktárgyakat már most is lehet hozni. Kérjük a kedves híveket, minél többen vegyenek részt ezen a közösségépítő programon.
Betegek világnapja (Felkerült: 2017. február 2-án)
A Betegek világnapja alkalmából február 11-én, szombaton a móravárosi templomban közös imádság lesz a betegekért és a betegek körül szolgálatot teljesítőkért. A program 16 órakor elmélkedéssel kezdődik a kápolnában, majd 17 órakor szentmisével folytatódik a templomban. Az Egyházmegyei Karitász kórházi beteglátogató csoportja önkéntes segítők jelentkezését várja. Bővebb információ a faliújságon olvasható.
Jelentkezés elsőáldozásra (Felkerült: 2017. január 26-án)
Kérjük azokat a szülőket, akik szeretnék, hogy gyermekük ebben az évben legyen elsőáldozó, jelentkezzenek gyermekük hitoktatójánál. Az elsőáldozás feltételei: a gyermek 2017 szeptemberében a negyedik vagy felsőbb osztályba lép, 2 éve folyamatosan jár valahova katolikus hittanra, és rendszeresen jár vasárnapi szentmisére. Az első találkozó február 5-én lesz, a 10 órai szentmise után a Közösségi Házban.
Rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2017. január 26-án)
Február 3-án, pénteken délután 5 órától rózsafüzéres találkozó lesz az iroda melletti közösségi teremben. Minden tag megjelenésére számítunk.
Szent Balázs püspök (Felkerült: 2017. január 26-án)
Február 3-án, pénteken lesz Szent Balázs püspök ünnepe. Emlékére ezen az estén és a jövő hétvégi misék után Balázs-áldásban részesítjük a híveket a torokbaj és minden más baj ellen.
Gyertyaszentelő Boldogasszony (Felkerült: 2017. január 26-án)
Február 2-án, csütörtökön lesz Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe. Gyertyaszentelés február 5-én, vasárnap a 10 órai szentmisében lesz.
Képviselő-testületi gyűlés (Felkerült: 2017. január 26-án)
Január 31-én, kedden este 7 órától képviselő-testületi gyűlés lesz a Közösségi Házban. A gyűlés témája az előző év zárszámadása és az idei év költségvetése. Minden tag megjelenésére számítunk.
Jelentkezés elsőáldozásra (Felkerült: 2017. január 19-én)
Kérjük azokat a szülőket, akik szeretnék, hogy gyermekük ebben az évben legyen elsőáldozó, jelentkezzenek gyermekük hitoktatójánál. Az elsőáldozás feltételei: a gyermek 2017 szeptemberében a negyedik vagy felsőbb osztályba lép, 2 éve folyamatosan jár valahova katolikus hittanra, és rendszeresen jár vasárnapi szentmisére.
A nagy hidegre való tekintettel... (Felkerült: 2017. január 19-én)
A nagy hidegre való tekintettel a hétköznapi szentmiséket és igeliturgiákat, valamint a keddi szentségimádást továbbra is a plébánia közösségi termében végezzük. Szombaton és vasárnap a misék a templomban lesznek megtartva. Megértésüket köszönjük.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2017. január 19-én)
A Nyugdíjas Klub következő összejövetele január 27-én, pénteken de. 10 órakor lesz a Közösségi Házban. Minden nyugdíjas társunkat szeretettel várjuk.
A hazánkért végzett engesztelő imahét (Felkerült: 2017. január 19-én)
Január 26-án, kezdődik és február 1-ig tart a hazánkért végzett engesztelő imahét. Az imádság a nap bármely órájában mondható.
Gyűjtés gyermekétkeztetésre (Felkerült: 2017. január 12-én)
Szeretnénk jelezni a kedves híveknek, hogy a gyermekétkeztetésre gyűjtött pénz fogytán van, aki teheti, támogassa a rászoruló gyermekek ebédeltetését.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2017. január 12-én)
Január 22-én, vasárnap délután fél öttől karitász gyűlés lesz. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Szentmise, igeliturgiamint és szentségimádás a plébánián (Felkerült: 2017. január 12-én)
A nagy hidegre való tekintettel a hétköznapi szentmiséket és igeliturgiákat, valamint a keddi szentségimádást a plébánia közösségi termében végezzük. Szombaton és vasárnap a misék továbbra is a templomban lesznek megtartva. Megértésüket köszönjük.
Ház- és lakásszentelés (Felkerült: 2017. január 5-én)
Aki szeretné otthonát megszenteltetni, kérjük, iratkozzon fel a sekrestyében, vagy az irodában, pontos elérhetőséggel, hogy plébános atya időpont egyeztetés után felkereshesse a családot.
Jelentkezés elsőáldozásra (Felkerült: 2017. január 5-én)
Kérjük azokat a szülőket, akik szeretnék, hogy gyermekük ebben az évben legyen elsőáldozó, jelentkezzenek gyermekük hitoktatójánál. Az elsőáldozás feltételei: a gyermek 2017. szeptemberében a negyedik vagy felsőbb osztályba lép, 2 éve folyamatosan jár valahova katolikus hittanra, és rendszeresen jár vasárnapi szentmisére.
Igeliturgia (Felkerült: 2017. január 5-én)
Január 15-én, vasárnap este 6 órakor templomukban igeliturgia lesz, mert plébános atya a Kálvin téri református templomban fog igét hirdetni.
Ökumenikus imahét (Felkerült: 2017. január 5-én)
Az ökumenikus imahét január 15-én, vasárnap kezdődik és január 22-ig tart. A hét minden napján este 6 órakor valamelyik felekezet templomában más-más közösség lelkésze tart igehirdetést. A mi templomunkban január 21-én, szombaton este 6 órától lesz imaóra. Igét hirdet: Juhász András református lelkész.
Espereskerületi rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2017. január 5-én)
Január 9-én, hétfőn 17 órától espereskerületi rózsafüzéres találkozó lesz a szentmihályi templomban. Lehetőség lesz a közös utazásra. A Mikszáth Kálmán utcai buszmegállóból 15.50 perckor indul a menetrendszerinti 76-os járat. Aki szeretne ezzel a busszal utazni, 15.45-kor legyen a buszmegállóban, ahol Vassné Anikó várja a testvéreket.
Újság előfizetés (Felkerült: 2017. január 1-én)
Kérjük azokat a testvéreket, akik a Keresztény Élet és az Új Ember hetilapokat, illetve az Adoremust rendszeresen vásárolják, újítsák meg előfizetési szándékukat a 2017. évre.
Vízkereszt (Felkerült: 2017. január 1-én)
Az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció döntése alapján január 6. Vízkereszt napja kötelező ünnep. Ezen a napon templomunkban szentmise 18 órakor lesz.
Rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2017. január 1-én)
Január 6-án délután 5 órától rózsafüzéres találkozó lesz a plébániai közösségi teremben. Minden tag megjelenésére számítunk.
Szőlőfürt (Felkerült: 2016. december 21-én)
Megjelent a Szőlőfürt karácsonyi száma. Önköltségi ára: 150.- Ft. Vigyünk belőle rokonainknak, ismerőseinknek is.
Év végi hálaadás (Felkerült: 2016. december 21-én)
Templomunkban az év végi hálaadás december 31-én, szombaton 18 órakor lesz.
Plébániai nyaralás (Felkerült: 2016. december 21-én)
A jövő évi plébániai nyaralásunk helyszíne Erdély lesz június 9-től 15-ig. Buszos körutazást tervezünk számtalan érdekes helyszín érintésével, szakértő idegenvezetéssel. A költségeket most tervezzük, kb. 75-77 ezer Ft várható, amely a buszköltséget, az erdélyi családoknál való szállás, reggeli és vacsora árát, valamint a biztosítás díját tartalmazza. 40 fő jelentkezését várjuk január 31-ig, 20.000 Ft foglalási díjjal. A teljes díjat havi részletekben lehet fizetni május 31-ig.
Szentségimádás (Felkerült: 2016. december 21-én)
Karácsony és vízkereszt között, december 27-én és január 3-án, kedden a szentségimádás elmarad.
Borszentelés (Felkerült: 2016. december 15-én)
December 26-án, karácsony másnapján a délelőtti szentmise után borszentelés lesz, amelyre mindenki elhozhatja a saját termésű borát.
December 25-i és 26-i miserend (Felkerült: 2016. december 15-én)
December 25-én, a délelőtti szentmisében az idei elsőáldozók pásztorjátékot mutatnak be. December 25-én, vasárnap és 26-án, hétfőn is 10 és 18 órakor lesznek szentmisék.
December 24-i miserend (Felkerült: 2016. december 15-én)
December 24-én, szombaton, délután 4 órakor karácsonyi vigília szentmise lesz. A szentmise után, a templom melletti hittanterembe, karácsonyi agapéra várja a karitász csoport a híveket. Az éjféli mise 24 órakor kezdődik.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2016. december 15-én)
A Nyugdíjas Klub évzáró összejövetelét december 22-én - csütörtökön - délután 16 órakor tartja a Közösségi Házban. Az ünnepi műsort a LUMEN Együttes adja. Minden nyugdíjas társunkat szeretettel várunk.
Betlehemi láng (Felkerült: 2016. december 15-én)
December 19-én, hétfőn reggel 6 órakor kezdődő szentmisében érkezik templomunkba a betlehemi láng.
Karácsonyi Karitász Vásár (Felkerült: 2016. december 8-án)
Az Egyházmegyei Karitász szeretettel hív mindenkit december 13-án 14 órára a Karácsonyi Karitász Vásár megnyitására a Szeged Nagyáruházba. A vásár az áruház nyitva tartása alatt folyamatosan látogatható december 19-ig. A bevételt teljes egészében szegedi családok fűtés támogatására fordítják.
Luca-búza (Felkerült: 2016. december 8-án)
A szentmise után Luca-búzát fogunk osztani, amit december 13-án szoktak elvetni. Vetés előtt érdemes a búzát 1 napig vízben áztatni, és meleg helyen tartani. A vetés után csak vékony földréteggel borítsuk a búzát, mert az a kikelés után kicsit megemeli a földet. Aki szeretné, a kizöldellt búzát elhozhatja a templomba. Köszönjük, ha saját nevelésű búzájukkal hozzájárulnak a közös Betlehemünk díszítéséhez.
Adventi tartós élelmiszergyűjtés (Felkerült: 2016. december 1-én)
Plébániai karitász csoportunk is csatlakozott az Országos Karitász adventi tartós élelmiszergyűjtési akciójához. Az adományokat a templomban elhelyezett kosárba, illetve az irodában lehet leadni december 4-től 11-ig.
Karácsonyt váró hangverseny (Felkerült: 2016. december 1-én)
December 10-én, szombaton este háromnegyed héttől - a szentmise után - Karácsonyt váró hangverseny lesz templomunkban. Fellépők: Erdei Máté (blockflöte), kántorunk Simon Bálint és édesapja Simon Tamás (orgona). A koncert részletes programja a faliújságon olvasható.
Vesperás (Felkerült: 2016. december 1-én)
December 6-án, kedden este a vesperás kivételesen 17 órakor kezdődik.
Rorate (Felkerült: 2016. december 1-én)
A jövő héten is lesznek hajnali rorate szentmisék, hétfőn, kedden és szerdán reggel 6 órától. Ezt követően a templom melletti hittanteremben közös reggeli lesz, melyre mindenkit szeretettel várunk. Ezeken a napokon az esti szentmise elmarad. A hét többi napján a miserend változatlan.
Egy 3 éves kisfiú műtétjének támogatása (Felkerült: 2016. november 24-én)
Fritz Máté Bence 3 éves kisfiú, aki őssejt beültetésre vár. Ennek támogatására közösségünk is bekapcsolódik a pille palackok kupakjának gyűjtésébe. Az összegyűjtött kupakokat a templom előterében illetve a Közösségi Házban kitett gyűjtődobozokba lehet beletenni.
Mikulás (Felkerült: 2016. november 24-én)
Kicsinyek és nagyok izgalommal várják a Mikulást, aki ebben az évben, december 4-én, vasárnap a 10 órai szentmise után jön templomunkba. Idén is szeretnénk közösen megtölteni a Mikulás puttonyát. Ezért az előtérbe kiteszünk egy kosarat, amibe bele lehet tenni azt az édességet, amiről le tudunk mondani és azt a játékot, ami még jó állapotban van.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2016. november 24-én)
A Rózsafüzér Társulat legközelebbi találkozója december 2-án, pénteken délután 17 órakor lesz az iroda melletti közösségi teremben.
A hazánkért otthon végzendő engesztelő imádság (Felkerült: 2016. november 24-én)
A hazánkért otthon végzendő engesztelő imádságot december 1-től 7-ig kell elmondani. Kérjük azokat, akik erre vállalkoztak, ne feledkezzenek meg róla. Névsor a hirdetőtáblán olvasható.
Rorate szentmisék (Felkerült: 2016. november 24-én)
Az elmúlt évekhez hasonlóan az adventi időszakban idén is lesznek hajnali rorate szentmisék, hétfőn, kedden és szerdán reggel 6 órától. Ezt követően a templom melletti hittanteremben közös reggeli lesz, melyre mindenkit szeretettel várunk. Ezeken a napokon az esti szentmise elmarad. A hét többi napján a miserend változatlan.
November 20-i perselygyűjtés (Felkerült: 2016. november 17-én)
November 20-i perselygyűjtésünket a Karitász javára ajánljuk fel. Kérjük a kedves hívek nagylelkű adományait.
A Mikulás puttonya (Felkerült: 2016. november 17-én)
Idén is szeretnénk közösen megtölteni a Mikulás puttonyát. Ezért az előtérbe kitettük a kosarat, amibe bele lehet tenni azt az édességet, amiről le tudunk mondani és azt a játékot, ami még jó állapotban van.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2016. november 17-én)
November 27-én, vasárnap délután fél öttől karitász gyűlés lesz. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2016. november 17-én)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozása november 25-én, pénteken 10 órakor lesz a közösségi házban. A meghívott előadó Dr. Benyik György plébános atya lesz, aki a moszkvai útjáról számol be. Minden nyugdíjast szeretettel várunk.
Filmvetítés Fausztina nővérről (Felkerült: 2016. november 10-én)
November 26-án, szombaton 16 órától az Irgalmasság Évének lezárásaként, közös filmvetítésre hívjuk a kedves híveket a közösségi ház Apor Vilmos termébe. Fausztina - Az irgalmasság üzenete című film megtekintésére lesz lehetőség, melyet egy beszélgetés fog követni. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Jubiláns házasok megáldása (Felkerült: 2016. november 3-án)
Szeretettel felhívjuk a kedves hívek figyelmét, hogy november 20-án, vasárnap az esti szentmisében lesz a jubiláns házasok megáldása. Aki szeretné ebben a szentmisében megújítani házassági fogadalmát, kérjük, iratkozzon fel a sekrestyében, vagy jelezze ezt az irodában.
Elsőáldoázás (Felkerült: 2016. november 3-án)
Templomunkban november 20-án, vasárnap a délelőtti szentmisében lesz az elsőáldozás. Kérjük a kedves testvéreket, kísérjék imáikkal a gyerekeket.
Espereskerületi Rózsafüzéres Találkozó (Felkerült: 2016. október 27-én)
November 7-én, hétfőn 17 órától a mi templomunkban lesz az Espereskerületi Rózsafüzéres Találkozó. Akik a szervezésben segíteni szeretnének, Vassné Anikót keressék.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2016. október 27-én)
November 4-én, pénteken du. 5 órától a plébániai közösségi teremben a Rózsafüzér Társulat összejövetele lesz, melyre minden tagot szeretettel várunk.
Halottak napja (Felkerült: 2016. október 27-én)
November 2-án, szerdán halottak napján 18 órakor lesz szentmise.
Mindenszentek (Felkerült: 2016. október 27-én)
November 1-én, kedden, Mindenszentek napján az ünnepi szentmise 18 órakor kezdődik. A szentmise után imaórát tartunk szeretteinkért. Ezen a napon a szentségimádás elmarad.
A téli időszámítás kezdete (Felkerült: 2016. október 20-án)
Szeretnénk felhívni a kedves hívek figyelmét, hogy a téli időszámítás október 30-án, jövő vasárnap hajnalban kezdődik, az órákat egy órával vissza kell állítani.
Gyűjtés a missziók javára (Felkerült: 2016. október 20-án)
Az október 23-i gyűjtésünket a missziók javára küldjük el.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2016. október 20-án)
A Nyugdíjas Klub következő összejövetelét október 28-án, pénteken, 10 órakor tartja a közösségi házban. Vendégünk Dr. Miseta Mária gyógyszerész lesz, aki Gyógyszereink otthon címmel tart előadást. Minden nyugdíjas társunkat szeretettel várunk.
Párkapcsolat-építő program (Felkerült: 2016. október 13-án)
Az egyházmegye Család Központja játékos párkapcsolat-építő programot hirdet. A részletekről érdeklődni lehet a kihelyezett szórólapokon.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2016. október 13-án)
Október 23-án, vasárnap délután fél öttől karitász gyűlés lesz a Közösségi Házban. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Egyházi hozzájárulást kérő levelek (Felkerült: 2016. október 6-án)
Ezen a héten elkezdtük az egyházi hozzájárulást kérő leveleinket kiküldeni. Köszönjük a kedves hívek megértését és támogatását.
Plébániai a hitoktatás (Felkerült: 2016. október 6-án)
A plébániai a hitoktatás csütörtök délután 16-18 óráig tart, még lehet jelentkezni Zólyomi Norbert hitoktatónál, vagy az irodában.
Karolina Általános Iskola játszódélután (Felkerült: 2016. október 6-án)
A Karolina Általános Iskola játszódélutánra várja a nagycsoportos óvodásokat. Az első alkalom október 18-án, kedden délután lesz. Minden érdeklődőt szeretettel várnak. A további információ a kihelyezett szórólapokon és az iskola honlapján olvasható.
Karolina Gimnázium felvételi előkészítő (Felkerült: 2016. október 6-án)
A Karolina Gimnázium ingyenes felvételi előkészítőt hirdet a nyolc- és négyosztályos gimnáziumi osztályaiba. A következő időpont: október 22. szombat.
Rózsafüzér (Felkerült: 2016. október 6-án)
Októberben, minden nap a szentmisék előtt este fél 6-tól közösen imádkozzuk el a Rózsafüzért, kivéve kedden, amikor a vesperás miatt 17 órakor kezdjük az imádságot.
Egyházmegyei Karitász alkotóház (Felkerült: 2016. szeptember 29-én)
Az Egyházmegyei Karitász visszatérő őszi programja az az alkotóház, amely a Karácsonyi Karitász Vásárt készíti elő. A különféle ajándék- és dísztárgyak készítésének helyszíne az Ágota Kulturális és Közösségi Központ (Csongor tér 8.), ideje keddenként 15 és 18 óra között, október 4-től november 29-ig. Szeretettel várnak mindenkit, aki szívesen bekapcsolódik az örömszerzés ilyen közvetett formájába. A vásár célja a szegények karácsonyának ünneppé tétele, főként tüzelő segély formájában.
Szőlőfürt (Felkerült: 2016. szeptember 29-én)
Megjelent a Szőlőfürt, melynek önköltségi ára 150.- Ft. Vigyünk belőle ismerőseinknek, rokonainknak.
Plébános atya távolléte (Felkerült: 2016. szeptember 29-én)
Plébános atya a jövő héten péntektől vasárnapig, (október 3-7.) lelkigyakorlatot tart Veszprémben. A szentmiséket helyettesítő atyák fogják végezni.
Engesztelő imahét hazánkért és a békéért (Felkerült: 2016. szeptember 29-én)
Az engesztelő imahét hazánkért és a békéért otthon végzendő imáit Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya ünnepe előtt, október 1-től 7-ig kell mondani. Kérjük, hogy az otthon végzendő imákról ne feledkezzenek el.
Szűz Mária Magyarok Nagyasszonya (Felkerült: 2016. szeptember 29-én)
Október 8-án, szombaton Szűz Mária Magyarok Nagyasszonya ünnep van. Ezen a napon a szentmisét Lénárd György atyáért mutatjuk be, aki kilenc évvel ezelőtt ezen a napon hunyt el.
Rózsafüzér Királynéja (Felkerült: 2016. szeptember 29-én)
Október 7-én, pénteken Rózsafüzér Királynéja ünnepe egybeesik az elsőpéntekkel. Aki teheti, vegyen rész ezen a szép, kettős ünnepen. Ezen a napon délután 5 órától a Rózsafüzér Társulat szokásos összejövetele lesz az iroda melletti közösségi teremben.
Terményáldás (Felkerült: 2016. szeptember 22-én)
Október 2-án a délelőtti szentmisén terményáldás lesz. Kérjük a híveket, hogy hozzanak otthon termelt zöldséget, gyümölcsöt, takarmányt, hogy hálát adhassunk, illetve kérjük Isten áldását a jövőbeli termésért.
Rózsafüzér (Felkerült: 2016. szeptember 22-én)
Októberben, minden nap a szentmisék előtt este fél 6-tól közösen imádkozzuk el a Rózsafüzért.
Engesztelő imahét hazánkért és a békéért (Felkerült: 2016. szeptember 22-én)
Az engesztelő imahét hazánkért és a békéért otthon végzendő imáit Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya ünnepe előtt, október 1-től 7-ig kell mondani. Kérjük, hogy az otthon végzendő imákról ne feledkezzenek el.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2016. szeptember 22-én)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozása szeptember 30-án, pénteken 10 órakor lesz a Közösségi Házban. Minden nyugdíjas társunkat szeretettel várunk!
Szent Gellért Ifjúsági Nap (Felkerült: 2016. szeptember 15-én)
A Szent Gellért Ifjúsági Nap plakátját a hirdető táblára kitettük, az érdeklődők itt megnézhetik a nap programját.
Közös templomtakarítás (Felkerült: 2016. szeptember 15-én)
A búcsút megelőző napon szeptember 24-én, szombaton délelőtt 9-től 12 óráig közös templomtakarítást tartunk. Jó lenne, ha minél többen bekapcsolódnánk ebbe a közösségi munkába.
Templomunk búcsúja (Felkerült: 2016. szeptember 15-én)
Templomunk búcsúját szeptember 25-én, vasárnap este tartjuk. Az ünnepi szentmise 18 órakor lesz, melynek szónoka Zsódi Viktor piarista atya lesz, közreműködik a LUMEN Együttes. A szentmisét megelőzően a 500 hangú Biblia hanganyagának rögzítésére kerül sor 14-től 17.30-ig Jelentkezni lehet a plébánia honlápján. Fél hattól Tóth Sándor szobrászművész Buday György grafikus, fametszőt ábrázoló plakettjét helyezzük el a templom kapun. Laudációt mond Barna Gábor. A szentmise után szokásos módon agapét rendezünk. Szeretettel kérjük a kedves híveket, hogy egy-egy tálca süteménnyel járuljanak hozzá az este sikeréhez.
Fenntartási költségeink (Felkerült: 2016. szeptember 8-án)
Templomunk, plébániánk és közösségi házunk működésének fenntartási költségeit nagymértékben a kedves hívek egyházi hozzájárulásából tudjuk fedezni. Eddig minden számlát és bért ki tudtunk fizetni. Ahhoz, hogy a továbbiakban se legyen fennakadás, ezek kifizetésében kérjük, hogy aki teheti, mielőbb rendezze ez évi egyházi hozzájárulását. A jövő héttől kezdődően levélben is kérni fogjuk erre azokat, akik még nem tudtak erre sort keríteni. Megértő támogatásukat előre is hálásan köszönjük!
Karitász gyűlés (Felkerült: 2016. szeptember 8-án)
Szeptember 18-án, vasárnap délután fél öttől karitász gyűlés lesz. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Gyertyaláng csoport (Felkerült: 2016. szeptember 8-án)
Szeptember 16-án, pénteken tartja a nyári szünet utáni első találkozóját a Gyertyaláng csoport. Szeretettel várjuk a volt tagokat és azokat az érdeklődő felnőtteket is, akik szívesen beszélgetnek a hit kérdéseiről és szeretnének ebbe a közösségbe tartozni.
Templombúcsú (Felkerült: 2016. szeptember 8-án)
Templomunk búcsúját szeptember 25-én, vasárnap 18 órakor tartjuk. Az ünnepi szentmise szónoka Zsódi Viktor jezsuita atya lesz.
Szőlő-Levél (Felkerült: 2016. szeptember 1-én)
Szeptember 4-től ismét megjelenik a Szőlő-Levél, mely az aktuális hirdetéseket is tartalmazza. Ingyen elvihető az újságos asztalról!
Elsőáldozási felkészítés (Felkerült: 2016. szeptember 1-én)
Szeptember 11-től folytatódik az elsőáldozási felkészítés. A vasárnap délelőtti szentmiséket követően a közösségi házban találkozunk. Ezekre az alkalmakra a szülőket is várjuk közös beszélgetésre. A felkészítés további időpontjait és eseményeit az első alkalommal egyeztetjük. Mindenkit szeretettel várunk!
Képviselő-testületi gyűlés (Felkerült: 2016. szeptember 1-én)
Szeptember 6-án, kedden este 7 órától képviselő-testületi gyűlés lesz a közösségi házban. Minden tag megjelenésére számítunk.
Hitoktatás (Felkerült: 2016. szeptember 1-én)
Szeptember 5-től elkezdődik a plébániai, óvodai és iskolai hitoktatás. Ezzel kapcsolatban a hitoktatóknál érdeklődjenek!
Tanévnyitó szentmise és cserkésztoborzás (Felkerült: 2016. augusztus 26-án)
A tanévnyitó (Veni Sancte) szentmise szeptember 4-én, vasárnap 10 órakor lesz templomunkban. Imádkozzunk közösen hittanosainkért és az elsőáldozásra ké-szülőkért. A 10 órás szentmise után az 550. sz. Márton Áron Cserkészcsapat rövid bemutatót és toborzást tart a plébánia udvarán. Szeretettel várunk minden 3. osztályos, vagy ennél idősebb érdeklődő gyermeket szüleikkel együtt.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2016. augusztus 26-án)
Szeptember 2-án elsőpéntek lesz. A rózsafüzéresek ezen a napon 17 órakor a plébánia közösségi termében tartják szokásos összejövetelüket.
Biblikus Konferencia (Felkerült: 2016. augusztus 26-án)
Augusztus 29-től 31-ig lesz a 26. Biblikus Konferencia, melynek igazgatója plébános atyánk. Imádkozzunk a program szervezőiért, résztvevőiért. Ezeken a napokon templomunkban igeliturgia lesz.
Pünkösdhétfői plébániai lelkinap - program (Felkerült: 2016. május 12-én)
Pünkösdhétfői Lelki Nap, Szent Gellért Plébánia, 2016. május 16.
Tervezett program:
9.30-10.00: Gyülekezés, regisztráció, ebédjegyek átvétele Énekgyakorlás
10.00-10.45: Zatykó László ferences atya előadása a templomban, címe: A béke öröme
10.00-13.00: Gyermekprogramok a Közösségi Házban
11.00-12.00: Csoportbeszélgetés
12.15-12.45: Megosztás a csoportokban elhangzottakról
13.00-14.00: Ebéd
14.00-15.00: Játék gyerekeknek és felnőtteknek a Tátra téren
15.00-16.30: A kisherceg - Egyházközségünk apraja és nagyja előadásában
17.00-18.00: Szentmise
A lelki napon gyónási lehetőség lesz a csoportbeszélgetés idején illetve az atya által megadott időpontokban.
Ebédet csak azoknak tudunk biztosítani, akik előre jelentkeztek!
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
Májusi egyházzenei programok (Felkerült: 2016. május 5-én)
Május 8. 18:00: Az esti szentmisén block­flötén közreműködnek Gilich Dóra és Erdei Máté, az SZTE-ZMK blockflöte szakos ta­nulói, és orgonán Simon Bálint, az SZTE-ZMK orgonaszakos hallgatói. Kamara­tanáruk: Lőrincz László
Május 14. 18:00: Az esti szentmisén közre­működik az SZTE-ZMK Gregorián együttese. Vezényel: Szudi Mária
Május 15. 18:00: Az esti szentmisén orgonán közreműködik Bogáti Júlia, az SZTE-ZMK orgonaszakos hallgatója. Felkészítő tanára: Dr. Csanádi László
Május 21. 18:00: Az esti szentmisén orgonán közreműködik Simon Tamás egyházkarnagy
Május 22. 18:00: Az esti szentmisén közreműködik a dorozsmai Hozsanna Kórus. Vezényel: Pócsai György
Május 29. 10:00: A délelőtti szentmisén közreműködik a LUMEN Együttes. Zenei vezető: Tóthné Cseh Erika


TÉGLAJEGY ÁRUSÍTÁS

A Közösségi Ház makettje

A Közösségi ház fenntartásának elősegítésére téglajegyeket árusítunk, melyek 200, 1000, és 5000 Ft-os címletekben kaphatók a plébánián. Az építkezés Isten segítségével befejeződött, ám a tartozásainkat még rendeznünk kell. A Ház fenntartásához, vagyis a sikeres közösségi élet új helyszínének biztosításához anyagi forrásokat kell előteremtenünk. Ebben Önök is részt vállalhatnak, mert a téglajegy-bevételeket erre a célra fordítjuk.

A közösségi házat működtető TÉKA alapítvány a Csongrád Megyei Bíróság által nyilvántartásba vett közhasznú szervezet, és így az alapítványnak befizetett adományok után adókedvezményre jogosító igazolást is tudunk adni.

MISEREND

Vasárnap: 10 és 18 óra
Hétköznap: 18 óra

Gyóntatás: szentmisék előtt fél órával
Lelkibeszélgetés: előre megbeszélt időpontban, de sürgős ügyben bármikor lehet a plébánost keresni.

IRODAI SZOLGÁLAT

Hétfő - Péntek:
9-12 és 15-18 óra

ÁLLANDÓ PROGRAMOK

Minden hétfő, 18:00:
Szent Mónika imacsoport.

Minden kedd, 9:00-19:00:
Szentségimádás.
9:00: Laudes
17:30: Vesperás

Első szerda, 17:00:
Rózsafüzér társulat.

Első csütörtök, 17:30:
Szentségimádás.

Minden csütörtök, 17:00:
Mária Légió.

Első péntek,
a szentmise után:

Jézus Szíve litánia.

Utolsó péntek, 10:00:
Nyugdíjas Klub.

Első szombat, 17:30:
Közös ima Szűz Mária szándékára.

Minden szombat,
10:00-11:30:

Cserkészfoglalkozás.

Minden szombat, 15:30:
Igeliturgia az Acél utcai
Idősek Otthonában.

Havonta egyszer szentmise.

Minden szombat,
a szentmise után:

Isteni Irgalmasság imacsoport

Harmadik vasárnap,
16:30:
Karitász gyűlés

További programok:
Csoportok oldalon

EGYÉB