APOR VILMOS KÖZÖSSÉGI HÁZ

AHOGY ÉPÜLT A KÖZÖSSÉGI HÁZ...A Közösségi ház makettje

Az alapozással megkezdődött az új közösségi ház építése! Az építés elősegítésére téglajegyek árusítását kezdtük meg, melyek 200, 1000, és 5000 Ft-os címletekben kaphatók a plébánián. A TÉKA Alapítvány vezetősége szívesen fogad egyéb, a közösségi ház építését előremozdító ötleteket. Várjuk jelentkezésüket!2001 március

2002. március
T. Kis László ismertette a munka menetét. Március 18-22 között szállítják a téglát. Április 2-től területfoglalási engedélyt kérünk. E napon rakják le az első téglát. Május végén bontjuk a régi épületet közmunkában.
Örömmel kaptuk a hírt, hogy a Szociális és Családügyi Minisztériumhoz benyújtott 7 db pályázatunk kedvező elbírálásban részesült. Az elnyert támogatás segítségével új közösségi házunk legfontosabb berendezési tárgyait is meg tudjuk vásárolni.
A Közösségi Ház építéséhez további 5,5 millió Ft-ot nyertünk külföldi pályázaton.

2002. április
Nagy örömmel tájékoztatjuk kedves híveinket, hogy a Közösségi házunk építése szépen halad.


2002. április 16.


Az alapkő lerakása 2002. április 21-én történt.

2002. május
Az építkezés jól halad, az első szint födémezése van soron. Ez mintegy két hetes munka. Ezalatt végezhető a földszinten a belső falazás. Reményeink szerint június végéig tető alá kerül az épület. Szeretnénk az ünnepélyes átadást a templombúcsúval együtt megünnepelni, ehhez azonban még sok lelkes munkára és további anyagi áldozatra lesz szükség mindannyiunk részéről. Az építkezés zavartalan folytatásához május végén le kell bontanunk a karitász házat, ehhez is kérjük a testvérek áldozatos közreműködését.


2002. május 3.

2002. június


2002. június 24.

2002. július
T. Kis László ismertette a munka menetét. A 2. szint betonozása következik. Készül a lépcső zsaluzása. A nyílászárókat, cserepet megrendeltük, kifizettük. A szentelés, terveink szerint, ez év október 26-án 10 órakor lenne. A Ház fenntartásával, vezetésével és a tervezett programokkal kapcsolatos javaslatokat következő ülésig össze kell gyűjteni. Szükség van egy külön megbeszélésre a közösségek részvételével: ki, mit, hogyan szeretne a Közösségi Házban.


2002. július 12.

2002. augusztus
A közösségi ház építéséhez a téglajegyek továbbra is kaphatók. Augusztus 28-án megkezdjük a volt karitász raktár elbontását. Kérjük a kedves testvéreket, akik tehetik, kapcsolódjanak be a munkába.


2002. augusztus 19.

2002. szeptember
A volt Karitász raktár elbontása már a közfalak bontásánál tart. A bontott téglából szeretnénk a telek hátsó kerítését felépíteni. Kérjük a kedves testvéreket, akik tehetik, kapcsolódjanak be a munkába. A bontott téglák tisztítását bárki végezheti délutánonként.

2002. október
Október 26. Szombat: Püspök Atyánk felszentelte az Apor Vilmos Közösségi Házat.2002. november
Terveink szerint Szilveszterre beköltözhető állapotba kerül a Közösségi Ház. Ehhez az anyagi fedezetet a Püspök Atyától kapott kamatmentes kölcsön biztosítja, melyet egy év múlva kell visszafizetnünk. Az egyházközség Szögi Ildikót bízta meg a ház irányításával és a programok szervezésével. A vele kötendő munkaszerződés szerint egy évig közhasznú munkásként, a Munkaügyi Központ támogatásával fog dolgozni, napi 4 órában. Alkalmazása november 1-től kezdődik. A Képviselőtestület szavazással hozzájárult a munkaszerződés megkötéséhez.


2002. november 10.

2002. december


2002. december 31.

2003. június
Ezúton hívjuk fel olvasóink figyelmét, hogy téglajegy vásárlásával az Apor Vilmos Közösségi Ház működését is támogathatják. Az építkezés Isten segítségével befejeződött, ám a tartozásainkat még rendeznünk kell. A Ház fenntartásához, vagyis a sikeres közösségi élet új helyszínének biztosításához pedig anyagi forrásokat kell előteremtenünk. Ebben Önök is részt vállalhatnak, mert a téglajegy-bevételeket erre a célra fordítjuk.

2003. szeptember
Az Apor Vilmos Közösségi Ház hivatalos használatbavételi engedélyét 2003. július 29-én megkaptuk. A hitoktatás és a közösségi csoportok foglalkozásai szeptember 1-től már az új közösségi házban vannak.