HIRDETMÉNYEK

AKTUÁLIS HIRDETÉSEK - ELMÚLT ESEMÉNYEK

Egyházi hozzájárulás (Felkerült: 2017. augusztus 9-én)
A nyári hónapokban - az elmúlt évekhez hasonlóan - csökkent a plébánia bevétele. Ezért kérjük a kedves híveket, aki teheti, fizesse be az egyházi hozzájárulását. Megértő támogatásukat ezúton is köszönjük.
Igeliturgia (Felkerült: 2017. augusztus 9-én)
A jövő héten szerdától péntekig plébános atya pihenni megy a Bükkbe, ezért ezeken a napokon igeliturgia lesz templomunkban.
Cserkész tábor (Felkerült: 2017. augusztus 9-én)
Az 550. számú Márton Áron Cserkészcsapatunk a Mecsekben megkezdte táborozását. Imádkozzunk a táborlakókért, hogy élményekben gazdagon, egészségesen térjen haza mindenki.
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés (Felkerült: 2017. augusztus 3-án)
A 2020-ban megrendezésre kerülő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés alkalmából megkaptuk a felkészítő ima szövegét, amelyet mindenki hazavihet. Az imák az újságos asztalról ingyen elvihetőek.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2017. augusztus 3-án)
Augusztus 4-én, pénteken du. 5 órától a plébániai közösségi teremben a Rózsafüzér Társulat összejövetele lesz, melyre minden tagot szeretettel várunk.
Havasboldogasszony búcsú (Felkerült: 2017. július 27-én)
A nagy múltú alsóvárosi Havasboldogasszony búcsú augusztus 5-6-én lesz. Programjáról szórólapokat tettünk ki az újságos asztalra.
Cserkészek táborának támogatása (Felkerült: 2017. július 16-án)
Kérjük a kedves testvéreket, aki teheti, támogassa a cserkésztábor résztvevőit. A tábor támogatásaként tartós élelmiszert és pénzadományt is szívesen fogadunk. A kért élelmiszerek listája a hirdetőtáblán (illetve a lentebbi linken) olvasható. Adományaikat július 30-ig tudjuk fogadni..
Szőlőfürt (Felkerült: 2017. július 16-án)
A Szőlőfürt nyári száma elmarad! Szeptemberben, a templombúcsúra duplaszám fog megjelenni.
Cserkészek gyűjtése (Felkerült: 2017. július 12-én)
A cserkészek táborának támogatására élelmiszergyűjtést hirdetünk. Az adományok listája letölthető itt.
Perselygyűjtés (Felkerült: 2017. július 2-án)
Mai perselygyűjtésünket központi célokra a püspökségre küldjük be.
Szőlő-Levél - nyári szünet (Felkerült: 2017. július 2-án)
A Szőlő-Levél júliusban és augusztusban nyári szünetet tart. Legközelebb szeptemberben fog megjelenni. Hirdetéseink továbbra is megtalálhatók a plébániai honlapon.
Újságelőfizetés (Felkerült: 2017. július 2-án)
Kérjük azokat a testvéreket, akik a Keresztény Élet, az Új Ember hetilapokat, illetve az Adorémuszt megrendelték a III. negyedévi előfizetésüket rendezzék.
Rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2017. július 2-án)
Július 7-én, pénteken délután 5 órától rózsafüzéres találkozó lesz az iroda melletti közösségi teremben. Minden tag megjelenésére számítunk.
Hittanos napközis tábor (Felkerült: 2017. július 2-án)
Július 3-tól 5-ig hittanos napközis tábor lesz a közösségi házban. Imádkozzunk a tábor résztvevőiért és szervezőiért.
(Felkerült: 2017. július 2-án)
Plébános atya pénteken Németországba utazott, ezért a jövő héten hétfőtől péntekig igeliturgia lesz templomunkban. Megértésüket köszönjük.
Szőlő-Levél nyári szünet (Felkerült: 2017. június 22-én)
A Szőlő-Levél a jövő héttől nyári szünetet tart. Legközelebb szeptemberben fog megjelenni.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2017. június 22-én)
A Nyugdíjas Klub nyári szünet előtti utolsó összejövetele június 30-án, pénteken lesz a Közösségi Házban, kivételesen délután 5 órakor. Korom Ilona tanárnő vetített képekkel illusztrált beszámolót tart az óbudai kirándulásról. Minden nyugdíjas társunkat szeretettel várjuk.
Egyházi hozzájárulás befizetése (Felkerült: 2017. június 22-én)
A nyári hónapok beköszöntével - az elmúlt évekhez hasonlóan - csökkent a plébánia bevétele, melynek következtében a egyházközségünk fenntartása labilissá vált. Ezért kérjük a kedves híveket, aki teheti, fizesse be az egyházi hozzájárulását. Megértő támogatásukat ezúton is köszönjük.
Bacsa Dávid újmiséje (Felkerült: 2017. június 15-én)
Június 25-én vasárnap este 6 órakor lesz templomunkban Bacsa Dávid újmiséje. Kérjük a kedves híveket, minél többen jöjjenek erre a rendkívüli alkalomra. Dávid papi hivatása a közösségünk számára is nagy ajándék. Az üvegajtó előtti "almás dobozba" gyűjtjük azokat az adományokat, melyeket a hívek felajánlanak Dávid számára.
Hittanos tábor (Felkerült: 2017. június 8-án)
Július 3-5. között hittanos tábort szervezünk a plébánián 1-4. osztályos gyerekek részére. Érdeklődni lehet a hitoktatóknál vagy az irodában. Jelentkezési határidő: június 23.
Bacsa Dávid papszentelése (Felkerült: 2017. június 8-án)
Bacsa Dávid papszentelésére június 16-án, pénteken utazunk Veszprémbe. A busz 5 óra 30 perckor indul a Tátra térről. Kérjük azokat a testvéreket, akik jelentkeztek, a az útiköltségre 6300.- Ft-ot a héten hozzanak be az irodába.
Pünkösdi perselygyűjtés (Felkerült: 2017. június 1-én)
Mai perselygyűjtésünket egyházmegyei célokra ajánljuk fel. Kérjük a hívek nagylelkű adományait.
Jelentkezés papneveldébe (Felkerült: 2017. június 1-én)
A Szeged-Csanádi Egyházmegye várja azoknak a szabad állapotú érettségizett, vagy diplomás férfiak jelentkezését, akik osztatlan szívvel kívánják Krisztust követni és papi hivatást éreznek lelkükben.
A szemináriumba való jelentkezéshez szükséges: kézzel írt, a főpásztornak címzett felvételi kérelem, rövid életrajz, keresztlevél-másolat, érettségi bizonyítvány fénymásolata és plébánosi ajánlás. Az érdeklődők a plébános atyától részletes tájékoztatást kaphatnak.
Te Deum (Felkerült: 2017. június 1-én)
Június 18-án, vasárnap a 10 órai szentmisén lesz a hittanos gyerekek évzárója, a Te Deum. Ekkor mutatkoznak be a közösségnek a leendő elsőáldozók. Kérjük a gyerekeket, szüleiket, hogy a nyári szünetben is rendszeresen járjanak szentmisére. Ezen a napon lesz Úrnapja, ezért a szentmise után körmenetet tartunk a téren.
Erdélyi nyaralás (Felkerült: 2017. június 1-én)
Június 9-15. között plébániai közösségünk nyaralása lesz Erdélybe. Mivel a csoportot plébános atya is elkíséri, hétköznapokon és jövő vasárnap 18 órakor igeliturgia lesz. Szombaton az esti és a vasárnap délelőtti szentmisét helyettesítő atya fogja tartani. Köszönjük a kedves hívek megértését és imádkozzunk az út sikerességéért.
Pünkösdhétfői plébániai lelki nap (Felkerült: 2017. június 1-én)
Június 5-én, Pünkösdhétfőn plébániai lelki napot tartunk.
Meghívott vendégünk Nobilis Mario atya lesz, aki a teremtett világ védelméről fog beszélni a Laudato Si pápai enciklika alapján. Előadása délelőtt 10 órakor kezdődik.
A programot kitettük a faliújságra. A résztvevőktől kérjük, hogy a szokásos gulyásleves ebédhez mindenki hozzon magával tányért, kanalat és poharat, mert nem szeretnénk a környezetünket műanyag tányérokkal, poharakkal terhelni. A szentmise kivételesen délután 5 órakor kezdődik.
A nap sikeréhez mindig nagymértékben hozzájárul a kedves hívek sütije, melyet most is szeretettel kérünk.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2017. május 25-én)
Június 2-án, pénteken du. 5 órától a plébániai közösségi teremben a Rózsafüzér Társulat összejövetele lesz, melyre minden tagot szeretettel várunk.
SzJA 1% (Felkerült: 2017. május 18-án)
Május 22-én, hétfőn még be lehet adni az adóbevallásokat. Kérjük adójuk 1%-át ajánlják fel a Katolikus Egyháznak, illetve a TÉKA alapítványnak. Köszönjük!
Mária Zarándoklat (Felkerült: 2017. május 18-án)
Május 28-án, vasárnap espereskerületi Mária Zarándoklat lesz Szegeden. A zarándokok Tátra térre előreláthatólag 12.50-re érkeznek meg, illetve indulnak tovább a rókusi templomhoz. A nap részletes programját a faliújságra és az újságos asztalra kitettük.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2017. május 18-án)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozása május 26-án, pénteken 10 órakor kezdődik a közösségi házban. Minden nyugdíjas testvért szeretettel várunk.
SzJA kétszer 1%-ának felajánlása (Felkerült: 2017. május 11-én)
Kérjük a kedves híveket, ne feledkezzenek el adójuk kétszer 1%-ának felajánlásáról, melyre elektronikusan, vagy papír alapon május 22-ig van lehetőség. Külön felhívjuk a figyelmet arra, hogy akinek az adóhatóság készíti, vagy készítette el adóbevallását, annak postán, vagy személyesen, külön el kell juttatni az adóhivatalba az EGYSZA jelű rendelkező nyilatkozatot, lezárt, adóazonosító jellel ellátott borítékban. A kedvezményezett adószáma a TÉKA alapítvány esetén: 18466766-1-06, a kedvezményezett technikai száma a Magyar Katolikus Egyház esetén 0011. Felajánlásukat közösségünk nevében hálásan köszönjük.
Pünkösdhétfő (Felkerült: 2017. május 11-én)
Pünkösdhétfőn, június 5-én plébániai lelkinapot tartunk. Meghívott vendégünk Nobilis Mario atya lesz, aki a teremtett világ védelméről fog beszélni a "Laudato'si" pápai enciklika alapján. Előadása délelőtt 10 órakor kezdődik. Az előzetes programot kitettük a faliújságra. A nap témájához kapcsolóan már most jelezzük a híveknek, hogy a szokásos gulyásleves ebédhez mindenki hozzon magával poharat, tányért és kanalat, mert nem szeretnénk a környezetünket műanyag tányérokkal, poharakkal terhelni. Ebédet azoknak tudunk adni, akik május 28-ig előzetesen bejelentkeznek.
A szentmise kivételesen délután 5 órakor kezdődik.
A nap sikeréhez mindig nagymértékben hozzájárul a kedves hívek sütije, melyet most is szeretettel kérünk.
Karitászgyűlés (Felkerült: 2017. május 11-én)
Május 21-én, vasárnap délután fél öttől karitászgyűlés lesz. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Egyházzenei hónap (Felkerült: 2017. május 11-én)
Az egyházzenei hónap keretében május 20-án, szombaton az esti szentmisében és azt követően Perneczky Balázs orgonaművész, május 21-én, vasárnap este pedig Dr. Bednarik Anasztázia orgonaművész fog közreműködni.
SzJA kétszer 1%-ának felajánlása (Felkerült: 2017. május 4-én)
Kérjük a kedves híveket, ne feledkezzenek el adójuk kétszer 1%-ának felajánlásáról, melyre elektronikusan, vagy papír alapon május 22-ig van lehetőség. Külön felhívjuk a figyelmet arra, hogy akinek az adóhatóság készíti, vagy készítette el adóbevallását, annak postán, vagy személyesen, külön el kell juttatni az adóhivatalba az EGYSZA jelű rendelkező nyilatkozatot, lezárt, adóazonosító jellel ellátott borítékban. A kedvezményezett adószáma a TÉKA alapítvány esetén: 18466766-1-06, a kedvezményezett technikai száma a Magyar Katolikus Egyház esetén 0011. Felajánlásukat közösségünk nevében hálásan köszönjük.
Filmvetítés (Felkerült: 2017. május 4-én)
A fatimai jelenés 100. évfordulóján, május 13-án, szombaton, fél 4-től templomunkban levetítjük "A 13. nap - Fatima" című filmet. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Egyházzenei hónap (Felkerült: 2017. május 4-én)
Május 13-án, szombaton az esti szentmisében Radnai Tamás a Pécsi Tudományegyetem orgona szakos hallgatója fog közreműködni, majd a szentmise után rövid zenei áhítatot tartani. A hónap zenei programjáról előre is tájékozódhatnak a faliújságon lévő plakátról.
Lorettói litánia (Felkerült: 2017. május 4-én)
Május hónapban minden este a szentmisék után közösen imádkozzuk el a Lorettói litániát. Ez alól kivételt képeznek az egyházzenei hónap hangversenyei, amikor a litániát a szentmise előtt 3/4 6-kor kezdjük.
Lorettói litánia (Felkerült: 2017. április 27-én)
Május hónapban minden este a szentmisék után közösen imádkozzuk el a Lorettói litániát.
Egyházzenei hónap (Felkerült: 2017. április 27-én)
Plébániánk ebben az évben is bekapcsolódik az egyházzenei hónap programjaiba. Első alkalommal május 6-án, szombaton az esti szentmisében dr. Csanádi László orgonaművész, tanár fog közreműködni. A hónap zenei programjáról előre is tájékozódhatnak a faliújságon lévő plakátról.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2017. április 27-én)
Rózsafüzér Társulat legközelebbi találkozója május 5-én, pénteken délután 5 órakor lesz az iroda melletti közösségi teremben.
Családközpont előadás (Felkerült: 2017. április 27-én)
A Családközpont szervezésében május 2-án, kedden 18 órától "A férfi és a nő egymásra találása a népmesékben és mindennapjainkban" címmel előadás lesz a Katolikus Házban. Részletes információt a hirdető táblán olvashatnak az érdeklődők.
SzJA kétszer 1% (Felkerült: 2017. április 20-án)
Kérjük a kedves Híveket, hogy adójuk kétszer 1%-ának felajánlásával ez évben is támogassák Egyházunkat és a Közösségi Ház fenntartását segítő TÉKA Alapítványt!
Gyermekétkeztetés (Felkerült: 2017. április 20-án)
Szeretnénk jelezni a kedves híveknek, hogy a gyermekétkeztetésre gyűjtött pénz fogytán van, aki teheti, támogassa a rászoruló gyermekek ebédeltetését.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2017. április 20-án)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozását április 28-án, pénteken délelőtt 10 órakor tartja a Közösségi Házban. Meghívott előadónk Dévainé Nyerges Anna tanárnő, akivel Arany János költészetéről fogunk beszélgetni. Minden nyugdíjas társunkat szeretettel várunk.
Igeliturgia (Felkerült: 2017. április 20-án)
A jövő héten plébános atyánk a kolozsvári egyetemen fog tanítani, ezért hétfőtől péntekig igeliturgia lesz. Megértésüket köszönjük.
Szőlőfürt (Felkerült: 2017. április 13-án)
Megjelent a Szőlőfürt húsvéti száma. Önköltségi ára: 150.- Ft. Vigyünk belőle rokonainknak, ismerőseinknek is.
Bacsa Dávid pappá szentelése (Felkerült: 2017. április 6-án)
Bacsa Dávid, volt hittanosunk, örömmel értesíti a kedves híveket, hogy Isten kegyelméből dr. Márfi Gyula érsek úr június 16-án, pénteken 10 órakor a veszprémi Árpád-házi Szent Margit Templomban áldozópappá szenteli. Erre a kiemelkedő eseményre szeretnénk többen is elutazni. Kellő létszám esetén külön buszt indítanánk, amelynek költsége a résztvevők számától függ. Ezért szeretnénk egy előzetes felmérést végezni, hogy ki szeretne részt venni a Dávid papszentelésén. Az érdeklődők a sekrestyében, vagy az irodában iratkozhatnak fel.
A húsvéti időszakhoz kapcsolódó szertartások (Felkerült: 2017. április 6-án)
A húsvéti időszakhoz kapcsolódó szertartások ebben az évben következőképpen alakulnak: Április 13. Nagycsütörtök:
18 óra Az Utolsó Vacsora miséje, utána imádságos virrasztás 20 óráig. Ekkor gyónási lehetőség is lesz.
Április 14. Nagypéntek:
15 óra A templomot kinyitjuk, hogy aki szeretne itt imádkozni, megtehesse azt.
17.30 Keresztút
18 óra Urunk megváltó szenvedésének ünnepe: Passió, Kereszthódolat, Áldoztatás.
Április 15. Nagyszombat:
Reggel 9 órától a templom nyitva lesz, lehetőséget biztosítva a csöndes imádságra a Szentsírnál.
Kérjük, hogy aki a Szentsír őrzésére nagyszombaton imaórát tud vállalni, iratkozzon fel a sekrestyében!
19 óra Húsvét Vigíliája, az egyházi év csúcsa, a legnagyobb ünnepünk: Krisztus feltámadásának ünneplése. Feltámadási körmenet a téren. (Befejezés: kb. 21.00).
Húsvétvasárnap a szentmisék délelőtt 10 és esete 6 órakor lesznek.
Húsvéthétfőn délelőtt 10 órakor szentmise, este 6 órakor igeliturgia lesz.
Nagypénteken az iroda zárva lesz.
A Szentsír díszítése (Felkerült: 2017. április 6-án)
A Szentsír díszítésére szánt virágokat szerdáig kérjük elhozni. Aki anyagiakkal szeretne hozzájárulni a díszítéshez, az a sekrestyeajtó melletti perselybe tegye az erre a célra szánt összeget.
Rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2017. március 30-án)
Április 7-én, pénteken délután 5 órától rózsafüzéres találkozó lesz az iroda melletti közösségi teremben. Minden tag megjelenésére számítunk.
Betegek kenetének kiszolgáltatása (Felkerült: 2017. március 23-án)
Április 9-én, virágvasárnap az esti szentmise keretében lesz a betegek kenetének közös kiszolgáltatása templomunkban. Feltételek: betöltött 60. év, vagy rendszeres gyógyszerszedés, komoly fizikai, vagy lelki szenvedés hordozása. Jelentkezni a plébánián, vagy a sekrestyében lehet, feliratkozással.
Tartós élelmiszer-gyűjtés (Felkerült: 2017. március 23-án)
Plébánia közösségünk is bekapcsolódik a már hagyományosnak mondható nagyböjti tartós élelmiszer-gyűjtésbe, melyet húsvét előtt karitász csoportunk oszt szét a rászorulók között. Az élelmiszer adományokat a templomban, vagy az irodában április 2-ig lehet leadni.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2017. március 23-án)
A Nyugdíjas Klub következő találkozója március 31-én, pénteken 10 órakor lesz a Közösségi Házban. Meghívott előadó Dr. Szabó Endre reumatológus főorvos. Minden nyugdíjas társunkat szeretettel várunk!
Karitász gyűlés (Felkerült: 2017. március 16-án)
Március 26-án, vasárnap délután fél öttől karitász gyűlés lesz. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Óra átállítás (Felkerült: 2017. március 16-án)
Március 26-án, jövő hétvégén, szombatról vasárnapra virradóra lesz a tavaszi óra átállítás. Éjjel 2 órakor 3 órára kell előreigazítani az órákat.
Nagyböjti lelkigyakorlat (Felkerült: 2017. március 9-én)
Közösségünk nagyböjti lelkigyakorlatát március 24-25-26-án, pénteken és szombaton az esti, vasárnap pedig a délelőtti szentmisében tartjuk. A lelkigyakorlat szónoka Tamási József kartali plébános, a BONUM TV programigazgatója lesz.
Sonkodi Rita festőművész Keresztútja (Felkerült: 2017. március 9-én)
Nagyböjt idején templomunkban Sonkodi Rita festőművész Keresztútja lesz kiállítva. A képeket szentmisékhez kapcsolódva (hétköznapokon 18, vasárnap 10 és 18 óra) illetve hétköznapokon iroda időben (9-12 és 15-18 óra között) lehet megnézni.
Gyermekétkeztetés (Felkerült: 2017. március 2-án)
Szeretnénk jelezni a kedves híveknek, hogy a gyermekétkeztetésre gyűjtött pénz fogytán van, aki teheti, támogassa a rászoruló gyermekek ebédeltetését. Segítségüket köszönjük!
Árvízi Emléknap (Felkerült: 2017. március 2-án)
Március 11-én, szombaton 10 órától kezdődik az immár tizenharmadik alkalommal megrendezésre kerülő Árvízi Emléknap, amelyre szeretettel várnak mindenkit a Dóm térre a szervezők, hogy változatos programok keretében emlékezzenek a nagy árvíz 138. évfordulójára.
SzJA kétszer 1%-a (Felkerült: 2017. február 23-án)
Kérjük a kedves híveket, hogy adójuk kétszer 1%-ának felajánlásával ez évben is támogassák Egyházunkat és a Közösségi Ház fenntartását segítő TÉKA Alapítványt! A technikai kód és az adószám a Szőlő-Levél hátulján megtalálható!
Keresztút (Felkerült: 2017. február 23-án)
Nagyböjtben minden pénteken este fél 6-kor a templomban keresztúti ájtatosságot végzünk.
Nagyböjti idő (Felkerült: 2017. február 23-án)
Március 1-én, szerdán megkezdődik a nagyböjti idő. Hamvazószerda nagypéntekkel azonosan szigorú böjti nap, mely azt jelenti, hogy ezen a két napon a húsételtől való tartózkodás mellett háromszor szabad enni, és csak egyszer jóllakni. A böjt vonatkozik minden 18. évét betöltött és 60 év alatti felnőttre, aki egészséges és katolikusnak vallja magát. A nagyböjt többi péntekjén is előírt a húsételtől való tartózkodás. A nagyböjti idő előírásai lelki megújulásunkat szolgálják.
Rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2017. február 23-án)
Március 3-án, pénteken délután 5 órától rózsafüzéres találkozó lesz az iroda melletti közösségi teremben. Minden tag megjelenésére számítunk.
Szertartások a templomban (Felkerült: 2017. február 23-án)
A jövő héttől a keddi szentségimádás, a szentmisék és az igeliturgiák ismét a templomban lesznek.
Karitászgyűlés (Felkerült: 2017. február 16-án)
Február 26-án, vasárnap délután fél öttől Karitász gyűlés lesz. Minden önkéntes megjelenésre számítunk.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2017. február 16-án)
A Nyugdíjas Klub következő foglalkozása február 24-én, pénteken, 10 órakor lesz a Közösségi Házban. Meghívott előadó Cserháti Sándor evangélikus lelkipásztor. Minden nyugdíjas társunkat szeretettel várunk.
Egyházi hozzájárulás (Felkerült: 2017. február 9-én)
Elkészült az előző év zárszámadása és az idei év költségvetése, melyet az érdeklődők az irodában megtekinthetnek. Az éves egyházi hozzájárulás összegét ez évben nem változtattuk. Kérjük mindazokat, akik közösségünkhöz tartozónak érzik magukat, az év folyamán egyházi hozzájárulásukkal támogassák a közösség életét.
SzJA kétszer 1%-ának felajánlása (Felkerült: 2017. február 9-én)
Kérjük a kedves Híveket, hogy adójuk kétszer 1%-ának felajánlásával ez évben is támogassák Egyházunkat és a Közösségi Ház fenntartását segítő TÉKA Alapítványt! A rendelkezéshez szükséges technikai szám és adószám a hirdető táblán olvasható. A 16EGYSZA jelű rendelkező nyilatkozatokat lezárt borítékba kell tenni, melyre a rendelkező személy adóazonosító jelét kívül rá kell írni. Ezeket a borítékokat az adóbevallástól függetlenül el lehet juttatni az adóhatósághoz május 22-ig.
Zárszámadás és költségvetés (Felkerült: 2017. február 2-án)
Elkészült az előző év zárszámadása és az idei év költségvetése, melyet az érdeklődők az irodában megtekinthetnek.
Házasság hete (Felkerült: 2017. február 2-án)
Február 12-én kezdődik a Házasság hete, mely sokszínű programsorozattal szeretné a házasság értékeire felhívni a figyelmet és megerősíteni a házasságban élőket. A nyitó szentmisét jövő vasárnap Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök celebrálja a Dómban 10 órai kezdettel. A hét programjáról a templomban kihelyezett plakáton és szórólapokon tájékozódhatnak.
Farsangi mulatság (Felkerült: 2017. február 2-án)
Az idei farsangi mulatságunkat február 25-én, szombaton tartjuk. Kezdés 19 órakor a Közösségi Házban. A vacsora a szokásos módon batyus jellegű lesz. Mindenki annyi enni- és innivalót hozzon magával, amennyit elfogyaszt. A belépő és egyben tombolajegy 200.- Ft. A tombolához ajándéktárgyakat már most is lehet hozni. Kérjük a kedves híveket, minél többen vegyenek részt ezen a közösségépítő programon.
Betegek világnapja (Felkerült: 2017. február 2-án)
A Betegek világnapja alkalmából február 11-én, szombaton a móravárosi templomban közös imádság lesz a betegekért és a betegek körül szolgálatot teljesítőkért. A program 16 órakor elmélkedéssel kezdődik a kápolnában, majd 17 órakor szentmisével folytatódik a templomban. Az Egyházmegyei Karitász kórházi beteglátogató csoportja önkéntes segítők jelentkezését várja. Bővebb információ a faliújságon olvasható.


TÉGLAJEGY ÁRUSÍTÁS

A Közösségi Ház makettje

A Közösségi ház fenntartásának elősegítésére téglajegyeket árusítunk, melyek 200, 1000, és 5000 Ft-os címletekben kaphatók a plébánián. Az építkezés Isten segítségével befejeződött, ám a tartozásainkat még rendeznünk kell. A Ház fenntartásához, vagyis a sikeres közösségi élet új helyszínének biztosításához anyagi forrásokat kell előteremtenünk. Ebben Önök is részt vállalhatnak, mert a téglajegy-bevételeket erre a célra fordítjuk.

A közösségi házat működtető TÉKA alapítvány a Csongrád Megyei Bíróság által nyilvántartásba vett közhasznú szervezet, és így az alapítványnak befizetett adományok után adókedvezményre jogosító igazolást is tudunk adni.

MISEREND

Vasárnap: 10 és 18 óra
Hétköznap: 18 óra

Gyóntatás: szentmisék előtt fél órával
Lelkibeszélgetés: előre megbeszélt időpontban, de sürgős ügyben bármikor lehet a plébánost keresni.

IRODAI SZOLGÁLAT

Hétfő - Péntek:
9-12 és 15-18 óra

ÁLLANDÓ PROGRAMOK

Minden hétfő, 18:00:
Szent Mónika imacsoport.

Minden kedd, 9:00-19:00:
Szentségimádás.
9:00: Laudes
17:30: Vesperás

Első szerda, 17:00:
Rózsafüzér társulat.

Első csütörtök, 17:30:
Szentségimádás.

Minden csütörtök, 17:00:
Mária Légió.

Első péntek,
a szentmise után:

Jézus Szíve litánia.

Utolsó péntek, 10:00:
Nyugdíjas Klub.

Első szombat, 17:30:
Közös ima Szűz Mária szándékára.

Minden szombat,
10:00-11:30:

Cserkészfoglalkozás.

Minden szombat, 15:30:
Igeliturgia az Acél utcai
Idősek Otthonában.

Havonta egyszer szentmise.

Minden szombat,
a szentmise után:

Isteni Irgalmasság imacsoport

Harmadik vasárnap,
16:30:
Karitász gyűlés

További programok:
Csoportok oldalon

EGYÉB