HIRDETMÉNYEK

AKTUÁLIS HIRDETÉSEK - ELMÚLT ESEMÉNYEK

Szentmise szándékok (Felkerült: 2021. szeptember 18-án)
A következő hét szentmise szándékai. Aki szeretne misét mondatni, itt láthatja, mikor van szabad hely, de telefonon, vagy személyesen is lehet egyeztetni az irodában.
Terményáldás (Felkerült: 2021. szeptember 26-án)
Október 3-án a de. 10 órási szentmisén terményáldás lesz. Kérjük a híveket, hogy hozzanak otthon termelt zöldséget, gyümölcsöt, takarmányt, hogy hálát adhassunk, és egyben kérjük Isten áldását a jövőbeli termésért.
Horváthné Végsheő Katalin temetése (Felkerült: 2021. szeptember 26-án)
Október 1-én, pénteken lesz volt akolitusunk, Horváth József feleségének, Katinak a temetése Budapesten. A szertartáson többen is szeretnénk részt venni, ezért ezen a napon az iroda zárva lesz.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2021. szeptember 26-án)
Október 1-én, pénteken 17.30-tól a Rózsafüzér Társulat összejövetele a templomban, melyre minden tagot szeretettel várunk.
CsaládKözPont (Felkerült: 2021. szeptember 26-án)
A Pasztorális Helynökség CsaládKözPontja vár minden érdeklődőt a Család Egyetemre szeptember 28-án, kedden 18 órakor a szegedi Katolikus Házba. Az előadást Dr. Bálint Balázs, szülész-nőgyógyász tartja "Fogantatástól a születésig: a szeretetalapú ellátás lehetőségei" címmel.
Egyházközségünk anyagi helyzete (Felkerült: 2021. szeptember 18-án)
Egyházközségünk anyagi helyzete az utóbbi időben bizonytalanná vált. Az előző hónapban a béreket, járulékokat és a számlákat még ki tudtuk fizetni, de az augusztus 31-ig tervezett egyházi hozzájárulásoknak a fele sem érkezett be. Kérjük a kedves híveket, lehetőségeik szerint személyesen, átutalással, vagy sárga csekken rendezzék egyházi hozzájárulásukat. Ezzel egy időben elkezdjük a támogatást kérő leveleinket kiküldeni. Köszönjük a kedves hívek megértését és támogatását!
A szentmise szándékokról (Felkerült: 2021. szeptember 18-án)
Ebben a dokumentumban található az, Amit a szentmise szándékokról tudni érdemes (docx)
Szentmise szándékok (Felkerült: 2021. szeptember 18-án)
Az utóbbi időben nagyon lecsökkent a szentmise szándékok kérése. Hitünk szerint a megholtakért azért mondatunk misét, hogy szeretteink tisztuljanak meg bűneiktől, azok következményeitől, valamint jussanak el a mennyek országába. Minden héten kitesszük a faliújságra az adott hét miseszándékát. Aki szeretne misét mondatni, itt láthatja, mikor van szabad hely, de telefonon, vagy személyesen is lehet egyeztetni az irodában.
Templomtakarítás (Felkerült: 2021. szeptember 18-án)
A búcsút megelőző napon szeptember 25-én, szombaton délelőtt 9 órától közös templomtakarítást tartunk. Jó lenne, ha minél többen bekapcsolódnánk ebbe a közösségi munkába.
Templomubúcsú (Felkerült: 2021. szeptember 18-án)
Templomunk búcsúját szeptember 26-án, vasárnap DÉLELŐTT tartjuk. Az ünnepi szentmise 10 órakor kezdődik, melynek szónoka Pálfai Zoltán makói plébános atya lesz, közreműködik templomunk énekkara. A szentmise után szokásos módon agapét rendezünk. Szeretettel kérjük a kedves híveket, hogy egy-egy tálca süteménnyel járuljanak hozzá a búcsú sikeréhez. A süteményt a szentmise előtt kérjük leadni a közösségi házba.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2021. szeptember 18-án)
A Nyugdíjas Klub következő összejövetele szeptember 24-én, pénteken 10 órakor lesz a Közösségi Házban. Minden nyugdíjas társunk megjelenésére számítunk.
Templomubúcsú (Felkerült: 2021. szeptember 12-én)
Szeptember 26-án, vasárnap a 10 órai szentmisében lesz templomunk búcsúja. Ünnepi szónok, Pálfai Zoltán makói plébános lesz.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2021. szeptember 12-én)
Szeptember 19-én, vasárnap délután fél 5-től karitász gyűlés lesz. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2021. szeptember 12-én)
Szeptember 13-án, hétfőn délután 4 órától az újszegedi Szent Erzsébet templomban városi Rózsafüzéres találkozó lesz, melyre mindenkit várnak a szervezők.
(Felkerült: 2021. szeptember 6-án)
Szeptember 1-től elkezdődött a hitoktatás. Ezzel és az őszi elsőáldozással kapcsolatban az érdeklődők a hitoktatókat keressék!
(Felkerült: 2021. szeptember 6-án)
Szeptember 5-12. között kerül megrendezésre fővárosunkban az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. Közösségünkből is többen részt vesznek a különböző programokon, így a jövő vasárnapi pápai szentmisén is. Imádkozzunk, hogy az Eucharisztikus Kongresszus ünneplése egész hívő közösségünk, fővárosunk, népünk, Európa és a világ lelki megújulására szolgáljon!
Cserkésztoborzás (Felkerült: 2021. augusztus 30-án)
Az 550. Márton Áron Cserkészcsapat idén is sok szeretettel várja a játszani és kirándulni szerető, lelkes és érdeklődő gyerekeket a tagjai közé. Elsősorban a 3., illetve az 5-6. osztályos fiúkat és lányokat, de minden 3. osztályosnál idősebb gyereket szívesen fogadunk. Az érdeklődő gyerekeket és szüleiket várjuk a szeptember 5-én 10 órakor tartandó Veni Sancte évnyitó misét követően a plébánia udvarán. Kérjük, szóljanak barátaiknak, ismerőseiknek is.
Tanévnyitó szentmise (Felkerült: 2021. augusztus 30-án)
A tanévnyitó (Veni Sancte) szentmise szeptember 5-én, vasárnap 10 órakor lesz templomunkban. Imádkozzunk közösen hittanosainkért és az elsőáldozásra készülőkért.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2021. augusztus 30-án)
Szeptember 3-án, pénteken 17.30-tól a Rózsafüzér Társulat találkozója lesz a templomban, melyre mindenkit szeretettel várunk.
Iroda délelőtt zárva (Felkerült: 2021. augusztus 30-án)
A jövő héten, nyári szabadságolások miatt a plébánián irodája délelőtt zárva lesz. A hivatal 15-18 óra között lesz nyitva.
Plébániai nyaralás (Felkerült: 2021. augusztus 30-án)
Plébániai közösségünk augusztus 30. és szeptember 4. között a Bakonyban nyaral. Mivel a csoportot plébános atya is elkíséri, hétfőtől szombatig igeliturgia lesz. Köszönjük a kedves hívek megértését és imádkozzunk az út sikerességéért.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2021. augusztus 14-én)
Augusztus 22-én, vasárnap délután fél 5-től karitász gyűlés lesz. Minden önkéntes megjelenésére számítunk.
Szent István király ünnepe (Felkerült: 2021. augusztus 14-én)
Szent István királyunk ünnepén, augusztus 20-án, pénteken 18 órakor lesz ünnepi szentmise.
Igeliturgia (Felkerült: 2021. augusztus 8-án)
Plébános atya a jövő héten még szabadságon lesz, ezért a jövő héten esténként igeliturgia lesz templomunkban. Jövő vasárnap már lesznek szentmisék.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2021. augusztus 1-én)
Augusztus 6-án, pénteken 17.30-tól a Rózsafüzér Társulat találkozója lesz a templomban, melyre mindenkit szeretettel várunk.
Irodai szolgálat (Felkerült: 2021. augusztus 1-én)
A jövő héten, nyári szabadságolások miatt az iroda délelőtt zárva lesz. A hivatal 15-18 óra között lesz nyitva.
Igeliturgia (Felkerült: 2021. augusztus 1-én)
Plébános atya augusztus 1-től szabadságon lesz, ezért a jövő héten esténként igeliturgia lesz templomunkban. Vasárnap 10 órakor helyettes atya fog szentmisét tartani.
Plébános atya szabadságon (Felkerült: 2021. július 25-én)
Plébános atya augusztus 1-től szabadságon lesz, ezért már a jövő vasárnap este is igeliturgia lesz templomunkban.
Havasboldogasszony búcsú (Felkerült: 2021. július 25-én)
A nagy múltú alsóvárosi Havasboldogasszony búcsú jövő hétvégén, július 31-én és augusztus 1-én lesz. A részletes programot a hirdetőtáblára kitettük.
Orgonák éjszakája (Felkerült: 2021. július 18-án)
Egyházközségünk is bekapcsolódik a Filharmónia által szervezett országos programba, az Orgonák éjszakájába. Augusztus 7-én, szombaton az esti szentmise után, 19 órakor kezdődő koncert előadóművésze kántorunk, Simon Bálint lesz.
Cserkésztábor (Felkerült: 2021. július 18-án)
Az 550. számú Márton Áron Cserkészcsapatunk a Bakonyban megkezdte táborozását. Imádkozzunk a táborlakókért, hogy élményekben gazdagon, egészségesen térjen haza mindenki.
"Család éve" (Felkerült: 2021. július 9-én)
A "Család éve" alkalmából július 11-től, vasárnaptól családi képeket gyűjtünk, melyeket az előtérbe kifüggesztett függönyre teszünk ki. Olyan családi képet is várunk, amelyen már elhunyt családtag, pl. nagymama vagy nagyapa még szerepel. A képeket elektronikus formában az iroda[kukac]szegedtarjanplebania[pont]hu címre, vagy a4-es formátumban, az irodába kérjük beadni. Örülnénk, ha a nagyszülők és idősek világnapján, július 25-én, a 10 órás szentmisére a nagyszülők elhoznák unokáikat, dédunokáikat, a szülők, ha lehetséges a nagyszülőket. Terveink szerint a misében imádkozunk a családokért, és az elhunyt családtagokért. A mise végén a családokat áldásban részesítjük. Reménykedünk, hogy sok fotó és számos család jelenik meg közösen a misén. Ne feledjük, hogy kiktől származunk és hova tartozunk.
Bakonyi nyaralás (Felkerült: 2021. július 9-én)
A bakonyi nyaralás résztvevőit kérjük, hogy az útiköltség még hátralévő részét július 20-ig fizessék be az irodában.
MKPK közlemény (Felkerült: 2021. július 4-én)
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a járványügyi helyzet javulásával, július 4-től a maszk kötelező használatát zárt térben felfüggeszti. A további rendelkezéseket a hirdetőtáblára kitettük. A közlemény szövege itt olvasható el.
Újság előfizetés (Felkerült: 2021. július 4-én)
Kérjük azokat a testvéreket, akik a Keresztény Élet, az Új Ember hetilapokat, illetve az Adorémuszt megrendelték a III. negyedévi előfizetésüket rendezzék.
Rózsafüzér Társulat (Felkerült: 2021. június 27-én)
Július 2-án, pénteken 17.30-tól a Rózsafüzér Társulat találkozója lesz a templomban, melyre mindenkit szeretettel várunk.
Ünnepek a héten (Felkerült: 2021. június 27-én)
Július 2-án Sarlósboldogasszony, július 3-án pedig Szent Tamás apostol ünnepe lesz.
Szent Péter és Pál apostolok ünnepe (Felkerült: 2021. június 27-én)
Június 29-én, kedden Szent Péter és Pál apostolok ünnepe lesz, ezért ezen a napon 18 órakor ünnepi szentmise lesz.
Eucharisztikus Világkongresszus (Felkerült: 2021. június 21-én)
A szeptemberben megrendezésre kerülő Eucharisztikus Világkongresszuson plébániai közösségünk is szeretne részt venni. A programokra az újságos asztalra kitett jelentkezési lapon is lehet jelentkezni, melyet az irodában kell leadni. Érdeklődni Rákosné Rózsánál lehet.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2021. június 21-én)
A Nyugdíjas Klub következő összejövetelét június 25-én, pénteken 10 órakor tartjuk a Közösségi Házban. Minden nyugdíjas társunkat szeretettel várjuk.
Élelmiszergyűjtés a cserkészcsapat számára (Felkerült: 2021. június 11-én)
Cserkészcsapatunk az idei táborozáshoz idén is kéri a hívek segítségét. Aki teheti, július 7-ig tartós élelmiszerrel segítse fiataljainkat! Adományaikat az irodában lehet leadni. A pontos listát, a hirdetőtáblára kitettük.
Karitász gyűlés (Felkerült: 2021. június 11-én)
Június 20-án, vasárnap 16.30-tól karitász gyűlés lesz, melyre minden önkéntest szeretettel várunk.
(Felkerült: 2021. június 11-én)
Különleges alkalom helyszíne lesz június 16-án, szerdán a Dóm liturgikus tere. A 18 órakor kezdődő szentmise után, Dr. Csókay András sebész és Szikora Róbert énekes, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hírnökei valamint Zsuffa Tünde író beszélget a hitről, életről és a szeptemberi katolikus világeseményről. A beszélgetést Pásztor Zoltán, kétszeres Arany Toll-díjas újságíró vezeti. A személyes beszélgetésen túl szó esik a regisztrációról, a budapesti programokról és a meghívott előadókról. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.
Plébános atya balesete (Felkerült: 2021. június 11-én)
Plébános atyát szerdán délután baleset érte. Azóta túl van egy térdműtéten, de még további kezelés is vár rá. Imádkozzunk mielőbbi gyógyulásáért.
Egyházi hozzájárulás (Felkerült: 2021. június 7-én)
A járványhelyzet miatt az utóbbi időben nagymértékben csökkent egyházközségünk bevétele. Ezért kérjük a kedves híveket, aki teheti, fizesse be az egyházi hozzájárulását. A befizetés módjai: az irodában személyesen, a faliújságra kitett sárga csekken, illetve banki átutalással. Az egyházközség bankszámla számát az újságos asztalra, elvihető formában kitettük. Megértő támogatásukat ezúton is köszönjük.
Te Deum (Felkerült: 2021. június 7-én)
Június 20-án, vasárnap a 10 órai szentmisén lesz a hittanos gyerekek évzárója, a Te Deum.
Ünnepek a héten (Felkerült: 2021. június 7-én)
Június 11-én, pénteken Jézus Szíve, június 12-én, szombaton pedig a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szíve ünnepek lesznek. Aki teheti, vegyen részt ezeken a szép ünnepi miséken.
Világméretű szentségimádás (Felkerült: 2021. május 30-án)
Világméretű szentségimádás lesz Úrnapja szombatján, június 5-én. Ebbe bekapcsolódik plébániai közösségünk is. 17 órától csendes szentségimádás lesz templomunkban.
Toronyirány magazin (Felkerült: 2021. május 21-én)
Megjelent a Toronyirány magazin pünkösdi száma. Vigyünk belőle családtagjainknak, ismerőseinknek.
Családi nyaralás (Felkerült: 2021. május 21-én)
A bakonyi családi nyaralásra még - védettségi igazolvánnyal rendelkező - négy fő jelentkezését el tudjuk fogadni. Van szabad ágy egy férfi részére és egy három fős apartmanra is lehet jelentkezni az irodában. Úti program szintén ott kapható.
Közösségi nap (Felkerült: 2021. május 21-én)
Idén a járvány miatt a hagyományos pünkösdhétfői családi nap elmarad, de az országos intézkedések lehetővé teszik, hogy június 6-án, vasárnap megtartsuk közösségi napunkat. 10 órától ünnepi szentmise lesz a téren, majd szokásos módon megtartjuk az úrnapi körmenetet. A közös ebédet, gulyáslevest Ocskó Géza akolitusunk fogja főzni. Ennek önköltségi ára 300.- Ft. Egészségügyi okok miatt műanyag tányért, kanalat és poharat biztosítunk. A délutáni program tervezése még tart, erről jövő vasárnap már többet tudunk mondani. Aki szeretne a program szervezésébe bekapcsolódni ötleteivel keresse meg plébános atyát. A közösségi napra való jelentkezés a plébánia irodában, az ebéd befizetésével, május 31. vasárnapig. Szívesen fogadjuk a kedves hívek sós és édes sütemény felajánlását.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2021. május 21-én)
A Nyugdíjas Klub következő összejövetele május 28-án pénteken 10 órakor lesz a Közösségi Házban. Minden nyugdíjas társunkat szeretettel várunk.
Imaalkalom a Dómban (Felkerült: 2021. május 21-én)
Május 26-án, szerdán este 18 órától a Dómban imaalkalom lesz a járvány idején elhunytak hozzátartozóinak. Bővebb információ az újságos asztalra kitett szórólapokon olvasható.
(Felkerült: 2021. május 21-én)
A Gál Ferenc Egyetem felvételi tájékoztatója a hirdetőtáblán olvasható.
Lorettói litánia (Felkerült: 2021. május 21-én)
Május hónapban minden este a szentmise után imádkozzuk a Lorettói litániát.
Hittantábor (Felkerült: 2021. május 19-én)
A plébániai hittantábor időpontja: 2021. július 5-9. Jelentkezési határidő: június 13. Bővebb információ Zólyomi Norbert és Szögi Ildikó hitoktatóktól kérhető.
Elsőáldozás (Felkerült: 2021. május 19-én)
Az elsőáldozás 2021. november 21-én lesz templomunkban. Feltétel: a gyermek ősszel 4. vagy felsőbb osztályba lép, legalább 2 éve jár katolikus hittanra, rendszeresen jár szentmisére. Jelentkezési határidő és az első megbeszélés időpontja: június 20. a 10 órai szentmise után.
Koncert elmarad! (Felkerült: 2021. május 9-én)
A május 16-án, vasárnap estére tervezett hangverseny az európai pályázat irányító hatóságának utasítására elmarad.
SzJA 2 x 1%-a (Felkerült: 2021. május 9-én)
Idén is lehetőség van a jövedelemadó 1+1%-ának felajánlására. Ezt legkésőbb május 20-ig az SzJA bevallástól függetlenül is meg lehet tenni elektronikusan, vagy papír alapon a 20EGYSZA jelű nyomtatványon. Az űrlap az újságos asztalról elvihető.
Szentmise Bálint Sándor boldoggá avatásáért (Felkerült: 2021. május 9-én)
Május 10-én, hétfőn 18.00 órakor Dr. Kiss-Rigó László püspök úr szentmisét mutat be Bálint Sándor boldoggá avatásáért a szegedi Dómban.
Orgona koncert (Felkerült: 2021. április 30-án)
Május 16-án, vasárnap 18.30-tól a szentmise után Dr. Bednarik Anasztázia orgonaművész hangversenye lesz templomunkban. A koncert az EFOP pályázat keretében kerül megrendezésre.
Egyházihozzájárulás (Felkerült: 2021. április 30-án)
Az idei költségvetésünk elkészítésekor sajnos az egyházihozzájárulást meg kellett emelni. Továbbra is kérjük, aki teheti jövedelme 1%-ával támogassa egyházközségünket. A minimális összeg nyugdíjasoknak és GYES-en lévőknek 6000 Ft/év/fő, dolgozóknak: 12.000 Ft/év/fő. Támogatásukat előre is köszönjük.
Irodai nyitva tartás (Felkerült: 2021. április 30-án)
Jövő héttől az irodai nyitva tartás visszaáll a járványhelyzet előtti rend szerint. Hétköznapokon 9-12 és 15-18 óra között leszünk nyitva.
Toronyirány Magazin (Felkerült: 2021. április 23-án)
Megjelent a Toronyirány Magazin áprilisi száma. Az újságosasztalról ingyen elvihető.
Irodai ügyelet (Felkerült: 2021. április 23-án)
A járványügyi helyzet miatt az irodai ügyeletet a jövő héten még telefonon tartjuk. Az iroda a 20/823-1979-es szám hívható hétköznapokon 9-12 és 15-18 óra között.
Templomkapu (Felkerült: 2021. április 23-án)
Napközben a templom kaput továbbra is nyitva tartjuk, az Oltáriszentség előtt a zárt üvegajtón keresztül lehet imádkozni.
Lorettói litánia (Felkerült: 2021. április 23-án)
Május hónapban minden este a szentmise után imádkozzuk a Lorettói litániát.
Nagyhét (Felkerült: 2021. március 26-án)
A jelenlegi rendelkezés miatt hívek nélkül mutatjuk be a miséket, és szertartásról készült a hanganyagot és a képet feltesszük a plébániánk honlapjára. Ha addig változnak az egyházmegyei rendelkezések és lehetővé teszik a hívekkel végzett szertartást, akkor természetesen szívesen látjuk a híveket. Jó idő esetén esetleg szabadtéri mise rendezését is fontolgatjuk, de mindez az egyházmegyei hatóság engedélyezésétől függ.


Virágvasárnap 10 órakor


Nagycsütörtök 18 órakor


Nagypéntek 18 órakor


Nagyszombat 17 órakor tűz, vízszentelés, feltámadási mise. A körmenet elmarad.


Húsvétvasárnap 10 órakor ünnepi mise.


Húsvéthétfő

A nagyhét három napján apró üzeneteket és az ünnepet jellemző képeket küldünk a híveinknek. Lásd néhányat ízelítőként.
Mindenkinek Áldott Húsvétot! Jó egészséget kívánunk!
Szeged Tarjánvárosi Szent Gellért Plébánia.
Járványügyi rendelkezések (Felkerült: 2021. március 12-én)
Főtisztelendő Paptestvérek! A járványhelyzet alakulását figyelembe véve a Szeged-Csanádi Egyházmegye területére vonatkozóan 2021. március 8-al a következő rendelkezések lépnek hatályba:
1. Templomainkban a nyilvános szentmisék, liturgiák szünetelnek.
Az elfogadott miseszándékokat a felajánlóval megbeszélve át lehet tenni későbbi időpontra, vagy nép nélkül (sine populo) bemutatva a szentmisét el lehet mondani.
A lelkipásztorok minden nap mutassanak be szentmisét (sine populo akkor is, ha nincsen miseszándék) a járvány áldozataiért, a járványban szenvedőkért és a gyógyítás feladatát ellátókért.
A templomok legyenek nyitva egész nap, lehetőséget adva a híveknek a személyes imádságra.
A szentségek kiszolgáltatása a korábban megküldött római rendelkezések alapján történhet.
2. Temetési gyászmiséket egy későbbi időpontra kell halasztani, amikor már lehetségessé válik az elvégzésük.
Temetések alkalmával csak a ravatalozón kívül lehet végezni a szertartást, figyelembe véve az egészségügyi előírásokat.
A temetés végén hívjuk fel a jelenlévő gyászolók figyelmét, hogy tekintsenek el a személyes részvétnyilvánítástól.
Jelen rendelkezések a visszavonásig maradnak érvényben.
Szeged, 2021. március 6.
Dr. Kiss-Rigó László püspök
Dr. Kovács József
irodaigazgató
Irodai ügyeletet (Felkerült: 2021. március 5-én)
A járványügyi szigorítások miatt az irodai ügyeletet telefonon tartjuk. A 20/823-1979-es szám hívható hétköznapokon 9-12 és 15-18 óra között.
Perselygyűjtés (Felkerült: 2021. február 26-án)
Február 28-i perselygyűjtésünket a katolikus iskolák javára továbbítjuk.
Nagyböjti tartós élelmiszer-gyűjtés (Felkerült: 2021. február 26-án)
Plébánia közösségünk is bekapcsolódik a már hagyományosnak mondható nagyböjti tartós élelmiszer-gyűjtésbe, melyet húsvét előtt karitász csoportunk oszt szét a rászorulóknak. Kérjük a kedves híveket, aki teheti, március 7-14. között hozza be élelmiszer adományát a templomba, vagy az irodába.
Az egyházi hozzájárulás összege (Felkerült: 2021. február 26-án)
Az idei költségvetésünk elkészítésekor sajnos az egyházi hozzájárulást meg kellett emelni. Továbbra is kérjük, aki teheti jövedelme 1%-ával támogassa egyházközségünket. A minimális összeg nyugdíjasoknak és GYES-en lévőknek 6000 Ft/év/fő, dolgozóknak: 12.000 Ft/év/fő. Támogatásukat előre is köszönjük.
Zárszámadása és költségvetés (Felkerült: 2021. február 26-án)
Elkészült az előző év zárszámadása és az idei év költségvetése, melyet az érdeklődők az irodában megtekinthetnek.
Rózsafüzéres találkozó (Felkerült: 2021. február 26-án)
Március 5-én, elsőpénteken 17 órától Rózsafüzéres találkozó lesz a templomban.
Toronyirány Magazin (Felkerült: 2021. február 19-én)
Megjelent a Toronyirány Magazin nagyböjti száma. Az újságos asztalról ingyen elvihető.
SzJA 2 x 1% (Felkerült: 2021. február 19-én)
Idén is lehetőség van a jövedelemadó 1+1%-ának felajánlására. Ezt legkésőbb május 20-ig az SzJA bevallástól függetlenül is meg lehet tenni elektronikusan, vagy papír alapon a 20EGYSZA jelű nyomtatványon. Az űrlap az újságos asztalról elvihető.
Nyugdíjas Klub (Felkerült: 2021. február 19-én)
A Nyugdíjas Klub következő összejövetelét február 26-án, pénteken délelőtt 10 órakor tartjuk a templomban. A közelmúltban megrendezett, a Hangos Bibliával kapcsolatos Kárpát-medencei on-line találkozóról készült felvételt nézzük meg, Gyuri atya és Zólyomi Norbi rövid kiegészítő magyarázatával. Nyugdíjasainkat és minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Elsőáldozás (Felkerült: 2021. február 12-én)
2021 novemberében elsőáldozás lesz templomunkban. Az elsőáldozás feltétele, hogy a gyermek ősszel 4. vagy felsőbb osztályba lép, két éve jár hittanra és rendszeresen részt vesz a vasárnapi szentmiséken. A járványhelyzet miatt a felkészítők most kivételesen Húsvét után kezdődnek. Jelentkezni már most lehet a hitoktatóknál vagy az irodában.
Keresztúti ájtatosság (Felkerült: 2021. február 12-én)
Nagyböjtben minden pénteken 17,30-kor a templomban keresztúti ájtatosságot végzünk.
Nagyböjti idő (Felkerült: 2021. február 12-én)
Február 17-én, szerdán megkezdődik a nagyböjti idő. Hamvazószerda nagypéntekkel azonosan szigorú böjti nap, mely azt jelenti, hogy a húsételtől való tartózkodás mellett naponta háromszor szabad enni, és csak egyszer jóllakni. A böjt vonatkozik minden 18. évét betöltött és 60 év alatti felnőttre, aki egészséges és katolikusnak vallja magát. A nagyböjt többi péntekjén is előírt a húsételtől való tartózkodás. A nagyböjti idő előírásai lelki megújulásunkat szolgálják.
Farsangi jelmezverseny (Felkerült: 2021. február 12-én)
Az elmúlt héten farsangi jelmezversenyt hirdettünk plébániánk Facebook oldalán. Ezúton is szeretnénk biztatni kicsinyeket és nagyokat egyaránt, hogy készítsenek egy jelmezes fotót és február 16-ig juttassák el Zólyomi Norbert részére e-mail-ben vagy a Facebook-on át. Szavazni a plébánia FB oldalán lehet lájkolással.
SzJA 2 x 1% (Felkerült: 2021. február 7-én)
Hálásan köszönjük híveinknek, hogy az előző évben adójuk kétszer egy százalékát felajánlották a Magyar Katolikus Egyház és a TÉKA Alapítvány javára. A TÉKA 355.044 Ft-ot kapott ezen a jogcímen. Ezt az összeget a Közösségi Ház fenntartására fordítottuk. Idén is lehetőség van a jövedelemadó 1+1%-ának felajánlására. Ezt legkésőbb május 20-ig az SZJA bevallástól függetlenül is meg lehet tenni elektronikusan, vagy papír alapon a 20EGYSZA jelű nyomtatványon. Az űrlap az újságos asztalról elvihető.

TÉGLAJEGY ÁRUSÍTÁS

A Közösségi ház fenntartásának elősegítésére téglajegyeket árusítunk, melyek 200, 1000, és 5000 Ft-os címletekben kaphatók a plébánián. Az építkezés Isten segítségével befejeződött, ám a tartozásainkat még rendeznünk kell. A Ház fenntartásához, vagyis a sikeres közösségi élet új helyszínének biztosításához anyagi forrásokat kell előteremtenünk. Ebben Önök is részt vállalhatnak, mert a téglajegy-bevételeket erre a célra fordítjuk.

A közösségi házat működtető TÉKA alapítvány a Csongrád Megyei Bíróság által nyilvántartásba vett közhasznú szervezet, és így az alapítványnak befizetett adományok után adókedvezményre jogosító igazolást is tudunk adni.

MISEREND

Vasárnap: 10 és 18 óra
Hétköznap: 18 óra

Gyóntatás: szentmisék előtt fél órával
Lelkibeszélgetés: előre megbeszélt időpontban, de sürgős ügyben bármikor lehet a plébánost keresni.

IRODAI SZOLGÁLAT

Hétfő - Péntek:
9-12 és 15-18 óra

ÁLLANDÓ PROGRAMOK

Minden kedd, 9:00-19:00:
Szentségimádás.
9:00: Laudes
17:30: Vesperás

Első szerda, 17:00:
Rózsafüzér társulat.

Első csütörtök, 17:30:
Szentségimádás.

Minden csütörtök, 17:00:
Mária Légió.

Első péntek,
a szentmise után:

Jézus Szíve litánia.

Utolsó péntek, 10:00:
Nyugdíjas Klub.

Első szombat, 17:30:
Közös ima Szűz Mária szándékára.

Minden szombat,
10:00-11:30:

Cserkészfoglalkozás.

Minden szombat, 15:30:
Igeliturgia az Acél utcai
Idősek Otthonában.

Havonta egyszer szentmise.

Minden szombat,
a szentmise után:

Isteni Irgalmasság imacsoport

Harmadik vasárnap,
16:30:
Karitász gyűlés

További programok:
Csoportok oldalon

EGYÉB